Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Ett modernt syprojekt

Vet ni vad? Nu ska jag ta nästa steg i mitt sömnadsutforskande... Jag ska sy vardagsplagg till verkligheten! 😉
Något som jag kan gå klädd i en dag i skolan eller varför inte på nästa fotoäventyr i USA?
 
 
 
 
 
 
 
 
M-m! Det stämmer. Och jag som har sytt tre sagoklänningar och en tunika under de senaste två åren är alltså rädd för att ta tag i och börja sy en vanlig cirkelkjol? YEP. Haha. För nu känns det inte som att det är okej att göra ful-lösningar längre. Det är mer på riktigt. Men det ska bli kul!
 
Så vad ska jag göra då? Jo, jag ska sy en silvrig skaterkjol och en vit, sval "skjortklänning". Eller okej, jag har inte bestämt mig för om det sistnämnda ska bli en klänning eller om det ska bli ett set med en topp och en kjol. Ska suga på den karamellen...
 
Jag är sjukt pepp! Alltså tänkt om det blir bra, tänkt om det blir plagg jag gillar och tänk om jag kan fortsätta att sy min egen garderob? Hur bra hade inte det vart?! Få exakt de plaggen man alltid önskat sig, men aldrig hittar... I rätt material, längd och färg. Drömmen ju!
 
Och när någon frågar vart man köpt plagget så kan man malligt svara att "jag har sytt det!" 😉

18 comments on “Ett modernt syprojekt”

 1. Vad kul det ska bli se kläderna du gör! Jag har också lite drömmar om att sy vardagskläder, men just nu är jag inne på stickning. Stickade klart min första kofta förra veckan och det är såå roligt att ha på sig något helt hemmagjort och helt unikt! 😀 Lycka till!

  1. Men shit vad grymt att sticka sina egna kläder! 😀 håller med dig om att det är något speciellt med sådant som är hemmagjort 😀

 2. ÅH! Skulle inte du kunna göra ett "DIY" om hur en gör en cirkelkjol eller en medeltidsklänning eller BÅDE OCK? ^^ Det skulle hjälpa mig att våga experimentera lite själv! Tack för en fantastisk blogg!!

 3. Ska bli spännande att se resultatet, jag är helt övertygad om att det blir bra. Var superimponerad över dina sagoklänningar, speciellt eftersom du inte hade sytt någonting innan! Helt klart har du talang för det 😉
  Jag syr själv lite då och då (drömmer om att bli kläddesigner), men har så extremt svårt för att slutföra något. Typ det enda jag har slutfört är min vinterkappa, men den är jag j*vligt stolt över. Det är samma mönster som Thranduil's kappa, fast kortare 😉 Och det var bästa känslan ever när min chef berömde den, till och med innan jag hunnit berätta att jag hade gjort den själv!

 4. Jättekul att läsa om! Drömmar är så himla viktiga och det är sorgligt hur många "low-achivers" det finns... 🙁

 5. Drömmar ja...
  Just nu känns det kört i botten..
  Vi kikar på en gård vi helt klart ÄLSKAR, men banken vill inte ge lån pga att en av oss ej har en fast anställning..
  Men men.. Vi får helt enkelt se hur det här slutar..

  Ett plus i slasket är att jag äntligen fått hem min kamera så nu kan det bli foton när jag väl lärt känna den lite bättre..