Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Illustrerat Självporträtt

Illustration gjord i Adobe Illustrator CS5. Gjord med Paintbrush tool och utan ritplatta.


En självporträttsillustration om året, det kan jag åtminstone lova! Haha...
Ja det var hemskt vad jag var produktiv ett tag. Matade ut illustration på illustration. Men så hade jag ganska mycket fritid också. Den där tiden krymper och krymper för varje dag som går.
Det var kul att illustrera igen. Men det var jobbigt också. Sjukt tålamodskrävande.
Nej, jag föredrar gamla hederliga pennor, även om det inte är lika lätt att ångra sig om man råkat göra fel.... Det hade ju inte vart pjåkigt med en Ctrl+Z i verkliga livet 😉

83 comments on “Illustrerat Självporträtt”

 1. Hade ctrl + z varit en religon hade jag konverterat.

  Jättefin var den 😀 Har bara prövat att illustrera digitalt i photoshop en gång, det var faktiskt en bild av dig! Den ska finnas på bloggen här någonstans.. 🙂

 2. Tänkte bara fråga dig om du visste vad de är för skillnad på Photoshop och Adobe Illustrator CS5. Jag menar, jag vet folk som gör illustrationer i Ps och folk som gör de i Adobe Illustrator, men nu kommer den stora frågan. Vad är de som skiljer sig ifrån programmen? Vilket skulle du rekomendera?

  Förresten, toppen bild!
  Älskar att läsa och kolla din blogg! 🙂

 3. Haha, jag har blivit så inne i Illustrator att jag fick för mig att jag kunde trycka CTRL+Z när jag ritade på papper här om dagen.. Då är man ganska inne i det man gör 😉

 4. Som jag just skrev på fb: illustratorgudinna! Du klarar dig ju fint på ett mästerverk om året! 😉
  Men du, köp en liten bamboo!! Världens grymmaste investering, och ctrl+z funkar fantastiskt bra 😛

 5. Att illustrera utan ritplatta är ju allt annat än lätt, och det blev ju ett sjukt bra resultat!

  CTRL+Z hade varit världsbäst att ha när man tecknar för hand också!

 6. Riktigt snyggt jobbat 😀 Måste ju bara fråga, närbilden på håret - Sonata Arcticas logga? Kände igen krummeluren och var tvungen att googla, och om det inte är medvetet gjort så är det ju snyggt hur ditt undermetvetna jobbar 😉

 7. riktigt snyggt, syns att det ska föreställa dig! 🙂
  tänk om man hade varit lika bra som du 😀

  din blogg är bäst 😉

 8. Jättefin!
  Man ser verkligen att det är du^^ Samma ögon och leende.
  Ha en bra dag<3

 9. Hur fasiken kan det bli så likt?! Jag menar, det är inte mycket näsa och inga skuggor som markera kindben och liknande. Hur kan det då bli så likt!? Jag blir frustrerad..

 10. jag blir verkligen grymt impad när man inte bara kan teckna/illustrera, men också få det att likna nån på pricken!
  jag har bestämt mig för att lära mig rita. kommer antagligen gå åt skogen.. haha.

 11. Hej;) Hur gör du när du illustrerar, målar du direkt på bilden som du utgår ifrån eller har du bilden bredvid när du målar ?

 12. Hej;) Hur gör du när du illustrerar, målar du direkt på bilden som du utgår ifrån eller har du bilden bredvid när du målar ?

 13. Har du gjort Sonata artica i håret? 😉
  Så jäkla nice iaf! :'D Borde skaffa illustator på heltid och ge det mer tid så vi kan få se mer underbara illustrationer C:

 14. Riktigt härligt självportätt! Verkligen likt! Älskar att du har ritat in Sonata Arcticasymbolen i ditt hår också 😀

 15. Shit vad duktig du är, Elin!

  Håller med dig, en ctrl + z hade inte varit fel 😉 ibland så har jag tänkt att jag skulle trycka ctrl + z, men så kommer jag på att det inte går. Typ som när jag skulle fota självporträtt till en skoluppgift, då hade jag jeans och satte mig i kors så mina byxor sprack, då ville jag haft en ctrl + z 😉 Hehe

 16. Oh damn, du är så galet grym! Nu fick jag lust att öppna Illustrator, har inte gjort nånting for real där sen augusti... Wosh.

  Grattis till 8000 prenumeranter! 😀

 17. Å vad kul med en illustrator-illustration! Och grymt snyggt blev det! 🙂 Jag gillar sättet du illustrerar på och älskar verkligen sådana där 'dolda' detaljer! Bra jobbat ;D

 18. Åh! Finaste Elin. Du är verkligen så otroligt duktig! Jag blir alltid lika "tagen" utav dina illustrationer. Du är en sann talang. Kram på dig!

 19. Åh! Finaste Elin. Du är verkligen så otroligt duktig! Jag blir alltid lika "tagen" utav dina illustrationer. Du är en sann talang. Kram på dig!

 20. Åh! Finaste Elin. Du är verkligen så otroligt duktig! Jag blir alltid lika "tagen" utav dina illustrationer. Du är en sann talang. Kram på dig!

 21. shit vad duktig du är !

  skull du kunna göra en sån fast på mig om jag skickar bild ??
  skulle va jätte kul (snällt)

 22. We want you mind body and soul, illu we love minati.

  Ditt hår va skit snyggt, det är rött jag gillar rött för det är precis likadan färg på blodet, blod smakar gott! 🙂

 23. så jäkla fantastiskt grymt Elin!
  Cloeseuppen måste du använda till nåt..visitkort kanske?

  Jo men jag har nu, när jag fått en ny design, bara dålgt att säga om den gamla..varför tog jag liksom inte tag i designen tidigare?

 24. så jäkla fantastiskt grymt Elin!
  Cloeseuppen måste du använda till nåt..visitkort kanske?

  Jo men jag har nu, när jag fått en ny design, bara dålgt att säga om den gamla..varför tog jag liksom inte tag i designen tidigare?

 25. så jäkla fantastiskt grymt Elin!
  Cloeseuppen måste du använda till nåt..visitkort kanske?

  Jo men jag har nu, när jag fått en ny design, bara dålgt att säga om den gamla..varför tog jag liksom inte tag i designen tidigare?

 26. Superduperfint elin! du är så himla duktig 🙂 Och jag känner igen mig med det att fritiden krymper ju äldre man blir 😉

 27. Hej Elin! Ska börja med att skriva att dina illustrationer är fantastiska!

  Jag har precis köpt en ritplatta och laddat ner en testversion av Illustrator, och hittills är jag helt såld, men det är jobbigt för det är såååå himla krångligt!

  Jag skulle behöva hjälp med hur man färglägger. Min live paint bucket ser inte ut som andra jag har sett på olika tutorials...!

  Jag har öppnat en bild jag har ritat irl, i illustrator och gjort ett nytt lager övr det, som jag har ritat om hela bilden på med linjer och så som man gör i illustrator 🙂 Det var jättekul och gick bra, men sen när jag ska färglägga går allt åt H-E... När jag ska använda live paint bucket så markerar jag hela bilden så att alla linjer är markerade, men när jag klickar där jag vill färgglägga så säger den att jag måste välja färg. när jag gör det så händer nått konstigt och vissa fält på illustrationen blir färglagda av sig själv och inte alls så som jag vill.

  sen så säger den också att jag måste välja en symbolvariant eller en symboluppsättning? Jag har ingen aning om vad det är, och har googlat runt och letat men hittar ingenting.

  Vet du vad det är som är fel?

  MVH Sofie