full screen header

Happy New Year!

Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2 IS USM + Profoto B1 500 AirTTL + Fjärrutlösare
Klänning från Once och smycken från Lindex.
 
 
Gott nytt år friendzzz! ;D Jag är i Göteborg och firar nyåret med min äldsta och närmaste vän HP!
Hon blev med valp i somras, så vi tar det lugnt hemma och myser med den lilla och hoppas att det inte kommer smälla för mycket där ute.. :) Ville väl egentligen bara kika in och säga tack för ytterligare ett år.. sju långa har vi snart hållit på, det är ju nästintill otroligt... ;)
 
Skål!
55 kommentarer

Året 2013

Wow, jag kan inte fatta att det gått ett helt år sedan sist jag gjorde en årssammanfattning på den här bloggen. Ett år sedan jag stod inför mitt största beslut någonsin, som skulle till att vända upp och ned på hela mitt liv. Det har varit ett omtumlande år och mycket har hänt med mig som person. Det är långt ifrån samma Elin som ser klockan ticka fram ett nytt år och även om det varit ett jobbigt år känslomässigt, så har det ändå vart många gånger bättre än ifjol, vilket jag är väldigt tacksam över...
 
2013 är för övrigt året då ni betytt något alldeles extra för mig. Finns inte ord för hur mycket era kommentarer peppat mig - peppat mig att kämpa, att våga, att fortsätta, att njuta av tillvaron och att vara positiv och glad. Jag önskar att jag kunde samla er allihop i en enda stor kram och visa hur mycket jag tycker om er! Ni är fan bäst! <3
 
 
 
 
 
 
 
Året började med att jag flyttade från tryggheten, sambon, katten och ett sju år långt förhållande. Läget var helt upp och ned, nästintill kaotiskt. Kanske mest för att ha sårat någon jag tycker så mycket om, men också för jag gick igenom en smärre personlighetskris och mina känslor var all over the place (får hjärtklappning bara jag tänker på det). Bodde hemma hos mina föräldrar i fyra månader och pendlade 20mil à 3 timmar dagligen för att komma fram och tillbaka till jobbet, innan jag tillslut fick min nuvarande lägenhet och lugnet sköljde över mig. Puh. Glad it's over..
 
 
 
 
 

Jag hade helt glömt bort att min inspiration var så trögflytande och att min blogg gick på reserven mellan november 2011 och mars 2013, för just nu känns det som att kameran alltid har varit med mig. Men det har den alltså inte. Det hände någonting där i mars, när jag hade med mig Sony RX1 under en helg och sen dess är det till och med som att min 5d har blivit lättare.. Och jag älskar det! Jag älskar min kamera (kameror?! haha)! Och jag älskar det faktum att fotograferingen har hjälpt mig att komma på banan igen, medan jag sprungit ut och in på läkarbesök och kuratorsamtal.
 
 
 
 
 
 
I år hände dessutom något revolutionerande... haha... min favoritbrännvidd sedan fem år tillbaka - 50mm - fick ta ett steg tillbaka när eitt 35mm klev in i mitt liv. Sedan dess har mitt nya "sitter alltid på kameran i alla lägen"-objektiv blivit mer vidvinklig och jag älskar det!
 
 
 
 
 
 
Ja, varför kommer det här med i min årsresumé kan man kanske undra... Men det är faktiskt så att jag tillhör den skaran svenskar som ser ut som ett spöke året om och som aldrig får färg - och när jag väl får det så brukar det vara en sådan nyans som alla andra har vintertid, så det brukar inte vara något att hurra över...
Men... i år... Vad hände?!
 
 
 
 
 
 
Den tionde augusti i år gifte sig Pernilla med Emil och det finns inte ord som beskriver hur lycklig jag är för att jag fick en sådan viktig roll på hennes bröllop. Det var en helt fantastisk dag och Pernilla är en helt fantastisk vän! En av alla de fina vänner som sociala medier givit mig! <3
 
 
 
 
 
 
Som ett litet "välmåendesprojekt" startade jag min Youtubekanal (well, jag har haft den i flera år, men inte varit speciellt aktiv...) och i fem månader har jag nu postat en video i veckan (bortsett från halva december, där jag postat en i stort sett varje dag.. Det verkar som att det här bara är början och om jag får viska lite, så tror jag att det kommer att hända en del roliga saker här framöver!
 
 
 

 
 
Jag har alltid älskat det som inte är på riktigt, men i år har det blommat ut ordentligt tack vare Lovisa och Therese. Vi har varit på medeltidsmarknad, haft pysselkväll i sagoanda och gått som alver på Hobbitpremiären - och det har blivit som en drog, för nu vill vi bara göra mer, mer, mer! Lajv nästa år?
 
 
 
 
Det var bara en punkt som jag inte alls nosade på från listan med mål för 2013 - och det var att jag skulle skriva på min bok, men jag har faktiskt inte skrivit ett enda ord. Men att sätta fyra av fem är inte illa pinkat!
Jag har absolut upplevt äventyr, jag har absolut varit kreativ på mina egna villkor (det är det enda sättet jag varit kreativ på om jag ska vara ärlig och det gör mig glad), jag har lärt mig nya saker inom foto/retusch (inte megamycket, men ändå - dock har jag lärt mig mer om film!) och jag har levt för min egen lycka.
Vad mer kan man begära?
 
Målen för 2014 är..
- Våga mer!
- Mer sagor, mer fantasy, mer äventyr!
- Ta vara på mina närmsta vänner.
- Sluta vara så snäll, säga nej och tänka mer på mig själv.
- Fokusera på att må bra.
 
2014, jag är pigg och glad, det här kommer bli jättebra!
57 kommentarer

Skinnjackan of my dreamzzz

Idag åkte jag och mr Nevvan in till Jönköping för att han ville blixthandla en skjorta till nyårsafton. Jag personligen hatar stora folkmassor och trängsel mer än allt annat, så jag har aldrig varit på någon mellandagsrea och håller mig borta från sista-minuten-julshopping, så långt det bara går. Men men, jag hängde med i alla fall och planen var att bara springa in och ut i en affär, snabbt som bara fa-an... Tror ni då inte att jag, som aldrig orkar slänga ens ett litet öga på reaställningarna i vanliga fall, hittade DEN skinnjackan jag har letat efter i flera månader.. på REA?! Det var liksom för bra för att vara sant! Haha.. ;)
 
Jag har redan en svart skinnjacka, men den har "blivit för kort" för min smak (förmodligen sedan mitt hull på magen blivit tydligare.. hah), så det jag har varit ute efter nu är alltså en skinnjacka (helst med bälte och dragkedjor i ärmarna) som går ner till byxkanten - och det har jag nu! Från Vila btw.
 
Yes, jag har lånat hem Nikon Df för test. Känns som en kamera som gubbar med för mycket pengar köper.. ;)
 
 
 
Fotograferade med Nikon Df + 50/1,8.
46 kommentarer