Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Det finns social fobi och så finns det social fobi

 

Jag har börjat träna bågskytte igen!

Ni kanske inte ens vet att jag slutade, men det gjorde jag tyvärr. Jag gick en nybörjarkurs i en bågskytteklubb 2015 och blev sedan medlem, men... det kändes inte så himla bra. Jag klickade inte med någon på nybörjarkursen, jag vet inte ens om det var någon annan än jag som fortsatte träna (de flesta var bara där för att prova på) och när jag väl blev inslängd på träningar med veteranerna, så kände jag mig väldigt utanför. Dels för att alla var så mycket bättre än mig och dels för att ingen annan (som jag träffade) sköt långbåge.

Min sociala fobi blev väldigt påtaglig i den där klubben och jag klarade inte av det, så jag slutade. Efter bara några få träningar.

 

 

Men så flyttade vi ju i mars förra året och jag kollade upp att det fanns en annan klubb i mina nya hoods. Skickade in en ansökan och kom in i introduktionsgruppen nu i januari 2019.

Och wooooow, säger jag bara. Det blev så himla tydligt hur olika min sociala fobi yttrar sig, beroende på min omgivning. Från den totala ångesten och den sociala blockeringen i min förra grupp, där jag kände mig som att jag var tillbaka i högstadiet och ingen gillade mig för att jag var så tyst. Till min nya grupp, där jag blev förvånad själv för att jag tog initiativ till en massa samtal med personer jag inte kände. Jag skrattade, babblade, vågade ta för mig. För att jag kände att jag kunde vara mig själv.

 

 

Nä, men den här gruppen och den här föreningen är grym. BK Fiskgjusen i Gustavsberg, här får ni en shoutout! Haha. För det första, att man som nybörjare får möjlighet att träna separat första terminen. Det gör mycket faktiskt. Det var också majoriteten i min introduktionsgrupp som valde att träna vidare, så vi är ett skönt nybörjargäng nu och det känns som att alla klickar väldigt bra med varandra. Superhärliga och lyhörda tränare. Alla från klubben som jag träffat har också varit superöppna och hjälpsamma.

Ser så himla mycket fram emot min fortsatta träning nu - det här känns SÅ bra! Varje kväll när det varit träning, så kommer jag hem med det fetaste leendet på läpparna och längtar tills nästa träning.

Bara två dagar och 2 timmar kvar till nästa träning..! 😉

 

3 comments on “Det finns social fobi och så finns det social fobi”

  1. Men åååååh vad roligt att det blev så himla lyckat ❤️❤️❤️ bågskytte är ju mycket det sociala, eftersom det är en ganska "tyst" sport. Skulle ju vara superawkward om alla bara stod knäpptysta och pangade på.

  2. Vad härligt att du hittat en bra grupp som du trivs med! Oftast är det ju faktiskt det viktigaste när man börjar med något nytt sådär, vilka andra som är med i gruppen. Bra för både kroppen och själen med något att se fram emot. 🙂