Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

135mm'arns återkomst i soluppgången

Jag har typ inte rört något annat objektiv än mitt 35mm, sedan det blev en i kamerafamiljen.
Det har känts lite sådär, om jag ska vara ärlig. Att jag inte använder min fina utrustning. Men igår morse, när jag och Patrick var i Dumme Mosse och fotade, så tog jag upp mitt 135mm och satte på kamerna (skräll att det ens var med i kameraväskan!). Blev nyfrälst. Verkligen: WOW. Det ÄR helt amazing.

Och vad mycket roligare det var att fota med en annan brännvidd. Jag har känt ett tag att "alla mina bilder ser likadana ut" och det kan ju bero på att jag fotar alla med 35mm. Då blir det ju inga överaskningar. Speciellt inte när vi snackar landskap. Men man får ju en helt annan syn på omgivningen när man zoomar in lite. Jag är inte helt van att "skärma av" sådär, som man får göra med ett tele. Jag vill få med allt fantastiskt (på gott och ont). Men jag ska bannemej ta och öva nu, så att jag kommer in det igen!
 
Men till bilderna! Så här såg det ut denna fantastiska (men till mitt förtret nästan dimm-lösa) morgon! 🙂
 
 
 

De två sista fotade med Canon 35/2 IS - resten med Canon 135/2 L.

70 comments on “135mm'arns återkomst i soluppgången”

 1. Fantastiska bilder!
  Själv har jag bara haft mitt 24-70mm sedan jag fick det i början av sommaren men snart är det min födelsedag där ett nytt objektiv står högst upp på önskelistan!

 2. Den första och sista ger mig en pirrande känsla i magen. Den första pga skärpdjupet "mimimalist färg och ljus effekter och vattnet och dimman".
  Bra gjort!

 3. Ååååh sååå fiiiint jag dööör! Den första bilden <3 Bra jobbat!!

  Jag borde också bli bättre på att använda all min utrustning, är lat och kör bara med mitt 17-50mm f/2.8 sen jag köpt det.

 4. Ja du Elin du fortsätter att leverera bilder foton alla sinnen, framförallt fantasin, jag menar på flera av bilderna kan man "se" Tomtar, troll och skogsrå. Första bilden tex, där står ett skogsrå och torkar efter att ha tagit sig ett dopp:) Du har hittat så perfekta miljöer för sagobilder, som passar sånt jag tänkt fota men som inte ännu blivit av pga av att jag saknar modeller men i höst måste det bli av:)

 5. Mycket fina bilder 🙂

  Titta in på min blogg om hur det är att vara 19 år och älska hård träning, hälsa och ridning! Jag bjuder på det mesta, men nu vill jag ha önskeinlägg från mina läsare 🙂

 6. Ååhh så fina bilder! Du är så himla duktig och så inspirerande, det är ALLTID lika kul att läsa dina inlägg på bloggen! 🙂

 7. Fantastiska bilder! Var kan man hitta detta ställe? Eller du kanske inte avslöjar det? 😉 Drömstället att fota på ju!

 8. Fantastiskt! Gjorde samma fel nu när jag var i Pari, jag aanvände bara mitt 24-105 4L förrutom sista dagen. Ska kolla igenom och lägga upp när när man kommer hem till kalla luleå.
  Älskar ljuset och känner slanten i bilderna.

 9. Hej Elin igen!
  Du hade ju ingen aning om det där att min photoshop helt plötsligt inte visade bilderna. har kontaktat support och så men inte fått något svar.
  Jag fick en tanke att jag kunde avinstallera photoshop, och tänkte kolla med dig om du vet om det går? (fattar ju självklart att det går, men menar ifall det kanske bara går att installera en gång eller något sådant)
  Vet du det?
  kram och skulle vara jättesnällt om du svarade, får panik!!

 10. Hej!
  Jag har en liten fråga.. Jag har länge nu letat efter en kod för bildspel i hedern men inte hittat någon som fungerar. Hur har du gjort? Vad har du använt för kod?
  Jag vet att du inte vill ha frågor om bloggdesign men vet inte vart jag ska vända mig annars då inget av det jag hittat har funkat..
  Vore jätteuppskattat om jag fick svar, tack!

 11. Underbart! Det blir lätt så att man fastnar för ett objektiv. Jag har alltid med mig alla mina objektiv vart jag än går, men använder max 2st. Onödig vikt för ryggen, haha!

  1. Haha jag gjorde det jättelänge - gick omkring med hela utrustningen alltså - men sen... insåg jag att det inte var lönt och tog bara kamera + 1 optik ;P

 12. Om du har några frågor om livet, förhållanden, mens eller bara behöver få ut dina tankar, gå in på vår blogg och känn dig som hemma!

 13. Första bilden var ju helt magisk. Håller med flera andra "talare" och man kan verkligen se ett sagoväsen smyga omkring.

 14. Fina bilder och fantastiskt ljus, speciellt på de två sista! 🙂

  Jag har ritat av dig på min blogg. Jag skulle bli jätteglad om du ville gå in och titta. 🙂

 15. Vilka vackra bilder! Jag letar ofta efter det där gula ljuset som du fått med här. Man vill vara där på den där spången i ljuset och dimman.

 16. Hej! Vilka fina bilder du har på din sida! 🙂 Nu undrar jag en sak: Varför valde du ett Canon 35mm 2.0? Har själv tänkt införskaffa ett Sigma 34mm 1.4 Art. Hur är Canons objektiv i byggkvalitet och prestanda mässsigt?

  1. Hej! Tack så mycket! 🙂 Jag valde 35/2,0 för att jag ville ha ett så litet objektiv som möjligt - egentligen enda anledningen 🙂 Vet tyvärr inte hur objektivet presterar i jämförelse med Sigmas och Canons 35/1,4 - men jag är väldigt väldigt nöjd. Fin skärpa och bokeh. Tycker den jobbar skitbra i motljus. Mycket bra byggkvalitet, känns väldigt lyxig och stabil. Fem av fem! 🙂

 17. Hej! Väldigt fina bilder med fantastiskt ljus! Skulle vara jätte tacksam om du svarade på hur du får till den "mustiga" redigeringen som på dessa bilder? Tack på förhand.