full screen header

Lupiner så långt ögat når

 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 135/2 L USM (första bilden är Canon EF 35/2 IS USM)
 
 
Nu är jag hemma efter tio helt fantastiska dagar på Island och även om vi inte gjort något annat än att åka omkring och fota (och jag har tagit hundratals bilder), så inser jag att det inte riktigt går att förstå exakt hur jäkla storslaget det här landet är. Bilderna är drömmiga och pampiga, absolut, men det är något annat som inte går att förmedla. Något som jag behövde ta av mig solglasögonen för att kunna se. Förmodligen den där känslan av att vara mitt i det - landskapet. Att stå där och vara så liten i allt det stora.
 
Det är tredje gången jag är på Island nu och den här kärleken jag känner för denna magiska plats, den falnar inte. Snarare tvärt om. Det är något speciellt den här tiden precis efter midsommar, när lupinerna blommar. Ett enormt lila hav som sträcker sig bortom horisonten, vart du än tittar. Och så färgerna! Lila-blått-grönt i en sådan otrolig harmoni. Nej, jag ör verkligen fortfarande helt blown away.
 
<3
Spara
17 kommentarer
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så vackert :). Är lupiner ogräs även på Island? Eller räknas det som en naturlig blomma där? Så nyfiken eftersom det är så mycket tal om lupiner och hur de förstör här i Sverige eftersom den inte ingår i vårt ekosystem :).

Svar: Väldigt intressant egentligen. Jag hörde någonstans att man får ut mycket bra grejer av lupinerna på Island och det är en av få "blommor" där. Har svårt att se att de skulle förstöra något. 😃🇮🇸
Elin Kero

Matilda

Du borde åka till Nya Zeeland! Du skulle älska det.

Isabella

Alltså jag RÅÄLSKAR dina Island-bilder! Kan inte annat än att längta till den dagen jag får sätta min fot där. Att det finns ett sådant sagoland på riktigt, som man kan besöka, som man kan bo i?! Galet ju!

Svar: Men Ellerhur?! 😭💕😭💕😭🇮🇸
Elin Kero

EMMA • MARIA

Åh det ser verkligen helt magiskt ut! Till Island vill jag åka en dag! ♥

Alice Svensson

Fantastiska bilder Elin! Nästa år ska jag verkligen åka till Island, verkar vara så häftigt land! Ett riktigt sagoland! :D

Svar: Jaaaa gör det!! 💕
Elin Kero

Fredriksson

Elin, du skapar magi :)

Svar: 😍💕
Elin Kero

johanna

Men jag orkar inte det är så fint!!

Elin

Vackra bilder, magiskt med de lila mot de karga landskapet! Du är grym helt enkelt! Man blir inspirerad! :D

Jag kan dock ändå inte låta bli att känna en liten sorg av alla lupiner. Som många kanske vet så är de inte en del av den naturliga floran. Den är invasin art och tränger då undan den naturliga floran och påverkar då hela ekosystemet.. har läst att även Island har såna problem med lupiner att de försöker bekämpa dme genom att bränna dem.. den är så dominat att andra växter inte får plats. I Sverige hotas exempelvis artera prästkragen och blåklockan.

Vet inte vad jag vill ha sagt här riktigt men fotar med hav av lupiner ibland, vackra foton men ändå en viss sorg över bilderna då man vet vad växten gör.. den är inte naturlig varken här i Sverige eller på Island... Antar att de få växter (inte bara blommor) som växter där bland lavarna trängs undan och slutligen inte kommer finans kvar på ön om lupinerna fortsätter som dom gör. :/

Svar: Hmm vad konstigt! Jag läste någonstans att de drog nytta av lupinerna på Island. Kommer dock inte ihåg var :S men det är klart att om vi har det problemet i Sverige så borde det ju vara samma på Island :) kommer dock inte sluta tycka stt de är vackra för det, för på riktigt är det magiskt att se dessa lupinfält IRL.
Elin Kero

Veronica

Så himla fina bilder ❤ Island är verkligen magiskt!
Är det fortfarande "dyrt" att flyga dit? 🤔

Svar: Nej, det kostade 395:- enkel resa att flyga med wow air när jag flög dit i mars (trånga plan, men kan ju vara värt, resan är inte så lång!) men maten kostar dessvärre sjukt mycket på Island. En vanlig lunchburgare på ett superenkelt ställe kostade 199:- en sån vi betalar 70-100:- för i Sverige :S
Elin Kero

Wilda

Åh så vackert! Magi!

Liv Ringström

Åh det ser helt underbart ut, så magiskt! Önskar så att jag en dag ska åka iväg, få fotografera ställen som man liksom aldrig ser eller besöker annars!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Island är verkligen magiskt! Jag vill också tillbaka dit! :D Lupinhaven är häftiga! :D

johanna

jättefina bilder!

Pia

Så vackert!!! Underbart med sådana hav av blommor och få vara mitt i det!

Josefine

Ååh, lupiner är verkligen sommar för mig! Det finns fullt av det ute vid vårt landställe!

Svar: För mig med! Åh :D
Elin Kero

Johanna

Så fruktansvärt drömmigt!! Sådär vill jag har det på mina bröllopsbilder, men vill gifta mig hemma, vilket dilemma, haha! :) Superfina bilder som vanligt! :)

Svar: Haha ungefär min känsla också... ;) Du får gifta dig hemma och åka över till Island på bröllopsresa och ta bilder ;) Jag var med när Emelie fotade ett par som gjorde så, men i Kalifornien ^^
Elin Kero

Lingon

Helt underbara bilder och vilket land det är. Jag måste åka dit, har en kompis där men det har inte blivit av att hälsa på än. Åhhhh.
Ha en fin fin vecka!

Svar: Men ååååh ÅK! Helt underbart att ha en vän där <3
Elin Kero