Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Emelie II


Modell: Emelie E. Make-up, Foto&Styling: Jag
Utrustning: Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50/1,4 USM
Inställningar: s1/640, f/2,2 & ISO100

När jag ser den här bilden så blir jag så förbannad på mig själv!
Den hade säkert varit min favorit av alla jag tagit, om jag inte misslyckats så totalt med skärpan. För kort skärpedjup, så ena ögat blev oskarpt. Gör inte så mycket på en liten bild på webben, men jag hade gärna velat förstora upp den till min portfolio. Fan.
Buhu! Nu är jag riktigt förtvivlad faktiskt. Som det kan bli.

Toksnygg är hon i allafall, Emelie 🙂

36 comments on “Emelie II”

 1. Wow, utrolig bra! Jeg kan ikke se at det ene øyet er mer uskarpt enn det andre, men det er uansett et utrolig flott bilde! 🙂

 2. Jag skulle önska mer "förtvivlan" i modellens ansiktsuttryck. Hon är för "ljuv" för att vara trovärdig 😉

 3. Ser inte ut att vara så oskarpt?, kan du inte använda unsharp mask på det, eller det beror kanske på hur stor du vill ha bilden som du själv säger.
  När jag själv misslyckas med skärpan brukar jag ändra bana helt och göra något helt annat av det i photoshop. Att experimentera med Threshold är till exempel något som funkar utan problem trots oskärpa. Det förutsätter att du gillar denna effekten förståss.
  Bara tips! 🙂

 4. Den här bilden älskar jag! Underbart vacker och det är verkligen Emelie oxå! Vilket hår och vilka ögon!

 5. Jag säger då ÄNTLIGEN! i färg =D gillar denna bild.. jag är då inte lika proffsig som du med foton även då man önskar det hehe, så ser väl inte de fel du ser =P

 6. kan du inte ha en liten snabb kurs i fotografering, typ vad alla olika inställningar betyder och hur man fixar den perfekta bilden? 😀
  Eller en snabb kurs i illustrator vore jätte bra 😀 jag är nybörjare med det och har testat mig fram jätte mycket men jag tror jag och många andra skulle behöva lite hjälp av din super hjärna 😀 <3 Du är bäääst!

 7. Halloj Elin!

  Förstår om du är less på dig själv... För du har rätt, det skulle vara en kanon bild att förstora upp!. Och även om man inte ser något på webben av oskärpan.... Så finns den ju där likt.. pip... då man vill ha den till något annat än webben!

  Som sagt. En sjukt fin tagen bild i övrigt!
  Får man fråga vart du satte fokuspunkten exakt?

 8. Tjo! 🙂
  Tänkte fråga en grej, hehe. Kommer du förminska bilderna till Streetstyles.se? T ex. till 800px eller lägga upp dem högupplösta?

 9. Åh, innan du skrev detta så tänkte jag inte ens på det men jag är iofs inte lika duktig. 🙂 Jag tycker oavsett att du gjorde ett jättebra jobb!

  <3

 10. Haha, jag har försökt tittat och jag ser inte heller ngt fel direkt på ena ögat...men det är väl för man är ovan, inte lika duktig :)..

 11. Haha, bara sådant som du (som är expert) ser. Jag tycker bilden är gööörsnygg, och tänkte inte alls på det med skärpan där.

  Och angående ditt senaste inlägg så var just denna bild min favorit av det kollaget. Och den bilden på dig nere i högra hörnet, också jättevacker. 🙂

 12. Hejsan 🙂
  Jag har letat i 30 min nu efter ett ställe som jag kan översätta mitt namn till alviska men hittar inget , skulle bli jätte taksam om du kunde göra det åt mig.. Förstår att det är lite jobbigt men jag skulle bli as glad om du gjorde det:)

 13. Snygg bild! Men synd att du tog för kort skärpedjup :/ Verkligen skittrist när en liten inställning förstör en hel hög med bilder, det är jag expert på så vet hur det är.

  Men där ser man ju att även proffs kan göra fel 😉

 14. Du är otroligt begåvad, och har grymma modeller 😉

  Kommer följa din blogg, för man blir bara så sjukt glad av dina bilder. Kanonverk! 🙂