Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

WhatSUP

Jag säger bara heeeeereeeeguuuud!? I söndags kväll var jag ute och paddlade SUP med Emilia och Maria. Vi anlände runt 20.30 och stannade ute till midnatt. Himlen bjöd på ljus- och färgmagi och jag (och Emilia) fotograferade som galningar. Så här kommer nu en bildbomb, för självklart måste jag visa upp alla magiska bilder vi tog!

Det är Emilia som är den som är veteran-SUPare av oss tre. Två av brädorna är Emilias och hennes mans egna och en fick vi låna av Tahe Outdoor Sweden (tack!!!). Jag har även fått låna den vidare efter denna kväll (!!) och jag och Filip har paddlat som galningar nu nere på sjön, så imorgon tänkte jag åka förbi och hyra en till. Så kan vi åka iväg tillsammans på lite äventyr. Packa fika och sånt där. Liksom HUR mysigt?! Bästa sommar-aktiviteten.

Jag har paddlat SUP två gånger tidigare och från början tänkte jag att det inte skulle vara någonting för mig. För att jag är så dålig på allt som har med balans att göra, så jag tänkte att jag skulle tycka att det var jobbigt att balansera på en bräda på vatten.

Men det är förvånansvärt enkelt och det som slog mig var att det är SÅ harmoniskt?! Så lugnt och stillsamt. Så stress-reducerande. På samma nivå som bågskytte faktiskt. Men det är väl så.. när man gör någonting som är lite fysiskt och dessutom praktiserar det ute i naturen.

Det känns som att jag har blivit frälst. Jag vill bara göra det här mer, mer och mer. Och jag vill framför allt bara skrika till alla att "Ni måste prova att paddla SUP om ni inte redan gjort det!", för att jag inte fattar varför jag själv inte gjort det tidigare?!

De två första gångerna jag SUP'ade så hyrde vi brädor i ca 2h/tillfälle. Och så fick man ge sig ut och paddla i närmaste sjö/hav. Men nu ska vi alltså långtidshyra den andra brädan (1 vecka), så det blir lite som en semester-grej. Istället för att hyra en stuga.

Vi ska både paddla här nere på sjön, för att det är skoj. Men som sagt också ge oss ut på längre äventyr, på större sjöar. Längtar så!

Har du paddlat SUP förut?

9 comments on “WhatSUP”

  1. Jag är så sugen på att testa! Följer Katarina/kattakvack som SUPar jämt och är sååå avis!
    Men hallå, var är flytvästarna?

  2. Magiska bilder! Jag har tänkt precis som du beskriver. Att det där med att balansera på en bräda inte är något för mig. Men nu blev jag väldigt sugen på att testa.

    1. Haha den är inte vattensäker och jag var lite tveksam innan. Men så länge man sitter ner eller står på knä så är det ingen fara. Skulle dock inte stå upp på brädan med kamera 😛

  3. har inte testat (alltid tänkt att det är svårt att balansera..)
    MEN det ser så härligt ut på bilderna, och låter som en väldigt avslappnande aktivitet ändå

  4. Har aldrig gjort det, men det verkar vara så stabilt att man vågar göra det med kläder? Kanske får testas! 🙂