full screen header

2011 - Året som gått

Det som jag tycker bäst om med det här året är att det märks tydligt hur jag har fattat tycke för att fota annat än bara människor. Från att inte kunna se en bild utan ett ansikte i till att älska motsatsen känns som ett rätt stort steg. Jag är väldigt nöjd med alla bilder jag tagit 2011 och jag vågar nog nästan säga att jag aldrig tidigare känt mig så stolt över mina fotografier som nu. De utstrålar precis den mystik och mysighet som jag strävar efter.
Jag blev även glatt överraskad när jag satt och tittade igenom arkivet.. för jag har blivit mycket bättre på att dokumentera vardagen - det var ett av mina mål från 2010! :)
Ett annat mål som jag kan bocka av är att jag verkligen tagit det lugnt och njutit. Jag behövde det.

Det Januari som avspeglas i bloggen ser ganska tråkigt ut, men av det jag minns var det en lika mysig månad som December - tack vare den underbara snön! Jag och syrran åkte skridskor mitt i Skara Stad, fotade i grannens hus, jag gjorde min första teckning utan kantlinjer och ja.. jag var fortfarande rödtott.
Jag tecknade min sidekick "Lill-Nevvan", SKAFFADE INSTAGRAM!!, startade "Theme of the month" med fyra andra bloggare - ett jättekul och bra projekt som tyvärr rann ut i sanden för att vi hade för mycket annat att göra... (återuppta 2012?!), envisades med att använda mina snygga röda extentions trots att jag tyckte det var hemskt obekvämt att ha dem i och hittade en jacka som jag fortfarande mår dåligt över att jag aldrig kommer köpa eftersom jag aldrig kommer bli en sådan slösa att jag lägger ut över 4000 på ett plagg..
Jag reste till mina rötters landskap Norrbotten för första gången på åtta år. Det var efterlängtat, men sorgligt, eftersom vi begravde min käre farfar <3 Utöver det tog jag ett gäng bilder jag är nöjd med, bland annat de här bilderna på blombuketten och Alice i Underlandet bilden på min syster! Och egobilden som jag hade så länge på bloggsvar att någon blev irriterad på mig för att jag inte orkade ta bort den... ;)
Jag blev med studioblixtar, min bästis 5d mark II var inne på reparation i tre långa veckor efter att jag krossat displayen på honom inne på A6, jag tog ytterligare två favoritbilder denna gång med blåsippor som motiv, jag var på familjens årliga "påsk-konst-runda" (det var den bästa påsken!!) och tog en massa mysiga vårbilder!
Fotograferade mitt första heldagsbröllop, var betuttad i The Tudors och målade 1500tals-kungligheter till höger och vänster, plåtade reklambilder åt sunnydays.se och hade det allmänt gott i försommarsolen.
Fyllde år (yes, i år igen!! woho!), låg i en soffa i trädgården och njöt av sol och bra läsning, var i Stockholm där jag träffade mina fina foto-blogg-vänner och hade foto-blogg-träff! Det var också början på min semester, där jag och syrran inte kunde sova och var uppe till tre på natten, då det började ljusna och vi sprang ut... Vi var i sommarstugan och cyklade till stranden.. och jag fotade min syster på klipporna där ute!
Jag hade semester! Åh det var en underbar semester. Ena halvan med familjen i sommarstugan, med massor av bad och andra halvan i Kalmar och på Öland tillsammans med Erik! Jag blev väldigt nöjd med bilderna från Kalmar stad och Kalmar Slott och tycker att de är de bästa "arkitekturbilderna" jag någonsin tagit! :)
Jag fotade väldigt mycket den här månaden, det var underbart! Steg till och med upp "mitt i natten" för att ta bilder i soluppgången ;)
Jag var i Stockholm, där jag fick reda på att jag var nominerad till Blogawards igen! Där tog jag också mina snyggaste iPhonebilder hittills.. ;) Annars jobbade jag på som vanligt och jag hade besök av min bästa vän HP! Vi besökte ett par får i Bankeryd och det var så sjukt grymt ljus, så alla bilder blev precis så "ruffiga och mystiska" som jag älskar ;D
Väldigt mycket Stockholm. Tror jag var där 4 eller 5 gånger under bara tre månader. Denna gång fotade hag Sarah, träffade vänner och skulle gå på Blogawards - men det blev inget. Denna månad spelade jag även in min första "film" (arbetade med Adobe Premiere och After Effects för första gången!), tog min bästa bröllopsbild och gjorde om lite hemma i sovrummet.
Det viktigaste av allt: DIESEL BLEV EN I FAMILJEN! Sötisen. Jag spammade bloggen med bilder på honom i början, men jag är glad att jag tog så mycket bilder för han växer så fort! Jag tog överlag mycket bilder i oktober - både vardagliga och finbilder. Jag besökte den här vackra allén för första gången och blev förtjust. Tog också bilder åt Fröken Grön!
November - var - en - enda - lång - magisk - fotopromenad.
Och så började jag med fotokurser!
Ganska glest med inlägg från min sida, men jag måste säga att jag tycker att jag lyckats bra med innehållet. Inte ett enda utfyllnadsinlägg! (Kanske därför det blev så få...? hah...). Jag fotade en lucia, som också passade pälsmössa, kollade på utomhushockey (och E-type!) Jönköpings blötaste dag, använde min finaste cape och kände mig som en sagoprinsessa, fotade med mamma den enda snöiga dagen på hela månaden och klädde spontant ut mig till Michael Jackson!
Förväntningar på 2012?
2011 har varit ett litet "andrum" för mig, så jag vill att 2012 ska bli lika fantastiskt att titta tillbaka på som 2010. Jag vill att jag ska bli bättre på att slutföra mina planer, göra fler personliga fotoprojekt - men samtidigt behålla lugnet som jag fick 2011. Det skulle också vara kul att lära sig något helt nytt eftersom jag tycker att jag kan min grej nu och jag har min stil - man vet vad Nevnarien är och vad Nevnarien gör. Jag behöver något som skakar om och som får mig att sträva efter utveckling! Något som ger mig spänning!


Har ni någon/några favoritbild/-er som jag tagit detta år?
Vad har ni för mål med ert 2012?
62 kommentarer

Borgholm Slottsruin

Satt och kollade igenom arkivet eftersom jag ska publicera min årliga "årssammanfattning" till bloggen imorgon.. kom att tänka på att jag hade en massa bilder från Borholm som jag inte redigerat ännu. Så här kommer de ett halvår senare ;)

Det var en underbar semester som vi spenderade i Kalmar och på Öland!
I historiens fotspår... ;)

Translation / Pictures from our travel to Öland half a year ago! I just remembered that I never edited them.. nor did I publish them here at my blog in july... so here they come... finally!
41 kommentarer

Vardagsrumsdetaljer

Har nog min blogghistorias största djupdyk just nu. Har inte känt motivation på ca två månader och bloggandet blir således ganska sporadiskt. Hoppas på att bli peppad snart, är ju tråkigt detta!Tre tillintetsägande detaljbilder från vårt vardagsrum.
Vi var och köpte nya vardagsrumsmöbler innan jul och Erik har lagt sin lediga tid under mellandagarna på att sätta ihop dem. Försökte hitta en bra bild på hur det såg ut innan, för att kunna göra en före&efter senare, men jag har tydligen inte tagit så mycket bilder... förmodligen för att jag gillade det rummet minst ;)

Nu har vi i alla fall kastat ut Lack-möblerna och tagit in bland annat Hemnes. Ett vitrinskåp och en tv-bänk. Sedan ska vi betsa en av ekhyllorna så att den blir mörkare, få fatt på en snygg kista och lite annat småpyssel. Byta gardiner kanske?

Translation / We bought new living room furnitures a few days ago, this is a small preview ;)
34 kommentarer