Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Min Valborg i Malmö

I helgen var jag i Skåne och hälsade på min fina vän Nathalie, som gick i min klass på Fotoskolan STHLM!
Vi har promenerat genom hällregn i centrala Malmö, gått på museum, cyklat runt i solskenet i Limhamn och kollat på valborgselden!
 
 
 
 
 
 
Det var så mycket vår i Skåne! Så mycket grönt och så mycket blommor (både i rabatter, i träd och i buskar), så när jag satt i Nathalies bil och vi hade fullt upp med att catcha upp om allt som hänt det senaste året (vi har såklart pratat både på nätet och i telefon också, men det är ju en helt annan sak när man ses), så kunde jag inte hejda mig från att vråla "GUUUUUD VAD GRÖNT (!!!) DET ÄR?!" rakt ut. Jag tror att hon blev lite rädd faktiskt, så plötsligt var det haha... 😉
 
En annan sak som jag tänkte på när vi gled in i Malmö är att det påminner mig lite om Köpenhamn (kanske inte så konstigt med tanke på att vi har en bro som för städerna samman, men ändå). Lite mini-Köpenhamn sådär med den gamla staden som blandas med den fräcka, moderna arkitekturen. Jag gillar det!
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har inte varit i Skåne SÅ mycket. Jag har varit på roadtrip en gång och besökt Malmö vid några tillfällen, men av någon anledning så har jag inte ritkigt bildat mig en riktig uppfattning om stan. Jag kände till Ribban liksom, men mer än så var det inte, haha. Nu hittar jag till centrum och Gamla Staden i Malmö (yay) och lite i Limhamn och sådär. Känner mig stolt (haha). Det är mysigt ju! Det enda man hör på nyheterna är ju om skottlossningar, mord och våldtäkter på parkeringar, så det låter ju inte så himla trevligt. Men jag antar att det är samma sak med Stockholm när man inte bor här (speciellt med tanke på terrordådet) och jag känner mig inte direkt utsatt, så... Man kanske inte ska lyssna så mycket på nyheter.
 
Faktum är att jag typ har slutat läsa nyheter. Jag började läsa för någon sommar sen och har haft på notiser från Aftonbladet på mobilen sedan dess - egentligen av en enda anledning och det var för att jag blev totalmobbad av en kollega som tyckte att jag var lite bakom flötet som (då) inte hade hört om Ukraina-Ryssland-krisen, just för att jag inte följde nyheterna. "Hur kan man inte kolla på nyhterna?!", "Hur kan man inte ha koll på sin värld?!". Ja, det är superviktigt att ha koll på vad som händer, men samtidigt blir jag illamående och får ont i magen av att varje dag få notiser om att någon blivit mördad, någon ny beväpnad konflikt, någon som drunknat eller liknande. Jag orkar inte. Jag kan gå in då och då eller se något nyhetsinslag under Nyhetsmorgon till exempel, men det får vara det faktiskt. Det mesta viktiga kommer ändå till mig via sociala medier på något vänster och då kan jag ta det därifrån då.
 

Men nog om det, Skåne var det:

 
 
 
 
 
 
 
 
Så jag var alltså i Skåne över Valborg och tydligen har de någon grej i Limhamn att de tänder en eld mitt ute i vattnet. Jag gick förbi där på morgonen och ba "yeh en hög med skräp mitt ute i vattnet, vad fint det speglar sig" och så klickade jag av en bild. Sen fattade jag att det skulle bli Valborgsbrasan och jag kände mig superdum. Men så blir det ju när man bara tänker fotomässigt ?
 

Jag kan inte minnas att jag har sett en valborgseld sen jag var liten. Förmodligen för att jag inte vetat vart de eldat, eller för att det varit superdåligt väder - för en brasa är ju bland det mysigaste som finns och ni vet ju att jag dras till myshet hehe... Det var GALET mycket folk och jag hade bara ett motsvarande 35mm på kameran, så jag fick inte den close'up'en på elden som jag hade sett i mitt huvud innan. Men det är helt okej. Nu vet jag i alla fall att lilla Olympuskameran behöver objektivkompisar och att det måste fixas!

 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, där har vi brasan med Öresundsbron i bakgrunden - makalöst vackert!
SKÅNE är makalöst vackert. Men det finns någonting jag saknar och det är skog. Det är lite roligt att skriva det, för när jag flyttade till Stockholm så var det första jag tänkte på att "det är för mycket barrskog och för mycket berg" (eftersom jag är van vid öppna vidder på Västgötaslätten. Men nu när jag varit i Malmö så känner jag veeerkligen att även om jag älskar det öppna vattnet och de helt perfekta solnedgångarna så galet mycket, så saknar jag också djup skog och kuperad terräng. Aldrig nöjd?
 
Nä, men jag är som sagt från Västgötaslätten och jag har bott en längre tid i Jönköping. I de trakterna finns allt: Öppet vatten (Vänern och Vättern) med perfekta solnedgångar, löv- och barrskog i mängder, berg och kullar, öppna vidder och mysiga små sjöar. Så det kanske inte är helt konstigt att jag begär allt på samma gång!? Haha.
 
SHIT vad jag babblar i detta inlägget?! Det var länge sedan jag kände att jag hade SÅ mycket att skriva om? Men ni kommenterade att ni ville ha mer av mina tankar och min vardag, så här kommer det. Hoppas att någon orkat läsa ?
 
Hoppas ni får en superfin vecka hörni! <3
 
 
 
 
 
Alla bilder fotograferade med Olympus Pen F + Olympus 17/1,8
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara

33 comments on “Min Valborg i Malmö”

 1. Åh men vad fint! har aldrig (!) varit i skåne men varje gång jag ser bilder tycker jag det verkar så *kontinentalt* och internationellt! tror jag skulle trivas där 🙂

 2. Vilken härlig valborg! Och visst är man bortskämd på västgötaslätten med vackra vyer! Finns till exempel ingen sjö som jämför sig med Vättern i mina ögon! 😉

 3. Fantastiska bilder! Och häftigt med en brasa ute i vattnet <3
  Tänkte förresten på det där med nyheter och jag förstår precis hur du tänker!
  Jag har typ alltid följt nyheter helt maniskt, men senaste tiden har jag dragit ner till att bara kolla en gång/dag, just pga all skit som händer som bara drar ner en...
  Nej tacka vet jag böcker och sagor! <3 ^^
  kram
  Emma

 4. Oj vilka vackra bilder! Vilken fin Valborg!
  Här i Luleå kräksnöade det hela dagen, som du såg. Jag var väldigt bitter haha!

  Såg några tjejer på kvällen som hade tunna strumpbyxor och tunna jackor. Vårfina var de, men de såg väldigt kalla ut XD

  Och vad Malmö såg vackert ut! Har aldrig varit i Skåne men blev plötsligt sugen på ett besök. Om inte annat så i alla fall för att se bron, den är ju rätt mäktig trots allt..!

  /Ellen.

 5. Älskar när du publicerar den här typen av inlägg, så mysiga att läsa, OCH att få ta del av dina funderingar! 🙂

 6. Härligt att du gillar Skåne! Jag är smålänning från början, flyttade sen till Malmö, för att efter några år där dra till Stockholm. Nu är jag dock tillbaka i Malmö, saknade de öppna landskapen, klimatet och närheten till kontinenten alldeles för mycket.
  Här har man nära till allt, restauranger, stranden, gamla stan, mysiga Limhamn och Möllan. I Stockholm var allt betydligt mer omständigt. Gillar stan men vill inte tillbringa mitt liv i köer......... Kram på dig!

 7. Men gud så mysiga bilder! Valborg brasa ute i vattnet ser jätte gos ut!

  Angående kuperad terräng och skog i Skåne. Kullaberg är kanske något att spana in i? Det är en naturreservat som ligger i nordvästra Skåne, inte långt från Höganäs som ju ligger norr om Helsingborg. Kullaberg är en halvö som sticker rätt ut i havet. Det är så vackert i kullaberg. Grottor, höga kustklippor och stor lövskog. Har man tur kan man se någon kronhjort och/eller tumlare. Absolut värt en besök om man inte varit där!

 8. Älskar redigeringen! Speciellt på de första bilderna. Kan du inte dela med dig hur du gjorde?

  Jag läser inte heller nyheterna. Mest för att jag inte exponeras för det. Jag har ingen app på telefonen eller tidning hem. Det är ganska skönt faktiskt att få leta upp information om något när jag känner att jag vill.

 9. Åhhh vilka fantastiskt härliga bilder <3 apropå det där med nyheter, är jag precis likadan! Min man scrollar alltid aftonbladet (m.fl) helt maniskt, men för jag mig blir det för mycket "elände" på nått vis. En lagom dos nyheter då och då är tillräckligt i min värld! 🙂

 10. Där du är med kameran blir det alltid fint haha. Kommer du göra en resension på pen - f? Sugen på en liten kameran som ska ha riktigt bra kvalité ?

 11. Kul att se bilderna från Malmö och Limhamn. Kul när man känner igen de flesta platserna. Får lite hemlängtan till Malmö igen. Sen måste jag försvara Skåne och Malmö, med att det faktiskt finns skog 😉

 12. Så fint att ha dig här! ? Tror vi får ta en liten snackis om det där med skogen för den finns alldeles runt hörnet var vi än vänder oss här nere, Faktiskt!! ? jag om nån hade inte kunnat leva utan skog! Du får en bredare rundtur nästa gång ??

 13. Så fint att ha dig här! ? Tror vi får ta en liten snackis om det där med skogen för den finns alldeles runt hörnet var vi än vänder oss här nere, Faktiskt!! ? jag om nån hade inte kunnat leva utan skog! Du får en bredare rundtur nästa gång ??

 14. För att lite låta för fjäskande eller liknande men jag verkligen älskar dina bilder! Du får alltid fram en sådan mysig känsla, älskar det! <3

 15. Tack för ännu ett supermysigt inlägg! Så härligt att om har brasan i vattnet, ser riktigt idylliskt ut 🙂
  Jag gillar verkligen Skåne, men jag gillar alla landskap som jag har besökt (bara Norrbotten som inte fått sig något besök av mig ännu) fast på olika sätt. Det finns så mycket charm och så mycket olikheter och likheter. Naturen i Sverige är verkligen underbar och du fångar den på bästa möjliga sätt i dina bilder 🙂

 16. Har inte läst nyheter aktivt på flera år. Jag tröttnade på sensationsjournalistiken (även från "seriösa" nyhetsmedier). Viktiga saker hör man om ändå och då kan jag välja om jag vill veta mer eller inte. Jag skiter i om folk tycker att jag har dålig koll, då kan jag prata om roligare saker istället! 🙂

 17. Ett litet tips om du vill ha lite nyheter varje dag, men inte överväldigas.
  Ekot på en minut, det finns som podd och ska komma varje dag.
  Då får du veta det viktigaste från den dagen och sen är du klar 🙂