Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Arte Limited

 
 
 
 
 
 
 
Konsttryck från Artlimited.se.
 
 
Åh åh åh, äntligen! Nu är min fina tavla fulländad!
Jag fick den levererad i december, men har inte fixat en passepartout förrän nu (okej, beställde en för hämtning för över en månad sedan, men insåg inte att den hade anlänt till butiken inne i Jönköping förrän jag kollade tillbaka i orderhistoriken för att se vad som hänt med beställningen.. haha).

Konsttrycket är som sagt från Artelimited (alla inredningsfanatiker går in på egen risk, finns så galet mycket snyggt!) och jag är helt jäkla kär i just det här motivet. Det blev precis så som jag hade föreställt mig, om inte bättre! 😀 Själva trycket är i storlek 50x70, så det är rätt stort.. ramen är 70x100 (galet svårt att hitta passepartout till den i butik, fick som sagt beställa..) och det är väl lika bra det, för väggen är galet stor!

 
Har ytterligare ett konsttryck och en karta över Middle Earth som ska upp på väggen. Skulle inte vilja ha någon standardram till dem, för det är de för snygga för, så funderar på att glasa in dem (ett glas bak, ett glas fram och några slags skruvar i hörnen?).. vet bara inte var och hur? Någon som har gjort något likande och kan ge mig lite råd...? 🙂 Känner att det är dags att ta tag i dem nu, för jag fick dem ändå i julklapp......!

 Först hade jag tänkt att hänga upp egna motiv på väggarna, men nej, det är roligare med andras konst.

29 comments on “Arte Limited”

 1. Det finns ju sånna ramar som är uppbyggda med en tunn träskiva/masonit på baksidan och bara en glasskiva och några silverknäppen på sidorna som håller det på plats. Ingen ram,bara glas. Kanske något? 🙂

 2. åh, så mycket snyggt det fanns på den sidan. Får ligga bland bokmärkena tills det blir dags för lägenhet 🙂 Har märkt det att när jag sitter och kollar på inredning till en framtida lägenhet så hamnar jag ofta på konstsidor. Även i sekondhand butiker blir det ofta att man går till avdelningen med tavlor. Visste faktiskt inte om att jag hade ett intresse för tavlor och konst, så det är lite kul!

 3. Wow vilken sida! Hur har jag kunnat missa den innan! Måste bygga några fler väggar hemma nu haha!
  Vad är det för ram du har till tavlan? Har letat som en galning efter en enkel silvrig stor ram! Säger du att den är från ikea blir jag tokig, grät nästan när jag var där sist för jag var så säker på att de skulle ha en sån.

 4. Till Linnéa: Det är en matta från House Doctor, så googla det så kan du få fram återförsäljare : )

 5. Snyggt!
  Angående tavlorna du ville "glasa in" så kanske du kan hitta på något med plexiglas? Om du tänker som jag Tror att du tänker, så borde det ju gå att köpa två plexiglasskivor, borra hål i hörnen och sätta i skruvar med någon muttergrej? 🙂

 6. Gallerix och riktiga tavelmakare eller gallerier kan göra dig vilken ram som helst. Kan kosta bortåt 500kr eller mer om du ska ha någonting riktigt stort, men då kan du få rådgivning och måttanpassat och helt perfekt i din stil. 🙂

 7. "Acrylic poster frames" är ju ett alternativ om man är för lat för att borra hålen själv! Men se till att trycket tål att monteras mellan två skivor (Plast = statisk elektricitet = drar åt sig lös färg som t.ex kol och pastell).

  Har för mig att även Hornbach monterar måttanpassad konst med åldersbeständigt monteringsmaterial för inte alltför stora summor.

  Lycka till med projektet 🙂 Alltid kul när man väl får upp sin konst på väggarna! Finns ingenting mer som beskriver en människa mer än den konst som hänger på ens väggar. Det och ens boksamling 🙂