full screen header

Min nya arbetsplats

 
 
 
 
 
Olympus OM-D E-M5 Mark II + Olympus 17/1,8
 
 
Nu när skolan är slut, så innebär det att jag inte kan sitta i klassrummet och utnyttja all grym utrustning där längre, så igår hämtade jag hem en andra skärm till min dator. Nu sitter jag alltså med dubbla skärmar - min iMac-skärm där jag kan jobba med allt som bara ska visas på webben (mina bloggbilder och youtubefilmer t.ex.) och så en kalibrerad Eizo-skärm, som jag kommer använda när jag redigerar jobb som kommer printas eller tryckas i något skede. Vad man ser på dessa skärmar är nämligen helt olika - eftersom de är anpassade till helt olika saker.
 
Såhär såg min arbetshörna ut innan och det var lite med sorg i hjärtat som jag flyttade undan mina promarkerpennor och den fina IKEA-byrån med Ernst-ljusstaken. För det såg så himla mysigt och inbjudande ut innan. Man ville verkligen sitta ner och pyssla! Men nu är det ju faktiskt så att jag inte får plats med två skärmar på det mindre bordet, som jag hittills använt som datorbord, så jag fick helt enkelt svälja och låta nöden gå före här.
 
Jag blev väldigt nöjd hur som helst! Lyckades ju få in lite färg för en gångs skull också, vilket gjorde allt för trivseln här tycker jag :D
17 kommentarer
När Annie fotograferar i Kalifornien

Åh så mysit! :-D Fint med bågen på väggen!!

Josefine

Vad kör du för modell på skärmen? :)

Svar: Det är en Eizo CG222 :)
Elin Kero

Patricia

Lycka till i framtiden och med dina nya äventyr som börjar nu!! :D Så himla spännande att följa dig!

En fråga, hur tänker du kring ljusstyrka på laptop/datorskärm när du redigerar bilder? så det ska vara rätt ljusstyrka men även att bilderna ska se bra ut på andras skärmar?

Svar: Enda anledningen till att jag har en Mac-skärm, är för att det är den vanligaste typen av dator som vi har och jag tänker att om jag lägger upp bilder på den, så ser det bra ut på majoriteten av allas datorer. Sen kommer det alltid finnas folk som ser bilder annorlunda, oavsett vad man gör, så.. det kan aldrig bli helt perfekt :) Vad gäller ljusstyrka så brukar jag inte tänka så mycket på det. Folk använder olika. Jag kör typ alltid max. Så jag redigerar med max. Haha. Men som sagt.. det finns inget man kan göra för att det ska bli korrekt för alla. :)
Elin Kero

Isabella [ Fotografi ]

Det blev ju superbra! Grymt med en sån skärm också... Åh! Ser proffsigt ut, på ett snyggt sätt. Grymt jobbat bara haha! :)

Matilda

alltså drömskrivbordshörnan ju! :D

Carro

Fint!

Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg

Åh vilken perfekt redigeringshörna :D så skönt med vettiga skärmar!

Sanne

Proffsigt värre ju ;)
Skulle du kunna berätta vilka snabbinställningar (genvägar heter det kanske?) du har på knapparna på din Wacom platta? Jag har en likadan platta, men får ingen logik i hur jag ska organisera knapparna :) Så lite tips skulle vara fint!

Svar: Absolut! Jag använder tangentbordet väldigt mycket när jag redigerar och har typ hundra kortkommandon.. så jag har valt att ha kortkommandon på plattan som går till funktioner som jag använder när jag inte är mitt i mitt arbetsflöde. Utan som jag använder när jag pausar lite - så att det inte gör något att det är "långt" till plattan från tangentbordet ;)
Jag använder tex inte förminska/förstora pensel eller zooma med plattan, eftersom jag gör det snabbare med tangentbordet - så istället har jag kopplat actions som gör olika saker: Tex, som spelar upp en viss lagerstruktur med justeringslager (i olika blandningslägen) som jag alltid använder mig av. Ja men, olika actions har jag på alla knappar :)
Elin Kero

Ln

Tycker det blev så fint med bågen ovanför på väggen! Sagorna ständigt närvarande. Är sjukt sugen på att köpa en jag också. Täljde bågar och pilar av sly när jag var typ 14 och sköt på plogkarmen, och det känns som ett intresse värt att ta upp igen. Och lära sig på riktigt ;)

/Ellen.

Johanna

Vilken himla fin liten låda! Underbar! :)

ensekundtusentankar.blogg.se

Vilken fin arbetshörna! :)

ISA

men åh, kreativa hörnan! där tror jag du kommer få stordåd skapade! haha

Svar: :-*
Elin Kero

Felciia

Snyggt

Malin

Ååååh, va mycket inspiration!! Nu måste jag göra om på mitt skrivbord, haha!

Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen

Jag tycker att ditt skrivbord ser himla mysigt ut ändå! :) Ska bli så roligt att få fortsätta följa din utveckling och framsteg. Du är så jäkla duktig! :)

Svar: Åh tack så mycket!! :D
Elin Kero

isabell

Elin! Vart köpte du din Eizo-skärm? Tog precis examen från en liknande utbildning och jag saknar med skolans bästa skärmar nu när man inte får sitta där och hänga längre haha :P

Svar: Jag köpte min begagnad från skolan - men du kan säkert höra av dig till Fotoskolan STHLM och kolla om du kan köpa en också.. om du vill! För jag vet att de hade några kvar som de sålde ut efter att vi vart och hämtat :)
Elin Kero

Emelie

Så fin arbetshörna! Jag måste bara fråga, var har du köpt hyllan/"stegen"? Så himla snygg och précis vad jag letar efter till vårt sovrum ;)

Svar: Åh den är från Åhlens, men för typ.. tre år sedan tror jag :/
Elin Kero