Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Hur känns allt nu?

För tre veckor sedan idag, vaknade vi upp efter vår första natt i det lilla huset utanför Örebro. Det känns på något sätt som att det var jättelänge sedan. Så mycket har hänt och så mycket har förändrats.

Det är vårvinterväder och alltså den fulaste tiden på året och ändå tycker jag att allting här är så obeskrivligt vackert här. Så jag kan inte ens föreställa mig hur det kommer kännas när våren och sommaren kommer. Eller hösten här? Det kommer säkert räcka med ett ordentligt snöfall. Wow.

Jag och min Second Hand-fyndade Dale of Norway-tröja. Fick den för 40 spänn (!).

För det mesta går jag omkring här hemma och ser ut såhär ??. Äkta stugliv med andra ord haha... Om man sitter still för länge utan att tända ljus eller dricka te, så blir det kallt. Och mössen prasslar i köket på natten. Men vad gör det?

Vad gör det när man får bo i ett gammalt rött hus med vita knutar. När alla fönster har spröjs. Man kan elda i salongen (vi har döpt om vardagsrummet hehe). Och man måste åka längs slingrande grusvägar för att komma fram till byn.

Och solen. SOLEN hörni!

Varje dag är det tyst och stillsamt här. Det är bara vinden som susar och trappan som knarrar och jag kan inte med ord beskriva hur FANTASTISK känsla det är. Stockholm kan verkligen ta knäcken på en - framför allt när man är högkänslig som jag.

Jag har precis köpt en yxa till oss, så att vi kan hugga ved. Det är ju svinkul?! Jag stod och tjoade i ladan första gången jag testade. Det blev också några krigsvrål, för såklart var jag tvungen att gå in i någon typ av sagokaraktär... hehe. Jag undrar om någon granne hörde mig. "Jäkla Stockholmare" kan jag tänka mig att de i så fall tänkte 😉

Vi börjar sakta men säkert komma i ordning här, men det finns så mycket bilder på det, så det kommer i separata inlägg hehe... Här kommer i alla fall en bild på verandan, där jag har fått upp ljusslingan som förut hängde runt räcket på terassen hemma i Nacka. Det blev fint tycker jag!

Har även fått upp ett ställ med fågelmat där sedan bilden togs och jag står skitnöjd och gluttar ut genom det där lilla köksfönstret som ni ser vid ytterdörren - för att jag är så glad över att fåglarna äter av min mat haha.

Funderar på att flytta fågelmaten dock. Dels för att jag märkt att jag går mycket i dörren där och fåglarna blir onödigt rädda. Sen för att de bajsar ner räcket under också. Och smular haha! Så jag funderar på att hänga upp maten i närmaste buske istället. Vi får se.

Hoppas ni har en mysig helg! <3

16 comments on “Hur känns allt nu?”

 1. Hahah jag såg framför mig ett foto/videoprojekt "Elin och Yxan". 😀

  Nej men skämt åsido, såå kul att ni verkar trivas, ser supermysigt ut!! ?

  Kramar
  Emma

  1. Jag tycker att de är lite för söta för att jag inte ska tycka synd om dem/tycka att de är äckliga.. haha. Men oavsett vad för typ av djur det varit, så skulle jag inte uppskatta att typ råka trampa på dem i mörkret eller liknande. Lyckligtvis verkar de för skygga för det. Har varken sett dem eller hört dem egentligen. Utan bara sett att de gnagt på påsar mm, så nu är vi extremt noga med soporna 😛

   1. En katt i hemmet - problemet löst 😉 Samt att man har sällskap med ngn på dagarna..

 2. Vackert, men ta det lugnt med yxan. Förstår att du kanske vill flytta på fågelmataren man lär sig ju av sina misstag. Men sätt gärna upp den på en bra plats så kan du kanske lyckas få en bra bild på någon fågel också. Nära ett buskage är lämpligt så kan dom fly in snabbt om det kommer en rovfågel.

 3. Ser verkligen mysigt ut, känns som om ni hittat rätt. Tänk sommarkvällarna eller julmyset. Tror vi är många som blir avundsjuka när de bilderna kommer på din blogg ?
  Nu ska jag lämna några tips för utflykter, kanske vet du om dem.
  Kvarntorpshögen, ligger en bit från Örebro mot Kumla. Det är en stor brinnande hög från när man försökte utvinna olja av skiffer under kriget.

  Högen brinner fortfarande så vissa platser är märkta att där ska man inte gå. Men det är en fin utsikt och på toppen är det en konstutställning. Står Johansson på sidan av kullen, som Hollywood.

  Nästa tips är nostalgicafet i hosta, fellingsbro trevligt fik med massa gamla skyltar och grejer. Står att det är permanent stängt men enlig deras fb sida öppnar det till sommaren. ?

  Om du har ormskräck ska du inte åka till Öby kulle i norrbyås. För där på våren kryllar det av mest snok men huggorm finns där oxå. Alltså det ligger stora nystan av ormar överallt där,
  När de vaknar om våren. Jag har inte orm fobi så har fotat där några ggr. Alltid mycket folk där, som fikar och botar ormfobi ?

  Som sagt du kanske vet om dem men ja jag tipsar i alla fall.
  Har några fler ställen men nöjer mig med detta nu. ?

 4. Åh blir så glad av att läsa allt detta Elin!! Ska bli underbart att få se mer av ert nya hus <3

 5. Alltså kunde det bli bättre? Det är som att ni hittat ett hus/stuga som är typ du? Helt magiskt! 🙂

  Och gällande fågelmaten, tips är att köpa sån mat som inte landar för mkt på marken, det tenderar att dra till sig andra djur som man kanske inte vill ha, typ råttor. Och ha maten en bit ifrån huset 🙂

 6. Ser så himla fint ut! Så glad för er skull Elin 😀 Man ser hur bra du mår!

  Jag var faktiskt i Örebro i helgen med mina tjejkompisar och vilken mysig stad! Plus att det var skönt att komma bort från Stockholm ett dygna xD

  KRAM!