Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mitt favorit-hudvårdsmärke

Idag bloggar jag om ett favoritmärke när det kommer till hudvård - nämligen Skintifique. Jag började använda deras produkter för 1,5 år sedan och har inte vänt mig om sedan dess.

Skintifique är en serie som är speciellt framtagen för oss med eksem, kontaktallergi och psoriasis. Helt parfymfria (såklart) och veganska.

SERIEN BESTÅR AV

Skintifique Clenser: Ett ansiktsvatten som tar bort smink och orenheter. (Rekommenderas även till dig som vill ha ett bra ansiktsvatten, oavsett om du har hudproblem eller ej)

Skintifique Moisturizing Lotion: Återfuktande kräm, som skyddar huden mot yttre påfrestningar och som dämpar dina besvär.

Skintifique Hydrating Gel Plus: Precis som ovanstående är detta en skyddande och lugnande kräm - men extra återfuktande. (Finns både i stor och liten tub - för kropp och för ansikte).

Skintifique Protective Cream: En skyddande hudkräm för metallallergiker, som appliceras i förebyggande syfte.

Skintifique finns just nu att hitta med 20% rabatt hos Apotek hjärtat.

VILKEN ÄR MIN FAVORIT?

Jag tycker verkligen om samtliga produkter i den här serien, men favoriten är "Hydrating Gel Plus". Fram tills för tre dagar sedan, så hade jag bara den i den lilla tubstorleken och har bara använt den i ansiktet (för att den skulle ta slut för fort annars).

Den är lite speciell att smörja in sig med om man inte skakar tuben ordentligt innan, så det rekommenderar jag verkligen att man gör. Jag har fokuserat på att smörja mina eksemområden kring ögon och mun. Använder den varje gång jag tvättat ansiktet och i synnerhet när jag haft smink på mig hela dagen.

I dagsläget har jag inga eksem alls i ansiktet (hade lite för några veckor sedan när jag slarvat med smörjningen) och är så himla tacksam över det.

Nu har jag även den stora tuben, så har sedan tre dagar tillbaka smort in benen (där mina eksem är som mest aggressiva) och på händerna. Mina fingrar är redan nu nästintill helt fria från eksem - har bara några hudflagor och förhårdnader kvar.

Rumpan och benen kommer det ta längre tid för, om de inte är för kraftiga för att det ska gå att råda bot på dem med något annat än kortison... Men fördelen där är i alla fall att klådan försvunnit ca 10-20 minuter efter det att jag smort in mig - när krämen sjunkit in. En väldigt behaglig paus i allt kliande.

Jag vet att man blir rekommenderad SÅ många olika produkter, kurer, kostscheman och reningsverktyg när man har såna här besvär och allt är ju individuellt, men om det är någon produkt som verkligen fungerat på mig så är det Hydrating Gel Plus. Ansiktsvattnet är också sjukt behagligt, även om du inte lider av några hudåkommor.

Kan varmt rekommendera! <3

Vi firar i alla fall att Skintifique kommit in hos Apotek Hjärtat - så ni får just nu 20% rabatt på samtliga av deras produkter och kit!

Kika in dem här!

2 comments on “Mitt favorit-hudvårdsmärke”

  1. Nu har jag klickat hem mig Hydrating Gel Plus! Hoppas det kan lätta upp mina eksem på händerna lite <3 Tack för tipset Elin!