Vad händer i mitt liv just nu?

Det bästa man kan göra när jobbet väger för tung:
Kliva upp i soluppgången och ha picknick, innan dagen drar igång.

Den här vår-vintern har varit (och är!) prövande på så många sätt. Ena sidan av mig vill bara gråta och slänga in handduken och den andra känner att jag är någonting på spåren. Något som verkligen kan förändra allt.

Det är mycket jobb just nu. Men en positiv grej är att jag har vågat anlita folk för att hjälpa mig. Och det är riktigt stort. För ungefär ett år sedan kom jag i kontakt med Patrik, som nu hjälper mig med med allt som rör min site och blogg.

Ni vet ju att jag en gång i tiden älskade att sitta och pilla i blogg.se’s kodmallar och att jag alltid kämpade för att komma på nya innovativa lösningar. Men sånt har jag inte tid med nu… eller snarare: Jag har hittat roligare saker som jag vill lägga min tid på.

Bästa lekplatsen: Skogen. Bästa leksaken: Kameran.

I februari hoppade också Jacqueline på tåget, som min Virituella Assistent. Jag förstod inte riktigt hur mycket jag behövde henne, förrän vi började jobba tillsammans. Hon har både blivit en super-coach som håller mig på banan och en så himla fin vän. Och det här är bara början <3

Just nu handlar mitt liv enbart om jobb-jobb-jobb-jobb. För att inte bli helt knäpp i huvudet så försöker jag peppa mig själv med livsnjut. Sätta ihop en vild blombukett. En picknick-morgon vid havet. Grillkväll med Filip. Solljuset på väggen.

Imorse smög jag ut i regnet och knyckte en bukett med vass intill gångtunneln på andra sidan vägen. Kände mig som en tjuv där jag gick med luvan uppe. Men vad härlig en folktom, regnig söndagspromenad klockan halv nio kan vara.. när man inte gör något annat än att sitta inne hela dagarna.

Jag har förresten bestämt mig för att lösa upp planerna för John Bauer-projektet. Jag fotograferade bild 2 i november, men den är inte ute än och jag skulle haft min utställning nu i Juni… men min magkänsla sa bara nej tillslut.

Nej, nej, nej, nej.


Jag har lovat för mycket. Satt upp för mycket regler. Ramar. Planer. Blev kvävd där ett tag, för jag vill bara vara fri i mitt skapande. Så jag gör om och gör rätt. John Bauer-projektet är så viktigt för mig, så jag kan inte behandla det som ett vanligt jobb med en deadline. Det tar bort allt det vackra.

Så, från och med nu kan jag inte svara på några frågor om det. Bilder kommer när det kommer. När jag känner att tiden är inne och när jag är redo <3

Så. Det var nog allt för nu. <3

14 responses to “Vad händer i mitt liv just nu?

 1. Jag tänkte precis på dej idag, och undrade hur du har det.
  Jag tycker du gör helt rätt som gör John Bauer-projektet till just ett hjärteprojekt, och inte ett jobb. Det måste finnas plats för egen kreativitet när man jobbar i en kreativ bransch, och med för mycket ramar och deadlines tappas sånt där lätt bort annars. <3
  Du är såå bra tycker jag! Var rädd och dej, och fortsätt ta fina livsnjutar-pauser. Det borde vi alla göra oftare.

 2. Helt underbart fin sida du har nu! Och så himla rätt tänk! Att finna glädjen och njutning mitt i jobbarvardagen. Allt du räknat upp, inklusive det att du väljer att köra John Bauer projektet i glädje och inte i måste är fantastiskt! Fortsätt forma ditt liv efter dina egna promisser! Hejja!

 3. Åh bästa du! <3 Kämparglöden i dig just nu alltså, men vi ser ljuset i tunneln! Och resultatet! Tänk att det blir som att stå på ett berg på toppen och se utsikten. Så stolt du kommer att vara.

 4. Alltid när jag läser om att pilla med bloggen tänker jag på tiden när jag älskade sånt också. Jag har bloggat så länge, sedan 2004 och mitt intresse började på Lunarstorm i krypin som de hade där. Eller egentligen ännu tidigare på en sida som nog ingen minns Skunk. Hur som helst när jag flyttade från Lunarstorm ut till andra bloggar tills jag 2010 landade på WordPress så älskade jag att fixa med sidan. Men sen senaste åren har tiden inte funnits till, ändå saknar jag saken ibland. Det där när man gjorde sidan personlig och till sin det var roligt :).

  1. Samma för mig! Det var verkligen Lunar-krypinen som väckte layout-ådran till liv haha! Kan också sakna det en del… samtidigt var det en speciell tid då och det uppskattades mer att man gjorde något roligt med sin design. Tror inte det skulle bli samma sak nu haha 😀

 5. känner igen känslan du beskriver så väl, det där med att pendla mellan vilja slänga in handduken och verkligen vara något på g. För min del har Mars månad varit en sån månad i flera år, där det pendlar hejvilt i humöret. Så segt. Men att inte stressa John Bauer projektet är väl klokt, dumt att påverka kreativiteten med deadlines. Hoppas du mår bättre snart, eller vad man ska säga.. 🙂 <3

 6. Du är så klok, Elin! Fortsätt lyssna på din inre röst, jag tror det är så man upprätthåller balansen i livet ❤️

 7. Du gör helt rätt med projektet! Jag undrar dock hur du ser på andra som gör eller har gjort samma/liknande projekt… Är du rädd att någon ska färdigställa ett Bauer-projekt innan du hinner klart? Det är nämligen min största rädsla och stress just nu. Jag har ett fotoprojekt på g som jag verkligen tror på, men jag är bara i planeringsfasen och har redan stött på en person som söker folk till i princip samma idé (sen vet jag inte om det faktiskt är samma idé helt och hållet eller bara EN bild hen ska göra), och jag får panik! Jag vet innerst inne att det inte kommer bli bra om jag stressar fram något i rädsla för att någon annan ska hinna före, men det är så svårt att inte känna att man har andra fotografer i hälarna och att det inte finns plats för mer än ett projekt på temat (vilket inte stämmer). Kan du känna igen dig i dessa tankar? Hur hanterar du det i sådana fall?

 8. Aha nu förstod jag hur man kommenterar, hittade först inte kommentar fältet 😀
  Det låter bra att du anlitat hjälp, håller själv på med ett projekt och det går långsamt och tar mycket tid att dels leta information, planera foto och Youtube och samtidigt fixa hemsida.

  Så det är bra att du tog steget att ta hjälp, det tjänar du på.
  Själv får nog vänta lite med det, tjänar just nu inga pengar på mina projekt.

  Du är ju så klok och du gjorde rätt i skjuta på ditt projekt om du känner det blir för jobbigt. Det ska vara kul och gör tidspress och annat att det blir jobbigt så gjorde du helt rätt att bromsa det.
  Jag har ju tänkt göra John bauer bilder i flera år nu och jag vet att det kan ta några år till, i början kände jag att fan nu hinner någon annan göra det men när det väl blir av, är det ju min tolkning som gäller så det blir som det blir. 😀
  Men när du väl känner att nu passar det så kommer jag att gå på utställningen i alla fall🙂

  Take care.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.