full screen header

En bloggutmaning!

 
 
 
Om jag inte känner att jag har inspiration eller om jag inte orkar vara kreativ, så försöker jag oftast heller inte vara det. Jag vet att tvång kan stjälpa mer än vad det hjälper... Nu har jag dock kommit till en punkt när jag känner mig inspirerad och kreativ, men där jag är lite ringrostig - och då är det ett perfekt läge för en blogg-utmaning!
 
Så jag tänkte försöka mig på att blogga lördag-torsdag resten av april och så hoppas vi att jag inte har tagit mig vatten över huvudet ;) Det som blir min största utmaning i det här, är nog att publicera bilder som inte är hundra procent genomtänkta. Försöka glida tillbaka till den härliga stämningen som var här för många år sedan, när jag bara bloggade om saker för att jag kände för det och inte för att det skulle bli ett supersnyggt flöde.
 
 
 
 
 
 
Appropå snyggt flöde, så ska det verkligen bli spännande att se hur hela den här perfekta-ytan-i-sociala medier utvecklar sig. Jag känner ju själv hur jag ledsnar mer och mer på det och jag märker att folk runt omkring mig gör det också. Vad kommer hända när Instagrams popularitet dalar? Vad kommer komma efter?
 
Det återstår väl att se! Precis som det återstår att se om jag lyckas med den här bloggutmaningen... haha ;) SES IMORGON! <3
 
 
 
14 kommentarer
Alma

Kul!! Ser också fram emot att se vad som händer med alla "perfekta" liv på Instagram, är också sjukt trött på det. Spännandeeee

Svar: Haha jaaa! Vi kanske får gå ihop ett par stycken och försöka oss på motsatt-trenden ;D
Elin Kero

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Kul! Lycka till! :D Det blir kul att se mer av dig :)

Svar: Yay! Vad glad jag blir att höra :D
Elin Kero

Therese

Spännande utmaning. Kan själv känna att man undviker att posta saker för att de inte är "exakt så estetiskt tilltalande" som man hoppades på. Vilket ibland hämmar kreativiteten mer än hjälper den. Vilket är tråkigt.

Så denna utmaning är ju perfekt för att släppa lite på spärrarna, lycka till! Blir kul att följa :)

Svar: Ja, men verkligen! Får se om jag lyckas släppa något på spärrarna alls under den här tiden.. om jag hinner liksom ;) Annars får jag väl fortsätta ^^
Elin Kero

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Åh det här ska bli spännande :)

Svar: Yay!! :D :D
Elin Kero

Saga

Ser fram emot detta! Magiskt ljus på bilderna i det här inlägget Elin, så fina!!

Svar: Tack så mycket Saga! 😍
Elin Kero

Saga

Ser fram emot detta! Magiskt ljus på bilderna i det här inlägget Elin, så fina!!

Sandra Leone

Kul utmaning!
Jag har verkligen tappat suget för instagram. Det är hemskt kreativitetsdödande när jag ser allas snygga välkomponerade bilder i flödet. Och även om jag vet att de flesta jag följer jobbar med sociala medier och att jag inte gör det utan pluggar 100% istället, kan jag inte hjälpa att jag känner sådan extrem prestationsångest.

Svar: Jag känner så också, även om jag jobbar med det. Får tom prestationsångest av mitt eget flöde. Men jag vet inte.. det är svårt.. Jag "måste" ju visa bra bilder, för annars vill ingen anlita mig som fotograf. :/
Elin Kero

johan

Tror att alla "perfekta" bilder på hem och människors "perfekta" liv snart kommer dö ut. Det blir trist i längden. Det kanske kommer ett flöde som är helt tvärtemot. Kök med en massa disk. Fulla tvättkorgar, smutsiga fönster. Men mitt i allt detta människor som är sig själva och framför allt glada och lyckliga.
// Johan

Svar: Jag tror och hoppas det också, men det är samtidigt så svårt att föreställa sig! Det var ju så från början, när sociala medier tog fart... att man inte brydde sig om det var stök i bakgrunden, eller att man tog bilden med en 4Megapixelskamera med inbyggd blixt... :)
Elin Kero

Alma

Sv: motsatt-trend, yes please! Jag hoppar gärna på det tåget!

Svar: Yay! 💪💪💪
Elin Kero

ulrica

Jag säger som många här ovan har sagt.. det där perfekta flödet har tagit lite kål på kreativiteten och spontaniteten. Jag har länge varit på väg tillbaka till "dagboksbloggandet" och försöker skita blankt i att bilderna inte har samma ton osv.. men det är några års inetsning i sinnet som måste raderas bort innan jag är helt bekväm, och jag känner att kameran och mobilen vilar mer och mer vilket känns sorgligt.

Jag ser fram emot att följa dig, du är en trendsättare, och jag hänger mer än gärna på den vägen framåt <3

Svar: Det är ju verkligen så - svårt att vänja av sig.. jag försöker göra det med hjälp av mina veckosummeringar där jag bara publicerar bilder mes mobilen. Det är i alla fall ett litet steg på vägen 💕 kram!
Elin Kero

Emmaline

Helt sant!
Är så nära att överge just Instagram... dels för att det känns som att Instagram själva jobbar emot sina användare istället för med, men sen är man som du säger, sjukt trött på alla flöden som är nästan identiska, såväl "livet på landet" som "perfekta inrednings/mode-kontot"....

Svar: Men verkligen! Det är ju också en faktor som gör att man blir sjukt less. Fattar inte varför de inte lyssnar på sina användare? De kör ju bara sig själva i graven genom att styra efter annonsörerna. :/ Och ja... Det är ju såna konton som får en massa följare - för att följaren vet vad hen får. Så jag vet inte hur många gånger jag övervägt att nischa mig själv ännu mer, för att få ett mer sånt flöde - för att det är bättre för min business. Men det går inte. För då hade jag blivit halv - och förmodligen råtråkig på kuppen ;)
Elin Kero

Emma

Yeayyyyy!! Vill alltid ha mer av Nevan hehe. Bästa nyheterna på länge ju <3

Apropå det här med det ”perfekta livet” så håller jag helt med dig. Är otroligt trött på att allt ska vara så perfekt. Klart att det är roligare att lägga upp fina bilder med glada texter men kan verkligen känna mig mätt på människor som BARA lägger upp gullegull-bilder, vilka alla är pastellrosa och exakt samma ljussättning. Jag inspireras av Livet. Och jag tror vi mår mycket bättre av att ha variation än bara att eftersträva det där som (många) ”influensers” förmedlar i sociala medier.

Svar: Men alltså bästa peppen jag kan få i det här skedet alltså! <3 <3
Och jag håller verkligen med och känner att jag bara bidrar genom att försöka dra mer och mer åt det "fina" lite opersonliga hållet. Jag älskar ju att skapa bilder, så det kan bli svårt att inte engagera sig där (haha), men innehållet i mina sociala kanaler kan ju verkligen variera. Ibland är jag bra på det, ibland inte. Jag vet i alla fall vad jag INTE vill nu och det är en färg på ett flöde och samma bikinibild på stranden som trettiofyra tusen andra redan tagit </3
Elin Kero

Pia

Yay va roligt!!! Heja heja! 👏🏻

Sandra

Så spännande och kul om du kommer tillbaka lite. Inget ont alls om dina (makalöst magiska) foton, älskar inspirationen du ger, men flumElin 😉 var hon jag började följa för en massa år sen.

Hade en period när jag fick lite prestationsångest av vissa instagram-flöden och började överväga om jag skulle hitta ett "tema" för mitt eget... Sen kände jag lite att va fan, det är ju MITT konto och ska väl handla om allt mitt. Oavsett om det är flashigt, "fel" eller helt ointressant i alla andras ögon.
Ser det lite som ett fotoalbum som jag kan nå överallt nu helt enkelt 😊

Svar: Hahahha..... Ja, jag kollade tillbaka och kände bara att "shit vad allvarlig jag har blivit?!" 😂 I alla fall utåt sett ;) Och jag tycker också att det är kul att vara mer närvarande. Det känns redan annorlunda. Lite som när man har en kompis som man bara pratar med tre gånger per år och så plötsligt börjar man höras varje vecka och känner att man har så mycket att ta igen ;D ;D ;D
Det är lite så jag också känt den senaste tiden och haft grym prestationsångest. Mest för att jag inte är "tillräckligt nischad", utan spretar väldigt mycket mellan natur, inredning och diverse äventyr haha.. Men sen känner jag bara att jag hade varit halv om jag skulle försöka att bara välja en av alla mina intressen. Det hade inte blivit genuint. Hur mycket nya följare jag ändå kunnat få ;)
Elin Kero