Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Elin testar Bullet Journal

 

Några av er kommer säga att "Jag saaaaa juuuuu att det skulle passa dig!!", när jag skriver det här inlägget. För jag har fått SÅ många kommentarer både här och IRL om att jag borde skaffa en Bullet Journal - jag som är så pysslig.

Jag har haft sån himla tecknarångest de senaste åren, så det har liksom inte varit "rätt tid", men idag fattar jag precis vad ni pratar om! Jag har precis upptäckt ett nytt intresse i Lettering och har börjat teckna lite försiktigt. Och sakta men säkert så börjar jag vänja mig vid att skapa med pennor igen. Och NU känns det bara spännande att testa att göra en egen Bullet Journal.

Jag har tittat på hur många BuJo-videos som helst på Youtube och Filip tror nog att jag har blivit smått galen.. haha.

 

Vad är en Bullet Journal?

Det är ingen idé att jag förklarar någonting som tusen andra har förklarat innan mig, så istället tipsar jag om min vän Emilia Westerström, som skrivit ett inlägg om just detta:
Vad är en Bullet Journal och varför ska du ha en?

Kan även tipsa om Youtubern AmandaRachLee, som gör helt fantastiska videos om ämnet.

Men kort och gott så är det som en kombinerad kalender och anteckningsbok, där du själv gör layuten.

 

 

Vad använder jag min Bullet Journal till?

Jag har redan lyckats gå över från en fysisk kalender (som jag alltid glömde hemma), till Google Kalendern, så jag skaffade inte en Bullet Journal för att ha en kalender. Egentligen. Men jag tänkte att den kunde bli ett najs komplement till min Google kalender - ett ställe där jag kan skriva in mina dagliga todo-listor (och då inte bara de stora punkterna, som jag gör digitalt).

Jag skriver t.ex. ned:
» Tankar jag haft under månaden

» Dagliga todo-listor

» En Mood Tracker/mens-kalender. Så att jag kan följa mitt humör under månaden (och ev PMS).

» Idélistor. Saker jag vill göra privat/i företaget, vad jag vill publicera i mina sociala medier etc.

» Kom-ihåg-listor. Önskelista, packlistor, platser jag vill besöka mm

» Statistik. Hur mycket jag postar i mina olika kanaler och hur många följare jag har.

» Fina kommentarer som ni skrivit <3

Mest skaffade jag dock min Bullet Journal för att ha någonting som jag kan pyssla med på ett kravlöst sätt. Jag jobbar så mycket vid datorn, så det känns viktigt att ha rutiner som inte kräver skärmtid. Dessutom har jag ju nämnt att jag blivit väldigt intresserad av Lettering, så min BuJo känns som en superbra plats att utveckla mitt skrivande på.

Eftersom jag började med denna Bullet Journal nu i oktober, så har jag inte riktigt kommit in i det ännu och kör på en väldigt enkel layout. Inga direkta illustrationer, utan mest text. Och snirkliga rubriker. Än så länge så känns det fantastiskt! Det är så avslappnande att sitta och skriva.

Tänker att jag ska återkomma med ett inlägg/en video när jag hållit på lite längre, så att jag kan visa er några av mina uppslag - skulle det vara kul? 😀

 

Material jag använder

Anteckningsbok

Lemome A5 Svart. Prickig anteckningsbok med ett papper som går mycket åt det gula hållet.

Jag har förstått att det absolut största hotet mot Bullet Journaling, är när det man målar och skriver blöder igenom pappret och förstör sidan bakom. Så efter att ha kollat på några videos som jämför olika böcker, så har jag förstått att det är bra att sikta på en anteckningsbok som har sidor som ligger på över 120g.

Denna från Lemome ligger på exakt 120g och om man tittar noga, så kan man se en skugga av det som skrivits på andra sidan, men jag tycker inte att det stör. Jag måste däremot vara försiktig så att jag inte målar flera lager med varken pennor eller akvarellfärger, för då går det igenom direkt.

 

Pennor

Blyertspenna. Man vågar inte freestyla i en sån här bok. I alla fall inte om man heter Elin Kero, så jag skissar först upp med blyerts och sudd.

Tombow Dual brushpen. Pennor i superfina färger, med dubbla spetsar, som jag främst använder för att stryka över text och göra "menyer". Superhärliga att jobba med. Jag har färgerna 850 & 772 (rosa), 912 (peach), 312 & 192 (grön), 990 (sand) och N60 (gråblå).

Koi Coloring Brush Pen (ljusrosa). En nykomling och testraket i min samling. Köpte den för att den var billigare än Dual Brush-pennorna, men inser att den är svår att få tag på som styckpris online. Jag köpte den i fysisk butik hos Penstore (som för övrigt är som världens bästa godisbutik!)

Uni Pin Fineliner. En av mina nyfunna favoritpennor! Använder den både till kantlinjer när jag illustrerar och till att skriva med. Torkar direkt och smetar inte när man suddar. Älskar! Har s torlekarna 0,1 0,4 och 0,7.

Tombow Fudenosuke (hård). En penselpenna som finns med både mjuk och hård spets. Jag har båda, men har slarvat bort den mjuka. Den hårda är dock enklare att skriva med för en nybörjare som jag, så det gör ingenting. Den här pennan använder jag till alla snirkliga rubriker.

Har nördat så många Bullet Journal-videos nu och nästan alla nämner Tombow-pennorna och de är verkligen superbra. Kan varmt rekommendera.

 

 

Vill ni se mer?

Jag har ju som sagt inte hållit på med det här i mer än två veckor, så jag har mycket kvar att utforska. Märkte dock att jag fick sjuk respons på mitt instagraminlägg om min nya Bullet Journal, så jag inser ju att ni är väldigt många som är intresserade av detta.

Vill ni se mer av detta i bloggen? Eller bara på Youtube? Båda? Vilka videos tycker ni är roligast? Flip through eller setup (när man speed-målar månadens uppslag)?

Jag känner mig sjukt peppad på detta iaf, så det lär bli mer Bullet Journaling i mina kanaler 😀

27 comments on “Elin testar Bullet Journal”

 1. Ååh så underbart!! Älskar oxå BuJo, fastnade för det senaste året, har noll koll på mitt liv kommande veckan innan jag skrivit & planerat i min! Vill se mer, mer av allt!! Både flip & hur du planerar & lägger upp, älskar inspon man får av hur andra utformar sin journal ♡ Extra plus för dina otroligt fina sidor, är redan kär ♡

 2. Åh dem där Fineliner-pennorna är GRYMMA, har en tecknar-svacka precis som du haft just nu men jag tar varje chans jag kan att använda dem. Dem gör mig lycklig haha!
  Du har himla fin handstil btw, känner att jag måste öva på min nu som ser kladdig ut i jämförelse haha ^^'

  1. EllerHUUUR!! Och tycker du?! Jag känner att jag spretar väldigt mycket - måste verkligen koncentrera mig för att det ska bli rakt ;D

 3. Mer, mer, mer! Gärna med fokus på hur (layout, pennor och allt sånt) på youtube och innehåll (blir så nyfiken på vad du kommer fram till gällande pms och ditt humör) på bloggen.

  1. Superbra idé att mer analysera resultatet i bloggen och ta det visuella på Youtube! 😀 Det ska jag defintitvt göra 😀

 4. Ja en sån är kanske inte så dum, jag har en simplare variant, skriver på min vägg som är målad i skoltavelfärg.
  Problemet är att planerna spricker hela tiden 😀

 5. Min favoritgrej att kolla på Youtube är när folk filmar när de gör ordning sin månad i bujon, skulle älska att se dig göra en snackig och mysig sån video!

  1. Då måste jag göra det! 😀 😀 Är det bäst när man pratar medan man målar eller ska det vara på snabbspolning? 😀

 6. Vill se meeeer! Har varit sugen på en BuJo ett tag och tror att jag borde skaffa en, just för att ha något som inte är "sitta framför en skärm". Älskade att sitta med penna och papper när jag var yngre, men har tappat bort det lite på senare år. Tycker så mycket om att titta på andras BuJo's!

 7. Jag är så sjukt imponerad över att du ba - ok, vi kör på Bujo och helt plötsligt är bara skrivstilen på plats. Jag inser att jag måste titta på 100 videos och öva innan jag ens är i närheten att skriva sådär snyggt med en penselpenna. Jag har haft penselpennor i min ägo sedan jag var 15 så jag vet inte varför jag inte kan men sådär snyggt ser det inte ut. Så gör du videos så snabbspola inte - det gör bara att sådana som jag (som måste fatta att det tar tid) tror att det är en superkraft ni har (det har ni ju men det är inte att hålla i en penna - eller kanske. Lär mig hur jag håller i pennan också, haha)

  Oavsett, det är jättesnyggt. Fortsätt bara och jag är bara glad om du vill dela med dig. Jag tittar så får du välja kanal som du är mest bekväm med 🙂

  1. Haha aaaw <3 Men jag har faktiskt övat på stilen i någon månad iaf :-* När jag blir intresserad av någonting så släpper jag ALLT för att göra precis just det. Så det har redan blivit många timmar av skrivande. I början kändes det som att jag aldrig skulle få ordning på det, men så helt plötsligt "klickade det till" 😀 Ska absolut göra videos där det inte snabbspolas. Kanske inte en hel lång video, men iaf så att man ser delar av det 😀 TACK så mycket för din fina kommentar! <3

 8. ÄLSKAR DET! Visa allt du gör tack!!
  Jag köpte min första Bujo i maj i år. Började lite smått under sommaren men sparade den till hösten för att få struktur på mitt kaos som universitetsstudent, med jobb och egen häst. Mycket som ska gå ihop!
  Jag har inte kommit igång och ritat så mycket än men skriver och ritar upp veckor och trackers, och ÄLSKAR det. Än så länge är det nybörjarkalligrafi och oldskol skrivstil som gäller.

  Skulle älska en video där du visar hur du skriver och tips som man själv kan tänka och träna på för att kunna skriva bättre! 🙂

  1. Jag är så himla newbie på att skriva, men allt jag lärt mig kommer från AmandaRachLee på Youtube! Och så har jag försökt härma fina fonter på datorn 😉 😉 😉 Ska absolut prata mer om detta 😀

 9. Hej fina Elin! Så himla superkul att du börjat med bujo <3 Älskar att kolla på sådana videos på youtube ! Måste bara fråga vart har du köpt tejpen du använder i din första video? Kramar <3

 10. Kom in på detta nu tack vare dig och känner mig supertaggad! Måste bara öva på mitt tålamod så jag kan öva på att skriva.. haha. Tänkte köpa en dual brush pen, som du sa nämner nästan alla dem och de ser så fina ut så jag måste testa. Undrar dock över fineliners - jag har ett set med stabilo point pennor, vad och hur stor är skillnaden mellan dem och uni pin fineliner som du använder? Hoppas på fler inlägg och videor om detta 🙂

  1. Vad kul att du också blivit intresserad! 😀 Yay! Jag vet tyvärr inte skillnaden mellan dessa pennor - har bara testat uni pin och Staedtler Pigment Liner, varav den sista jag tycker blöder lite när man vill färglägga efteråt 🙂 kram!

 11. Hej Elin! Har köpt min första bullet journaling bok, och tänkte jag skulle komma igång med det nu! 🙂 Du skrev i blogginlägget att du har en "ljusrosa" penna från Koi Coloring Brush Pen. Den vill jag ha! Men det är jättesvårt att veta säkert om det är Pale Orange 007 eller Coral Red 205, baserat på den tillhörande länken med kitet! Vet du vad färgkoden heter som du har? TACK! <3