Börja fotografera Analogt

6

På midsommar så träffade jag Therese’s gamla polaroidkamera för första gången. Jag fick testfotografera med den och det bara pirrade till i hela kroppen. För det är ju något som är så himla speciellt med att fotografera med polaroidkameror (och egentligen analoga kameror överhuvudtaget).

Jag har själv en gammal Kodak-kamera, som jag fotograferade med sommaren 2014 – för fem år sen. Hur kan det redan ha gått fem år sedan dess? Jag råkade ut för ett litet missöde när jag fotograferat klart rullen och det har ”ärrat” mig lite. Dvs. Gjort mig rädd att sätta in en ny rulle igen och testa på nytt. För att samma sak kan ju hända igen.

Det är så typiskt att tänka så, men så mänskligt tänker jag. Att det uppstår en rädsla efter ett misslyckande. Trots att testa en andra gång alltid kommer innebära utveckling: Att man lärt sig något nytt som kommer göra att det går bättre nästa gång. Även fast man vet det, så är det ändå svårt. Svårt att mota bort rädslan för att misslyckas igen.

Hursomhelst. Det var så himla kul att hålla i en gammal kamera igen, så jag blev jäkligt inspirerat till att ta upp min gamla Kodak igen. Jag har faktiskt flera filmrullar kvar sen den där sommaren, som jag ännu inte använt. Så, detta är vad jag ska ta tag i nu när detta inlägg är färdigskrivet: Plocka ner gammelkameran från hyllan och rota fram mina rullar film.

Vi hörs med en uppdatering om det senare i sommar! 🙂 🙂 🙂

6 responses to “Börja fotografera Analogt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.