Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Den blygsamma höstskruden & lövmagikern | v.42

Jag insåg för ungefär en vecka sedan att jag nog valt att fota Årstidsprpjektet i den enda lövskogen i hela Småland som inte dressar sig i den klassiskt överdådliga höstskruden. Stod i valet och kvalet om jag skulle ta och byta till en liten träddunge längre bort som just nu står i knallgula och röda lågor bortanför parkeringen, men nej... jag stannar kvar i min blygsamma lilla skog. Jag tror att den kommer att vara helt fantastisk att fota spökbilder i när grenarna blivit helt kala och jag vet sedan innan att dimman gillar att dansa här..
 
Appropå projekt så drog jag ju igång mitt "Så mycket bättre" förra året. Det blev ju inte riktigt så mycket med det - två bilder bara - så jag kanske skulle ta och göra en till nu? Dock vet jag inte om namnet var så bra, med tanke på att syftet med det hela egentligen är att göra en bild i ny tappning med min "nya stil" och kanske inte att slå den gamla bilden. För det är rätt svårt när jag valt mina "klassiker"... 😉
 
MEN NU! Är det dags att göra någonting av den här dagen.... Faktiskt.
 
 
 

40 comments on “Den blygsamma höstskruden & lövmagikern | v.42”

 1. Väldigt härliga bilder - blir liksom glad av att se dem! Ska bli spännande att se hur din skog kommer att se ut när det blir mörkare och när en stor del av ljuset kommer från snön.

 2. Hej! superfina höstbilder! skulle gärna vilja se/höra hur du redigerar dina höstbilder.. Lite kluven hur jag ska få till mina egna riktigt bra! 🙂

  1. Har typ ingen direkt redigering.. Men brukar inte göra så mycket, mer än att lägga på lite kontrast och eventuellt förstärka de röda och gula färgerna 🙂

 3. hej elin, här kommer en fråga som inte har med inlägget att göra.
  jag har precis flyttat hemifrån och tycker inte alls om att vara själv. jag hoppas att jag ska vänja mig och inte känna mig så ensam eller deppig över att vara själv. bor fortfarande i samma stad men ändå..
  hur gjorde/kände du när du flyttade hemifrån? kände du dig ensam eller flyttade du direkt ihop med erik?
  hur isf tycker du det känns nu när du bor själv?
  åker du hem till föräldrarna och syrran varje helg?

  tacksam för svar!! skulle vara skönt och höra om.

 4. Du har hittat en fin plats för även om det inte har de finast färgerna så är det ändå höst i träden. Gillar skarpt de suddiga löven:)

  JAg ska ta mig till mitt ställe men det är lite besvärligt då det är en bit men hade ändå tänkt att fota just detta ställe i olika årstider så till helgen hoppas jag det ska bli tid till det.

  Spökbilder låter spännande och ska bli kul att se resultat då jag själv just nu läser om det och har egna fotoidéer på just det området:)

 5. jag är sån som inte tycker om att vara själv, men antar att man vänjer sig lite efter ett tag och kan ju som sagt va åka hem till familjen/de kommer till mig när som helst. och får besök av kompisar.
  tack så mycket för svaret!! kram 🙂

 6. Haha... NOLL uppmärksam - såg inte löven alls först... tjusigt iaf! 🙂
  Riktigt magiskt faktiskt.
  Btw, undrar om björks är släkt med Lilla Gubben...?
  Borde så vara kan tyckas...
  Eller ej... olika varelsearter antagligen, så kanske långväga sysslingars sysslingar bara...
  Trevlig måndag Elin! 🙂

  /Jeppe

 7. Åh Jag vill gärna fotografera enligt ditt projekt men vet inte var det skulle vara i så fall. Bor i stan (nummer 7 enligt storleksordning i Sverige) och har inte så nära till skogen som jag skulle vilja ha. Jag får fundera på det för det kommer ju vara riktigt kul att se alla bilder när det gått ett år! Jag får njuta av att se ditt projekt tills vidare. 🙂