full screen header

iPhone 5

 
 
Igår när syrran hämtade ut sin iPhone efter att låsknappen hängt sig, så passade jag på...
Att uppgradera min 4a till en 5a! Ååååh är så glad över att slippa den där kassa kameran (blev alltid så avis på syrran och mamma som fick så skarpa bilder i jämförelse.. haha...) och en hel del andra saker såklart. Bland annat onödigt höga kostnader för en gammal 4a.. Nu är jag ett barn på julafton! Ska bli grymt att fota till Instagram i fortsättningen... *nörd*... ;)

Stod egentligen och funderade på att byta till en Samsung, kanske mest för crazy stor skärm (nörd vol2)
och för att folk snackar så väl om dem, men bestämde mig för att vara Apple trogen ett tag till...
52 kommentarer

Amelie Marmenlind

Modell: Amelie Marmenlind . MUA: Isabelle Blomqvist/Nyx Cosmetics . HÅR: Denise & Sarah/Salongen
Utrustning: Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2,0 IS USM
 
 
Samma morgon som modellfotograferingen ägde rum under Fototräffen, fotade jag Amelie.
Som tidigare fotograferingar under våra fototräffar, så blev det väldigt spontant. Vi gick ut från Scandinavian Photo (där modellerna blev sminkade och stylade) och gick åt det håll där fötterna pekade. Sen hade vi rent flax (känner inte till någonting i området.. haha) att vi inte behövde gå särskilt långt, innan vi hittade denna garageuppfart, som passade perfekt! Woho!
 
Sen skedde ett litet missöde när jag satt och redigerade bilden idag. Jag hade gjort klart så gott som all hudretusch (pust och stånk.. det som alltid tar tid) och då hänger sig min dator. Eller alltså.. typ. Den blir knäpp ibland när jag har ritplattan ikopplad och så fastnar det jag hållit på med vid muspekaren - ungefär som att jag håller musknappen intryckt, även om jag inte gör det. Så det kan sitta fast en fil jag hållit på att flytta.. eller ett lager jag hållit på att flytta... och så går det inte att göra någonting med Photoshop. OCH JAG HADE INTE SPARAT! Gissa om jag blev förbannad?! Hade lust att ha ihjäl något just då, medan jag ägnade ca 25min åt att komma på hur jag skulle göra för att få tillbaka PSD-filen, som inte var sparad. Tillslut bestämde jag mig för att stänga av hela datorn och hoppas på att det där som sagts om att Photoshop CS6 autosparar allt som inte sparats om datorn avslutas oväntat, var sant. Vilket det också var... tack och lov. Höll andan ända tills jag såg recovery-filen pluppa fram på skärmen. Wow. Tack för den funktionen, Adobe...

Nu ska jag hoppa på nästa Amelie-bild. Och spara tidigt denna gång, så att jag inte får hjärtattack..
30 kommentarer

Nya headerbilder

Canon EOS 5d mark II (bild 1), Canon EOS 50d (bild 2) - båda med Canon EF 35/2,0 IS USM

Nya headerbilder som bringar lite solsken och sommar - vad tycker ni?! :D
Idag är jag i Skövde och letar febrilt efter en lite festligare klänning (eftersom jag inte äger något sådant plagg). Eller okej, ska försöka hitta en som är festlig men som ändå inte är för uppklädd, får se hur det går. Det slutar alltid med att jag köper en söt sommarklänning i alla fall, som passar lika bra till vardags...
 
Ska även träffa personen som fick mig att starta den här bloggen! Hurra för honom! Vi har känt varandra sedan jag var en vilsen och osäker liten gymnasietjej. För honom kan man inte dölja några hemligheter.. haha..
 
Hoppas ni har en finfin dag! Håll tummarna för att jag hittar en klänning......
30 kommentarer