Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

BLOGGHJÄLP: Header

Fick en förfrågan tidigare idag, om jag kunde skriva ett inlägg om hur man lägger upp en header.
Så här kommer det! 🙂

1. Gå in i Design>kodmallar och ta bort texten som jag har markerat på bilden här bredvid. Texten är koden för ditt bloggnamn och din bloggtext som syns över din header.
Den kommer bara vara i vägen när du sätter in en egen, därför tar jag bort den.

2. Gå in i Design>stilmall och leta efter width (bredden på headern) och height (höjden på headern).
Du behöver de här siffrorna när du gör din header i photoshop.

3. Till Photoshop. Öppna ett nytt dokument. Skriv in siffrorna som stod efter width i din stilmall så har du redan bredden färdig och klar. Höjden ska regleras på bloggen när du är klar med bilden.

4. När du gjort din header så högerklicka på informationsmenyn ovanför bilden (den där dokumentets namn står, i den här fallet Namnlöst-4) och välj Bildstorlek. Här kommer det nu upp en massa siffror på storleken på dokumentet. Kopiera siffrorna för höjden (i detta fallet 216) och klistra in dessa i stillmallen efter height (det grönmarkerade fältet på bild nummer 2).

5. Ladda upp din bild på bloggen och kopiera dess url.

5. Gå nu in i stilmallen igen. Om inte den markerade texten på bilden här intill är inskriven i din kodmall, så klistra in den och parentesen klistrar du in din url till bilden.
Klart 🙂

40 comments on “BLOGGHJÄLP: Header”

 1. Hejsan nevnarien. Jag är riktigt dålig på datorer män tänkte ändå försöka lägga upp en header. Jag bara undrade vad jag hittar url till min bild? kraam

 2. *
  *
  SVAR: När du lägger upp bilden på bloggen, så hamnar den i bildarkiv. Där klickar du på bilden tills den kommer upp i verklig storlek över hela internetfönstret (två gånger tror jag du klickar bara). Väl där kopierar du adressen som står i adressfältet - det är url:et till bilden.
  för att vara säker på att du har gjort rätt så ska urlen sluta med .jpg eller .gif (beroende på vilket filformat du sparade bilden i. 🙂
  Lycka till!
  *
  *

 3. du är ju GRYM! Vilken otroligt snygg header, ja snygga bilder över huvud taget!! imponerad till 1000!

 4. jag har gjort som det står men det blr bara en stor vit ruta istället för bilden.

 5. Jo har gjort som det står, dock ser min mall annorlunda ut ifrån din, men får försöka igen !
  tack för tipset anyways:D

 6. Jag har också gjort precis som det står. Men det blir inget när man skriver in en ny url ruta. Har stilmallen Flowers. hmm. Det enda som går med headern är att sätta url i orginalrutan background-image: .

 7. *
  *
  *
  Jag kan tyvärr inte hjälpa er, för det är jättesvårt att förstå ett fel när man inte ser det framför sig... Så som jag har förklarat här, är exakt så som jag gör, så det är inte jag som har gjort fel.
  *
  *
  *

 8. hejsan! its me again
  hehe men jag har en fundering kring headern, nämligen hur jag får den att gå ända ut till kanterna som på http://colaburk.blogg.se/
  tänkte nämligen göra den i lite färg och tona ned den men går inte för att min får en vit kant runt om headern.

  Mvh Ninni!

 9. jag har mejlat dig min fråga om headern och skickade med en ps bild så får du kolla om du kan hjälpa mig=)

  mvh Ninni!

 10. Jag måste få veta asså vilket program är det du göt dina bilder 1?
  // en som vill ha svar

 11. hejdär, jag har följt instruktionerna och allt BORDE funka, men det visas ingen bild.. bara ett stort mellanrum.. vad gör jag för fel?
  tacksam för svar!

 12. UNDERBART! Har letat länge efter en bra sida där jag kan lära mig, och du har allt! Tack tack tack 🙂 Ska sätta mig ner så fort jag har tid!

 13. Hej 🙂 Jag har gjort som där står och min headern funkar. Men när jag går in på andra kategorier än första sidan så står där Sannixen med orange över min headern. Hur får man bort det?vet inte vad jag ska leta efter :/

  Mvh/sanna

 14. Hej!
  Jag blev tipsad av en kompis om din blogg och den har verkligen hjälpt mig jättemycket. (jag är totalt värdelös på sånt här med html och grejer)
  Jag har följt dina anvisningar om headern och det blev som du sa.tack så mycket! Det jag såg nu var att när jag kollade tillbaka på mina första inlägg som inte hade en sån header så är det liksom en kombination av det gamla och det nya.
  jag tog bort koderna som du sa, så jag tänkte om du kanske hade nån smart aning om vad jag ska göra. 🙂
  tack för en massa hjälp!

 15. Hejsan igen! Jag blev jäte glad när jag såg att du hade lagt ut hur man gör en header! men när jag försöker ladda upp bilden så står det felaktigt format "/ Vet du varför ?

 16. TACK,TACK, TACK, TACK, TACK för detta inlägg, jag har lagt upp min header på annat sätt förut och då har den blivit för liten men när jag läste din guide så funka allt. Tack!!!!!!!!

 17. Hej. Jag undrade bara, jag har inte photoshop, men jag har powerpoint. Så att min header, klar och redo för att bli upplagd. Men när jag la upp den blev den jätteliten. Och jag vet inte hur man ser formatet på powerpoint. Snälla hjälp!

 18. yes det funkade,, du är bäst!! jag har inte fått det att funka förut men nu gjorde de det!

  hejdåå!<3

 19. Vet du någon som gör ens design på bloggen om man betalar? Ville börja blogga igen

 20. hej snälla kan du hjälpa mig och sätta in min header jag har tittat på alla videos och alla sidor men jag hittar inte i texten vart det är jag ska klistra in det, för der ser helt annorlunda ut! snälla maila mig så att vi kan fixa det 🙁