Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Det perfekta ljuset ...och lite bajs

Så här såg det ut i lördags kväll när vi var ute vid havet!
Sånt perfekt ljus och underbara färger! 🙂

Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM + Canon EF 135/2,0 L USM

Nu är jag i alla fall hemma från Malmö.
Fruktansvärt långtråkigt att sitta i bil därifrån ända upp hit till Jönköping. När jag såg skylten "Jönköping 37km" och senare även stadssiluetten, så gav jag ifrån mig mitt glädje/vinst-tjut i bilen. Tur att ingen annan hörde..

Idag... händer inte mycket. Funderar på att gå till frisören och göra en förändring. Jag har haft jämnlångt mellanbrunt hår väldigt länge nu.. Vet inte vad jag ska göra riktigt. Har vart svarthårig, rödhårig och alla möjliga bruna/orange-a nyanser. Gillar inte att ha kort hår och mitt hår växer inte, eller jo det gör det, men de slitna topparna växer i samma hastighet, så det spelar som ingen roll 😉
Min syster, den lurken, behöver bara låta bli att klippa sig, så växer det som ogräs och hon har snart hår till midjan. FUSK! Har aldrig haft (naturligt) hår längre än till skulderbladen. Och då har jag ändå kämpat i ca 7 år...

Nä, man ska inte vara bitter över småsaker.

52 comments on “Det perfekta ljuset ...och lite bajs”

 1. Klipp lugg! Det brukar hjälpa ifall man vill göra en förändring som märks men inte vill klippa av längderna, och inga färger verkar intresssanta 🙂

 2. Sjukt fina bilder förresten, kom inte ihåg att kommentera dem 😛 Såg redan på instagram också. Ljuset är verkligen smashing! Själv hoppas jag också på ljuva aprikosa sommarkvällar att fota i.

 3. Jag fick nyligen lära mig att det varierar väldigt från person till person hur länge varje hårstrå lever och att det mesta hänger på våra gener, det kan skilja sig så mycket som 2-6år och de med kort livslängd på sitt hår kan aldrig få riktigt långt naturligt hår vad de än gör.

 4. Hej! lust att följa varandra via bloglovin?
  Kan passa på att skriva lite kort om vad min blogg handlar om.
  Jag bloggar om mitt liv med adhd och depression, den dagliga kampen som försvåras för varje dag som går. Äter 13 mediciner varje dag som ska få mig att må bättre osv. Fråga gärna om du undrar något, svarar på allting!
  kram

 5. Gillar verkligen den första måsbilden.

  Och sådana där små glädjetjut kan jag också få ibland när jag är ute och kör 🙂

 6. Underbara Bilder, det är så vackert!
  Jobbigt det där med hår, jag brukar själv klippa kort ibland men det hinner bara gå någon månad så är man less!

  Men än en gång, riktigt fina bilder!

 7. Riktigt fina bilder!!

  Ja tyvärr är det så, som någon mer har skrivit här ovan, att hur långt hår man kan få beror på hur lång livslängd hårstråna har, vilket varierar från person till person
  Men här kommer en frisör´s utlåtande om man vill ha lite förändring:
  Att klippa lugg ger en ganska stor förändring, och längden blir ju då kvar på resterande hår. Tror du skulle passa bra i det 🙂 Och skulle man ångra sig så kan man ju bara sätta fast luggen med ett spännne medans den växer ut, till skillnad mot att spara ut hela håret..
  Hur tjockt/tunnt hår har du? Klippa upp håret lite kanske för att få lite mer liv i det?
  Och när det gäller färgen så är det ju "vår/sommar-fräscht" med lite ljusare slingor. Inte ljusa upp dem så mycket så att de blir blonda, men ljusa upp dem ett par nyanser. Ger liv i håret och det gör inte heller så mycket om solen kommer fram och bleker håret (som om du färgar det tex mörkt eller rött, för då får du se till att skydda håret mer från solen för att hålla det fräscht)
  Lockarna i ditt hår, är det ditt eget självfall eller har du stylat dit dem? Genom att styla håret annorlunda, tex genom att dra ut/klämma upp lockarna, så blir det ju också en ny look (om du har rakt hår - en permanent med stora lockar kanske:))
  Eller att sätta upp håret på olika vis (be frisören tipsa om hur du kan styla det på olika sätt! Lättare att ge konkreta tips där på plats när man ser och kan känna på ditt hår)

  Hoppas att det var till någon hjälp och att du blir nöjd, vad du nu än hittar på 🙂

 8. Samma här, mitt hår växer i snigelfart och som för dig - så växer det slitna ifatt.

  Du kanske kan färga det lite brunlila? Såg en tjej på youtube med den hårfärgen, och sa att hennes hette Chocolate Cherry och den är grymt snygg 😉

 9. Åh, min syrra har lika dant hår. Vill slå henne. Men det hjälper inte mitt hår att växa fortare 😛 Men mitt växer i alla fall aningen mer än det slits... för det slits knappt. behöver typ aldrig klippa mig. Senast var i augusti om jag minns rätt och jag har inga slitna toppar än... så jag har väl fördelar med mitt hår också antar jag 🙂

  Wow, vad ljuvliga bilder!! Älskar dem. Du är bäst. Men det vet du redan. För det har fler än jag tjatat om.

 10. Så vackra bilder, verkligen det perfekta ljuset!

  Är också så otroligt sugen på att göra en förändring med mitt hår men vet inte riktigt vad.. Blev det ett frisörbesök för dig i måndags?