Sånt jag gillar att äta

 
Hirsgröt // Tomater med fetaost
 
 
FRUKOST. Jag har alltid haft problem med frukost. Mest för att jag inte gillar typisk frukostmat; jag äter t.ex. inte yoghurt och absolut inte fil. Mackor har aldrig vart min grej (går bara bra när det är matiga bröd, som till tacos, grekiska mackor och baguetter med massa, massa fyllning..). Så på senare tid har jag börjat äta hirsgröt! Ser inte mycket ut för världen, men det är glutenfritt, nyttigt och väldigt gott!
 
Hirsgröt: 2dl mjölk + 1dl hirsflingor + en nypsa salt (koka i kastrull eller värm i micron några minuter). Toppa med en klick honung, en skvätt mjölk och valnötter. Mums!
 
 
SNACKS. Jag försöker kontrollera mitt sockerberoende och har lyckats ganska bra på senare tid tack vare en skål körsbärstomater och fetaost. Antingen bara som det är eller med någon enklare dressing. Äter det typ var och varannan kväll.. haha!
 
 
 
 
Plockmat! Ah!
 

UNNA-SIG-KÄKET. Det bästa jag vet när det varit en lång dag och jag är helt sinnessjukt trött är att göra en tallrik plockmat, som i min familj även kallas ”tisdagsspecial” då vi alltid åt det när pappa jobbade kväll och mamma inte orkade laga mat (hehe). Och gud vad jag älskade och älskar tisdagsspecial! Det bästa av allt var nog att det till detta var tillåtet att äta chips till maten. Så det är lite tradition att ha en skål med krispiga lantchips till (men det gör jag bara ibland nu för tiden).
 
Tisdagsspecial: Icas Prosciutto Crudo (lufttorkad skinka), Scan Deli Prinskorv, Kvibille Cheddarost, Röd Mangold- & Machesallad, körsbärstomater, fetaost & vinegrett på balsamvinäger, lite olivolja, italiensk salladskrydda och örtsalt.
 
Angående prinskorv, så fick jag en kommentar om det när jag åt det ”in public” sist. Haha. Tydligen är det inte så vanligt att folk äter rå prinskorv? Jag började fundera på varför jag gör det och så kom jag på: När jag var liten och jag var med mamma när hon handlade till vår tisdagsspecial här ovan, så handlade vi alltid några delar från charken och varje gång hon beställde något, så fick jag alltid en prinskorv att äta på medan vi väntade på att få varan inpackad – och det var alltid sååå gott!  Så jag har bara fortsatt med det… 😉
 
Lite random för mig att skriva om mat… haha.. vad tycker ni om sånna här inlägg? 🙂

53 kommentarer

Kommenterarens avatar

Jag gillar också när man gör egen plocktallrik men också olika sallader. Gjorde nyligen en sallad med jordnötter och panchetta. NOMNOM.

Kommenterarens avatar

Men vad spännande hirsgröten verkade! blir sugen på att testa nångång, vart köper du hirsflingorna någonstans? F ö ett väldigt intressant inlägg fick endel idéer till alla möjliga tillbehör/maträtter tack! 🙂

Kommenterarens avatar

Hahha! jag fick också alltid en rå prinskorv när vi handlade i charken när jag var liten! xD Det är ju såå gott!

Kommenterarens avatar

Åh! Älskar också rå prinskorv 🙂 Mina föräldrar har gångavstånd till en chark en bit utanför Mariestad. Dem brukar också ge prinskorvar till barn som kommer med föräldrarna. Förstår dig till fullo!

Kommenterarens avatar

Haha men vad kul! Hade ingen aning om att det var en grej! Men det var uppenbart fler som varit med om det 😀

Kommenterarens avatar

Asbra inlägg ju! Kul med tips på frukost och mellanmål typ. Saker som är supergott men enkelt att fixa, I want more ! 😉

Kommenterarens avatar

Roligt inlägg!! Bra tips, vem gillar inte nya mattips? 😉

Kommenterarens avatar

Jättehärligt inlägg! Personligen är jag lite som du, älskar plockmat! Min tradition kommer från pappa, som bodde i spanien i 3 år och förde maten med sig hem så att säga. Varje gång jag nu hälsar på i norrtälje så bjuder pappa på mumsig, liknande din tallrik, plockmat. mmm! :))

Kommenterarens avatar

Alltså ja, rå prinskorv!?!? Det är ju så sjukt gott!! 100ggr godare än tillagad >.< Fick också det i mataffären när mamma väntade i charken XD

Kommenterarens avatar

Åh plockmat <3 Jag äter också rå prinskorv, alltid gjort men för min del var det att jag alltid stod och tittade på när mamma lagade mat när jag var liten och i väntan på maten skulle bli klar fick jag rå prinskorv. Detsamma med falukorv haha 😉

Kommenterarens avatar

Åh jag älskar också rå prinskorv! När det finns hemma brukar jag gå och käka hela tiden (istället för att ta en kaka nästan haha) godare än stekt ju!!!

Kommenterarens avatar

hehe
Här är ytterligare en som fått rå prinskorv att mumsa på när jag va liten och följde med mamma att handla. Lika så att få en bit falukorv när mor min lagade mat. Har även en liten crush på rå potatis som jag också ofta fick när jag stod bredvid och tittade på.

Kommenterarens avatar

Hahah! Älskar att det blir så speciellt för en, även när man blir äldre 🙂

Kommenterarens avatar

Jag gillar mer att äta rå prinskorv än stek prinskorv. Jag gjorde samma sak när du var liten i matäffaren. 🙂 Du är inte ensam om det!

Kommenterarens avatar

Alltså vad smakar hirsgröt? Kanske är svårt att beskriva, men är det likt havregrynsgröt eller helt olikt? Är inte så jätteförtjust i smaken av havregrynsgröt, men ääälskar mannagryn och grahamsgryn! Men vore kul att utöka repertoaren lite 😉

Kommenterarens avatar

Vilket härligt inlägg!! Jag är INGEN frukost människa på vardagarna då dricker jag frukost (kaffe) men till helgerna gillar jag att duka upp mängder med gott och sitta läääänge vid frukostbordet och mysa…

Kommenterarens avatar

Jag tycker alt blir bättre med fetaost det är nog min absoluta favoritt ost tilsammans med halloumi. Och gud vad maten ser god ut, forövright så äter jag hällre kalda prinskorv enn varma, tycker dom blir så "fettiga" når dom er värma.

Kommenterarens avatar

Älskar tomat och fetaost, gärna med lite örtsalt uppepå. Det eller tomat och mozzarella med svartpeppar på, DET!!!!!!!!

Kommenterarens avatar

Jag tiggde alltid rå bacon av mamma när hon skar upp det förr för att laga till det 😉 Det är ju förlagat så det är ju inte helt "rått", men de flesta som ser mig göra det brukar reagera jättekraftigt på det! Gillar rå prinskorv också, men föredrar den stekt. ÄLSKAR stekt prinskorv. Älskar stekytan XD

Kommenterarens avatar

Kan man få ett recpet på det där?

ser super smarrigt ut!!!

Sköt om dig och ha en skön Valborg!!

Kommenterarens avatar

Trevligt med såna här inlägg tycker jag 🙂
Minns också när jag var liten att vi åt rå prinskorv. Men är inte lika förtjust i det nu dock.

Ha en fin Valborg!

Kommenterarens avatar

Jag äter också alltid rå prinskorv, tycker det är mycket godare än stekt 🙂

Kommenterarens avatar

Jättetrevligt med matinlägg´. Fina bilder och roligt att få recept på något glutenfritt (hirsgröten), jag måste testa den genast! Så gott med fetaost också. Verkligen bland det godaste man kan äta.

Kommenterarens avatar

Jag är ny följare! Hittade din blogg för några dagar sedan men har hört talas om den innan. Gillar verkligen såna här inlägg, inspiration till mat behövs alltid och vad smart med plockmat när man inte orkar laga. Det ska jag nog införa i vår familj 🙂

Kommenterarens avatar

ALLTSÅ!!!!! Trodde jag var den enda som inte kunde äta frukost. Är precis som du, jag äter absolut inte fil och yoghurt, och mackor är inget jag är förtjust i. Äter inte ens brödkanter (jag är 22 :’D) hahaha! Jag funkar lite så att om maten inte är jättegod så får jag inte i mig det. Ah, herregud. Det som jag för tillfället tycker är mest okej på morgonen är havregrynsgröt och/eller kokt ägg, så jag ska absolut prova hirsgröt! Sen vill jag även prova chiapudding, har du gjort det nån gång?

Såna här inlägg är roliga tycker jag, som skiljer sig lite från fotoinläggen! 😀

Kommentera