När naturen tar andan ur en

15
 
Igår såg jag någonting som faktiskt kan ha varit något av det vackraste jag sett i hela mitt liv. Jag stod och rensade avloppet när jag hörde att det började mullra och regnet vräkte ned allt hårdare. Som en ren instinkt ville jag bara greppa kameran och rusa ut för att jaga ovädersmoln och vattenpölar, men jag tänkte att ”Elin, du måste inte göra det precis varje gång. Några ögonblick utan kameran är bara hälsosamt”. Så jag stod kvar under vasken.
 
En halvtimme senare såg jag i ögonvrån hur trädtopparna på andra sidan vägen var alldeles brandgula, medan regnet fortfarande öste ned och jag bara ”Wow”. Detta doftar magi. Så jag tog kameran och sprang ut på gårdsplanen. Längre hann jag inte innan jag vände mig om och möttes av detta:
 
 
 
 
 
 
Himlen bakom mitt lilla hus var täckt av gyllene ovädersmoln. Så som det bara kan bli när solen är på väg ned och tränger igenom en liten molnspringa. Framför himlen tornade sig trädskuggorna och mellan dem glittrade miljoner regndroppar som små diamanter i motljuset.
 
Det går liksom inte att beskriva. Bilderna visar det inte bra nog.
Det var MAGI. Ren och skär magi. Mitt konstnärshjärta grät av lycka.
 
 
 
 
 
 
Jag älskar hur väder förändrar världen och gör den mer spännande. Hur ett åskregn kan få en vy som jag sett varje dag i tre år, att bli ny och göra mig hänförd. Samtidigt känner jag mig så oerhört splittrad, för jag vill vara på alla ställen, alltid. Aldrig missa några fler ögonlick. Jag vill vara där för att vakta dimman i dalen, se hur röken dansar över sjön, jag vill se himlen brinna kväll efter kväll. Jag vill sitta under träden hela hösten medan löven dansar ner från grenarna. Men det går ju inte riktigt.
 
 
 
 
 
 
Men när jag väl är där och upplever, då lever jag.
Wow, vilka känslor naturen kan framkalla. Och jag älskar det.
 
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 135/2 L USM
Spara
Spara
Spara
Spara

15 responses to “När naturen tar andan ur en

  1. Känner verkligen igen mig i känslan över att vilja vara överallt, hela tiden och få ångest över att missa något .Jag är lycklig över att jag kan se allt vackert som en del människor helt missar att se, men ibland känns det nästan som en förbannelse när det inte kan gå två minuter utan att man har koll på ljuset från fönstret även om man ligger nerbäddad i sängen. Fast som du säger, man får ju vara med om magi och då lever man <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.