Recept

31
Du behöver:
Köttfärs
Cantadou Vitlök & Örter
Champinjoner
Pommes / Machesallad&Groddar
Salt&Peppar

Gör såhär:
Slå på ugnen på ca 200 grader. Salta och peppra köttfärsen. Rulla köttfärsen till biffar, dela dem på mitten och gör en grop i varje halva och så klickar du i en stor tesked ost. Tryck ihop halvorna och rulla dem fina och lägg dem i en stekpanna. Bryn dem på varje sida i några minuter och lägg dem sedan i en ungsform med lite vatten på botten. In i ugnen. Låt dem stå i 30-40 minuter, beroende på storlek. Undertiden steker du champinjonerna och gör det fint på tallriken. Ta ut och servera sedan med skyn från biffarna. Klart!


Nu är det dags för Halv8HosMig!

Ett av mina favoritprogram… Jag och pappa funderade på om vi skulle söka och ge på förslag att de skulle ha en Förälder&Barn-säsong. De har ju haft Gayvecka och Parvecka, så why not? Haha. Så TV4, behöver ni folk till nästa säsong, så ställer jag och pappsen upp! 😉


Något av det simplaste och absolut godaste som jag gillar att laga, är biffar fyllda med ost.

Det är verkligen sååå otrooooligt gott. Så sjukt gott! Och så enkelt. Jag lagade lite igår och här är mitt recept.
Dock äter inte jag några Kolhydrater under den 21 dagar långa matförändringen som jag genomgår nu, så jag har inte pommes till som jag brukar… men ni kan ju ta vad ni vill! 🙂

Låt mig veta om ni testar! 🙂

31 responses to “Recept

  1. Verkar som att det funkar för dig med matförändringen, spännande att följa! Du verkar ju göra väldigt god mat så några 10poängare skulle du nog kunna plocka hem 😉

  2. Bra val av diet ; ) Haha! Jag älskar att inte äta pasta, ris, potatis. Folk säger att jag MÅSTE börja äta normalt. Men vad sjutton är normalt? 😛 Och varför måste man äta just det där till? Fattar inte det. Lycka till iaf 🙂

  3. Jättekonstigt att se matinlägg från dig, haha 😛 Men det ser och låter gott. Jag blev framförallt sugen på groddar.. mmm.. 🙂

  4. svar: Ja, tack!! 😀 Åh, fantastiska nyheter, haha. Skulle ju ha känts enormt onödigt om man hade beställt en väska som ser stor ut och sedan är platt som en pannkaka liksom, ska man ha en stor väska ska man ju få ner allt man behöver i den också. Tack så mycket för svaret! 🙂

  5. Inhandlat och klart! Ikväll ska Elins goda mat göras. Jag kan inte tänka mig annat än att det kommer bli helt fantastiskt gott.

  6. Men varför inte kolhydrater? Det är ju jätteviktiga för att cellerna ska få sitt druvsocker så att de får energin de behöver för att överleva.. Äsch. Skumma dieter, hehe. De där biffarna såg hursomhelst fetgoda ut! Låter lockande med osten framförallt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recept

53
Det är några av er som undrat vad som är min favoritmat och svaret är egentligen:
Allt som innehåller brun sås. Haha. Jag är en riktig såsälskare. Här kommer veckans favorit:

Du behöver:
Lövbiff, Pasta, Crème Fraîche, Champinjoner, Fetaost, Köttbuljongtärning,
Vitlök, Machesallad, Körsbärstomater och Gurka.

Det är inte speciellt klurigt (annars hade jag inte klarat av det haha).
Skär lövbiffen i mindre bitar, stek den tillsammans med vitlök, salt och svartpeppar. I med en liten konservburk med champinjoner (spadet också) och en köttbuljongtärning. I med en burk Crème faiche. Rör om. Låt puttra ett tag. Servera med pasta och sallad. Smula över en massa fetaost! Klart! Muuuums 😀

Ursäkta om bilderna inte syns men bloggen är hur seg som helst som vanligt…

53 responses to “Recept

  1. Visst är det gott med brunsås!!! Idag bjöd vi på köttbullar, potatis, sås och ärtor här hemma! Uppskattades av stora och små 🙂

    Min gräns gick dock vid köpepyttipanna och sås! 😮 Det gjorde jag när min son varit sjuk i flera veckor och gått ner mycket i vikt för att han skulle gå upp snabbt igen. Han tyckte att det var supergott! Det är min pojke det!!! 😀

  2. Måste bara tipsa om VÄRLDENS godaste rätt som du lär gilla om du gillar sås!
    Linda in en liten bit gorgonzola ost i lövbiff, stek dessa så de blir helt färdiga. Lägg sedan i mer gorgonzola i stekpannan tillsammans med köttet och späd ut med grädde. Krydda bara med salt och pepper och låt puttra några minuter. Alltså helt ärligt jag DÖR så gott, skulle kunna äta det varje dag. Speciellt såsen, skulle kunna äta endast den med slev till middag, haha.
    Ha de fint!

  3. man blev ju inte direkt mindre hungrig nu när man såg den där bilden, ser grymt gott ut! finns inget kött som slår lövbiff, när mina vänner äter oxfile så sitter jag där med min lövbiff haha, dom blir galen på mig :p MÅSTE testa det där receptet 🙂

  4. Totalt massakrerade en lövbiff idag när jag försökte laga middag, inte riktigt min grej det där 😛 Haha. Ser gott ut dock 😀

  5. Jag tycker verkligen det! 🙂 Och det gjorde MIN dag när jag såg din kommentar i bloggen! :'D
    Fortsätt med det du gör! Kram! 🙂

  6. Sv: Så flytta aldrig till Hässleholm med andra ord!

    Vad härligt att möta ännu en såstjej haha. Jag frågade min hemkunskapslärare vart man skulle ha såsen enligt den där tallriksmodellen, och då var jag typ 12 år. Såskärleken sitter i än idag!

  7. Hej!

    Hur får du så otroligt kort skärpedjup som på den andra bilden? Älskar den typen av bilder!
    Har du väldigt lågt bländartal då för sådär får jag inte till det med mitt "budjetobjektiv" med f3,5. 🙂

    /Jessica

  8. Provade den där maträtten för nån timme sen, o fy satan va gott de va! Blev lite förvånad fakist för har inte varit så mycket för burkchampinjoner men ja, de blev ju gott 🙂

  9. hej !
    nu har du chansen att vinna titeln som dagens blogg ! Gå in på min sida och kommentera om du är intresserad !
    // J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.