full screen header

Nu kommer den! Kolla i HD!

Testar på nytt då man tydligen inte kunde se videon :)


Filmad med: Canon EOS 5d Mark II & Canon EF 50/1,4 USM
Redigerad i: iMovie (som bara finns till Mac)


EOS Utility [Tack Alexandros, du är bäst!!]
EOS Utility heter programmet som jag använt för att styra kameran från datorn. Man har tillgång till alla reglage man behöver och kan dessutom visa det som fotas/filmas på datorskärmen. EOS Utility ligger på en CD-skiva som medföljer alla Canon systemkameror (vet tyvärr inte om det finns något liknande för andra märken).
Det enda som behövs är en Canon kamera, EOS Utility installerat och igång på datorn, samt USB-sladden.

OBS... Det var första gången jag testade det här, så jag är långt ifrån expert... Om ni vill testa och det uppstår problem, så kan jag tyvärr inte hjälpa er, för jag har inte heller någon aning ;)

Nu ska jag göra maaaassooor av härliga systemkamerafilmer! Måste bara byta redigeringsprogram, känner att iMovie har blivit lite för basic för mig.. (Shit, det var länge sen jag "själv-lärde" mig ett program senast...)
67 kommentarer

VideoPåGOmInternetKundeTaOFunkaHär är några skärmdumpar från en videoblogg jag spelade in vid lunch.
Har suttit och redigerat klart den nu, men tyvärr har vårt modem lagt av, så vi har inget internet. Lyckligtvis har jag min iPhone, som jag surfar genom nu, men 3Gt är skitslött, så det går knappt att ladda upp bilder ens en gång... KUL! Nytt modem kommer tidigast på onsdag! Hur ska jag klara mig?! Åååååh...
Vadå internetberoende.. Huh..

Aja, jag har faktiskt två videos på G.
En 15minutare om Stockholmsresan förra veckan. Och så den här som landade på 6 minuter - lite mer lagom kanske.. haha. Jag fattar inte.. förrut kunde jag nätt o jämt få upp en video till 3 minuter, nu får jag knappt ner en under 3 minuter... Är det jag som har blivit mer videotokig, fått mer självförtroende eller har jag bara mer att säga...?

Detta blir andra videobloggen inspelad med min systemkamera - sjuuuuuukt bra kvalitet...!!
59 kommentarer

Hopp-hoppeli-hopp

Idag har vi Per Brahegymnasiet på studiebesök på Scandinavian Photo.

Jag och Kristina är ledare och ska gå igenom lite om studiofoto, väldigt basic. Så här ser det ut när vi testar ljuset i den ena studion... haha. Snälla säg att jag är grym på ansiktsuttryck!! ;)

Ps/ I lööööv grå bakgrund!! Har något emot vit.. vet inte varför..
Eller jo.. jag tror det är för att ljuset blir maffigare med mörk bakgrund..
62 kommentarer