full screen header

2009 - Året som gått

Tänk att detta år har gått så fort!
Var det inte alldeles percis nyligen som jag skrev en årsresumé av 2008?
Det hände mycket det året. Tror inte att jag kommer att kunna göra en lika fin sammanfattning detta året, eftersom första halvåret var ganska uttryckslöst, men här har ni några höjdpunkter...Att jag började teckna igen.
Mina förväntningar inför 2009 var framför allt att jag skulle övervinna den där krampen som satte sig över mina händer som handklovar så fort jag ville skapa vackra illustrationer.
Jag kan glatt meddela att jag har publicerat 24 illustrationer sedan maj i år (gjorde inga alls det första halvåret), vilket ger ett medel på ca 3 bilder i månaden - är inte det sjukt bra för någon som har haft svårigheter med allt som har med penna och papper eller illustrator att göra i över 1½ år?? Jag är superglad att jag äntligen verkar vara på rätt väg! :)
Att jag klarade av tjugo minuter framför filmkameran utan att svimma.
Jag - som har mått dåligt i alla år för muntliga redovisningar i skolan, som skakade värre än någonting jag någonsin skådat när jag skulle läsa upp en liten text på konfirmationen, som började staka mig så fort det gällde och som fick panikångest så fort jag visste att jag skulle säga någonting högt inför en grupp oavsett storlek - JAG lyckades komma igenom hela den här inspelningen med enbart en gnutta nervositet kittlande under huden. Vad hände? :P

Att JAG VANN Årets foto/designblogg i Veckorevyns Blogawards!!
Hur ska jag någonsin kunna glömma? Pirret. Nervositeten. Allt var så galet stojigt omkring lilla mig. Och den där känslan... att sitta på nomineringsstolen... "Och vinnaren är..." Och publiken började skrika Elin, det var fan det skönaste jag varit med om ever. Tack till alla ni som var där och stöttade mig och till alla er som fanns här på bloggen och röstade. Ni gav mig ett helt oförglömligt ögonblick!

Canon EOS 5d mark II blev min!!
O lycka o härliga underbara dag! Jag ångrar inte en sekund att jag slängde ut nästan 30 000 kronor på en ny kamera. Jag har aldrig varit rik och kommer nog aldrig bli och jag kan bara säga.... det känns ända in i magen när man längtat efter något och gått och funderat på hur man ska lösa pengarna i flera månader... och äntligen går och köper den!

1/ Maud. 2/ Hanna. 3/ Cornelia. 4/ Maud.
Det är svårt att välja ut så få favoritbilder, men det fick bli de här. Ettan är min absolut bästa bild, enligt mig själv. Den leder överlägset.
Vilken bild - av alla mina fotografier - tycker du bäst om?

1/ Vampyr-Erik. 2/ Hälften Erik, hälften Elin. 3/ Monster-Elin. 4/ Vampyr-Elin.
Här gillar jag alla ungefär lika mycket. Det ligger så himla mycket jobb bakom dessa bilder, så det går knappt att fatta... haha.... men varje bild är mödan värd, för varje gång lär jag mig något nytt. Och varje gång så förvånar jag mig själv - jag kan mer än vad jag vet ;)
Vilken tycker ni bäst om?

1/ Självporträtt i Illustrator. 2/ Jack Sparrow med Promarkers.
Eftersom jag är lite väl självkritisk när det kommer till teckningar, så var det faktiskt riktigt svårt att välja ut favoriter här. Jag har två självklara favoriter och sen kommer de andra lite tvivlande efter... Så jag tar m ed de två bästa, så slipper jag ha beslutsångest eller stå och skrika ut favvo! till någon som jag tycker är halvdan... ;)
Kan även säga att de här är två av de få bilder som jag verkligen har varit nogrann med. Jag har en tendens att bli lite ivrig och vill bli klar fort så att jag får se hur de blir.... ;)
Vilken illustration gillar ni bäst, av alla handmålade och de som är gjorda i Illustrator?

Ur dödlig synvinkel.
Haha. Jag valde det här inlägget för att det är så himla typiskt mig. Jag är helt galen och sjuk i huvet egentligen, men det är inget jag brukar skylta med, utan det är sånt man märker när man lär känna mig..... :P

Jag hoppas på väldigt mycket olika saker. Jag vill flytta till större lägenhet, skaffa iMac, att mina två första solsemestrar blir helt galet underbara, att jag minskar ned mitt intag av kebab och chips (haha in my dreams!), att alla i min familj mår bra, att jag har ett jobb och sist men inte minst att jag och Erik kommer få ett minst lika bra år till tillsammans, jag älskar dig! :)

56 kommentarer

Kossor & GrisarJag har kommit på att jag verkligen gillar att göra...
vad ska man kalla det.... humorteckningar??
Lekfulla, enkla och med förvrängd verklighet.

Jag tecknade väldigt mycket serier när jag gick i högstadiet, kanske skulle ta och visa dem någon dag.
De flesta handlade om mitt gosedjur Hasse och hans äventyr. Hasse har hängt med i alla tider och nu när jag blivit äldre har han som fått eget liv... ;)

Allra mest gillar jag sånna här sorters bilder, där det finns väldigt mycket gömda detaljer...
Lite som illustrationerna i Pettson & Findus-böckerna, om ni tänkt dem??
Sven Nordqvist är för övrigt ett geni! Alla hans verk är helt fantastiska. Jag skulle också vilja författa och illustrera en barnbok. Har på tal om det lovat min mormor att göra verklighet av en idé som växte sig till liv när jag var 4 år och som sedan dess har blivit riktigt detaljerad. Tänker inte berätta vad det handlar om i förtid, för jag har lärt mig av mina misstag. Folk är grymma på att snå opublicerade idéer!

:)


88 kommentarer

SjälvporträttKlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar! ;D
Det var länge sedan jag kände mig så där sjukt nöjd, som jag känner mig nu.
Även länge sedan jag gjorde klart en bild i Illustrator.
Länge sedan jag la ner så många timmar på en bild.

<3
158 kommentarer