Hejdå Tyresö, nu flyttar jag från dig

42
 
 
 
För fyra år sedan satt jag i ett kök i en solig etta i Bankeryd, utanför Jönköping. På framsidan av det kuvert som jag höll på att klistra igen, stod det ”Fotoskolan STHLM” med stora bokstäver. Det var min biljett bort från mörker och kaos i mitt inre. Bort från människor som inte förstod sig på mig och bort från ett inrutat och olidligt tråkigt liv.
 
Ett halvår senare stod jag med ett positivt antagningsbesked i ena handen och en tom, mental koffert i den andra, på tröskeln in till just det här lilla huset. Jag hade knappt hört talas om Tyresö när jag tackade ja till att flytta hit, men det såg trevligt ut på kartan – med all skog och närhet till havet.

 
 
 
 
 
 
 
När jag sitter här idag, tre och ett halvt år senare, så är jag så otroligt tacksam att det blev just hit jag kom. Jag har älskat den här platsen från första stund – både för dess vackra natur och för vad den gjort med mig. Jag kom hit nedbruten, men med öppet sinne. Redo för ett nytt liv och för nya vägar, som jag äntligen kunde välja själv.
 
Tack Tyresö, för alla dimmiga mornar vid sjön. Tack för solnedgångarna från den höga klippan, som tagit andan ur mig. Tack för alla snödanser i den lugna korsningen vid busshållplatsen. Tack för springturerna och sagoäventyren i skogen – långt bort från andra människor. Tack för soliga cykelturer genom kvarteret. Och tack för att du otroligt nog också var hemstad till min stora kärlek.
 
 
 
 
 
 
Nu har jag packat ihop alla mina saker och varit ute och sagt hejdå till mina favoritplatser. Snöflingorna började virvla så vackert runt omkring mig, när jag satt där på trottoaren och tänkte på allt fint jag varit med om. Det kändes verkligen som att det var Tyresös sätt att säga hejdå till mig.
 
Imorgon går flyttlasset till mitt nya hem. Vårt nya hem. För i morgon när jag vaknar, är det första dagen på ett liv där jag inte längre är ensam <3

42 responses to “Hejdå Tyresö, nu flyttar jag från dig

 1. Otroligt vackert skrivet, som ur en roman. Och stämningsfulla bilder som går rakt in i själen. Lycka till med det nya!

 2. Vilket härligt inlägg! Stort grattis till det nya boendet som jag väntar så spänt på att få se hur ni boar in er i <3

 3. Men åh, så fint skrivet!
  Kommer vara konstigt att hälsa på hemma och inte springa på dig på uppfarten! Lycka till med flytten 🙂 <3

 4. Wow började nästan gråta så sentimentalt det blev. Så mycket spännande du har varit med om och som komma skall!!! 😀 😀 <3

 5. ÅÅHH!! Stort lycka till med ert nya hem! 😀 Så fort det gått, känns som förra veckan du satt och visade bilder på lägenheter ni kollat på! Så himla roligt 😀 Stort grattis och stor kraaam! <3

 6. Härligt Elin, måste säga att det märktes från första stund att du hade hittat en favorit plats. Vackert skrivet och stämningsfulla bilder, den sista är en talande bild:)
  Nu byter du ut den mot en ny plats att skriva ett nytt kapitel, dessutom har du någon att skriva det med.
  Livet är allt magiskt!:)
  Jag är lite ledesn att jag missade dig på Fotomässan, men tåget var försenat och jag skulle komma i väg så sent att jag missade ditt framförande. Så valde att stanna hemma.
  Men jag hoppas att vi ses en annan gång, kanske på din utställning.:)
  Lycka till med flytt och livet som två, det kommer att gå som en dans:)

  1. Men precis! Ska bli så kul att upptäcka något nytt nu! Woho! Och de gamla platserna finns kvar på inte jättelångt avstånd 😀 Och ja, hoppas vi ses på utställningen! 😀 😀

 7. Så glad för er skull och önskar er all lycka till i ert gemensamma hem! Ser fram emot att följa dig på nästa steg i resan! 😀 heja livet, hur fint och bra allt kan bli nästan av sig själv ibland!

 8. Så fint känslomässigt skrivit av dig. Lycka till på din nya adress. Tyresö finns alltid kvar. Jag kommer fortsätta att fota Tyresö, så ha koll på gjershans på Instagram. Många kramar och stort lycka till!! Häls Hasse

 9. Stort lycka till med flytten!
  Känns lite sentimentalt även som läsare, har ju följt dig och ditt Tyresö lika länge! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.