Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Gjort om i kontoret!

Jag har älskat mitt kontor ända sedan vi flyttade in och jag kom i ordning här inne. Men om det är möjligt så älskar jag det ännu mer nu, efter att ha flyttat om lite på mina saker.

För några veckor sedan var jag nämligen runt på mina favorit-second hands/loppisar i Skara och då hittade jag många nya skatter, som du har fått flytta in i kontoret.

Här kan du se videon:

FÖRE

Innan jag börjar visa vad jag har ändrat för någonting, så kommer här en väldigt vidvinklig bild på hur det såg ut innan jag började flytta runt på saker:

EFTER

Armeringsjärn istället för tavelvägg

Den mest märkbara skillnaden är att jag har rivit ner (nej okej, så vilt gick det inte till) mina tavelvägg och istället lutat ett armeringsjärn mot väggen. Jag har velat ha ett sådant jättelänge, men inte orkat göra slag i saken.

Men så var jag med Filip på hans systers bröllop och då hade de ett armeringsjärn upphängt med bordsplaceringen. Det fick jag sedan när vi städade dagen efter!

Gammaldags klädnypor från Designtorget.

Tyckte det blev så himla "slarvigt inspirerande" och gillar verkligen att det är så enkelt att byta ut bilder. Eller att det är så enkelt att hänga upp små minnen, som annars bara hade legat i en byrålåda.

Lite irriterad över att jag lät armeringsjärnet stå ute. Hade inte koll på när det skulle regna och inte, så det blev rostigt. Men jaja.

Vitlaserade furu-hyllplan och vita metallkonsoller från Byggmax.

Ljusare dekoration i hyllorna

Sen har vi mina hyllor. Jag bestämde mig för att ta bort lite av den mörka dekorationen och satsa på en ljusare känsla. Det började med att jag ställde in den tecknade bilden av Visby och sedan rann allting bara på.

Jag är superglad över att jag fått upp min gamla symaskin så att den syns (för den är ju så fin?!) och så att den är lätt att ta fram. Jag hade den nämligen stående i sin "låda" inklämd bakom min arkivbyrå, under mina kameraväskor (längst ned till höger i före-bilden) och det var INTE praktiskt någonstans.

Förutom det "skissade" Visby-motivet, så har vi några ytterligare Second Hand-fynd här på hyllan. Först den ena tvillingstatyn (Argonath) från första Sagan om Ringen-filmen, som fungerar som bokstöd.

Jag köpte också ett gäng böcker, som blev supersnygga tillsammans med några böcker jag redan hade. Så nu står där Jeanne D'Arc, Nya författarskolan, Svensk flora, Tordyveln flyger i skymningen, Downton Abbey och tunn liten bok från Carl von Linné.. och representerar sådant som jag tycker om.

Sist i bild har vi den här underbara trälådan, som inte har fått något innehåll ännu, men jag tänker mig att jag ska ha sygrejer där i. Jag syr mycket vid matbordet, så det hade varit lättast att kunna ta symaskinen under ena armen och lådan under andra när man bär iväg.

Det enda jag skulle vilja fixa nu är andra hyllan uppifrån på väggen. Den känns väldigt mörk och slarvigt ihopslängd om man jämför med de andra tre hyllorna.

Vet ännu inte riktigt vad jag ska göra där, men jag funderar på att ta ner bokhögen och en av de svarta lådorna. Och ersätta dem med två fyrkantiga korgar med lock (om jag hittar några sådana second hand) och någon mer vit låda. Kanske kan klä om en av de svarta lådorna med något ljust papper. Något med ett subtilt blom-mönster kanske?

Nä, jag är väldigt glad att jag tog ner tavelväggen faktiskt.
Det blev mycket mer luftigt och väggen med hyllorna fick mycket mer fokus.

14 comments on “Gjort om i kontoret!”

 1. Det gör inget att armeringsjärnet blivit rostigt! Det får nästan samma färg som gammalt trä!
  Så fint det blev i kontoret! Saknar mörkersuggorna....
  (hihi)

 2. SJUKT fina grejer du hittat! Kände mig helt avundsjuk när jag kollade videon haha. Speciellt gillade jag verkligen idén till din sago-outfit. Kommer bli urcoolt!

 3. Vad fint det blev! Är lite smått avis på den där trälådan, så himla himla fin! 😉
  Tänker spontant, som den växtnörd jag är, att en liten Lyktranka hade varit fin på någon av hyllorna. En söt liten späd hängväxt, lättskött med silvergrå blad. Den blir liksom inte så tung och markant som många andra hängväxter brukar bli så tror den hade kunnat komplettera rummet på ett bra sätt utan att ta all fokus ^^

  Angående kategorierna btw, verkar som att det bara är "Hantverk & guider" under Sagornas Värld som krånglar, den stannar kvar på den kategorin man besökt innan eller förstasidan men alla andra ser ut att fungera som dem ska, testade precis. 🙂

  1. Åh jag veeeet, visst hade det varit snyggt med en hängväxt?! Problemet är att jag har så svårt att komma ihåg växter på hyllor ;D Men det är mitt mål att någon dag kunna ha det haha 😀 Och ah! De bästa kategorierna dessutom! Ska kolla vad som är fel - tack! ?

 4. Feel you, tycker det är sjukt rörigt att komma ihåg att vattna växterna om jag ska försöka göra det spontant så jag har söndagar som en "vattna växterna"-dag och då vattnas alla så då missar jag ingen. Kanske har någon som jag får vattna en gång extra under veckan eller någon som får vattnas varannan söndag men lättare att minnas en eller två med specialbehov än att hålla reda på alla i hela hemmet haha xD

 5. Wow! Vilka fynd! Hejaheja <3 och jättehärlig idé med att filma loppisturer, snacka om superinspiration!!

 6. SÅ snyggt! Blev inspirerad att ta tag i mitt eget hemmakontor! Har liksom inte gjort NÅNTING sen vi flyttade in i vår nya lägenhet i juni. Men nu är flera flyttkartonger borta och jag vill bygga såna snygga hyllor som du har! <3

  1. Kan verkligen rekommendera att göra såna hyllor! Sjukt praktiska och så snygga! Var lite nojig innan jag skulle upp med dem, men är så jäääkla nöjd!! 😀 😀

 7. Så himla kul att se vart dina loppisfynd hamnar hemma hos dig och hur du "ställer iordning" dessa vaser/burkar. Blev så i inspirerad av din loppisvideo och måste besöka Charlies loppis så tack snälla för tipsen och för denna fina video.

  1. Vad kul att du tycker det!! 😀 😀 Måste fortsätta med det helt klart! 😀 <3 Och vad roligt att du ska dit!! Hälsa från Youtube-Elin 😉