full screen header

Hej trött tjej

Innan Sonata Arcticas spelning i fredags.
 
 
Alltså... det går rätt bra att pendla 10 mil enkel resa varje dag.
Betydligt bättre än vad jag trodde iaf! Men shit vad trött man är! Upp tidigt och dra iväg, hemma sent... äta... sova... and that's it. Kan ju glömma att hitta på någon aktivitet på vardagar! Haha.. Har köpt ett sånt däringa månadskort nu också - har alltid tyckt att det känts lite "viktigt" att ha det.. bara åka som man vill och blippa... behöver inte planera något.. Asgött! ;) Fattar dock inte er som pallar med att pendla längre... och permanent.. hur gör ni?! Berätta hemligheten! ;D

Så ja, nu är det i vanlig ordning läggdags... Men först ska jag ta mig ett varv på Pinterest. Standard!
49 kommentarer
Rebecka Vigren - Fotoblogg

oj, 10 mil enkelväg var inte dåligt! själv fick jag åka 3 min enkelväg till min högstadieskola och sedan 4 mil enkelväg till min gymnasieskola, det tyckte jag var precis lagom långt ;)

Annster

Det var en bit ^^

Lydia

oj, plötsligt känns mina 3 kilometer på cykel till skolan inte så jobbiga haha...

Svar: ;D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Fredriksson

Ja det var ju en bit att åka, jag pendlade 8 mil enkel väg till skolan och det var ju med buss men det jag gillade var att dels komma upp, på våren sommaren är det ju härligt att gå upp tidigt höra fågelsång och känna morgonkylan. Sen kunde man ju sitta och filosofera och grunna på saker och ting. Skitskönt tyckte jag att det var. Samma när jag pendlade till mitt förra jobb fast det var bara 4 mil enkelväg men ja jag gillart. Kan ju bero på att jag älskar att köra el åka bil:)
Har dock inget tips att delge dig att finna ork men hoppas att du finner den och kan njuta av vägen:)

Svar: Ja det är klart... längtar till våren.. även om jag kanske har kortat av resan tills dess... Sitta och titta ut genom fönstret på allt som finns utanför... just nu är det ju kolsvart ^^
Elin [ n e v n a r i e n ]

Erica Gilbertson

jag åkte 1 timmer och 40 minuter enkel väg i några månader. sen 1 timme och 20 min. det var tufft när man började sju! haha

Svar: Haha ja fy.... jag är tacksam att jag börjar 8.20...! :P
Elin [ n e v n a r i e n ]

Rebecka Siurumaa

Jag har läst din blogg i ca 2 år nu och jag tycker verkligen att du utstrålar världens finaste energi och man blir så otroligt glad när man ser bilder läggas upp på just dig!! (Plus kattbiler hihi).
Var verkligen tvungen att säga det hehe.. :')

Svar: Men åh tack så jättemycket!! :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

ABBER FOR PRESIDENT

jag pendlar två timmar till skolan enkel resa! så 4 timmar sammanlagt från min dag går ut p åatt sitta på ett tåg. detta har jag gjort i tre år och i snart 4. enda anledningen jag orkat är att jag sover sönder mig hela resan! annars är läsa bok och äta plugga redigera bilder ett annat bra alternativ :)

Svar: Shit.. haha... ja som sagt... imponerande... ;)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Carolin

Men oj. Jag har 5 km till skolan och tycker det är för jobbigt att ta buss (måste byta buss en gång då, haha) så jag cyklar genom hela vintern för att slippa pendla.

Y A S M I N E

10 mil!? Det skulle jag aldrig orka, haha

Zarah-Lou

Hemligheten med pendling är väl egentligen.. vanan? :)
Fattar än idag inte hur jag pallade 5 mil på buss, 25 minuter på tunnelbanan och sen stadsbuss och typ 400 trappsteg upp till klassrummet i Sthlm i 1½ år? Och har nu 5 min med bil till jobbet? xD
Men som sagt, det blir ju en vana. Även om 10 mil är rätt maffigt..

Svar: Ja men det låter ju rätt logiskt... Jo jag är ju inte direkt van att pendla.. under min uppväxt bodde jag granne med både låg+mellanstadieskola och högstadiet.. och hade tre minuter på cykel till gymnasiet och högskolan.. haha... Har iof pendlat +/- en timme till jobbet innan, så har väl lite vana... men man vänjer sig rätt lätt med 12 min restid med bil.. ;)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Jessica Persson

pendlade 14 mil tur och retur när jag plugga på gymnasiet, tills jag hoppade av. Tror de var resandet som gjorde att jag inte orkade med att pendla. Hoppade av efter 2½ år, lite synd egentligen, borde gjort klart känner jag i efter hand.

creando

Ja du, det där med pendling kan vara lite kämpigt. Men rätt mycket en vana också. Jag pendlar 6 mil, enkel resa, till mitt jobb och tycker nog att jag har vant mig vid det nu. Jag jobbar dock deltid och behöver inte jaga iväg vareviga morgon. Snarare är det kvällar och någon natt som jag jobbar och då passar pendlingen fint. Känns som om restiden hjälper mig att lägga av jobbet innan jag kommer hem :)

Kram

Svar: Ja men det har du nog ändå rätt i.. det är lite fridfullt på något sätt :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Maja

Oj, 10 mil? :o

Svar: Japp -_-
Elin [ n e v n a r i e n ]

FRIDA

En väg till skolan för mig är 1½ timme lång med buss, alltså åker jag 3 timmar varje dag. Jag tipsar att utnyttja dessa timmar till att ta igen förlorad sömn! Att lära sig och sova på bussar/tåg är guld värt!

Svar: Samma som för mig då, reser precis 1,5h :) Ja slumra har jag iaf lyckats göra, men är rädd att glömma hoppa av ;)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Mats

Har pendlat mellan 10-20 mil om dagen i över 10 år (vågar inte räkna på hur mycket tid och pengar det kostat). Det enda jag kan konstatera är att man vänjer sig, låter fånigt men så är det.

michaela- med syskon i magen ♥

ojoj..det var inte den lilla resvägen. men du verkar äbdå vara vid gott mod.
håller med om att det är härligt med månadskort bara stiga av och på hur man vill och redan ha betalt..trevligt :)

Becca

Skulle aldrig orka pendla så långt, men måste man så måste man, så är det ju.

Paulina

Det är ju mysigt att åka komunalt. Eller ja, i alla fall på morgonen när man är trött som satan och står och väntar på bussen/tåget i minusgraderna så får man sätta sig på sin plats och "gosa" ner sig lite. Haha.
Nejmen man vänjer sig, många gånger har jag velat att min väg till skolan ska vara längre Cx

Svar: Haha ja men jag håller med om att det är skönt på morgonen.. även om man måste gå upp tidigt... ;) Värre på eftermiddagen dock - då vill jag bara hem..
Elin [ n e v n a r i e n ]

Sofia

det var just därför jag flyttade, hade 9 mil till skolan från hemmet och jag kände att de där 3+ timmarna att resa varje dag inte var värt mödan.

Jojo

Haha, oj det var rätt långt du behövde åka! + Fin bild;)

Elin

Det bästa för att få tiden att gå är att ha någonting att göra. Jag brukar alltid läsa på tåget, lyssna musik, surfa eller plugga. Sitter man bara rakt upp och ner så blir man lätt uttråkad. Sen vänjer man sig självklart med tiden också. Dock kan jag också känna ibland att "åh, jag vill inte åka i en timme nu... Jag vill bara heeeem!!". Men det är bara att bita ihop & oftast går det mycket snabbare än vad man tror. Särskilt om man har någonting att göra! ;)

Gillary Arrospide

Vad fin du är :)

Linda

Jag har pendlat från Jönköping till Tranås (7 mil enkel resa) i 1 1/2 år nu. Bussbyte i Aneby. Sammanlagt tar resan nästan två timmar. Jag är borta 12 timmar om dagen (8-20) Är supertrött och orkar inget när jag kommer hem. Det enda som gör det värt det är mitt jobb, mina kollegor och kunder. På bussen brukar jag försöka sova. Då får man vila lite extra och tiden går fortare. Det underlättar otroligt mycket att jag är ledig på onsdagar, annars hade det nog blivit för mycket =)

Junie

Fin blogg! :)

Ellen (alatariel)

Jätte fin bild! :)

ida [Fotograferat]

Man vänjer sig fort och vänjer sig av med det lika fort när man slipper pendla sen.

Jag passade på att gå en distanskurs i psykologi när jag pendlade som mest :)

Tilda

Oj, att ha en halvtimmes bussresa och börja 8 kanske inte är så farligt sedan heller... :D

Amanda

Hej fina du, skulla inte du kunna göra en header åt mig?, för jag är ny på att blogga och behöver hjälp! :) Vart gör du dina headrar ? :)

Tilda L

Vad är det för månadskort du skaffat? Hänger inte med i svängarna här nu haha ;)

Svar: Resekort bara - så att jag kan ta mig till jobbet lite billigare :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Karin Lygnersjö

Vilken otroligt fin katt du har, vad är det för ras? :)

Svar: Han är en ragdoll :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Clautidia Waked

Jag pendlar varje dag från Gullspång till Mariestad, över 6 mil varje dag, tur och retur. Spenderar två timmar varje dag på bussen och min vardag brukar vara att jag vaknar 5.30 varje dag, när jag börjar 8 vilket är ofta, för att bli klar och ta den tidiga bussen så att jag hinner till skolan i tid. Kommer hem 16.30 och äter, chillar en stund och sen tar jag tag i pluggandet och allt det... Går på gymnasiet så på bussen sover jag eller pluggar. Försöker sova på morgonturen och plugga på eftermiddagsturen, dock går det inte alltid så bra ;)
Annars brukar det ibland vara rätt skönt att sitta på bussen och tänka på allt mellan himmel och jord. :) Har börjat kalla detta för livet som buss-barn, haha :P

Anna [ foto, deep, tips & skoj ]

Åh, vilka fina skönheter i spegeln!

Annie

Åh, jag har 6,2 mil tur och retur, från ena sidan av Göteborg till den andra, och tycker att det är småjobbigt ibland. Med pendeln tar det en och en halv timme, med bilen fyrtiofem minuter ungefär beroende på trafiken. På en ändå förhållandevis kort sträcka. Vill gärna flytta närmare jobbet men det är svårt att få boende! Men har du planer på att flytta till Jönköping? I så fall, siktar du på bostadsrätt eller hyresrätt? <3 Massa kramar!

Svar: Oj ja jag har hört detta.. har en av mina bästa vänner i Gbg som sa att det gick typ 3-5000 sökande per lägenhet - galet ju!
Ja, jag tänkte flytta tillbaka till Jönköping och det blir hyresrätt - enklast så :) kram!
Elin [ n e v n a r i e n ]

Emma

Härlig blogg!

Elin Kilman

fin!

Ebba och Celia

kolla gärna in på våran blogg och säg vad du tycker

Felicia

Jag som klagar över mina 40 minuter med buss till skolan, hehe...
Tåg känns dock som ett mysigare sätt att färdas på, vet inte riktigt varför... kanske är för att jag inte åker tåg så ofta! ;)

Svar: Tåg ÄR mysigare ;) Jag åker tåg betydligt oftare än buss och det är just därför.. ;)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Emma Johansson

Det har jag också undrat hur man orkar?! Men tänk vilken fantastisk tid att blogga!

Jannie

Älskar den växlande headern!

Har du frågor om smink & skönhet? Se bilderna från Fashionweek? Följa med i nattlivet? Äntligen har jag bytt blogg och nu är det nya tag! Kom så ska jag visa dig!

Svar: Tack så mycket!! :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Rei Trulsson

Ja du Elin... Hur gör långpendlarna?

- De ser pendlingstiden som extra tid att sova.
- De har förmånen att räkna in pendlingstiden som arbetstid.
- De avsätter pendlingstiden som en slags terapisession, där de åker 2/3:e klass för att stärka tålamod, tolerans och värdet av att alla är vi människor.
- De gör pendlingstiden och den långa arbetsdagen till en hobby.
- De långpendlar för att se timmar passera i revy, nyanserat av årstid.
- De finner sig i det då månadsräkningarna envisas med att återkomma varje månad.
- Sista anledningen ger jag dig utrymme för din egen kreativitet. :-)

Svar: Ytterst bra punkter!! :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Hanna Karlsson

Vad skönt att det känns bra. 10 mil är rätt långt...

Emma

Hejsan Elin!
Jag pendlar just nu 15 mil tur och retur, en resa som tar mig omkring fyra timmar beroende på väglag och sånt. Det är mellan mitt hem och familj och min gymnasieskola, och det enda jag kan säga om hur jag klarar av det är att det är värt det.
Att få komma hem till stället jag hör hemma, och att lämna skolan där den är, det är alldeles underbart. Vissa dagar känns det som att jag har två olika liv i två olika städer, men det är lite av det som är tjusningen i det hela :-)
Men jag har ju ingen aning om hur det är när man är van att bo själv och inte med sin familj!

Svar: Det låter ju himla bra måste jag säga... och jag kan nog hålla med om att jag också lämnar jobbet bakom mig och verkligen kan slappna av. För tillfället är det rätt skönt att bo hemma, jag och min familj är väldigt nära varandra, så jag stör mig absolut inte, men det är klart att det bästa kommer bli att senare ha en egen lägenhet igen :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Madame Petite

Hmm... det där med att pendla ja.. Funderar på om jag ska ge mig in i det också!

Namaste

Anonym

Härig blogg! :)

karolina

du är så himla fin!

Malin Olofsson

Jättefin bild :)

hebylena

Hej! fina bilder som vanligt! Du pendlar nu och jag förstår tt det kan varal ite jobbigt. Jag bilar 1,5 mil om dagen och jag tycker det kan vara drygt när man börjar kl 6 var 6:e dag....men det tar bara 20 min att åka om väglaget är ok.. men jag måste fråga vart du har lilla alvin ngn stans??? Är han kvar hos eric....

Svar: Han är kvar hos Erik tills jag hittat en lägenhet. :/
Elin [ n e v n a r i e n ]

Tine

Snygg :)

Felicia

Nu är det väl inte så många mil direkt (3 mil kanske?) men med tunnelbana + pendeltåg tar ändå min resa till högskolan 1 timme dörr till dörr. Bor i Stockholm. Jag tycker det är skitjobbigt och längtar tills den dagen då mina högskolestudier är förbi och vi flyttar ut på "landet" igen. Hoppas det finns jobb därute till oss bara!