full screen header

Mitt sista inlägg detta året!Nu är väl alla ute och röjer redan, kan tänkas.
Själv har jag just lirat lite Guitar Hero på hard, efter en väldigt god middag bestående av oxfilé och fläskfilé, med criss cuts och twisters, samt två olika såser: bearnaise och "Elin special".
Hur gott som helst! Tror jag inte lagat något godare själv innan...
Att blanda de två såserna var helt otroligt gott!

Well så här ser jag alltså ut på nyår!
Kort svart klänning, bling bling, lätt sminkning och håret fluffat och uppsatt med diadem.
Har sällan diadem, men använder det när jag sminkar mig och tyckte det såg bra ut så jag behöll de så ;)

Happy new year, happy new year.....
76 kommentarer

2008 - Året som gått

Nu börjar det närma sig 2009...
Bara några timmar kvar av året 2008. För första gången känns det som att detta året är värt att summeras - för tänk så mycket som har hänt mig under året som gått!

Tänkte ta med er på en resa tillbaka i tiden....Raketstart på min karriär?
Året började storslaget när jag bara någon dag in i Januari kom på den smarta idén (som längre fram kom att bli ett väldigt använd uttryck i bloggvärlden) med "Gissa bloggerskan".
Bilderna spred sig som en löpeld (även till dem som blivit avritade) och som tack fick jag en plats i samtliga avritade bloggerskors bloggar.
Så tack till bla. Kenza, Blondinbella, StinaLee, LisaPlace, Engla, Kelly och Karin Olofsson, som gav min blogg en plats på topplistorna! :)

I övrigt så träffade jag min fina bloggbästis Maria Ulmefors för första gången denna månad!
Jag tog även mina första tafatta steg i "högklackade" skor. Det började på 4-5 cm och jag var sååå stolt över att jag klarat av en hel dag i Stockholm med dem.... (Hahaha.. nu är det 11cm som gäller!)

Fotografens begynnelse?
I februari fyllde min blogg ett år.
Jag stod på skidor för första gången och började extrajobba på Posten.
Störst var dock att jag skaffade min första, alldeles egna, systemkamera!


Rocktendenser?
I Mars syntes mina illustrationer på startsidan på lunarstorm, jag köpte min älskade skinnjacka, tryckte mitt första tröjtryck, min mobiltelefon blev stulen och jag skaffade en trekolumnsdesign som många blev väldigt förtjusta i ;)


Nevnarien fick stil?
Jag hamnade på förstasidan på bloggkoll, hittade min stil (kortkort och rockigt), bloggen var med i tidningen för första gången, HV71 vann SMguld och det blev drag utan dess like i Jönköping och jag gjorde mina absoluta favoritillustrationer Turkos dans och rocktjejen med ipod.


Ett steg i utvecklingen?
Jag gick mer eller mindre över från illustratior till att rita för hand istället.
Hoppade av min utbildning, började fota annat än natur, blev fotad av Emelie Ohlsson för första gången (vann en bit självförtroende?) och flög själv för första gången!


Mycket på G?
I juni fick jag med en illustration i Veckorevyn!
Jag fyllde 20 år, började jobba heltid på posten, köpte mitt första nya objektiv Canon EF 50 f/1,8 II (best friends ever!!), fick en fanclub på Facebook, började fota människor på allvar, gjorde designen som blev så klockren att jag behöll den ett halvår (bytte ungefär varje månad innan)och gjorde inbjudningen till StinaLee's bloggträff.


Njöt av sommaren?
Jag och Erik firade två år tillsammans och ett år som sambos.
I övrigt jobbade jag och slet på vardagarna och njöt av sommaren på helgerna.
Väldigt stillsamt och underbart.Fotografin på topp?
Fotade min lillasyster för första gången, hängde upp min första egenfotade tavla på väggen, fick 12 121 kommentarer på ett inlägg, drog till Halmstad på semestern, fick mina älskade spetshandskar av Emelie på vår andra plåtning (handskar har blivit mitt signum efter det om ni inte märkt det... haha), jobbade som vimmelfotograf för första och sista gången och plåtade mitt första bröllop.
Det var också någonstans här under slutet av juli och början av augusti som det äntligen började bli lite klass på mina fotografier... ;)
Det gick nedåt?
September september september....
Tråkig månad. Tråkig blogg. Hade svårt att komma in i mitt jobbliv. Efter ett liv med studier och mycket fritid, klev jag plötsligt rakt in i väggen.
Hur är det egentligen att vara trött varje dag, inte hinna med annat än att jobba, äta och sova och när helgen knappt räcker till något annat än att ta igen den sömn man inte fick under veckan?
Sakta uppåt igen?
Såg Sonata Arctica live!!!!
Plåtade mycket och åkte ut på fotorundor, ändrade tema på dekorationen i vardagsrummet och började acceptera att jag kommer jobba resten av livet...

Nya kunskaper?
Plåtade ett dop, ett rockband och maträtter till menyerna på en resturang. Prövade studiolampor och produktfoto för första gången. Gjorde om vårt förskräckliga badrum och fick reda på att min älskade pappa har cancer.

December finaly. Back to reality....
Jag känner att jag har blivit riktigt bra på att fota och visar tendenser till att vilja teckna igen.
Jag har blivit en rocker på heltid och är miljoner gånger säkrare på mig själv, än vad jag var i början av det här året. 
Mitt och Eriks förhållande stiger uppåt för varje dag som går och livet som Elin Kero aka Nevnarien är bättre än någonsin och det känns bra efter en väldigt dyster höst...

Förhoppningar på 2009?
Har ju som sagt startat ett eget företag nu lagom till årsskiftet, så jag hoppas på att det kommer gå bra. Hoppas även att jag kan ta till vara på min vilja att börja teckna igen, för jag saknar det verkligen och vill kunna säga att jag har en illustration- och fotoblogg igen. Hoppas stinget kommer tillbaka!

Tack för året som gått allihopa! :D
87 kommentarer

GOTT NYTT ÅR!Ville bara önska er ett riktigt gott nytt år innan ni drar iväg på roligheter! :)
Själv ska jag, Erik och våra två bästa "parkompisar" ha trerätters middag här hemma, umgås och skjuta raketer. Kommer bli jättemysigt.

Ha ett underbart nyår!


EDIT: Ok vi har vart iväg och köpt en oxdilé och fem fläskfiléer nu. Kändes lite roligt ;)
Ok nej vi ska inte äta allt ikväll ;)
75 kommentarer