Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vår första husvisning!

Hejhå mitt i julförberedelserna! I år är jag lite distraherad. Jag som alltid brukar ha full fokus på julen, tänker nu mer på vad som ska hända precis efter. Idag satte jag mig nämligen på tåget till Örebro - där jag och Filip skulle gå på vår allra första husvisning!

Om du missat att vi ska flytta till Örebro:

Här berättar jag varför vi ska flytta.

Här berättar jag varför det blev just Örebro.

Varken jag eller Filip har satt en fot i Örebro, så det var en lite märklig känsla att glida in i en främmande stad och samtidigt tänka att "här ska jag bo". Vi var bara här lite snabbt för att titta på det eventuella huset, så vi hann inte kika in stan. Vi har alltså egentligen bara sett centralen efter denna dag 😉

Såhär taggade var vi när Filip plockat upp mig på centralen! (Jag kom med tåg från Skara och han tog bilen från Stockholm. Vi hade nämligen hunnit ta julledigt).

Huset är gammalt, superdrömmigt och väldigt litet. Mindre än vår lägenhet till och med. Så jag behöver fundera på om jag ska fortsätta jobba hemifrån eller inte. Men tänk två dörrkransar på den här dörren, samt en gran och marschaller nedanför trappan!? Läget är också precis det vi letar efter och jag kan bara tänka mig hur vackert det kommer bli när trädgården vaknar till liv igen i april!

Nu har vi väldigt mycket att fundera på. Jag tycker ändå att det känns bra i magen. Egentligen tom. bättre än det gjorde när vi var och tittade på vår lägenhet. Och då hade huset egentligen ändå sämre förutsättningar.

Så nu är jag mycket nervös och pirrig kan man säga. Filip har åkt hem till Stockholm och jag har åkt hem till mina föräldrar i Skara igen.

Nu får vi vänta och se vad som händer 😀 <3

25 comments on “Vår första husvisning!”

 1. Ni är ju så söta ^_^ Och gud vad kul att ni vågar flytta till en helt ny stad!
  Ang. att huset är så litet, kanske kan man bygga ut det? Jag menar, om läget och huset i övrigt känns bra är det ju ofta en möjlighet. Om man har råd osv förstås 🙂

 2. Av det man ser så kan jag verkligen förstå att det är en liten mysig stuga. ?
  Synd då om huset är lite litet men det är oxå bra för kreativiteten, att tänka ut lösningar på hur ni ska möblera och så.

  Finns det möjlighet att sätta upp ett atefallhus på tomten är ju det ett alternativ om du vill jobba hemifrån, fast det kan ju förstöra idyllen. ?

  För ser man till den fina vita väggen inomhus så ser man även där att en gran passar in, sommartid verkar bli grön och lummig. Så då kan ni sitta i var sin brassestol med kall saft i glasen och bara lyssna på lövprassel när vinden susar genom trädkronorna.

  Ja jag hoppas ni blir nöjda med vad ni kommer fram till. ?
  Nu är det dan före dan före dopparedan, så jag skriver god jul redan nu ?

 3. Jag tänker att omgivningen kanske ändå är mer värt än lite mer utrymme, så kanske inte gör något att det är ett litet hus. Att kunna öppna dörren och möta naturen direkt är ju ändå drömmen!
  Ska bli så kul att följa er flytt till Örebro!! ?

  1. Jaa det är det jag saknar här i lägenheten också! Att det är asfalt och betonghus direkt utanför dörren. Även om det inte är långt till skogsområden, så är det inte samma sak.. 🙂

 4. Åh vad roligt att höra att det kändes så bra!! 😀 Så skoj och spännande läsning! Det ser hur mysigt ut som helst, lite drömmigt ut rentav! 😀 Ett hus där allt känns bra med själva läget hittar man ju inte så lätt! Jag längtar sååå mkt efter att få bo i hus med egen trädgård och bara kunna öppna dörren ut så jag förstår att det måste kännas bra men också svårt och pirrigt med beslutet. Vi bor fortf kvar i lägenhet, en trång sådan, men behövde bosätta oss i en lägenhet igen innan husköp för att spara. Men jag tänker såhär.. har man möjligheten så hellre ett trångt hus än en trång lägenhet där man bara längtar bort! 🙂

  1. Vad roligt att du tycker det!! 😀 Nä ju mer jag tänker på det, desto sjukare är det att detta dök upp precis just nu. Vi får se vad som händer 🙂 Håller helt med om "hellre trångt hus"!

 5. Vad spännande! Lycka till med husjakten, oavsett om det blir detta eller ngt annat. Ser mysigt ut på bilderna! Och trädgård är förvisso slitigt emellanåt, men så givande.

 6. Välkommen till Örebro, jag ääälskar att bo här! Hör av dig med frågor, om du vill få tips, en rundtur eller bara vill ta en fika!

 7. Va roligt med flytt! Min mans släkt bor utanför Örebro och han själv är uppvuxen i Örebro <3 Huset såg jättegulligt ut, vart ligger det nånstans? Håller tummarna för er! Kraamar :-*

   1. Aahh jag förstår, no worries! Håller tummarna för er gällande husflytt vart i eller kring Örebro det än blir <3 såååå himla spännande!