Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Lite jag och mer jagEn bild från Theme of the Month-fototillfället som mamma har tagit på mig.

Jag vill verkligen ta tag i det här med fotograferandet nu. Från ingenstans blev jag lite pepp. Jag har suttit på arslet och latat mig alldeles för länge nu och det är lite med sorg i hjärtat jag ser hur veckorna går, utan att jag fotar som jag gjorde förrut. Hur länge sedan var det inte som jag hade en ordentlig modellfotografering?

Jag vill ta ett steg längre.
Jag vet hur man fotograferar oerfarna människor nu, det är ju det enda jag har pysslat med.
Nu vill jag sätta klorna i mer erfarna modeller och "göra det på riktigt". För även om jag fotar bra, så blir det inte perfekt utan hjälp från motivet. Jag vill ha det där stinget i ögat. Den perfekta krusningen på läppen. Ett rörelsemönster som inte är konstlat.

Hej och hå. Håll tummarna för mig nu då.

75 comments on “Lite jag och mer jag”

 1. Word. Trots att jag inte är alls lika erfaren och inte har fotat oerfarna människor lika länge som du, så känner jag igen mig. Vill mer än vad man borde.

 2. Jag håller tummarna för att du finner vad du söker. 🙂

  (Och så måste jag bara tillägga att du är så galet snygg! Bilden i det här inlägget är inget undantag.)

 3. Du är så himla snygg! Nu håller jag en extra tummen för att din önskan går i uppfyllelse så att vi får se på enastående fotografier 😉

 4. Otroligt fin bild på dig, vackra människa! 🙂
  Håller tummarna för dig!
  Vart har du köpt ditt örhänge?.. det är så underbart snyggt!

 5. Du behöver nog lite struktur! Blir lätt att man gör allt och inget på samma gång annars.

  Skriv upp mål för varje dag.
  Jobba med dina projekt i rutiner. Blir lätt att man jobbar dygnet runt annars, då blir man trött.
  Må bra, jobba inte när du är trött.

  Till sist: Jag är inget bra exempel själv på detta, skriver bara de tips jag själv fått. Jag fyller tillexempel inte i kravet att må bra.

 6. Därför jag i stort sett alltid fotar candid's. Det är så jag förälskade mig i kameran. Okonstlat och med ständiga överraskningar.

 7. Gah.. jag hatar anonyma kommentarer så här kommer den igen, sorry!

  Därför jag i stort sett alltid fotar candid's. Det är så jag förälskade mig i kameran. Okonstlat och med ständiga överraskningar.

 8. Va roligt att du hittat inspiration och motivation igen! Vet hur det är, jag har själv också suttit för länge och inte gjort nåt vettigt. Bara jobbat på med det man "ska" men liksom inte varit kreativ för sin egen skull. Jag har också hittat tillbaka lite nu. Att rita och måla är äntligen KUL igen!

 9. Tack för din fina blogg som skänker så mycket inspiration! Äntligen, äntligen uppgraderade jag mitt kamerahus från 400 till 5d - samma som du. Tack igen, väntar mej finfina resultat nu! Lycka till med allt du företar dej, forsätter att följa dej, kram!

 10. Du kan greja de Elin, det vet vi! Och du är grym, det vet du! Man ska bara hitta den där glödande inspiration och sätta igång, du kommer lyckas! Jag håller mina tummar och stortår för dig! 🙂

 11. Jag håller tummarna!
  Det kommer att gå jättebra! För du är ju verkligen grym på att fotografera!
  Lycka till!

 12. det är bara att dra till hallstahammars träffen den 28-29 maj massor av modeller o fotografer. skoj ska det bli

 13. Så bara för att du inte har erfarna bilder kan du inte få perfekta bilder? Det låter väldigt konstigt! Nog för att jag vet att oerfarna modeller är svårare att få bra på bild men då måste det ju vara så mycket skönare känsla att lyckas med det än med en modell som har sina invanda mönster och poser och som bara är framför kameran och det blir en "korrekt" bild!

 14. *
  *
  *
  ANONYM: Jo visst kan man ändå få den perfekta bilden, det beror på vad man är ute efter, men det var inte riktigt så jag menade. Det uderlättar, och framför allt när man vill fota sådana bilder som jag vill fota (och som jag inte gjort än) om man har hjälp från personer som vet vad de håller på med (och då menar jag inte bara modell utan Makeupartist, hårstylist mm). Om du kollar på fantastiska modebilder idag, så är det ett helt professionellt team som står bakom bilderna, inte bara en professionell fotograf.

  En bild är så mycket mer än bara fotografen. En fotograf kan vara hur bra som helst, men bilden kan ändå bli "kass" om modellen inte kan leverera.
  En oerfaren modell kan se snygg ut på bild och säkert också göra bra poser, men det är så mycket mer än det som jag är ute efter. Jag vill ha någon som kan uttrycka -känslor- bara med sitt ansikte och som inte är rädd för att -inte se vacker- ut.

  Så.. jag vill fota med vana modeller så jag slipper lägga krut på att få igång modellen och peppa fram ett uttryck.. utan istället kunna fokusera på att utveckla mitt bildspråk.
  Hoppas du förstår mig nu.
  *
  *
  *