Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Medeltidspicknick på Skeppsholmen

I lördags var det medeltidspicknick på Skeppsholmen inför Medeltidsveckan 2015!
(Och det bästa var nog att alla satt så osvenskt nära varann trots att majoriteten inte verkade känna varann)
 
Jag var där såklart! 😉
 
Såhär hade jag fixat frillen och såhär fint draperade sig Thereses klänning!
 
Therese och Magnus, ena hälften av mina trogna sagofränder, var såklart också där! 😀
 
Amanda, som är med i Sagogruppen på FB som jag startade, var där!
 
Alla dessa glada medeltidare, pirater och vikingar var där!
 
Vi lyssnade på talare, sångare och skådespel!
 
Och njöt av solen...
 
...så länge den varade! Haha!
 
Tur nog hade vi våra skyddande mantlar, som mugglare gillar att underskatta!
 
Har fortfarande inte fattat att jag bor här i storstan nu. Jag är inte på besök. Hallå. Konstig känsla! xD
 
Min nya bekantskap Lovisa var också där med oss! Hon är allt bra härlig 🙂
 

 
När regnet skrämde bort oss gick vi till Sjätte Tunnan i Gamla Stan! Älskar det stället! 😀
 
Och drack mjöd! Sen blev vi gamlingar trötta vid 21 och då åkte vi hem.. 😉
 
 
Nu är det mindre än tre veckor kvar till Medeltidsveckan! Alltså herregud, vart har tiden på riktigt tagit vägen?? Det känns inte alls länge sedan som jag satt nyhemkommen från Gotland och snyftade för att det var ett helt långt år kvar tills nästa gång... och nu är vi snart där igen! HURRA! Finns inte ord för hur pirrig och entuastisk jag är - eller hur mycket jag älskar den där veckan! Aaaah.... Det lilla stressmomentet är att jag inte har börjat sy min nya klänning än... och den består dessutom av två klänningar.. vad. har. jag. gett. mig. in. på. ? Jaja, ska ta tag i det ordentligt i dagarna nu. Först tvätta tygerna och sedan börja klippa. Tänkte att jag skulle försöka dokumentera processen! 😀
 
Tack förresten till Therese och Lovisa, som tog bilderna på mig <3

45 comments on “Medeltidspicknick på Skeppsholmen”

 1. Åhh, jag ville så gärna vara med! Vill inte vara liten! haha, känner mig som en hjälplös liten hobbit! 🙁

  Men vi ses på Gotland iallafall! Tagga tagga tagga! 😀 <3

 2. Så fantastiskt fina foton, som vanligt. Och åh, avis! Jag har inte varit på medeltidsveckan mer än en gång, och det var typ 15 år sen. Vill så himla gärna dit igen men ingen i min bekantskapskrets vill 🙁 Sjukt fina med alla mantlar och kläder och rolig idé med en sån pepp-träff lite innan.

 3. Åh vad mysigt det ser ut! var själv på Medeltidsmarknad i helgen, vart mycket intressant 🙂 Får man fråga om du syr kläderna själv eller om beställer du någonstans ifrån?

 4. Såg på mobilen att du var på blogg.se's startsida och bokstavligen skuttade till datorn för att läsa inlägget, och ja, jag måste läsa dina inlägg via datorn för det känns som att dina underbara bilder inte blir till sin fulla rätt i en mobilskärm.
  Hjärtat hoppade över ett slag när jag läste "mindre än tre veckor kvar till medeltidsveckan" jävlar vad jag längtar. Även om det är skitläskigt att åka själv.. Men åh, Visby, marknad, tornespel, alla dofter, all mat och musik och... Hem hem hem! Okej, nu går lyckoruset i taket och all chans för att jag ska kunna sova har försvunnit. xD

 5. Åh, jag längtar så att jag nästan spricker! Sy-stressen är verkligen på riktigt nu, det är tur att det är så roligt! 😀

 6. Vad fina ni var och du har helt rätt i att det ser väldigt osvenskt ut, är väl dags att vi svenskar börjar sluta vara så svenska 🙂

 7. Underbara bilder och vilken fantastisk klänning! Har du sytt den själv? Och du syr inte upp på beställning? =)

 8. Det finns nått liknande här i Texas - the renaissance festival - Så fantastiskt kul, precis som medeltidsveckan på Gotland!

 9. Vad var hänt mellan dig och din kille? Har ni gjort slut? Tänkte eftersom man aldrig läser/ser nåt om honom i bloggen längre... P.s, Älskar dina blogg och du är såå duktig fotograf!! Min förebild:) kramar!

 10. Så mjuka fina bilder! 🙂 Ser ju hur mysigt ut som helst ju. Om man bah hade vänner som gillade samma saker som en själv.

 11. Häftigt!
  Ser precis ut som människor som hade passat in i fantasyvärlden jag håller på att bygga! 😉

 12. Låter superkul!
  Skulle vara väldigt roligt om du ville göra en video om hur man gör olika medeltida frisyrer och håruppsättningar till din youtube-kanal. Tycker det ser så fin ut i alla dina bilder (som t.ex. på hobbit premiären och medeltidsveckan) men jag lyckas aldrig få samma resultat och det slutar oftast med att mitt hår slår knut på sig själv och blir jätte tovigt. Tänkte bara att det var en kul video idé!
  Hoppas du får en fortsatt trevlig dag! 😀

 13. Så synd att det inte finns såna där arrangemang längre norrut! Skulle verkligen vilja vara med någon gång 🙂

 14. Åh vad jag önskar att jag kunde varit med! Inte förrän jag läste det här idag visste jag att det hade varit över huvud taget, haha. Längtar också sjukt mycket till medeltidsveckan nu!

 15. Gotland är inte det bästa stället att bo på precis, men medeltidsveckan är det bästa vi har. Otroligt fina bilder 🙂