Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Lashlift

Jag skriver väldigt sällan om skönhetsrelaterade saker, men det här får minsann bli ett undantag. Jag har nämligen gjort lashlift. För dig som inte vet vad det är, så innebär det att man permanent-böjer och färgar sina ögonfransar.

Jag gjorde mitt lashlift för en vecka sedan och är så brutalt jäkla hänförd av resultatet. Hade inte förväntat mig att det skulle bli så stor skillnad. Har alltid tänkt att jag har väldigt korta och bångstyriga fransar, men det hade jag visst inte.. de var bara typ.. genomskinliga innan 😉

Före & Efter (utan mascara)

Jag har såna där spikraka fransar som lägger sig efter två minuter med vanlig mascara. Så jag måste böja dem hårt, länge och flera gånger om med ögonfransböjare, för att sedan skynda mig att dra på två lager vattenfast mascara. För att få dem att hålla sig böjda i ca tre timmar.

Jag tycker egentligen det är kul att sminka mig, men att böja ögonfransarna och måla dem med mascara är bland det jävligaste jag vet haha... så lättnaden nu. När fransarna är böjda dygnet runt och det räcker med att måla ett lager med vanlig mascara för att de ska vara brutalsnygga hela dagen. Känslan att slippa vattenfast är så himla härlig.

Före & Efter (med mascara, men utan ögonfransböjare)

Det har bara gått en vecka sedan jag gjorde behandlingen, så nu återstår att se hur länge böjningen håller på mig. Det beror nämligen på hur mycket fransar man tappar och hur ofta (vilket i sin tur beror på stress och annat).

Hos salongen jag gick till står det att det håller 7-12 veckor, så om det stämmer tycker jag att det är ruggigt värt det! Tydligen ska det även hålla bättre om man fortsätter att göra behandligen regelbundet. Låter intressant.

Jag går aldrig på salong annars. Gör inte lösfransar, inte naglar, går inte till frissan, inga ansiktsbehandlingar. Gör det inte ens hemma för att jag är superlat. Pallar kanske smörja in mig med BUS och raka benen en gång i kvartalet. Men detta... oh gooosh. Det här känner jag är värt att återvända för.

Behandlingen kostade för övrigt 1000:-. Tyckte det kändes saftigt innan, men har ändrat mig pga nöjdhetsgraden hehe...

Gör du lashlift? Har du testat det någon gång? Vad tyckte du?

11 comments on “Lashlift”

 1. Har inte gjort det, men har färgat ögonfransarna tidigare. Men är lite sugen på att testa lashlift, nu har jag turen att ha både långa och böjda ögonfransar redan.. men att slippa maskara vore ju så skönt!

 2. Kul att höra att du är nöjd men vi måste ju ändå prata om första bilden i inlägget - vilken fantastisk känsla den ger i all enkelhet. I enkelhet säger jag, du har säkert funderat och klurat och redigerat järnet men jag tyckte den var helt fantastiskt. Ett väldigt fint avskalat porträtt. Heja dig!

  1. Men alltså tack Malin!! Vad glad jag blir!! 😀 😀 😀 Det är lite roligt för den blev till när jag skulle ta helt andra bilder (businessporträtt på mig med kameran haha), men så fick jag feeling och så blev det lite artsy porträtt istället ;D Så kul att höra!

 3. Blev verkligen bra! Men måste ändå ge dig ett skiiitbra tips om du inte vill lägga pengar på permanent böjning:

  Jag har också fransar som pekar rakt ner så böjer också med fransböjare och har vattenfast mascara. MEN trixet jag har är att värma ögonfransböjaren med hjälp av en hårfön innan. För min del så sliter det mycket mindre än om man inte värmer, det blir perfekt böjt som håller sig tills det kommer vatten på dem/man tvättar av sig mascaran och de håller sig fint böjda hela dagen utan att bli raka. Helt klart en räddning för mig med raka fransar!

  (Obs efter jag värmt böjaren så känner jag med handen på den för att se till bara så att det inte är för varmt så jag bränner mig. Det behöver liksom inte vara kokvarmt för att få effekt)

  1. Åh men det ska jag testa! Jag tror inte jag kommer palla göra det till vardags, för jag tycker redan att ögon-rutinen är så utdragen och långtråkig (haha), men det är ju ett supertips för när den permanenta böjningen lagt sig och innan man bokat ny tid. Eller när man ska på något speciellt där man vill vara extra fin 😀 Hoppas det funkar lika bra på mig!

 4. Jag funderar på att göra ett lift. Sedan jag fick barn har mina fransar varit spikraka och är helt omöjliga att få att stanna uppe!

 5. Vilket fint resultat! Funderar själv på att testa.. Mina döttrar har långa, tjocka och mörka fransar som ramar in hela ögonen... inte avis alls...

 6. Jag har gjort lash lift och blev jättenöjd. Tips är att gå till Gilda skolan där kostar det typ 500 kr.