Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När man kan gå tillbaka och se vad man åstadkommit.

Man behöver skriva ner vad man tänker och drömmer om oftare.
För hjälp vad man glömmer?!

I slutet på januari 2019 var jag less. Jag var less på att stressa och ville börja leva. Jag strävar alltid efter att göra saker som jag vill och mår bra av - men det ändras ju hela tiden och mitt där i övergången kan det bli lite rörigt inom en. Minst sagt.

Ni vet att jag inte skriver hur bra mitt liv är för att gnugga in det i någons ansikte. Utan jag skriver det för att jag förhoppningsvis kanske kan peppa någon annan till att våga jaga sin dröm. För den finns där - inte alls så långt bort som man tror.

Ja, i slutet av januari 2019 skrev jag ett blogginlägg. Jag hade skrivit ut en lapp och ramat in, där jag listat de saker som jag önskade mig i mitt yrkesliv.

Jag har slutat resa.

Jag sitter här i min lilla vrå och har hela min business online.

Inga fler fotograferingar med kunder.

Inga liveföreläsningar.

Bara jag och mitt kreativa space.

Förstår ni hur långt bort detta kändes i det ögonblicket?

Jag tänkte absolut att det skulle vara möjligt. Men kanske inte så snart...

Efter att den där lappen skrevs så gjorde jag en betald fotografering med ett företag. En. Förra veckan sa jag nej till en föreläsning med ett företag som jag jobbat med flera gånger tidigare. För att jag inte pallar föreläsa mer. Och för att jag inte pallar resa mer i mitt jobb. Jag tycker inte att det är kul.

Vid något enstaka tillfälle, absolut. När jag känner att det känns inspirerande. Men jag vill inte att mitt företag ska balansera på den typen av uppdrag.

Jag har slutat resa. Jag sitter här i min lilla vrå och har min business online. Det är bara jag och mitt kreativa space.

Grejen är att jag tänkte inte ens på detta förrän jag hittade tillbaka till det där blogginlägget igen?! Jag ba WTF!? Vad har jag lyckats göra utan att jag märkt det?! HUR kan jag inte ha sett till att fira detta?! Nä, för att jag inte visste! Haha!

Eller den här då... Jag lyssnade tillbaka på en podd jag gästade förra våren. Avsnitt 24 av Bortom Ekorrhjulet. Där pratar jag om att jag hoppas att jag om något år ska kunna bo på landet.

Och var är jag nu?! Bara några månader senare?

Jag har inte skissat upp någon plan för hur jag ska gå till väga. Jag har bara skrivit ned mina önskemål och undermedvetet tagit val. Pratat om och tänkt på saker som lett fram till denna stund.

Mindblowing.

17 comments on “När man kan gå tillbaka och se vad man åstadkommit.”

 1. Så roligt, måste verkligen vara skönt att se hur långt du kommit. Heja livsförändringar till det liv du önskar leva! ?

  1. Ja! Man gör ju små förändringar hela tiden. Men man märker dem inte, för man hinner vänja sig vid dem under tiden det händer. Så skönt att ha texter att kunna se tillbaka på <3

  1. Jag jobbar med onlineprodukter. Jag gjorde en kurs förra året som låg som ett projekt över 6mån. Det kommer bli fler kurser. Sen har jag en webbshop där jag säljer min John Bauer-tolkning, har sålt min Årstidskalender och även säljer Photoshop Actions. Men tanken är att det ska bli fler produkter där. Och så gör jag marknadsföring i mina sociala medier - för andra företag. Tex mitt längre ambassadörsskap för Epson, som sträckt sig över 4 månader 🙂

   1. Funderade precis på om jag kan köpa planschen av flickan och björnen. Den är verkligen SÅ fin! tack för inspirationen du ger. /nytillkommen följare??

 2. Wow så häftigt det är, att uttala sin vision! Jag upptäckte exakt samma grej för något år sen, när jag läste gamla blogginlägg och hittade ett där jag hade skrivit som om jag levde i min bästa vardag. Hade glömt bort det helt i sådär 4 år men insåg när jag läste det att jag hade hamnat PRECIS i den vardagen. Så jäkla stark känsla av..jag vet inte, men förundran och wow!

  Det är så jäkla härligt att blicka in i din vardag nu, det bara rusar igenom skärmen hur mycket du trivs!

  1. Alltså det är SÅ häftigt!! Man ba "huuuuur och nääär hände detta?!" haha ;D Verkligen så stark känsla! <3 Och vad jag jag blir att läsa detta ??

 3. Det låter så otroligt underbart och samtidigt fantastiskt med bekräftelse på det du önskade och sedan gick i uppfyllelse!
  Låter så som jag önskar mig 😉 Jag får göra som dig, skriva på en lapp och få ner det på pränt 😀

  Tack för ditt pepp och inspiration! Och jag önskar dig all lycka till!

  Sedan längtar jag förstås till när du släpper kurser igen 🙂

  Tina

  1. Gör det Tina! 😀 😀 Det behöver ju inte vara skitstora grejer som man skriver upp heller - blir en superhärlig känsla ändå när man får blicka tillbaka! 😀 <3

 4. Ååå vilken helt ny tanke, att inte fotografera med kunder när man är fotograf. Att kunna jobba hemma i sin egna vrå. Har krigat med så mycket ångest runt mitt fotograferande och kreativt skapande efter att jag kände att pressen att leverera till krävande människor, när jag fotograferar, när jag redigerar, när jag levererar till kund...

  Nu fick jag mycket att tänka på....