Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Helt jävla fan alltså

Någonting hemskt inträffade en av mina sista dagar på Gotland och det går inte bara att blogga på som vanligt utan att säga något, för det jävla fruktansvärda som-inte-borde-hänt finns ändå där som ett skoskav gånger en miljon, som jag aldrig vill bli av med, utan hellre blir martyr för, innan jag vet att allt är okej. Fan vad det gör ont, jag orkar inte. Jag kvider av instängd gråt för att jag inte klarar av att se hans smärta. Jag klarar inte av att se hennes uppgivenhet och sorg. Jag klarar inte av att de är ensamma på varsitt håll och att jag sitter här och måste låtsas som ingenting. Eller måste och måste, jag orkar inte dramatiken omkring mig, det är nog att det är kaos i själen och att det gör så jävla ont. Önskar att jag kunde berätta för alla utan att någon hörde. Att livet gick vidare fast det ändå stannade. Att jag fick vara för mig själv men ändå tillsammans. Jag vill bara sova och inte vakna förrän allt är bra igen.
 
Jag drömmer mardrömmar fast jag är vaken. Om när jag såg honom där i sjukhussängen, med slangar som spindelväv från kroppen. Om när jag försökte se in i hans ögon och möta hans röst med min, men då jag inte nådde fram. Något stort och främmande har släpat fram sin slägga och dundrat ner den mellan oss, Jag är så jävla rädd. Rädd för det som är och det som ska. Samtidigt som jag är glad för att vi alla lever.
 
Jag skriver inte för att jag egentligen vill att folk ska veta. Jag skriver för att jag inte pallar alla dessa fejkleenden som jag ger ifrån mig och som alla går på. Saker är åt helvete och jag är bra på att dölja, men jag vill inte dölja, samtidigt som jag vill det. 
 
Kanske skriver jag för omgivningens förståelse, så att jag slipper känna mig mindre värd.
Om det där leendet plötsligt löses upp i tårar.
Om min röst tonar ut i tysthet och förblir så.
Om jag inte orkar gå upp ur sängen eller gå till skolan, så är det inte för att jag är lat.
Om jag inte svarar på vad nån skriver, så är det inte för att jag är dryg.
Om jag inte vill äta, så är det inte för att jag vill svälta och måste ses om.
Om jag inte pallar sitta och klottra på en jävla bild så är inte det för att jag tycker att det är tråkigt och är nån badass elev, utan för att jag tycker att det är helt jävla meningslöst när min pappa ligger förlamad i sin säng efter en hjärnblödning, på tok för ung.

217 comments on “Helt jävla fan alltså”

 1. Fina du.. Vet inte ens vad jag ska skriva... Är så ledsen för din skull.. Hoppas verkligen att det går bra. Styrkekramar <3!

 2. Åh.. Styrkekramar till er alla berörda. <3 Hemskt såntdär. Inga ord i värden kan trösta i ett sådant läge, men vi är nog många bloggläsare som tänker på dig nu. Och tack för att du delar med dig till oss. Jag tycker det är starkt och bra gjort, folk har alldeles för mycket fasader, livet är tyvärr inte alltid enkelt och då tycker jag man ska få visa det istället för att gömma sig bakom ett påklistrat leende. Hoppas det blir bättre.

 3. Du. Mejla mig om du känner för det. Min pappa dog i en hjärnblödning helt plötsligt, 52 år gammal. 11,3,13. En månad efter hans födelsedag. Kanske vi kan skriva av oss lite känslor åt varandra. Nu är jag en nybliven mamma o tänker nästan mer på det än jag gjorde då, tyvärr försvinner sorgen aldrig. Tänk som så, du hinner berätta åt honom vad du vill få sagt i alla fall. Klen tröst, men nånting iaf. Enorma kramar.

 4. Mitt hjärta gör ont när jag läser, fy fan vad orättvist. Fy fan! Smärtsamt. Orättvist. Ofattbart. Mardrömslikt. Alla mina ord klingar tomma i jämförelse med det ni går igenom just nu. Men. Vill bara visa att jag känner för dig. Tänker på dig <3

  Crying is how your heart speaks when your lips can't explain the pain you feel.

 5. Massor av styrkekramar ♡
  Kan inte säga mer än att det är oerhört fruktansvärt och orättvisst!
  Förlorade min morfar i en hjärnblödning för två år sedan, jag önskar och hoppas att din pappa har bättre förutsättningar eftersom han är yngre och piggare♡
  Sjukt hur tiden plötsligt stannar, men alla andras rullar på...
  Skickar massor av kärlek till dig och din familj♡

 6. Åh Elin. Ryser på det sämta tänkbara sättet när jag läser din text. Hoppas att du så småningom kan gå in i det här kommentarsfältet och känna att det inte är medömkan från dina läsare utan ett försök att skeppa över lite styrka så att ni orkar ta er igenom det här.

  1. Jag bara skrev rakt ut, utan att tänka igår natt.. och det är klart stor skillnad på det ni skriver och det likgiltiga "lider med dig" som ens bekanta kan skriva ibland. Känns väldigt skönt att läsa era kommentarer som alltid, ni lugnar mig som jag inte trodde att någon kunde <3

 7. Kan inte lämna din blogg utan att skriva nått, trots att jag är den som aldrig kommenterar . Vet inte vad jag ska skriva heller för ingenting gör din situation bättre, men kramar Elin<3

 8. Tack för att du delar med dig, Elin. Det är starkt och förhoppningsvis ger det lite merglrstoekse från omgivningen.
  Nu vet jag inte hur prognosen ser ut för din far men ofta kan det vara en fördel att vara ung då hjärnan kan läka bättre och kroppen rehabiliteras enklare. Det är fortfarande en lång väg med massa slit och tålamod, men jag hoppas att han har en chans.
  Det är fruktansvärt och orättvist när sådant här drabbar så unga människor..jag skickar all kärlek och omtanke till dig och din familj..

 9. Åh.

  Du har min fulla medkänsla och förståelse, så fruktansvärt. Hemskt och fruktansvärt och orättvist. Ditt inlägg fick mig att gråta och det har jag fortsatt med medans jag skriver den här kommentaren. Det var så laddat med känslor, tankar och sorg så att det är omöjligt att inte bli berörd. I tankarna skickar jag all omtanke och kärlek till dig och familjen, och hoppas att det på något magiskt sätt, kommer fram.
  Så starkt att du delar med dig - blundar, och håller alla tummar och tår jag har innan jag av hela mitt hjärta hoppas att han ska bli bättre.
  Kram

 10. Din vår och sommar har kantats av stora sorger. Det är okej att ta en paus från allt och bara fokusera på dig och dina nära. Vi finns här när du orkar igen, och vi finns här under tiden med. <3

 11. Vet att det är otroligt tufft just nu, för det är fruktansvärt och orättvist, men det kommer kännas bättre. Min mamma råkade ut för samma sak och kom till sjukhuset 14 timmar senare, därav har hennes rehabilitering varit otroligt långsam. Jag hoppas att det gick snabbare för din pappa för även om det går långsamt i början så lovar jag att det kommer ske framsteg. Se till att sjukhuset ger honom all rehab han behöver. Han kommer vara på benen igen! Håll hoppet uppe det kommer bli bättre. Otroligt skönt att höra att han ändå har livet i behåll. All styrka till din familj just nu, ni verkar vara otroliga så det kommer bli bra.

  1. Betyder otroligt mycket att höra detta från dig. Han flögs med helikopter till sahlgrenska 2h efter, så det gick väldigt snabbt.

 12. Får ont i hjärtat när jag läser din text och vad som har hänt. Vet inte vad jag ska säga för det finns verkligen inga ord.
  <3

 13. Livet är så jävla orättvist!!! Sådanna hemskheter borde inte få finnas! Du är en sån fin människa och jag är säker på att hela din familj är det, ni är värda så mycket mer lycka! Jag håller tummarna så hårt jag kan och skickar flera gigantiska kramar! <3

 14. Usch jag tänker verkligen på dig och din familj, jag råkade ut för något liknande (stroke följt av cancer och förlamning...) Och det suger så det inte ens finns ord för det! MASSOR med styrkekramar dig dig och din familj!!!! <3 🙁

 15. Jag vet inte vad jag ska säga. Men känner inte att jag bara kan läsa inlägget och lämna. Det som har hänt är fruktansvärt. All styrka till er och din fina pappa <3

 16. Vet inte om jag minns fel, har läst din blogg i många år, men visst var det väl så att din pappa övervann cancer också för ett par år sedan? (ber om ursäkt om jag minns helt åt helskotta!)

  Fy, så hemskt! Ägnar dig en tanke och hoppas att han kan komma tillbaka så småningom :/

 17. Fy fan. 🙁 Du behöver inte hålla någon låtsas fasad uppe! Du är alltid så härligt ärlig på ett sätt som gör att man förstår och respekterar dina val. Bry dig inte om vad andra tycker. Du känns som en riktigt person som också blöder och just nu är det tufft. Extra jävla tufft. Hoppas, hoppas, hoppas din far blir bra fortrast möjligast. Ge inte upp! Kramar

 18. Jag vet hur ont det gör när sprickorna i själen bara svider.. så förbannat jävla ont, men min envisa pappa mår bra idag så jag önskar och hoppas innerligt att din pappa blir bättre! <3 KRAM

 19. Alltså jag vet inte... Jag vet inte vad jag ska skriva, allt känns bara som meningslösa ord i din sorg...
  Jag vet bara att det berörde mig mer än det egentligen borde, ditt inlägg. Men så blir det väl om man följer någon tillräckligt länge antar jag.
  Tack för att du delade med dig och inte ger oss falska leenden, jag tror många med mig hellre stöttar den äkta Elin! <3

  Kan inte alls sätta mig in i hur det känns men jag hoppas jag kan skicka lite styrka till er alla i familjen. Och jag håller tummarna för att din pappas tillfrisknande går fort. Envishet och vilja kommer man långt med.

  Styrkekramar gånger tusen! <3

 20. du är så jävla stark. efter vad du redan fått gå igenom den här våren/sommaren som du skrivit om här på din blogg.. det är så himla tråkigt och det finns inga ord för det. hela ditt och din familjs liv förändras och hur tar man sig igenom det? bygga upp en ny sorts vardag? det går ändå, även om man knappt tror det ofta. men det tar tid, precis som allting.. kämpa på <3

 21. Brukar inte kommentera men har läst din blogg i ett par år och känner att man inte riktigt kan vara tyst i en sån här situation, även om det inte finns mycket man kan säga. Jag hoppas verkligen att din pappa blir bättre och att ni alla förblir starka!

  Kram!

 22. <3 <3 <3 Vi tänker på dig här i Huskvarna och sänder varma kramar genom rymden till dig och din familj. Livet är så sjukt orättvist ibland... Hoppas allt kommer bli bra <3 Mer än så, jag VET att det kommer bli bra. Alla skogens sagoväsen vakar över er

 23. Åh, jag är så ledsen för din och hela din familjs skull. Även om jag inte är i dina skor just nu kan jag relatera till vad du går igenom. För åtta år sedan blev min pappa allvarligt skadad i en olycka och jag minns det där där första förödande samtalet, hur det var att se honom första gången på sjukhuset med slangar och morfinpumpar och den hjälplösa känslan.

  Det finns inget jag kan göra för att lindra er sorg, men du får gärna skriva till mig om du vill prata,

  Kram.

 24. Elin du är stark som orkar skriva detta, du har haft dina motgångar tidigare och önskade dig verkligen inte en till. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva för inga ord hjälper i situationen men kanske det hjälper lite att veta att det finns de som du aldrig har träffat men som ända sänder dig styrketankar, jag är en av dom.

  Har ju följt dig länge och sett er sammanhållning, du och din systers upptåg, era jular, semestrar ja jag har fått blivit inbjuden i ert liv på avstånd och sett att den kärlek ni har inom familjen. Den kan göra underverk, din far vet ju att ni kämpar med honom och det ger kraft till honom för att kämpa sig tillbaka till er och livet.

  Jag hoppas att det kommer att gå bra med allt. jag skriver Styrka till dig och din familj. Vet att det låter platt men det är vad jag kan ge så här bakom skärmen. Hade vi setts hade jag kramat dig, för det ger styrka på ett mänskligare sätt.
  Sen vill jag säga att lägg ner bloggen ett tag om du måste fokusera på din familj, vi läsare behöver inget fokus och du är inte skyldig oss att leverera inlägg eller svar. Skriv när du orkar ingen dömer dig för det och gör dom det är de inga riktiga "bloggvänner".
  Jag är barnsligt förtjust i citat och Albus Dumbledore har ett fint som är värt att tänka på lite då och då:
  "Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."

  Kram och Take Care

 25. Brukar inte skriva något här, vet inte vad jag ska skriva nu heller egentligen. Vill bara skänka dig och din fina familj en tanke i textform. Håll ihop och tappa aldrig hoppet. Hoppet är det sista som överger en. Kram till dig Elin!

 26. vet inte hur man skriver, om det nu ens finns nått att skriva i en sån här situation.. jag skickar hur som helst styrkekramar till dig, sånt här ska man inte genomgå ensam ?

 27. Mina tårar sprutar och det gör ont i hela mig att läsa det du skriver. Fy fasen att någon ska behöva genomgå något sånt här. Min mamma gick bort väldigt ung i hjärtinfarkt - 35 år gammal. Jag förstår än idag inte hur livet kan vara så orättvist.

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer gå bra trots den hemska situationen och den otroligt stora och tunga förändring ni som familj nu går igenom. Så mycket känslor, gråt, ilska och uppgivenhet du kommer vara tvungen att gå igenom och så ledsen det gör mig. Han är för ung, och ni, hans barn, är också för unga för att behöva vara med om det.

  Fina du, jag skickar miljoner kramar och är så glad att du berättar det här och väljer att inte stänga in det, du väljer att inte "fejka" så att säga. Du väljer att känna och känslor behöver komma fram, trots att de är så tunga så att man inte vet var man ska ta vägen.

 28. nej nej nej nej NEJ :C Det gjorde verkligen ont att läsa detta inlägget och jag hatar att folk ska behöva gå igenom sånt här. Jag tänker på dig, och din familj. Massor med styrkekramar till er! <3

 29. Amen fy. 🙁 Håller alla tummar och tår att han blir bra igen. Finns absolut inget värre än något sånt här.

  Min egna pappa fick en hjärnblödning när han körde bil, så han svimmade av framför ratten, voltade med bilen och dog.

  Hoppas verkligen att allt ordnar sig.
  Kom ihåg att det är okej att vara ledsen.

  You can make it!

  1. Men fy helvete... :'( Pappa körde också bil när det hände. Dock i låg hastighet på en gårdsplan och mamma var med. Så tacksam för att - om det nu var tvunget till att ske - att det skedde precis där och då. Vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hända annars..

 30. Nej 🙁
  Vet inte vad jag ska skriva, om orden på skärmen ens ger någon tröst eller hjälper dig Elin. Men jag tänker på dig och hoppas verkligen att det kommer går bra för honom och er. Det är okej att gråta, och tänka mindre på vardagliga saker och tänka mer på vad du vill just nu.
  Kramar <3

 31. Jag kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är för din skull. Jag vet inte ens vad jag ska säga förutom att jag tänker så på dig och hoppas att din pappa är stark och envis och kämpar sig ur det här. Jag håller alla tummar jag bara kan och jag skänker all kärlek jag har till dig och din familj.

 32. Det är så svårt att sätta ord på sådana här händelser, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Livet kan vara så jävla orättvist! Jag hoppas verkligen att din pappa blir bättre!

  Styrkekramar till er alla!

 33. Nej! kvicksand och förlamning. Önskar att jag kunde blåsa undan smärtan och få detta ogjort. Jag hoppas innerligt att din pappa kommer att bli bra igen, att slangarna som finns där nu kommer att ge honom lindring och bota. Att era tankar och känslor, all den kärleken som ni känner och ger, botar honom snabbt och snart.
  Ni har en stark familj, sammansvetsade. Ni klarar allt.
  Massa kramar

 34. Vad jag än skriver känns meningslöst i och med det jag precis har läst. Jag vill bara skicka en stor, varm kram till dig genom skärmen framför mig. Jag hoppas att allt blir bra! <3

 35. Det finns verkligen inga ord för hur fruktansvärt sådant här är. Jag hoppas att din pappa blir bättre snart och att du kan få ro. Styrkekram!

 36. Saknar ord. Vet inte vad du tror på men jag ber för ett mirakel. All omtanke och styrka till dig och din familj. Kram

 37. Usch, jag vet inte vad jag ska skriva. Brukar i vanliga fall inte kommentera med kände att något behövdes sägas då det är så hemskt.. Tusentals styrkekramar till dig Elin! Hoppas din pappa blir bättre snart! <33

 38. Fan, det finns ju inga ord i världen som kan ens ta bort udden av en sådan fruktansvärd känsla. Men jag skickar dig en stor cyberkram till dig och dina nära!

 39. Som så många andra vet jag inte vad man ska skriva egentligen men känner att jag vill skriva ändå. Skriva och säga att jag är otroligt ledsen för det hemska som hänt din pappa och din familj. Jag ryser när jag tänker på det.. att något så hemskt kan kasta omkull ens liv på ett ögonblick.. Skickar så många styrketankar och kryatankar och kramar jag kan!

  <3

 40. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag vet inte ens som det finns ord som kan trösta när såna här saker händer. Det enda jag faktiskt vet är att det är okej att inte vara okej. Så var som du behöver vara och gör vad du behöver göra för att hantera det här.

  Jag håller tummar och tår och hoppas att allt blir bättre!

 41. Även om det kanske inte hjälper att läsa så vill jag bara säga att jag känner med er, jag skickar en stor kram & kan bara hoppas att allt löser sig för dig <3

 42. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men vill ändå att du ska veta att jag tänker på dig. Livet är inte rättvist. Skickar massa styrka till dig från en som också har gått igenom mycket och känner igen det där med "det påklistrade léendet." Vet heller inte heller om det hjälper om jag säger "kämpa på" för jag vet hur förbannat förlamad man känner sig i ett sånt här läge.

  Det ända jag kan lova dig är att man är starkare än man tror när det väl behövs. Man besitter en sån jäkla styrka som man inte trodde fanns när det väl gäller. Att gråta är också en styrka i sig. Och att be om hjälp och stöd är bland det starkaste man kan göra.

  KRAMAR och håller alla tummar jag kan för att det blir bättre!

 43. Jag beklagar sorgen!
  Det är alltid jobbigt att se sina älskade ligga på det viset.
  Jag tänker på er och hoppas att allt slutar väl.
  Men du, jag hoppas verkligen att du har någon hos dig som bara kan hålla om dig när det är jobbigt. Man ska inte vara själv i sin sorg!
  Kram & kärlek

 44. Fy fan, vad hemskt. Brukar inte kommentera särskilt ofta jag heller, men jag hoppas verkligen att din pappa ska kunna återhämta sig bra. Ni verkar då ha en bra familj där ni kan stödja varandra under detta, och det är ju väldigt bra i allafall.
  Kram till dig Elin, kom ihåg att pausa om du behöver det.
  Viktigast att försöka må bra!

 45. Elin, jag vet hur det känns. Den här sommaren har varit den värsta sommaren i mitt liv, min mamma var ute och sprang en kväll och fick en hjärtinfarkt och hjärtstopp och föll till marken. Som tur är så hände inte detta i skogen utan på en gångbana vid en väg. En bil med några personer såg allt detta, stannade bilen och sprang och gjorde hjärt och lungräddning och dom fick igång hjärtat. Men det blev inte bra direkt utan hon fick ligga nersövd och nerkyld i ca 3 veckor på sjukhus eftersom man visste inte hur mycket hjärnan hade skadats när den hade varit utan syre. Nu cirka 2 månader efter så ligger hon på en rehabiliteringnsavdelning.
  Och hon lever, jag är så obeskrivligt tacksam för det, så Elin jag vet hur det känns. Man tror inte att sånt här händer en själv eller inom familjen. Men jag sänder massa styrkekramar till dig och din familj! För jag vet hur en sån här situation känns och håll ihop tillsammans, krama om varandra och var där för varandra.
  Jag håller tummarna, massa styrkekramar!

 46. Blir ledsen av att veta att det här är vad som händer i ditt liv nu, jag har tyvärr inte ord som tröstar nog, önskar bara att du kan finna tröst i din omgivning och att alla dina vänners famnar är öppna, att du ger dig själv tid och kärlek mitt i allt och naturligtvis att din pappa blir bra, mycket omtanke och många styrkekramar! Vi är här och förstår, om inte vad du går igenom, din sorg och att du tar egentid och en paus om det är något du vill!

 47. Blir så ledsen av att läsa detta, önskar att det fanns något jag kunde skriva för stt lätta på smärtan <3 min mamma var med om en cykelolycka och fick hjärnblödningar, hennes rehabilitering tog lång tid och hon har men nu men är en envis jävel och lever liksom ett vanligt liv. Hon blev mycket tröttare och förlorade smak och lukt men mår i övrigt bra. Håller alla mina tummar att din pappa återhämtar sig snabbt och helt <3!!

 48. Läser din text och det gör ont i hela mig, jag kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom nu. Saknar ord, inget man säger hjälper, mer än mängder av styrkekramar till dig och din familj. Jobbar massor i dagarna, men du vet vart jag finns, oavsett tidpunkt.
  Världens största kram! <3

 49. Var tvungen att läsa om texten ett antal gånger innan det slog mig... Elin, jag skickar en stor styrkekram till dig och din familj och hoppas att din pappa är envis som berget.

  <3

 50. Vet inte ens vad jag ska skriva. Det går liksom inte säga något som gör något bättre men försöker skicka över lite styrka och kärlek till dig och din fina familj. <3

 51. När ens familj blir drabbad av något så hjärtskärande som sjukdom känns livet så jävla ovärt!
  Jag tänker så mycket på dig och din familj och jag hoppas av hela mitt hjärta att din pappa blir bättre snart!

  Styrkekramar från en som varit i samma situation ♥

 52. Skickar styrkekramar till er <3 Kom ihåg att det är okej att vara ledsen, arg, glad - det är okej att känna oavsett vilken känsla det är.

 53. Åh nej usch. Blev alldeles tårögd av att läsa ditt inlägg, så känsloladdat! En massa massa styrkekramar till er och hoppas verkligen på det bästa!<3

 54. Alldeles för många går runt och känner att de måste hålla uppe en fasad. Ingen ska behöva göra det. Och jag önskar att ingen heller behövde gå igenom det du och din familj just nu gör. Massor av kramar.

 55. Fy, detta ska inte behöva hända! Blir så ledsen. Har en kompis vars syster som fick hjärnblödning 20 (!) år gammal och blev förlamad, men i och med den unga åldern så lyckades hon återhämta sig ganska bra trots en kaotisk första vecka. Jag hoppas allt går bra för din pappa, och styrkekramar till dig och din familj <3

 56. Nä fy fan va vidrigt. Usch, det är sånt man inte ska behöva uppleva. All kärlek till dig och dina nära! <3

 57. Det känns så meningslöst med virtuella styrkekramar och det är svårt att veta vad jag egentligen ska skriva men jag kunde inte bara scrolla förbi.

  Det är så orättvist, hemskt och jag vill bara skrika av ilska till någon slags högre makt varje gång jag hör att ännu någon drabbats. Alltför många i min närhet (min mamma bland annat) lever med konsekvenserna av hjärnskador och det är överjävligt svårt för alla inblandade. Men även om rehabiliteringen är fruktansvärt svår och långsam och varken hjärnan eller livet aldrig blir som innan så finns det ändå glädje och lycka kvar att hämta. Jag lovar. Finns det liv finns det hopp. Att det nog kommer bli bra igen gör det dock inte mindre jävligt nu. Gråt och skrik och känn och vet att vi finns här och stöttar er, oavsett hur lite eller mycket vi känner dig <3

 58. Ååh Elin. Finns så mycket jag skulle vilja säga å ändå går det inte att förmedla. Det du skriver går rakt in. Den smärtan, den skräcken, den ilskan, den orättvisan. Min egen upplevelse av pappa som låg där med hjärnblödning och mobilen på nattduksbordet som vaktade dygnet runt dag ut och dag in. Alla besked, alla tecken, alla undersökningarna, alla som ska informeras å alla som frågar i bästa välvilja eller ren sabla ful nyfikenhet för att få lite spännande skvaller. Livet i före och efter. Man lever men är stum. Så mycket värme å kärlek det går på din väg <3Anna kräks ut i ord allt som går, om inte annat slipper du bära tyngden av känslorna längre än nödvändigt!!!

 59. Man kan ju inte lämna detta inägget utan att försöka förstå ,visa att man bryr sig och visa kärlek 1000 internet kramar till dig Elin<3

 60. Vet inte vad jag kan skriva till detta då inget känns tillräckligt, men massor av kramar till dig och din familj <3

 61. Du sätter ord på det jag inte kunnat beskriva när något tragiskt hänt, anhöriga till mig gått bort eller kvickt insjuknat. Det blir som ett vakuum och allt bara står stilla.
  Cyberstyrkekramar till er <3

 62. Vet att det kan vara svårt att förstå och ta åt sig ord från främlingar, men vi finns här för dig Elin! Det är otroligt sorgligt det som hänt din pappa och familj. Livet är orättvist!
  Kämpa på allihopa, skickar massor med styrkekramar till dig och till din underbara familj <3 Ta hand om varandra.

 63. Åh nej! 🙁 Jag tänker på dig o din familj! Speciellt din pappa. Har aldrig träffat honom men han ser så snäll o stark ut! Vill du ses i Götet om du är här för att prata eller tänka på annat får di gärna höra av dig! <3 Kram!!

 64. Kände att jag inte ville lämna din blogg utan att skriva en kommentar. Förstår hur du känner dig och att du är rädd. Jag förlorade min pappa i cancer för 3 år sedan om 2 dagar och det gör fruktansvärt ont än. Så jag känner igen mig i det du skriver då jag själv brottades med hur jag skulle ta in allt det hemska. Det gick liksom bara inte. 🙁 Håller alla tummar och tår för att det går bra för honom <3 Livet är förjävla orättvist ibland 🙁 Massa styrkekramar till dig och dina nära! <3

  1. Men åh... Min pappa har haft cancer också.. Så det är inte första gången som jag är rädd för hans liv :'( stor kram till dig! <3

 65. Jag relaterar till rädslan. För min del är det mamma som ligger i sjukhussängen just nu. Jag hatar det. Starka stunder vågar jag tro på det bästa. Stor Kram ♥

 66. Det är ofattbart och hemskt hur livet kan ge en såna enorma vändningar och stenhårda slag i magen utan en endaste förvarning. Jag håller alla tummar och tår för att allting kommer gå bra, att han kommer upp på benen igen och att ni får uppleva massvis av saker tillsammans igen. Kärlek kan vara en av de bästa medicinerna. Det kommer bli bra igen ❤️ Många kramar till er!

 67. Ååå jag får så ondt i mej når jeg leste dette.Jag sender en varm kram til dej, og en bønn til Herren om at det skal gå bra.

 68. Åh kram till dig Elin! Tänker på dig och din familj. Hoppas det blir bättre. Som någon skrev ovanför, går ju inte läsa det här utan att kommentera och försöka skicka lite styrka över internet eller vad man ska kalla det.

 69. Det gör så ont i mig att läsa detta. Jag älskar min pappa så otroligt mycket och att veta att någon annans älskade pappa råkar ut för något sånt här.. det.. det gör så jävla ont i mig. Kram på dig <3

 70. Jag vet inte vad jag ska säga... Kände i alla fall att jag ville kommentera någonting för din text var så känslosam och det som hänt är otrolig ledsamt. Hoppas verkligen din pappa blir bra igen. Tänker på dig och din familj. Styrkekramar <3

 71. Åh! Jag vet knappt vad jag ska skriva, det finns inte ord... Jag har följt din blogg så länge jag kan minnas och när du visat bilder och skrivit texter om din pappa så verkar han som världens goaste(precis som hela din familj, förvisso)! Jag skickar oändligt många styrkekramar och hoppas innerligt på att han blir bättre, snabbt! <3

 72. Men åh Elin, vet inte vad jag ska skriva när inga ord kan göra det bättre. Blir helt tagen av dina ord, kan inte annat än gråta för jag kan bara tänka mig hur hemskt det måste kännas. Massa kramar till dig och jag hoppas innerligt att din pappa blir bättre snart! Du är inte ensam och du har all förståelse om du inte orkar alla måsten. Du är så bra Elin och det verkar din pappa vara också! Ni klarar detta❤️

 73. Det finns så mycket som händer som vi inte kan ha kontroll över. Jag hoppas innerligt att allt ordnar upp sig och att din far kommer tillbaka starkare än någonsin. Det kommer att ta tid, det kommer vara frustrerande och det kommer vara jobbigt men det måste det få göra och vara. Jag förstår precis hur dina känslor är överallt och ingenstans. En vill bara gräva ner sig, en vill vara den starka, en vill bara göra allt bra.

  Massa kärlek till dig och din familj! Ni fixar detta!

 74. Gråt, skrik och gör precis vad du vill för livet är jäkligt orättvist ibland. Men glöm inte. Le ibland. Det är det som får oss att orka kämpa. Massa styrkekramar

 75. vet inte vad jag ska skriva men ville inte lämna din blogg utan att ha lämnat en kommentar för även om inte du känner mig så känns det som att jag känner dig och din familj. Stora kramar till er allihopa <3

 76. Jag är så hemskt jävla förbannat åt helvete ledsen för din, och för familjens skull. Härifrån får du ännu mer styrka och kärlek. Ni kommer att klara det här också! <3

 77. Styrkekramar till dig Elin <3
  Min pappa har haft stroke 3 ggr, farmor har haft en gång och morfar dog utav hjärnblödning, har haft alldeles för mycket med sånt att göra kan man säga...

  Men din pappa är stark, och lika så du och resten av din familj så jag vet att ni kommer komma ur det här starkare än någonsin! <3

  1. Samma här, både farmor och farfar fick åtskilliga strokes, farfar tappade både tal och förmågan att ta hand om sig själv och båda är i himlen nu. Så att det ska drabba pappa nu också känns bara förjävligt... men jag hoppas att han repar sig fullständigt <3

 78. Åh, kära Elin! All styrka & kärlek till dig & din familj!! <3 Vet hur det är att ha en närstående på sjukhus i ovisshet & det är verkligen obeskrivligt smärtsamt. Gör det du känner för oavsett hur knasigt det kan kännas, gör det du behöver och tillåt dig att känna det du känner. Det och du är på riktigt. Nu kan allt förutom det som känns viktigt just nu vänta. Det kommer du inte ångra. Hoppas på det bästa för din pappa!! <3 KRAMAR

 79. Men nej och nej och nej! Jag vet vad du går igenom, fast jag vet inte ändå. Fast jag vet från andra sidan. Det är som igår jag fick min Stroke, då 32 år gammal, idag 36. Idag hjärnskadad fast ändå 100% återställd. Så jag vet...fast jag vet inte alls ändå. Det finns inget jag kan säga som gör det bättre, för det är orättvist och meningslöst. Det är förtvivlan, sån förtvivlan som ingen annan förstår. Det känns som att ingen förstår, hur kan de förstår eftersom man själv inte förstår och kan ta in, för det får ju bara inte hända. Men det händer framför ens ögon och man kan inget göra och det sliter en itu. Men det jag vet fina du, det är att det finns många som kommer tillbaka från Stroke oavsett om det är propp eller hjärnblödning. För det har jag och det har jag sett i den Strokeförening som finns. Det finns de som kommer tillbaka från det som man inte tror ska gå att komma tillbaka från. Bär med dig det, det går att komma tillbaka. Jag har sett det, jag vet det. Så jag tror och hoppas för din skull, för din pappas skull, att han kommer komma tillbaka. Det finns hopp Elin, det finns hopp! Kärlek /Mary

 80. Det finns inga ord jag kan skriva som lindrar din smärta eller din rädsla. Men jag skickar min medkänsla som anhörig till en närstående som fick stroke - och överlevde. Tillvaron ställs på ända och tiden går vidare och man förstår inte hur klockan orkar. Ibland återgår saker och ting till såsom dem var. Ibland blir dem annorlunda. Jag hoppas er familj får samma lättnad vi fick, att man kunde leva med annorlunda och hitta det vackra i det också. Jag skickar alla mina tankar till dig och till er och framförallt, kanske, till din mamma <3

 81. Finner inga ord. Fyfan... Min pappa var med i en fruktansvärd bussolycka när jag var 10 år gammal. Trots att han skadades allvarligt och hjärtat stannade en stund så överlevde han mot alla odds och är nästintill helt återställd idag. Jag tror och hoppas att även din pappa kommer bli helt bra igen. Sänder massor med styrkekramar genom cybervärlden! <3 <3

 82. Usch, vad tråkigt att läsa. Min yngre kusin fick en hjärnblödning för ett par år sedan, bara 11 år gammal. Det var fruktansvärt att bara kunna se på och inte kunna göra något åt saken. Idag är hon helt återställd.
  Massor av styrkekramar till dig och dina nära <3

 83. beklagar verkligen!!! Hoppas han repar sig ❤️
  Min pappa låg inne med en väldigt dålig prognos för några år sedan, så vet hur tufft det kan vara. Läkaren trodde inte att han skulle klara sig men nu har det gått 5år och han är pigg som "vanligt" med vissa bieffekter.

  Håller mina tummar för er och har er i mina böner ❤️

 84. det är så dumt att när en desperat vill säga något för att försöka trösta är det ofta då som en inte kan säga något alls. jag är så otroligt ledsen och skickar alla starka tankar jag kan. <3

 85. Du är en så fantastisk person och förebild till en vilsen sextonåring. Att läsa Detta gör mig så galet ledsen och jag hoppas verkligen att han blir bättre.

 86. Men oj. Jag är verkligen helt stum också, som de flesta här. Hjälp alltså. Han kommer klara det, han är stark. All kärlek till dig Elin. Ta hand om varandra, gråt och stötta. Tänker på er och ber en bön till en Gud jag tror har all makt.
  Kram!

 87. Men åh :'( Jag kan bara tänka mig hur det känns, jag älskar min pappa innerligt och mina tankar går ut till dig och din familj. Kan inte säga annat. Miljontals styrkekramar skickar jag dig/er. <3

 88. Usch, vad hemskt för er alla. Jag blir så berörd och ledsen. Gråter till och med för att jag är så orolig att detta skall hända min pappa eller någon annan i min närhet.
  Jag skickar all styrka jag kan till dig!

 89. Hej Elin!

  Verkligen tråkigt att höra vad som hart hänt din far. Lider med dig och jag skänker en tanke till dig och din far.

 90. Kära du,
  Jag känner så med dig och jag vill bara säga att jag ber om att din pappa ska bli bra igen. Styrkekramar! ❤️

 91. Finns inget ngn kan säga som får det att kännas bättre men jag o alla andra som läser din blogg skickar dig massor av kärlek! <3<3<3

 92. Det hugger till i hjärtat när jag läser ditt inlägg. Håller tummar och tår för att han ska bli bättre snart! Styrkekramar i massor <3

 93. Livet är allt bra orättvist ibland. Hoppas han frisknar till snart. Stora styrkekramar till dig, håller tummarna för allt ska gå bra! <3

 94. Åh, jag beklagar så Elin! Sitter och gråter som en tok, kan inte ana hur det känns att ha en älskande förälder så illa däran. Du är sjukt stark och tack för du delar med dig, vi behöver fler människor som dig som vågar vara ärlig med svårigheter och motgångar. Du ska ALDRIG behöva anpassa dig efter den här världen och att allt ska vara rosenrött för det är den sällan. Jag hoppas ni alla familjen mår bra efter omständigheterna, tröstar varandra och att din pappa repar sig rejält. All styrka och mod till dig och din familj! <3

 95. Skickar en stor, stor bamsekram bort till dig och din familj, hoppas att din pappa blir bättre <3
  Det är okej att inte le falska leenden och det är okej att vara hemma och bygga ett fort i sin säng där man gömmer sig. Det är okej att stänga locket på laptopen, sätta telefonen på ljudlöst och klicka bort samtal man inte vill eller orkar svara på.

  Du ska inte tänka på vad alla andra tycker eller vill eller anser att du borde utan fokusera på vad DU kan må 'bra' av eller iallafall mindre dåligt av för stunden och vad som ger dig lite trygghet i en värld som plötsligt vändes upp och ner.

 96. Kunde inte läsa detta utan att lämna en kommentar. Det är fruktansvärt, känner verkligen med dig och din familj!

 97. Kan inte veta exakt hur just ni har det men jag och min familj har gjort samma resa med vår pappa. På vippen att dö. 53 år gammal. Halvsidesförlamning. Kunde inte prata. När jag läser din beskrivning så slungas jag tillbaka till dygnen från helvetet efter stroken.
  Vill därför skicka mina allra varmaste tankar till er. För min pappa gick det ok - envisheten, familjen och sjukvården hjälpte honom tillbaka. Det är en jävla skitsituation rent ut sagt men ta det stund för stund. Släpp in dem och det du orkar och strunta i allt annat. Precis som någon annan skrev här ovanför, snabb vård är en väldigt bra förutsättning för återhämtning.
  Jag trodde aldrig att vi skulle ta oss igenom det men det gjorde vi. Och det kommer ni också att göra. All styrka till er!

 98. Vet inte riktigt om jag kan svara direkt på ditt inlägg ovanför, men jag är iallafall den Josefine som skrev om min pappa som råkade ut för "samma sak". Min pappa fick tyvärr inte så snabb vård jämfört med din pappa då han hade andra saker som behövde prioriteras. Efter stroken o transport till sjukhuset så blev han nedsövd då de upptäckte att han drabbats av blodförgiftning med en infektion på hjärtat. Efter en hjärtoperation vaknade han upp och det var många timmar senare. Så bara där är förutsättningarna för din pappa bättre.
  Jag hoppas verkligen inte du tar det här som någon slags sanning, för som du säkert vet eftersom du har fler som drabbats i släkten så beror rehabiliteringen på skadans omfattning och placering. Men iaf, min pappa spenderade tre månader på sjukhus. Fick lära sig gå och prata igen. Vet inte vilken sida din pappa blivit halvsidesförlamad på men för min så var hjärnskadan i vänster hjärna = högersidesförlamning. Eftersom han är högerhänt så blev rehabprocessen längre eftersom han behövde träna upp sin vänsterhand...

  Det här hände 2004. Min pappa är still going strong och är idag oerhört tacksam över att få leva och att vara så återhämtad som han är. Vi har en fantastisk sjukvård idag och kunskapen om rehab efter hjärnskada är god (som jag har förstått det), även om ingen tyvärr kan förutse hur allt kommer att bli i slutändan. Vilket är det svåra i det hela...
  Om du undrar något mer, eller om du bara vill prata av dig till någon som genomlevt ngt liknande får du väldigt gärna maila. Oavsett hur det blir så kommer ni att ta er igenom det. Ni kommer säkert att förändras som familj av den här prövningen (det gjorde vi) men i vårt fall blev det till det bättre.
  All värme till er. Hoppas din pappa blir bättre så snabbt det bara går!

 99. Hej fina Elin, har varit i precis samma sits. 2008 fick min pappa flera hjärnblödningar, och jag kände mig som en sten ungefär. Jag stängde av precis allt. Jag visste inte vad jag skulle känna, om jag skulle känna. Jag försökte dölja allt för att vara stark för min mamma och min lillebror. Nu i efterhand har jag i alla fall lärt mig att det är okej att känna och visa känslor, oavsett vad.
  Idag, 7 år senare så är han hyfsat återställd, verkligen mot alla odds.

  Vet precis hur du känner och vilken sits du är i Elin, skickar massor med kramar och hoppas att det blir bra till slut. Håller tummarna för att det går bra för din pappa <3 <3 <3

 100. Åh, vad tråkigt att höra! Det verkar som att du har varit med om del under den senaste tiden. Att drabbas av sak efter sak, jag vet hur det känns. Det var en lång period där det hände så mycket sorgsna och skrämmande saker i mitt liv. Saker som lika gärna kunde ha utspelat sig under en hel livstid hos någon, men som för mig tryckte ihop sig under ett år.

  Att vara tonåring och samtidigt ha skolan att tänka på var väl inte det lättaste... Det var tufft när hela familjen mådde dåligt. Men det var bara att kämpa på och vi har klarat allting tillsammans. Det är viktigt att komma ihåg att det faktiskt BLIR BÄTTRE så småningom. Det tar sin lilla tid men det är bara att försöka stå ut. Försöka vara så positiv som möjligt, även om man ibland har lust att gräva ner sig under en sten och inte komma upp förrens livet är på topp igen.

  Jag hoppas i alla fall att allt går bra för din pappa. Ta vara på alla positiva stunder och låt de ge dig mer energi än vad de negativa stunderna tar! Styrkekramar till både dig och din familj <3

 101. Fina, fina, fina, Elin. Jag finns någorlunda i närheten om jag kan hjälpa på något sätt. Om du vill gosa med lite katter och hundar, vila lite i hängmattan, prata eller bara bli ompysslad och äta vegansk mat. <3

 102. Men hjälp... Man känner sig så hjälplös och liten ?
  Men Elin, måste bara säga, du skriver fantastiskt bra!! Så vackert, kärleksfullt och öppet.. Kram ?

 103. Åååh, det finns inte mycket alls som kan trösta i såna stunder. Men alla styrkekramar till alla er och hoppas verkligen, verkligen att det kommer ordna sig. Du är grym Elin❤️

 104. Så himla orättvist. Det finns inte ord att beskriva smärtan. Min pappa fick hjärtinfarkt förra året (han mår som tur är bra nu) så jag förstår hur du känner dig. Något sånt här kan inte och får inte hända! Man förstår verkligen inte. Styrkekramar till dig och hoppas att allt går bra. kram

 105. åh 🙁 Finner mig i nästan samma sits som du, min mamma fick återfall av cancer efter 6 år frisk.. Så till och från mars i år så har hon varit på sjukhuset, tog lång tid innan de kom på vad det var etc. Man förstår inte hur det är att vara anhörig förrän det händer ens egna människor i livet och känslan av att inte veta om det går framåt, bakåt eller hur det är denna dag, speciellt när det är ens förälder, den starka klippan man inte klarar sig utan. Känner verkligen igen mig i det den lilla listan du skrev längst ner. Kramar till dig, och ni får kämpa vidare <3

 106. Håller tummarna så hårt för att det skall bli bra igen!
  Man undrar varför, varför skall sjukdomar finnas och varför skall det straffa dem som inte förtjänar det?!

  Jag skickar styrkekramar till dig Elin!!

 107. Kan inte ens föreställa mig hur det känns och jag kände att jag bara måste skicka massor av kramar till er <3 Vet inte vad mer jag ska säga men tänker på er.
  Du är en stor fotoinspiration!