Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När man känner sig så jävla ointressant

När jag pratar med "icke-influencers" om att starta en blogg eller Youtubekanal så är deras vanligaste reaktion att "jag har ju inget intressant liv" och jag brukar svara att "det har inte jag heller egentligen". Men jag förstår verkligen att de känner så.

Det är så lätt att känna att man är så jäääävla ointressant. Även om jag har hållit på med sociala medier i över 13 år nu och har en följarskara, så brottas jag ändå med den känslan i princip varje dag. Förutom om jag har ett flow då 😉

Jag har haft en period innan flytten, där jag känt så lite extra starkt. Jag sa i någon video i somras att jag älskar att följa personer som har saker att återkomma till i videos eller blogginlägg. Så att man får se hur det går med allt från äggkläckning, till renoveringsproblem och odlingar.

Jag har känt att jag har saknat det. Att jag inte har en röd tråd som jag kan plocka upp och prata vidare om i mina sociala medier. Utan det är mer som att jag måste starta upp en ny story i varje video eller varje blogginlägg. Faktiskt ganska slitsamt, om jag ska vara ärlig.

Sedan vi flyttade har jag dock fått en röd tråd som jag skulle kunna prata om i all oändlighet. Förmodligen så mycket att ni skulle tröttna helt på mig, haha. Det känns åtminstone så nu - sen får vi väl se hur länge det håller i sig.

Ni har varit med på hela den här resan med flytten, från första videon som publicerades i slutet på september. Jag har uppdaterat om ansökningsprocesser och dragit med er på visning på instastory. Ni har sett mig flytta och ni har fått komma in i vårt nya hus för första gången. Ni såg mitt liv innan och ni ser mitt liv nu.

Alla kanske inte har sett allt, men jag känner att jag har en story att berätta nu.

Och det är ju det som det handlar om - i sociala medier. Det spelar ingen roll om du har ett spännande liv eller inte. Det handlar bara om att du har en story att berätta. Alla människor har sin egen unika story. Den kan visserligen påminna om många andras, men den är ändå din egen.

Och det är inte bara nya, fräna saker som intresserar. Vissa vill absolut följa Jon och Jannis extravaganta liv utomlands för att det är någonting annorlunda. Men många vill också bara se andra följa sina drömmar - stora som små - för att boosta sig själv att våga följa sin egen dröm. Vi vill också se andra göra helt vanliga saker, för att vi älskar att känna igen oss.

Igenkänning är key.

Jag vet inte hur många landet-drömmare och landet-levare som jag attraherat de senaste veckorna. Men nog är det många. Precis som jag dras till andra landet-lovers. För att jag känner igen mig i dem. Det behöver inte vara mer speciellt än så <3

Det är skönt att tänka på det ibland. När man drunknar i ångestkänslor för att man hela tiden måste prestera, leverera, sticka ut och skapa nytt, nytt, nytt.

Vi måste inte vrida och vända på oss för att vara spännande. För i slutet av dagen är det vi som unika människor som är intressanta och fullt tillräckliga i oss själva.

Bara några tankar. Massa kramar!

9 comments on “När man känner sig så jävla ointressant”

 1. Vilken fin poäng du delar med dig av. Jag började "blogga" via en sida som hette Skunk runt 98-99, hoppade sedan 2000 över på Lunarstorm där jag hade vad som då kallades dagbok. 2004 så skrev jag som tjugoåring om mitt liv som gravid med sonen, sedan bara fortsatt skriva. Egentligen skriver jag mest för egen del, hade jag inte haft bloggen skulle jag haft vanlig dagbok med papper och penna. Men så under åren har jag ju genom bloggens ord träffat så många underbara människor. Vi kanske aldrig mötts men vi har delat våra liv med texter och ord. Jag tänker liksom att det är fint, den värld av vänskap man kan möta genom orden. Som ett kärleksbrev eller en flaskpost ämnad att letas upp i världen till någon likasinnad som kommer bli din nya vän.

  1. Jag skrev också dagbok på lunarstorm! Är så ledsen för att jag aldrig sparade ned de anteckningarna, utan de försvann när lunar lades ned 🙁 Och vad fint du skriver! Visst är det så? Flaskpost <3

 2. Klokt formulerat! Jag följer inte så många bloggar, för många känns bara som yta. Men gillar att det på din sida känns som att det finns en själ och lite lugnare tempo på nåt vis. Det är fint det. ?

 3. Åh precis så har jag känt ibland när jag bloggar om mitt arkeologi-plugg... "Vem fasen tycker att det här är intressant egentligen??" tänker jag och känner att jag borde skriva om typ modesaker eller nåt... haha!
  Men det är nog som du säger, att man attraherar likasinnade och det är ofta de som återvänder till ens blogg också. Det är ändå rätt skönt! 😀

  kramar
  Emma

 4. Precis vad jag behövde höra. Sätter alltid enorm stor press på mig själv. Jag älskar att blogga men det blir ofta långa uppehåll för att jag alltid vill "ha något intressant att komma med". Jag älskar att vi fått följa din resa med flytt och att få komma "hem" till landet och naturen, dina DIY-projekt mm. Det har verkligen inspirerat mig. Det är ju just det jag också kan visa från mitt liv, det jag älskar, landet, skapandet och livet i skogen. Sånt som jag älskar men tror är ointressant för andra. Men du uppdaterar om det just det, det allra enklaste (missförstå mig rätt) och det är ju just DET man älskar att se och inspireras av. Tack för dina kloka ord.

 5. Så himla sant, Elin! Og takk for påminnelsen :-*

  Det jeg liker hos andre bloggere er jo det jeg kjenner meg igjen i selv. Se at vi sliter med de samme tingene, og at livet ikke er et jækla fake, liksom.
  Jeg vil se andre som er i ca samme situasjon som meg, som står på og jobber mot drømmen, og som deler både det positive og negative, deler det som er LIVET rett og slett!
  Takk for uendelig mye inspirasjon, håp, glede og ekte hverdag. Du ruler 😀

  Stor klem,
  Janniche

 6. Det här inlägget gav mig känslan av "Aha, då fattar jag varför det ibland går lite tungt att blogga." Precis som du skriver måste jag komma upp med en ny story för varje inlägg, istället ska jag alltså ha en lång, övergripande story som jag berättar om även om jag kan ha lite andra stickspår ibland. Tusen tack för den tanken! Jag debuterar som författare senare detta år så jag har ju en story att berätta.

 7. Grymt bra text i vanlig ordning! Jag har ibland svårt för att skriva mina inlägg som är vardagliga just av den här anledningen (ledarskapsartiklarna är däremot aldrig några bekymmer, haha). Ska ta med detta som en påminnelse eftersom jag själv älskar det personliga med bloggar ?