Jul: Mitt mesta snöminne

29
 
 
Haha… Jag och HP kommer att minnas detta för resten av våra liv!
Det var en mörk vinterkväll, då jag och Hanna skulle cyka till innebandyträningen. Det stormade något förbannat och på det hade det toksnöat precis hela dagen, så snön låg i drivor precis överallt. Vi kom ungefär halvvägs till sporthallen då den dittills plogade gångvägen fortsatte rakt ut i ett hav av meterdjup snö.

Jaha, å vad gör vi nu då? tänkte vi. Till på köpet var vi lite försenade till träningen, så det fanns inte så mycket annat att göra än att ge sig ut i djupsnön, med cyklar och allt.
Vi släpade, drog, släpade, svor. Har du någon gång släpat på ett åbäke till cykel, i snö som når dig långt upp på låren, så förstår du säkert vad jag menar.. Ja, vi stretade och drog i all evighet, innan vi äntligen siktade sporthallen. Jättekul då när vi kommer in och får veta att träningen är inställd!

Vi latjade lite med bollarna inne på plan ett tag, men det är inte så himla kul när man bara är två, så vi gav oss snart av hem igen. Smarta som vi var så tänkte vi att vi nu skulle ta en annan väg, för att slippa gå den jobbiga och halvt omöjliga vägen tillbaka… bara för att inse att den nya vägen var i ännu sämre skick.
Jag tror det tog 2h att ta sig hem igen, vilket max brukar ta ca 10 minuter.. Men visst.. träning fick vi på kuppen, medan resten av laget satt hemma och slappade… 😉

 
Snipp snabb snut, så var sagan slut.. 😉

29 responses to “Jul: Mitt mesta snöminne

 1. Fin bild på dig 🙂

  Pulsande kan ge puls… Jag var nyss med om något liknande när jag var ut och gick. Gick en "väg" som jag brukar gå, även om den var oplogad. Tänkte att ett par decimeter snö är väl ok att pulsa i. Bara det att där hade det drivit i snö.. så det var meterdjupt. Dessutom mörkt ute… Fast jag hade i alla fall ingen cykel med mig så det gick bra ändå..

 2. Det där hände mig igår typ… Cyklade till stallet i snöstormen, det tog typ 50min när det annars tar 30min. När jag skulle cykla hem 2h senare hade det snöat ännu mer och jag fick leda hem cykeln, det tog 1½h att komma hem. Jag var väldigt arg! hehe 🙂

 3. Haha såna historier kommer man ihåg för alltid! Jag har varit med om något liknande, inte riktigt, men en cykel var involverad. Det var dock inte vinter, tack och lov. Men för att göra historian kort fick jag gå en mil med min cykel och ha bakdelen upplyft hela tiden eftersom jag fått punktering + att slangen trasslat in sig i ekrarna. Fråga mig inte hur jag lyckades trassla in den så från början, men hem kom jag, till slut!

 4. Haha! Vilken härlig historia! En typisk historia att berätta för barnbarnen "på min tid fick vi cykla i en meter hög snö till träningen, det var tider det….." Haha!
  Som sagt, ni fick ju träning i vilket fall 😉

 5. Haha, såntär är ju bara typsikt! Åh vad irriterad man skulle ha varit om man själv skuulle ha råkat ut för det! Såndär har nog aldrig hänt mig (peppar peppar, knack i trä) men en gång så var det så mycke snö så man inte såg skillnad på väg eller dike. Så då min bror skulle köra hem så hamnade ju han i diket.

 6. åh jag älskar din blogg och dina bilder, även din systers! Jag har precis startat upp en ny blogg och har tänkt fokusera mest på mitt foto-intresse denna gången 🙂 Jag har en canon eos 550D och två objektiv. Ett standard och ett redan inzoomat. Har såklart kameraväska och lite sånt men vad är det bästa jag borde skaffa tycker du, uv-skydd/filter eller så? har för mig att min fotolärare sa att uv-lins är ett måste när man har systemkamera 😛

 7. Kan inte annat än flina när jag läser detta. Kan riktigt se i mitt huvud hur det har sett ut när ni har plogat er fram genom snön, konkande på cyklarna, haha! :DD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.