Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Kreativa hörnan

skrivbord

Kreativt rum

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 35/2 IS USM

 

Fick flippen och började möblera om hemma förra veckan. Det hela började med att det blev dåligt ljus när jag skulle fotografera min lilla kreativa hörna (som tidigare alltså stod rakt mot fönstret - se nedan) och jag flyttade helt sonika bara bordet och alltihop till väggen där den stora tavlan och fåtöljen stod. Egentligen temporärt, men sen uppmuntrade syrran mig att möblera om hela rummet när jag ändå höll på, så då fick det bli så.

Soffan knuffades mot andra sidan rummet och ställdes framför fönstren och min lilla "fulhörna" (där jag inte fick ihop det med möblerna, utan bara började ställa massa skit tillslut) som jag haft i ett år, försvann på något vänster! Haha! Fantastiskt bra!

 

Såhär såg det ut före:

Före

Skrivbordet under fönstret, istället för mot väggen vid fåtöljen och tavlan.

 

Var köper jag min inredning?

Har märkt att jag köper en hel del inredningsdetaljer på handelsträdgårdar eller större blomsterbutiker, som har både växter och dekoration. Korgen (som mina tapetrullar står i, som visserligen inte syns) är därifrån. Liksom blomman, krukan, träbrickan (som blomman, pennorna och ljuset står på), ljusstaken och den grå krukan ovanpå den lilla byrån.

Annars har jag mycket från IKEA - tex. skrivbordet, stolen och den lilla byrån. Men jag jobbar mycket med att försöka köpa modeller som är så stilrena som möjligt. Allt med detaljer har liksom en tendens att skrika IKEA och det gillar jag inte. Den lilla byrån köpte jag dessutom obehandlad och har själv målat den vit. Vips blev den unik!

Jag gillar också att använda saker på ett sätt som det inte riktigt är tänkt. Brickan på bilden har jag placerat upp och ned som en "scen" istället för en djup bricka med kanter på. Och pennställen är egentligen blomkrukor. Den grå krukan på byrån är en ytterkruka till växter, men använder den som förvaring av småprylar som jag behöver till datorn och kameran.

Nu vill jag bara ha mer konst/tavlor på väggarna. På bilden ser ni Blue Mountain av Sara Woodrow.

Älskar verkligen det här med inredning och längtar tills jag bor större 😀

22 comments on “Kreativa hörnan”

  1. Hej Elin!

    Förstod att den du själv målat om den lilla "byrån" som du har på första bilden. 🙂 Tycker den är supersnygg och tänker själv göra något liknande. Därför funderar jag hurdan målfärg du använde (ifall du minns).

    Tack på förhand!

    PS. Totalälskar dina bilder!