135mm’arns återkomst i soluppgången

Jag har typ inte rört något annat objektiv än mitt 35mm, sedan det blev en i kamerafamiljen.
Det har känts lite sådär, om jag ska vara ärlig. Att jag inte använder min fina utrustning. Men igår morse, när jag och Patrick var i Dumme Mosse och fotade, så tog jag upp mitt 135mm och satte på kamerna (skräll att det ens var med i kameraväskan!). Blev nyfrälst. Verkligen: WOW. Det ÄR helt amazing.

Och vad mycket roligare det var att fota med en annan brännvidd. Jag har känt ett tag att ”alla mina bilder ser likadana ut” och det kan ju bero på att jag fotar alla med 35mm. Då blir det ju inga överaskningar. Speciellt inte när vi snackar landskap. Men man får ju en helt annan syn på omgivningen när man zoomar in lite. Jag är inte helt van att ”skärma av” sådär, som man får göra med ett tele. Jag vill få med allt fantastiskt (på gott och ont). Men jag ska bannemej ta och öva nu, så att jag kommer in det igen!
 
Men till bilderna! Så här såg det ut denna fantastiska (men till mitt förtret nästan dimm-lösa) morgon! 🙂
 
 
 

De två sista fotade med Canon 35/2 IS – resten med Canon 135/2 L.

70 kommentarer

Kommenterarens avatar

Fantastiska bilder!
Själv har jag bara haft mitt 24-70mm sedan jag fick det i början av sommaren men snart är det min födelsedag där ett nytt objektiv står högst upp på önskelistan!

Kommenterarens avatar

Den första och sista ger mig en pirrande känsla i magen. Den första pga skärpdjupet "mimimalist färg och ljus effekter och vattnet och dimman".
Bra gjort!

Kommenterarens avatar

Ååååh sååå fiiiint jag dööör! Den första bilden <3 Bra jobbat!!

Jag borde också bli bättre på att använda all min utrustning, är lat och kör bara med mitt 17-50mm f/2.8 sen jag köpt det.

Kommenterarens avatar

Magiskt är ordet helt klart! Alltså bara wow vad vad vackert! Finns nog inte så mycket att säga, bara att det är så sjukt vackert! ;D

Kommenterarens avatar

Alltså, ha jag sagt att du är grym på att fota..? Så förbaskat vackert.

Kommenterarens avatar

Ja du Elin du fortsätter att leverera bilder foton alla sinnen, framförallt fantasin, jag menar på flera av bilderna kan man "se" Tomtar, troll och skogsrå. Första bilden tex, där står ett skogsrå och torkar efter att ha tagit sig ett dopp:) Du har hittat så perfekta miljöer för sagobilder, som passar sånt jag tänkt fota men som inte ännu blivit av pga av att jag saknar modeller men i höst måste det bli av:)

Kommenterarens avatar

Mycket fina bilder 🙂

Titta in på min blogg om hur det är att vara 19 år och älska hård träning, hälsa och ridning! Jag bjuder på det mesta, men nu vill jag ha önskeinlägg från mina läsare 🙂

Kommenterarens avatar

Ååhh så fina bilder! Du är så himla duktig och så inspirerande, det är ALLTID lika kul att läsa dina inlägg på bloggen! 🙂

Kommenterarens avatar

Vilka fantastiska bilder! Du har verkligen fångat perfekt en vacker höstmorgon. Åh!!

Kommenterarens avatar

Fantastiska bilder! Var kan man hitta detta ställe? Eller du kanske inte avslöjar det? 😉 Drömstället att fota på ju!

Kommenterarens avatar

Fantastiskt! Gjorde samma fel nu när jag var i Pari, jag aanvände bara mitt 24-105 4L förrutom sista dagen. Ska kolla igenom och lägga upp när när man kommer hem till kalla luleå.
Älskar ljuset och känner slanten i bilderna.

Kommenterarens avatar

Hej Elin igen!
Du hade ju ingen aning om det där att min photoshop helt plötsligt inte visade bilderna. har kontaktat support och så men inte fått något svar.
Jag fick en tanke att jag kunde avinstallera photoshop, och tänkte kolla med dig om du vet om det går? (fattar ju självklart att det går, men menar ifall det kanske bara går att installera en gång eller något sådant)
Vet du det?
kram och skulle vara jättesnällt om du svarade, får panik!!

Kommenterarens avatar

Hej!
Jag har en liten fråga.. Jag har länge nu letat efter en kod för bildspel i hedern men inte hittat någon som fungerar. Hur har du gjort? Vad har du använt för kod?
Jag vet att du inte vill ha frågor om bloggdesign men vet inte vart jag ska vända mig annars då inget av det jag hittat har funkat..
Vore jätteuppskattat om jag fick svar, tack!

Kommenterarens avatar

Kommer ej ihåg vart jag hittade det, men i koden stoår typ "by EmilyPicture", så det kanske går att googla fram 🙂

Kommenterarens avatar

Underbart! Det blir lätt så att man fastnar för ett objektiv. Jag har alltid med mig alla mina objektiv vart jag än går, men använder max 2st. Onödig vikt för ryggen, haha!

Kommenterarens avatar

Haha jag gjorde det jättelänge – gick omkring med hela utrustningen alltså – men sen… insåg jag att det inte var lönt och tog bara kamera + 1 optik ;P

Kommenterarens avatar

Hej! Älskar din blogg! Gå gärna in på min blogg och ge lite tips för hur man får en lika bra!
//Fredrica

Kommenterarens avatar

Om du har några frågor om livet, förhållanden, mens eller bara behöver få ut dina tankar, gå in på vår blogg och känn dig som hemma!

Kommenterarens avatar

Vackra foto!
Jag driver själv tre bloggar var av den ena är en fotoblogg. Alltid kul att hitta ny inspiration.

Kommenterarens avatar

Första bilden var ju helt magisk. Håller med flera andra "talare" och man kan verkligen se ett sagoväsen smyga omkring.

Kommenterarens avatar

Vilka fina bilder, du får alltid så himla fint ljus och färger i dina bilder 🙂

Kommenterarens avatar

Fina bilder och fantastiskt ljus, speciellt på de två sista! 🙂

Jag har ritat av dig på min blogg. Jag skulle bli jätteglad om du ville gå in och titta. 🙂

Kommenterarens avatar

Vilka vackra bilder! Jag letar ofta efter det där gula ljuset som du fått med här. Man vill vara där på den där spången i ljuset och dimman.

Kommenterarens avatar

den sista bilden är helt fantastisk- jag vill förstora och ha på väggen!!!!!

Kommenterarens avatar

Hej! Vilka fina bilder du har på din sida! 🙂 Nu undrar jag en sak: Varför valde du ett Canon 35mm 2.0? Har själv tänkt införskaffa ett Sigma 34mm 1.4 Art. Hur är Canons objektiv i byggkvalitet och prestanda mässsigt?

Kommenterarens avatar

Hej! Tack så mycket! 🙂 Jag valde 35/2,0 för att jag ville ha ett så litet objektiv som möjligt – egentligen enda anledningen 🙂 Vet tyvärr inte hur objektivet presterar i jämförelse med Sigmas och Canons 35/1,4 – men jag är väldigt väldigt nöjd. Fin skärpa och bokeh. Tycker den jobbar skitbra i motljus. Mycket bra byggkvalitet, känns väldigt lyxig och stabil. Fem av fem! 🙂

Kommenterarens avatar

Hej! Väldigt fina bilder med fantastiskt ljus! Skulle vara jätte tacksam om du svarade på hur du får till den "mustiga" redigeringen som på dessa bilder? Tack på förhand.

Kommenterarens avatar

silver i älgens andedräkt. urtidsdjur ur marken. ur dina bilder springer bilder.
tack

j

Kommenterarens avatar

Otroligt stämningsfulla bilder! Dimma är så himla vackert!

Kommentera