Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Julpyntar i julmörkret

Både jag och Filip blev sjuka efter att vi kom hem från Åre. Han först och jag sen. Jag låg helt orörlig i 3-4 dagar, men nu börjar jag må bättre. Och ni kan tro att jag tänkte massor (!!) på julpynt och julpyssel när jag låg där i soffan med en kall och blöt handduk över pannan.

Är det förresten bara jag, eller har ens förkylningar blivit värre och färre med åren? Jag minns att jag hade "en förkylning" i taget när jag var liten. Ena gången var det hosta. Andra gången snuva, tredje gången öronen osv. Och jag kunde vara sjuk flera gånger om året.

Numera är jag jättesjuk en gång om året och jag drar igenom alla förkylningar i ett när det väl gäller. Det börjar oftast med halsont, som sen går över i snuva, som går över i att jag får jättekänsliga ögon (och tårarna rinner konstant i två dagar så att jag inte kan titta) och sen slutar det i hosta. Varje gång.

Nä, jag ska inte tråka ut er med att prata mer om sjuka nu haha...

Vi har i alla fall ägnat hela första advent-helgen till att julpynta - jag och Filip. Hur mysigt som helst! Han är inte så pysslig av sig, så förstå att han hade julkänslor när han självmant ställde sig och började baka pepparkakor där på söndagsmorgonen haha. Jag tror också att det var han som satte på julmusik först av oss två. Jag är impad. Kanske har jag smittat av mig lite med julkärleken haha...

En härlig sak med i år är att jag märker hur mycket mer nöjd jag är med sovrummet sedan vi gjorde om där. Förra året hade jag knappt något julpynt alls där inne, medan jag i år velat ställa in typ allt jag har dit in. 😉

Det blir lite problematiskt med tanke på att jag inte har så himla mycket julpynt. Det var ju inte direkt jättelänge sedan som jag bodde i en etta hehe. Så i år har jag pysslat mängder. Vikt pappersstjärnor, bundit kransar och gjort om second hand-fynd (det kommer det komma en video på!)

Jag är bara så himla glad och tillfreds just nu. Det är någonting som händer inom mig när det är december. Julkänslor all over the place. Och vem kan vara deppig då??

Tills vi ses nästa gång, så kommer här också en liten video från när vi julpyntade (där ni kan se lite mer av vad jag fick upp):

11 comments on “Julpyntar i julmörkret”

 1. Förra året körd jag igenom alla sjukdomarna för vinter i ett svep. Först förkylning från helvetet med hela kittet av svullna halsmandlar och körtlar. Sen så fort jag mådde bättre fick jag magsjukan åt alla håll och kanter, direkt efter drabbades jag av en elak förstoppning. Kan säga att jag var ganska trött på att ligga hemma i sängen då.

  Det är verkligen så mysigt att julpynta, har tyvärr inte så mycket julpynt men kanske till nästa år!

 2. Trist att ni blev sjuka, är också förkyld nu :/
  Men så mysigt med julpynt! Ska kolla på din video lite senare, har inte tagit mig tid till det än. Dina videos vill man ju verkligen titta på, inte bara ha som prat i bakgrunden 😀

 3. Underbart!
  I år är typ första året på vääldigt länge som jag faktiskt ser fram emot julen. Annars brukar det vara typ "meh" kring det.
  Och ditt peppiga inlägg gjorde mig mer pepp haha! <3

 4. Så fint pyntan, tänkte på det i helgen att här hemma har vi inte pyntat alls 😉 hahaha och nu känns det inte värt för vi åker bort över jul och sen är det ju över. Men vi har pyntat med julmusik sen november och glögg 😉 om nu det kan räknas som pynt 😉

  Super fint i allafall, jag verkligen gillar DN naturliga granen och färgerna som du väljer!
  God jul!

  1. Haha! Det är därför jag börjar så tidigt 😉 Så att jag hinner njuta ett åtminstone tre veckor innan vi åker iväg! Och jaa, jag tycker minsann det räknas som pynt haha! Och TACK! 😀 😀 God Jul!