Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Min inspiration

Musik är min stora inspirationskälla till allt jag gör. Den påverkar min klädstil, min konst, mina foton, min fantasi, mina idéer, mina känslor och till och med min sinnesstämning.
Starkast är instrumental musik. Jag lyssnar på det när jag tecknar, redigerar bilder, skriver rader till min bok... När jag vill få huvudet fullt med... kreativitet.

Jag känner mig lika längtansfull som Belle i Skönheten och Odjuret, när jag lyssnar på musik som berör mig.
Känner längtan mot något stort och okänt där bortom bergen. Något mer än det vardagsliv jag lever.
När jag blundar ser jag saker som jag önskar att det var. Visioner som är så starka att jag är belåten efteråt, för det känns som att jag verkligen var där. Det är en känsla som jag aldrig vill släppa och jag hoppas att den alltid ska komma tillbaka till mig. Den ger mig en känsla av att flyga, pirr i magen och jag blir upprymd.
Att resa i tiden eller till en annan värld kanske är fysiskt omöjligt, men jag gör det varje dag i sinnet.
När jag får lite ensamtid så passar jag på att fly... och det riktigt jäkla långt bort. Man måste ju passa på.

Lyssna på min instrumentala lista
Gillar du sån här musik? Posta gärna din lista i kommentarsfältet! 🙂

53 comments on “Min inspiration”

 1. Helt otroligt skön musik! lockade fram enormt mkt känslor en del av styckena.. The magic of the scottish highlands var så skön!
  Denna listan gjorde min dag! tack

 2. jag ÄLSKAR instrumental musik! har en själv en spellista där det bara ligger instrumental musik, så underbart <3

 3. Instrumental är så underbart att ha på i bakgrunden, det unterlättar i tänkandet utan tvekan! 🙂
  Jag körde länge på soundtracket till LoTR, fungerade bra till allt från plugga till bildredigering=)

 4. Åh vilken underbar musik! Lyssnar också på instrumental när jag håller på med bilder 🙂 så lugnande och rofyllt

 5. jag ääälskar musiken till pirates-filmerna. såg att du hade "one day" i spellistan. tro mig, jag förstår vad du menar med pirr i magen och att flyga till en annan värld.

 6. När jag kollade på listan tänkte jag att "det här måste vara ett misstag, det där är ju en av mina listor", fast så var det ju inte. Vi har således i princip samma instrumentala musiksmak. Coolt! 😀

 7. Vet vad du menar, jag tecknar själv och när jag gör det flyger jag iväg till en annan värld. brukar dock vilja ha tystnad. När jg dock sätter på min gamla 70 tals skiva så flyger jag iväg till den tiden. hihi. // hon

 8. Det är så underbart med instrumental musik! Istället för att det finns en text och en handling i låten så hittar man på den själv istället och ser bilder framför sig 🙂 Härligt det!

 9. Tack, tack, tusen tack! Älskar att lyssna på instrumental musik, särskilt när jag vill hitta inspiration till mitt skrivande. Min stora favorit bland instrumentala låtar är Für Elise, den kan jag lyssna på om och om igen och blir alltid lika berörd. Men från och med nu kommer din playlist att få åka fram när jag vill hitta inspiration och drömma mig bort till en annan plats. Jag och mitt fantasybokmanus tackar dig! 🙂

 10. Instrumental musik är en av mina favoriter så ska definitivt ta och lyssna på den här 😀 Redan de två första låtarna gör mig helt.. ja, så som du beskrev i inlägget haha.

 11. Väldigt mysig lista! 🙂 Brukar inte lyssna jäääättemycket på instrumentalt men det händer. Ska spara denna och se om jag kommer på en massa roliga grejor att rita.

 12. Instrumentalt är kärlek! Perfekt tillfälle att samla ihop alla favoriter på ett och samma ställe (med några undantag som egentligen inte räknas men likväl är sjukt inspirerande och passande) och en YT-länk eftersom den godingen inte fanns att tillgå på Spotify -.- (Lucka Turilli - Zaephyr skies' theme - http://www.youtube.com/watch?v=iRM44xlbuSg )

  Min lilla (hrm, läs stora) lista:
  http://open.spotify.com/user/syndroma/playlist/3ldlvmSZNiwZWBrmTeDGHx

 13. jag förstår precis vad du menar! Jag har alltid varit "udda", går omkring i klänningar och skriver sagor och fantasyberättelser och drömmer om allt som finns bortom vår tråkiga värld... Tack för listan, den går numera varm på mitt spotify!

 14. Tack för dina vackra ord! Inte bara vackra ord men att du skriver på ett så fint sätt. För mig låter texten som en vacker dikt! 🙂

  längtan mot
  något stort
  och okänt där
  bortom bergen....

  Tack för dina fina ord och att vi får uppleva en del av din konstnärlig!!!

  Synd att jag kan inte lyssna på musiken. Dator krångel. Ha en underbar dag!

 15. Du är grym!

  Jag älskar din klädstil,men jag är själv väldigt rädd för att ta på mig det jag gillar,för hur andra ska tycka. Men din klädstil är grym!

 16. Måste faktiskt säga att jag aldrig har lyssnat riktigt på instrumentell musik! Men nu checkar jag in det 🙂 Måste även säga att du är så jäkla härlig! Älskar att gå in på din blogg och bara bli påkastad massa Elin!

 17. Har du funderat på att kanske rikta in dig mer åt film någon gång? Eller att pröva på att göra en vacker fotofilm där du får kombinera underbar musik med rörlig bild som speglar vad du känner i musiken?

  Det skulle kunna bli hur bra som helst!

 18. Jag skriver alltid som bäst när jag lyssnar på instrumental musik 🙂 När man hör något riktigt bra börjar det pirra i magen och fingrarna bara flyger över tangentbordet. Känslor blir så mycket lättare att förmedla.
  Jag vet inte om jag har någon favorit, men gillar Yiruma starkt. Hans Zimmer är också grym! Men annars blir det mycket att man lyssnar till soundtrack från olika filmer eller serier ;d

 19. ÅH älskar instrumental musik!! lyssnar på det all the time. Edward scissorhands soundtracket är underbart. Och harry potter och alla disney filmer. Alltså gud <3 det är inspiration om något.

 20. Nu har jag lyssnat igenom din lista och det är ju helt hopplöst, istället för att plugga sitter jag och drömmer mig bort till svunna tider och fjärran länder ^^ Bra, fin lista!

 21. Det här är vad jag kallar musik! <3 din musiksmak
  Älskar när du gör dina filmer och lägger på ett av de här styckena till, då skapas det där extra

 22. åhhh älskar sån musik.. måste bara tipsa om Hans Zimmer - This land, från lejonkungen, bästa instrumentallåten jag vet 🙂