Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

April vid bryggan och jag är med om det sjukaste ever

En fisk som hoppar upp ur vattnet - yes det är på riktigt.

För någon dag sedan gick jag förbi bryggan och såg att det börjat slå ut löv på träden. Så när jag vaknade imorse och såg att solen sken, så tog jag kameran på axeln och stativet i handen och promenerade ner till sjön.

Löven är fortfarande väldigt små, så jag var osäker på om de ens skulle synas så bra i kameran. Och vassen ser otroligt risig ut efter vintern, så jag tänkte att det kanske skulle bli svårt att få till en fin bild.

Att en fisk skulle hoppa upp ur vattnet och fixa showen, kändes väldigt långsökt...

Titta vad grönt det börjar bli!

Jag går ut på bryggan och får bara en känsla av att jag vill sitta ner vid kanten av bryggan och luta mig ned mot vattnet.

"För att visa hur glad jag är över att isen är borta", tänkte jag och satte mig till rätta. Jag tog en testbild med hjälp av fjärrstyrningsfunktionen på telefonen och allt såg bra ut.

Så jag ställde kameran på 10 sekunders slutartid. Du vet, när den räknar till tio och sen tar den en enda bild. Tiden tickar ned och jag lutar mig framåt. Sträcker min hand mot vattnet. Andas in vårluften.

Och då händer det.

En fisk hoppar upp ur vattnet. Det går väldigt snabbt. Jag ser den lille filuren som i slowmotion när den glider genom luften, men det är över på en halv sekund. Jag hör inte klicket från kameran, så jag vet inte när den tar. Men jag tänker att "vad coolt det hade vart om jag fick med lite ringar på vattnet".

Jag har alltså tagit EN bild. Med 10 sekunders självutlösare. Och FISKEN ÄR MED på bilden?! MITT I HOPPET?! Det är HEEEELT SJUKT?!

Jag trodde inte mina ögon där ute på bryggan och började asgarva för att det var så sinnessjukt.. jag menar HUR STOR ÄR CHANSEN att en fisk hoppar upp precis när jag ska ta bilden? Och hur stor är chansen att jag sitter och sträcker min hand mot vattnet just där det händer? Jag kunde lika gärna ha stått på andra sidan och tittat åt ett annat håll liksom....

Nä, det är bara så sjukt.

Jag tog den här bilden också, innan solen gick i moln.

I den färdiga bilden har jag flyttat fisken ca 1m framåt i bild - för att det såg estetiskt bättre ut. Tanken är nämligen att jag ska göra en kalender av hela serien, när året är slut.

Men annars är min pose den samma, fiskens hopp och ringarna på vattnet är de samma. Stillheten. Allt.

Det kändes som ett sign.

Ps. Sen att jag hittade en ny favoritlåt när jag stod och redigerade bilden? En låt där hon sjunger "Deep into the ocean". Vatten-temat är totalt.

17 comments on “April vid bryggan och jag är med om det sjukaste ever”

  1. Gud så häftigt.

    Jag älskar olika ögonblicksbilder som blir tipptopp. Jag tar sällan bilder på mig själv. Visar hellre bilder som jag själv har tagit på djur och natur. 😉

    Måste nog köpa mig en ny systemkamera, då min nuvarande har gett upp. (Den höll i fyra år)

  2. Så fränt, ibland har man tur när man tar en bild. ☺️
    Oftast brukar det ju vara tvärt om att det inte kommer med eller är suddigt. ?

  3. Haha WOW!! Så himla coolt ju!! 😀 Älskar när sånt händer 🙂 En gång stod jag i skogen med självutlösare och fotade och så kom en räv mitt framför mig! Men jag ville inte skrämma den och vågade inte trycka av kameran. Hade varit häftigt annars!! 🙂