En regnig dag i mitt liv

 
 
 
Att det spöregnar utanför fönstret, utan minsta tecken på att sluta, hindrar inte mig från att ge mig ut. Inte för att det var sådär jättemysigt – gick mest och frös om fötterna – men ändå! 😉 Åkte ut till handelsträdgården och köpte mig en sån där sicksackbuske som jag bloggade om för några dagar sedan. Och så blev det en kruka med rosor, för att de adderar lite färg och vårkänslor till allt det stilrena som jag har hemma 🙂
 
Annars då? Det tre månader långa helvetet med mina läppar är över! Visade sig att det var svamp tillslut i alla fall. Det var det jag var inne på först – som första läkaren påstod inte var möjligt för ”svamp har man i munnen”, varefter han skickade iväg mig och skyllde på att jag led av vanlig vintertorrhet. HA! Andra läkaren brydde sig åtminstone, även om han tyvärr hade fel – jag led inte av svinkoppor. Efter att jag inte ville gå på fler läkarbesök som inte gav mig något och efter en massa googlingar, så ville jag köpa receptfritt kortison på apoteket, men det fick jag inte för att kvinnan som assisterade mig var säker på att det var någon form av allergi – så hon bad mig gå därifrån och testa själv hemma, för att se vad jag kunde vara allergisk mot. Blev sur för jag hade ”testat hemma” tillräckligt, men gjorde det i alla fall, vilket inte ledde någon vart (eftersom det uppenbarligen inte var nån allergi). Sen ringde jag sjukvårdsupplysningen och fick till svar att jag skulle testa ännu mer hemma med naturläkemedel. Vilket inte heller hjälpte. Och sen för en vecka sen säger en kompis att jag måste prova Daktacort, som är en kräm mot svamp med kortison i. EN KOMPIS tipsar mig om detta. Och det försvinner DIREKT.
 
Tack Nathalie, du har räddat hela mitt humör! Haha.. Gud vad jag är lycklig!
Ska fira genom att gå och köpa ett läppstift, för att sminka mig runt munnen har jag ju bara kunnat drömma om!
 
 
 
 
 

34 kommentarer

Kommenterarens avatar

Fin bild på dig! Och dom andra var fina dom också 🙂
Hurra för dina läppar, va skönt 😀

Kommenterarens avatar

Asså svensk sjukvård kan ta sig någonstans där solen inte skiner! Skönt att du lyckades hitta en lösning 😉

Kommenterarens avatar

Exakt det där som gör att man drar sig för att vända sig till sjukvården. Suck på dem ibland! Men skönt att höra att det har blivit bättre.

Kommenterarens avatar

Ellerhur.. det var faktiskt första gången som jag kände att jag inte hade blivit särskilt bra mottagen.. tyckte det funkade jättebra när jag bodde i Jönköping… Men uppenbart inte nu.

Kommenterarens avatar

Så bra att du hittade lösningen! Kom ihåg att fortsätta smörja en vecka till efter det blivit bra, för att förhindra återfall. Mvh en som jobbar på apotek 😉

Kommenterarens avatar

Haha jadå, stod på förpackningen (till och med två veckor efter) ;D Mvh en som med glädje smörjer läpparna numera 😉

Kommenterarens avatar

Skönt att du till slut hittade något som hjälpte.
Tråkigt bara att inte första läkaren kunde se att det var svamp

Kommenterarens avatar

Himla skönt att du blev av med eländet. Förstår din frustration mot läkare. Jag ska ge mig ut och handla blommor senare i veckan. Har flyttat till lägenhet med balkong och jag vill så gärna fylla en stor kruka eller hink med lavendel.

Kommenterarens avatar

Vart ska du bo under medeltidsveckan?
Älskar din blogg! <3

Kommenterarens avatar

Vad skönt att du äntligen hittat en lösning på besvären. Unna dig ett riktigt fint läppstift nu 🙂

Kommenterarens avatar

Ja det är inte klokt vart vi är på väg, när inte ens läkarna eller apotekarna hjälper en på rätt sätt, det är tur vi har vänner runt om oss, som ibland kan komma med goda råd. Hoppas det inte upprepar sig för dig!

Ha en bra dag!

Kommenterarens avatar

Alltså vad är det för något läkarna har sagt att du haft? Jag har nämligen fått munsår (herpesblåsor) och haft det i en och en halv månad nu. Har varit hos läkaren 4 ggr, fått medicin osv. Men inget hjälper. Dom säger att det är munsår och man måste vänta ut det. När jag läser på internet så står det att om det inte försvunnit efter 2 veckor ska man kontakta läkare osv. Jag känner mest, hjälp?? Mitt sitter utanför läpparna och svider/kliar och det går ju inte direkt att sminka över så känner mig äcklig varje dag.

Så min slutliga fråga är, har du någon bild på hur ditt såg ut? Alltså så jag vet om jag själv bör testa detta? Jag känner att mitt liv går ut i sanden då jag mer eller mindre gömmer mig hemma då jag typ äcklas över hur jag själv ser ut.. Om du inte vill lägga upp bild här kanske du kan skicka en till min mail? Vad som helst skulle hjälpa, för just nu är jag ganska hjälplös..

Kommenterarens avatar

men shit jag trodde jag va helt ensam om att ha haft svamp på mina läppar. Hade det för någon månad sedan och led i typ flera veckor innan läkaren kom på att det kanske va det.

Kommenterarens avatar

Så jobbigt är det! Nu vet man ju iaf vad det är om det skulle dyka upp igen…. 🙂

Kommenterarens avatar

ja precis, hittade du någon bra salva som är gjord för detta eller fick du som jag ta en fotsvamps salva och ha på läpparna? ( kändes jävligt udda ) hahah

Kommentera