Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

En söndag på Planket STHLM!

Jag slutade ju med veckouppdateringarna för drygt ett år sedan och har saknat det lite. Så jag tänker att jag kanske kan ta med er på utvalda dagar istället?

Den här gången får ni hänga med på Planket - en utomhusutställning på Södermalm här i Stockholm. Och gillar ni det så blir det mer såna här inlägg!

Vad är ens Planket? Jo, det är ett evenemang där man ställer ut bilder längs ett långt rött plank på Södermalm. Varje utställare får en meter var att göra precis vad man vill med. Superkul tycker jag!

Det såg lite glest ut den här söndagmorgonen när jag skulle montera mitt bidrag på planket och jag trodde ett tag att det inte skulle bli så mycket utställning av det hela. Det hade regnat hela natten och det hängde fortfarande i luften, så jag antar att folk blev lite skraja hehe...

Men så gick det en timme-en och en halv, medan mamma och jag gick och käkade frukost på Nytorget och då jäklar! Då strömmade till!

Det var någon form av festival runt Nytorget den här dagen, så Söder gick från helt stendött (och jättehärligt och mysigt, om jag får vara den som är den) till tjoande, brummande och fullt av liv (okej, det var härligt också).

Solen vågade sig till och med fram lite och det började viskas om att det kanske inte skulle bli något regn ändå.. Då vaknade fotograferna till liv i sina hålor och vågade dra ut med sina ömtåliga verk!

Jag hade med mig printar på plats som man kunde köpa! 😀

Det spikades upp tavlor för glatta livet och snart var utställningen komplett! Så himla härligt att se! Det var stora bilder, små bilder, svartvita bilder, bilder i färg, dokumentära bilder, konstnärliga bilder, bilder på natur och på människor och kreatörer i alla åldrar.

Själv ställde jag ut mitt favoritmotiv, Prinsessan & Björnen:

Det var så himla kul att ställa ut såhär. Och stå och kika på folks reaktioner när de gick förbi. Hur de pekade och tittade nära, hämtade sina barn, diskuterade med varandra och sa "woooooow!". Det var fint för självförtroendet kan jag lova 🙂

Vill du se mer från dagen (och en vlogg från när jag jobbar med att ta fram min Årstidskalender), så klicka på play här:

Massa kramar!

Elin

6 comments on “En söndag på Planket STHLM!”

  1. Det såg verkligen mysigt ut på planket, här i gbg är det inte lika mysig plats men helt klart en kul grej. ?
    Skickar ett meddelande när de börjar ta emot anmälningar i fall du vill testa på gbg planket ?

    Gillar din bild så klart men måste oxå ge beröm för att du har så proffsig och fin förpackning. Viket iofs inte är en nyhet, du har ju känsla för att skapa och det syns från blid till förpackning?