Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Room Makeover: Sovrummet!

Åååååh vi har gjort om i sovrummet! Prioritet blev på att måla om väggarna (eftersom jag inte blev särskilt nöjd med den gröna fondväggen som vi gjorde förra året - har insett att jag verkligen inte tycker om fondväggar i mitt hem), men jag passade även på att dekorera om lite!

Även om möblerna är de samma som innan, så tyckte jag att det blev stor skillnad! Har iof bytt ut dekorationer från saker jag haft i andra rum, saker jag fått av syrran och second hand-fynd! Sånt kan verkligen göra mycket!

FÖRE

EFTER

Alltså hur mycket mysigare blev sängen med en sängkappa!? Varför har jag inte haft det innan? Det, tillsammans med att äntligen hänga upp gardiner, gjorde rummet mycket mjukare.

Jag gillar också att sängen inte känns så typiskt IKEA längre, efter att sänggaveln också fått sig ett par varv med möbelfärg i samma nyans som väggen.

Lampan är för övrigt lite DIY - gjord av en ljusgrå klämspot (som jag tagit bort kläm-anordningen på) och en vit metallkonsoll, som jag båda sprayat svarta och hängt upp på väggen. Vips, ny lampa!

FÖRE

EFTER

Alltså känslan att ha GARDINER! Trodde verkligen inte att det skulle göra så mycket, men wow det gjorde det. Känns både lyxigt och mer ombonat nu. Och skönt för mina ögon om nätterna, när inga lampor lyser in i glappet mellan den rullgardin vi hade innan och fönsterbrädan. Nu är rummet helt svart!

Älskar också hur bra byrån (som jag målade förra sommaren) passar in i det nya rummet. Känns som en ny möbel, fast jag inte gjort något med den.

FÖRE

EFTER

Är så sjuuuuukt jäkla nöjd med det här rummet! Nu känns det äntligen mysigt och det har gått från mitt blä-rum till mitt favoritrum på bara några få dagar.

Här kan du se hela processen i film:

16 comments on “Room Makeover: Sovrummet!”

 1. Så mysigt det blev!! Har själv samma sängram och gavel, men hade sängkappa på min tidigare säng då jag tycker det är så himla mysigt. Men jag funderar på, hur funkar sängkappan med lådorna som är under sängen? Vad har du köpt din kappa?

  1. Jag funderade också på hur det skulle funka med lådorna, men jag har inte saker som jag använder dagligen där, så jag tycker att det funkar bra! Jag trycker bara in sängkappan under madrassen när jag ska in i lådorna och så drar jag ned den igen när jag är klar 🙂 Köpte en extra lång kappa från Jotex (Zack Eko 60cm heter den) 🙂

 2. Min favorittyp av inlägg! Jag läste i Frida Ramstedts bok Handbok i inredning och styling (såg ut som att du hade den men kanske såg fel) om hur man ska anpassa inredningen till sig själv. Jag gick in i väggen för drygt tre år sedan men har alltid varit högkänslig. Jag märker dock stor skillnad i inredningen före och efter utmattning, innan var det mycket färg och lite "galet" men idag orkar jag inte med alla de intrycken hemma så nu går allt i en betydligt sobrare färgskala. Inspireras väldigt mycket av dina inredningsvideos ?

  1. Jaaa!! Det var den boken som låg där! Läste också det och plötsligt föll allt på plats... behöver lugn och harmoni hemma <3 Tack för dina fina ord! ?

 3. Vad fint det blev! Och vilken mysig youtube video det blev också! 😀 Jag blev sjukt sugen på att göra om hemma nu haha.

  Kram!

 4. Så otroligt mycket det blev! Gick det bra att måla om sänggaveln? Är lite osäker om det faktiskt blir bra när en målar om ikeamöbler.

  1. Det gick jättebra! Så länge man sandpapprar och grundmålar ordentligt. Jag körde två lager grundfärg (med färg som ska fästa på metall) och då var det som att måla direkt på trä när det väl kom till den grå färgen 😀

 5. Konstigt ändå hur man med små medel kan få ett rum att kännas komplett. Tyckte ert sovrum var fint innan med, men nu känns det liksom fulländat och mysigare ?. Funderar på hur vi ska göra om här hemma, det är inte så mysigt än, flyttade i juli dock men ändå, vill ha allt klart igår typ ?.

  1. Haha känner igen det där.. man vill fixa och pyssla men samtidigt vara klar innan man flyttat in ;D Och TACK! 😀 😀 Håller mer om att det är kul att se vad man kan göra med enkla medel. Alla möbler stod ju där innan och mycket ägde jag sen innan, men det är ändå ett helt annat rum 😀