Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

När jag är tillbaka här så är allt annorlunda.

Igår fyllde jag 32 år. Så mycket har förändrats sedan jag tog mitt första steg in i sociala medier. Hela mitt liv har förändrats och också hela jag.

Men bloggen är den samma som den alltid varit.
Oh well. Mina förväntningar på den är åtminstone det.

Jag har känt under många år att någonting måste hända här inne, för annars kommer det att fortsätta eka tomt för evigt. Många stänger ned sina bloggar och satsar på övriga kanaler och jag ska erkänna att jag också tänkt tanken. För att jag tappat suget och för att det känns som att ingen uppskattar bloggen som medium längre (vilket förstås inte stämmer, men det känns så).

Men nej, jag ska inte lägga ned min blogg. Det hade varit jättekonstigt. För om jag hade fått välja om jag skulle prata eller skriva för resten av mitt liv, så hade jag valt att skriva. Jag har alltid varit bättre på att skriva, för att det alltid passat mig bättre att få vara mer eftertänksam.

Men för att kunna behålla bloggen så måste någonting hända här inne. Någonting drastiskt faktiskt. Jag kan inte relatera till 21-åriga Elin längre och varje gång jag går in här och skriver så får mitt nya jag brottas med mitt gamla. För jag drunknar i det. Över 3 500 inlägg har skrivits på den här bloggen. Över 16 000 bilder. Det känns som att jag går omkring och bär på dem alla och det är tungt.

Så det ska bli nytt här inne. Jag är inte exakt klar över på vilket sätt ännu. Utseendet kommer helt klart bli nytt. Funktionerna också. Innehållet vet jag inte riktigt. Jag sitter och skissar. Och vill väl egentligen bara bolla lite med er som är inne och kikar. Om ni orkar svara på tre frågor?

3 frågor till dig!

 1. Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
 2. Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen - hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
 3. Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?

Det känns lite läskigt att skriva detta, men jag känner samtidigt att jag måste. För jag kommer pausa bloggen nu tills den nya kommer upp. Jag har känt mig så omotiverat så länge, men nu när jag tänker på allt som jag vill göra så blir jag lite pirrig! Och den känslan vill jag spara till den nya bloggen <3

Som sagt, tipsa gärna om vad ni vill läsa om och så ses vi snart i nytt format :-*

125 comments on “När jag är tillbaka här så är allt annorlunda.”

 1. Jag läser kanske 10 bloggar, varav 5 kollar jag dagligen/flera gånger om dagen.

  Jag gillar din blogg väldigt mycket! Generellt gillar jag bloggar är lite spretiga. Kanske att man varvar väldigt vardagliga och ostrukturerade inlägg som skrivs i realtid, och mer strukturerade och planerade inlägg? När det både är personligt och mer uppstyrt, typ. Gillar att läsa om sagovärlden, fototips, behind the sceen vid foto/film, loppisfynd, naturupplevelser. Ja, det mesta du gör!

  Jag gillar när man kan läsa alla hela inlägg på en gång, så man inte behöver klicka in på dem! Gillar tydliga kategorier!

  Det är mina tankar just nu!

  1. Jag är superglad att du inte lägger ner bloggen. Din är den enda jag kontinuerligt följt i flera år ❤

   För att hjälpa dig vill jag svara på dina frågor.

   1. Jag läste din blogg nästan varje dag, men tappade lite då du ändrade senaste gången och jag inte längre kunde scrolla på samma sätt. Förvisso blev det en bättre överblick över inläggen men tyckte det var mysigt att scrolla och läsa samt se de vackra bilderna.
   2. Mina topp tre är nog: Medeltida/sagor, "lantliv" och pyssel.
   3. Jag tyckte din förra design var sjukt snygg och strukturerad så jag gillade faktiskt den.

   Hoppas det hjälper något och ta hand om dig!

 2. Jag har alltid uppskattat din blogg som den har varit. Jag kan inte förklara hur mycket jag har uppskattat dina fotogenomgångar och förklaringar på att använda både kamera och teknik.
  Du är en inspirationskälla när det kommer till bilder och jag får ett lugn av att kolla på dina bilder, det är liksom harmoni.
  Jag skulle aldrig uttrycka "du borde göra si, gör så" för det är inte det som är det viktiga. Din kreativa sida är det som jag dras till, kreativitet är formlös så dit du går, följer jag.
  När det kommer till bloggar så saknar jag det. Det var dock länge sedan jag gav upp min. Men inget slår det nedskrivna.

 3. 1. Jag är en sån person som fortfarande kör med bloglovin' och går in där varje dag för att se om någon uppdaterat. Iom att många lagt ner sina bloggar så är det nu inte så många inlägg som dyker upp längre. Men blir alltid lika glad när jag ser din blogg dyka upp!

  2. Klyschigt kanske, men jag vill läsa om exakt det du vill skriva om! Loppisfynd, diy, högtekniska kamerainlägg (även om jag endast har en mobilkamera), drömmiga inlägg. Vad som helst! Kan till och med bara vara "hej, idag har jag suttit vid min dator/legat i soffan/varit i trädgården hela dagen". ?

  3. Eftersom jag använder mig av bloglovin så är det otroligt sällan jag ser något annat än själva blogginlägg-sidan. Kanske lite tråkigt, men sant!

  1. Åh jag är ju en av dem som verkligen hoppas att bloggar kommer att fortsätta vara en grej! Liksom du beskriver har jag själv dock tappat sugen, jag använder just nu mest min blogg för att typ uppdatera mina vänner och familj om saker i mitt liv...

   Men annars har jag perioder då jag både bloggar själv och läser mycket bloggar, och perioder där jag knappt varken läser eller skriver.

   Som någon skrivit tidigare gillar jag lite "spretiga" bloggar, det blir liksom mer spännande när det kan komma ett fotoinlägg ena dagen och en lång artikel om någons trädgård nästa dag! Sen lyser det ju oftast igenom om personen gillar att skriva om det den skriver om också ^^

   1. Jag också! Vill att bloggar ska få en ny andning och gå in i ett nytt skede! Känner precis som du att jag har perioder då jag superaktiv och både skriver och läser och sen kommer det en period när jag är helt off. Tack för dina tankar <3 <3

  2. Kör också Bloglovin fortfarande! Så glad att de fortfarande finns, för annars hade det varit väldigt lätt att glömma bort. Så glad att du fortfarande gillar att komma in hit och läsa :') Känns så skönt att läsa detta! TACK! <3

 4. På senare år läser jag bloggar rätt så osporadiskt. Är väl max fem stycken som jag kikar in till någon gång ibland då och då när tid finns och jag påminns.

  Din blogg har jag följt sen tidernas begynnelse ? Första åren var jag inne varje dag, dagens höjdpunkt. Men med åren blir den där tiden lite lustigare och helt plötsligt kan veckorna ha gått. Jag brukar alltid titta in på din blogg när du delar på t ex instagram att du skrivit ett inlägg. Påminnelserna uppskattar jag! För jag vill verkligen se och läsa. Du är fantastisk på att skriva och att dela med dig av inspirerande innehåll. Självklart kikar jag in utan påminnelser då och då också. Men blir ledsen på mig när jag kommer på mig själv att jag missat massa inlägg och inte hängt med. Är väl livet och stressen som jagar ? Men en värld utan din blogg hade känts tom... ❤️

  Jag älskar när du delar med dig av dina tankar, om både glada saker och mer jobbiga. Livet är upp och ner. Älskar när du delar inredning, diy, behind the scenes, flatlays och framförallt tycker jag det är så himla kul att se och följa med på upptäckterna du gör med odlingarna och trädgården. Och se ert fina hus! Jag själv har senaste åren börjat fördjupa mig mer i odling och trädgården så det är kul att se inlägg om det ?
  Jag måste också säga att jag tycker det är så fint att fått följa dig i så många år. Det är tråkigt att du känner dig "tyngd" av det gamla eller hur man ska förklara det. Men jag tycker utvecklingen och hur vi alla växer/förändras/utvecklas på olika sett är så härligt att se.

  En startsida.... hmm. Enkelt, stilrent, sökbart, naturligt. Fråga tre var svår ?

  Kram ?

  1. Alltså måste verkligen bli bättre på att dela på Instagram! Vet inte varför jag inte gör det - så knäppt ;D Och alltså tack för dina fina ord! Betyder så mycket att läsa! :') <3 <3 Fick sån enorm självförtroendeboost nu - och superpeppad på att jobba vidare med nya bloggen 😀 😀 Tack för dina tips!! 😀

 5. Om jag ska vara ärlig så läser jag egentligen inga bloggar, för mig passar Instagram bättre! Däremot går jag ofta in på din hemsida/blogg för att leta information/tips om foto eller utskrift osv. Gillar särskilt dina guider man kan få skickade på mejlen och ladda ner. Så uppskattar dina informativa och utbildande inlägg, du gör dom inspirerande!

  1. Men det här är ju awesome! Det är precis så jag vill att det ska vara också <3 Bloggar är inte för alla, men det känns fint att min site kan vara som en informationsbas! Ska försöka göra det ännu tydligare nu med alla guider 😀

 6. Jag följer 6 st bloggar och det är väl ungefär varannan dag jag läser dem, förutsatt att det finns något nytt att läsa, haha.
  Jag gillar att läsa om så moments i vardagslivet och tankar, gärna blandat med bilder relaterat till texten, vissa bloggare spammar sina inlägg med bilder och det behöver finnas en balans, annars kan man lika gärna posta på instagram. Har även verkligen tyckt om dina foto-tips!
  Gällande startsida så uppskattar jag att senaste inlägget ligger först, och det bara är att scrolla ner till nästa, alltså hela inlägg så man inte behöver klicka in på dem.

  Ha det fint!

 7. Jag läser bloggar väldigt sporadiskt. I perioder flera gånger i veckan, andra gånger bara nån gång i månaden.
  Tycker det är hemskt tråkigt att många bloggar stänger ner, för jag uppskattar det längre/långsammare formatet jämfört med typ instagram och youtube. Innehållet är tillgängligt, du behöver inte gå in varje dag för att missa något, inte heller scrolla igenom 15 inlägg för att uppdatera dig om senaste tiden (eller för den delen leta efter nåt intressant).
  Läser väldigt få bloggar, din, underbaraclara och annaritar, och kenza (men den är ju också förbi nu). Gillar också blandningen mellan lite mer lättsamma/spontana inlägg om vad som hänt samma dag, och lite mer tänkvärda inlägg, framförallt personliga. Om hur livet är på riktigt, inte den där romantiska bilden. Behöver ju kanske inte vara så detaljerade, men tycker det är skönt att veta att andra också är vanliga människor i den här världen ? .

  Har tänkt på att jag är SJUKT nyfiken på din omställning till att handla så mycket second hand. Den har märkts lite grann, men det känns som att den skruvades upp rejält när ni flyttade.
  Ska bli så spännande att se vad som händer med bloggen!?!

  1. Tycker också det är så himla tråkigt! Kändes som att en era verkligen tog slut när Kenza satte sin blogg på paus - även om jag verkligen förstår varför.

   Känner nog också att det är det som jag uppskattar med bloggar. Att man har mer tålamod, att det får ta längre tid, att inläggen ofta är tidlösa. Att ett inlägg från 2015 kan vara lika relevant nu som då 😀

   TACK för det här! Så himla bra tankar! Sjukt bra idé att skriva om min Second hand-förvandlig. Jag har liksom inte tänkt på det så mycket själv, eftersom det skett så gradvis. Men nu på min födelsedag så sa syrran att "Det var så svårt att komma på en present till dig för du vill ju ha allt second hand nu för tiden" och jag blev typ lite förvånad. Men sen tänkte jag att "ja, det är ju faktiskt sant" ;D

 8. 1.Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
  Jag läser 12 bloggar, går in på dem dagligen. Vissa flera gånger om dagen i hopp om att nya inlägg har publicerats, hehe.

  2. Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen – hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
  Tycker väldigt mycket om långa, reflekterande texter om livet i allmänhet. Annars loppis och analogt foto. Men älskar allt du skriver om!

  3. Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?
  Gillar när man kommer till senaste inlägget direkt. Och att det finns en sökfunktion så man kan söka på exempelvis "loppis" och få upp alla inlägg på temat, alternativt väl fungerande kategorier.

 9. 1. Jag läser nog 5-10 bloggar, ibland fler ibland färre.

  2. Jag gillar när det är en blandningen mellan tips, vad man har gjort idag, loppisfynd, fotoinlägg, vardag, mm. Vill inte ha för mycket text utan texten måste blandas ut med bilder, blir roligare då. Typ som det här inlägget, lagom blandning liksom. Jag har gillat den här bloggen som den är och tycker den är fin också. Men jag förstår om du vill förnya dig.

  3. Tycker om när det finns en liten meny som du har nu, det gör det lättare att hitta på bloggen. Tycker också om när man kan läsa inläggen efter varandra och inte behöver klicka in på varje för det känns jobbigt.

  1. Håller verkligen med om det där med för mycket text på en gång. Man måste känna sig motiverad till att börja läsa - hur bra texten än är ;D Tack för tips!! :-*

 10. 1. Har gått från att läsa ca 20 bloggar dagligen till endast ca 5st. Alla följer jag på Bloglovin så där samlas alla inlägg så jag slipper gå in på respektive blogg. Jag läser ca 2 gånger i veckan.
  2. Topp tre saker jag gärna ser mer av på DIN blogg: 1. Loppisfynd och inredning -du fotar så vackert och får alla dammiga fynd att se så fina ut! 2. Pyssel!! Det är så stämningsfullt och mysigt att läsa om. 3. Ert hus och allt runtomkring! Superkul att följa dig från rum till rum med tankar om inredning osv! Måste lägga in en nr 4 också för jag uppskattar att läsa de längre inläggen med dina tankar och reflektioner också. Du skriver så bra <3
  3. Eftersom jag följer alla bloggar genom Bloglovin ser jag aldrig designen eller startsidan -bara inlägget! Så för mig spelar det ingen roll.
  Ha en fin kväll!

 11. 1. Jag följer faktiskt inte en enda just nu och har inte gjort på länge. Jag funderade på varför det är så och jag tror att det är dels för att de jag brukade följa har slutat eller uppdaterar väldigt sällan sen har jag liksom inte hittar några nya. Men även för att många som fortfarande kör lägger ut typ samma innehåll på Instagram eller sina andra kanaler som på sin blogg. Då känns det inte givande att även följa bloggen.
  2. Jag älskar din youtube kanal så liknande innehåll på bloggen hade jag uppskattat! Inredning, loppisar och mer av underbara huset! Och fototips!
  3. Jag tycker om när det är enkelt och stilrent. Inte rörigt och lätt att navigera!

  1. Åh men där sätter du fingret på någonting som jag är så trött på. Att lägga ut material från samma händelse. Dels tycker jag inte själv att det är roligt att läsa och sen är det inte kul att skapa det materialet heller för det blir så stressigt när man ska fota till bloggen, filma till youtube och filma till instastory.. man ba puuuuh när ska man leva?! ;D Tack för att du skrev detta 😛

   Tack för dina tankar! 😀

 12. Hej Elin!
  1. Jag läser i princip bara din blogg och Jonna Jinton nu för tiden, och jag brukar kika in i princip varje dag för att se om det dykt upp något nytt inlägg. Annars uppskattar jag alltid att det dyker upp något bra blogginlägg när man googlar något random 😀 Ett exempel är bakningsinlägg och liknande när man behöver tips, men det är inga bloggar som jag följer annars

  2. Jag gillar vardags-inlägg! Eller kanske inlägg om något utflyktsmål eller liknande. Sedan gillar jag dina städ för- och efterbilder på instagram! Hade lätt kunnat se dig göra en asgrym Clean with me-video (som är videor jag älskar att titta på!) Annars gillar jag när du delar med dig av inredning osv 🙂

  3. En bra startsida för mig ska ha tydlig info om vem som driver bloggen och vad för typ av person det är och tydligt vad bloggen kan tänkas innehålla. Tycker också att det är viktigt att på ett enkelt sätt kunna navigera sig mellan olika inlägg och i arkivet!

  1. Blir så glad av att läsa det! Hoppas att jag inte gjort dig för besviken med den glesa uppdateringen <3 <3 Har känt mig som världens sämsta bloggerska under så lång tid nu. Men känner mig samtidigt mer pepp nu än vad jag gjort på länge. Tror den här förändringen kommer att bli väldigt bra för mig 😀

   TACK för alla tips!!

 13. 1. Helt ärligt går jag nog in här var och varannan dag i hopp om nya inlägg. Men övriga bloggar kanske jag läser 2-3 gånger i veckan.

  2. (utan inbördes ordning)
  • Ditt inre liv, alltså djupa tankar och funderingar, ångest, politik, känslan av att hitta hem, dina varmaste minnen etc.

  • Roliga inlägg, såna där som folk höll på med för typ tio år sedan där man gjorde listor och svarade på töntiga frågor.

  • Allt som är du. Second hand handling, fototips, rena inlägg med bara text, dagboksnotiser, ja lite vad som. Med betong på det lugna och stilla.

  • Plantering, växter, sömnad och pyssel! Diy och matlagning.

  3. En fin header och en aside navigation eller en hambugermeny för smartphone. Kul om det finns en sida ”om dig” någonstans också. Måste självklart inte vara på första sidan.

  1. Hahah jag kunde inte låta bli att fnissa till när jag läste punkten "roliga inlägg". Listor är ju kul?! Varför gör man inte det längre?!

   TACK för pepp! Du anar inte vad det gör med pirret inför skapandet av nya bloggen! 😀 😀 <3

   Och superbra tips!!!

 14. 1. Jag läser bloggar varje dag, älskar bloggar för det är där jag hittar inspiration och kan läsa i lugn och ro. Jämfört med till exempel Instagram där det absolut handlar om att bli inspirerad till viss del men också mycket för att se vad kompisar gör. Jag är lite beroende av bloggar - på ett härligt sätt, haha. Det blir ungefär 15-20 bloggar som jag läser dagligen. I princip varje morgon läser jag bloggar.

  2. - Vardagligheter med bilder som både är tagna i nuet och som är mer genomtänkta. Reflekterande texter där inemellan. Älskar när folk skriver som de är i ett telefonsamtal och tar med olika skämt och sådant som kan verka irrelevant för andra, men som oftast blir det roligaste att läsa. Jag tycker om när det blir en blandning av allting, högt och lågt. Korta inlägg, långa inlägg. Sponsrade och opponerade. Mina favoritbloggar förutom din är Underbaraclaras, Elsa Billgrens, Andrea Hedenstedts och Sofia Woods. De har en bra mix av allting och känns som kompisar för mig. Du känns också som en kompis men desto mer på Instagram upplever jag det som.

  - Tips i form av DIY, recept, loppisar, trädgård och aktiviteter. Ja, mycket sådant du bloggar om!

  - Dina reflektioner! Du är så klok.

  3. Struktur, att det finns tydliga kategorier med underkategorier och kanske till och med under-underkategorier.

  1. Osponsrade ska det ju såklart stå...det är för mycket med uppsatsen i huvudet just nu, haha.

  2. Men alltså hur underbart?! Det finns äkta blogg-lovers kvar!! Ger mig hopp 😉 :-* Tack för dina tankar och tips! Ska definitivt kolla in på dina bloggtips också och finna inspiration <3

 15. Förr i tiden läste jag bloggar dagligen, flera gånger om dagen till och med. Nu för tiden är jag lite ... "Jag kommer och går"-personen, på ett ungefär. Ibland är jag extremt aktiv och går in och tittar dagligen om någon skrivit något nytt. Om personen inte har gjort det sätter jag mig och börjar från dag ett som personen började blogga och läser mig fram till slutet (senaste inlägget). Medan jag vissa perioder har väldigt mycket annat som sker i mitt liv/mår dåligt, så jag inte hinner ta mig tid till att läsa (eller skriva själv) så ofta (just nu är det projektet "rädda mitt torp från förfall" som tar väldigt mycket tid och energi tex så jag knappt hunnit läsa något på några månader nu). Dock går jag alltid när jag har tid tillbaka och läser allt jag har missat när jag har tid/mår bättre.
  Vad gäller hur många bloggar jag läser ... Förr läste jag övermänskligt många bloggar ... Dock växte jag upp, kände att mitt intresse för att bara fokusera på en sak (fototeknik) upphörde och många av de jag följde fokuserade mer på stadsliv, fest och dylikt som inte tilltar mig alls. Så sedan 2015 har det bara varit din blogg och Jonna Jintons blogg som jag läst. Enstaka tillfällen har jag såklart tittat in på andra bloggar med, men det har bara varit ni två som tilltalat mig lagom mycket att stanna kvar.

  Jag älskar din blogg och att du varierar innehållet i den! Min lista skulle väl bli mer än en topp-tre så ... Kort och gott kan man väl säga att jag tilltalas av saker relaterat till ert torp, inredning och detaljer i hemmet, vardagsmys, natur&skog, trädgård, vedhuggning, sagovärlden, medeltiden, loppis, pysselprojekt, lite tips och tricks då och då med tex fotorelaterat ändamål eller bara tips på pyssel man kan göra. Så eh ja, typ allt du redan skriver om. (:
  Och jag håller med Emma om att det skulle vara trevligt både med personliga real-tids inlägg som är mer spontana, blandat med lite strukturerade och planerade inlägg? Tycker det känns som en fin blandning som dels gör bloggen mer personlig och lätt att relatera till. (:

  En bra blogg-startsida för mig skulle vara att man ser åtminstone ett (kanske fler än så eller möjlighet att kunna visa mer än ett inlägg i taget om man vill sträckläsa utan att behöva klicka runt?) inlägg i sin helhet så man inte ska behöva klicka sig in på dem för att se hela. Men utöver det är jag inte kräsen alls. (:

  Lycka till med omstruktureringen! <3 (:

  1. Är precis likadan med att komma och gå i perioder! Det är kanske det jag har haft svårt att ta hänsyn till, utan velat att det ska flyta på. Så glad att du fortfarande hänger med här på bloggen! Sån ära att få vara en av dina två <3 Tack för dina tankar! Jag vet inte varför det är så svårt för mig att förstå att ni vill se det som intresserar mig. Det är klart ni vill! Det är ju därför ni hänger här och allt blir ju roligare när personen brinner för ämnet. Känns så fint att få den här påminnelsen <3

 16. Jag läser inte så mycket bloggar längre just för att jag tycker att det har blivit så himla pretantiöst! Det är guider hit och dit och superstylade bilder. Jag gillar när man får följa med i vardagen och lära känna personen på djupet. Kanske man får veta en liten hemlis, följa med på långvariga projekt. Sånt får mig att vilja läsa en blogg 🙂

 17. 1. Varje dag!
  2. Älskar de inläggen som varit lite mer personliga om prestation och att inte alltid må så bra. Gillar också mer vardagliga inlägg, extra mycket när det blir en berättelse. Gillar även behind the scenes på fotograferingar!
  3. Bara inläggen rakt upp och ner så att man inte behöver klicka så mkt.

 18. Hej Elin!

  Jag läser fyra bloggar varje dag varav en är en av dom.

  Jag älskar mer personliga bloggar och dess innehåll. Uppskattar struktur och ordning. Gärna olika teman som man följer, ex dagens lunch kl 12, listan om saker att göra i veckan, tutorials.
  Gärna att det finns inlägg ungefär samma tid varje dag så det gör det enkelt att följa.
  Gillar bilder och speciellt då dina.

  En tydlig startsida är toppen, alla inlägg i följd och sökmotor för att hitta saker. Gärna tydliga kategorier.

  ??

 19. Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
  1. Åh jag går i här varje dag med hopp om ett nytt inlägg. Jag läser 4 bloggar, varav din alltid varit den största favoriten!

  Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen – hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
  2. Åh så svår fråga då jag tycker om din blogg precis som den är och vad den har varit genom tiderna (har följt dig sedan 2011 och på något sätt känns det som att man har "växt med" bloggen och dig. Men jag har alltid älskat att läsa om det mest vardagliga för att jag tycker du har en sån härlig humor som jag tycker kommer fram när du bara "pratar skit" om vad du gjort den senaste tiden, haha. Älskar loppisfynd och inredning (wow säger jag bara!!) och skulle älska att få ta del av mer trädgård och växter nu när du bor på landet! Älskade back in the days när du delade med dig av dina musiklistor! Och såklart sagornas värld <3 Inte bara i Sagosystrar utan hur du har lyckats smyga in det mystiska, äventyrliga och allt det magiska in i vardagen!

  Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?
  Tycker bäst om när det senast inlägget dyker upp först när man kommer in! Eftersom att man klickar sig in dagligen för att se om det kommit en uppdatering så är det skönast om man kan se det på en gång!

  Tack för en magisk blogg Elin!
  /en egentligen typisk "spökläsare" som i princip aldrig kommenterar eller gör ljud av sig men som funnits med sedan länge och borde visa min tacksamhet mer oftare!!

  1. Men alltså vad glad jag blir!! Har känt mig som världens sämsta på att blogga så länge, så blir så himla himla glad av att läsa :') Tack för alla dina fina ord! Sån himla pepp jag fick nu! <3 <3 Så glad att du tog dig tiden att skriva nu också - betyder MASSOR!!

 20. Jag går in på 4-5 bloggar dagligen (Elin du är en av dem!) via mobilen, sen har jag en lista på 15-20 på datorn som jag läser sporadiskt.

  Jag gillar spretiga bloggar som ändå har en röd tråd! Som dina andra kanaler är med inredning, foto, djupa tankar osv

  Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?

  Tydlig, mobilanpassad och inte så man behöver klicka in sig på varje inlägg. Som du har nu att nyaste inlägget är i sin helhet och de andra "klickbara" är perfekt, men beror förstås på hur mycket en blogg blir uppdaterad, missar man fem inlägg för att man inte läst på någon dag så blir det jobbigt att klicka in på varje inlägg så då är scrollning bättre

  Älskar välskrivna bloggar som har en tanke bakom sig och det är din!

 21. Jag har aldrig följt någon annan blogg än din. Jag brukade gå in oftare för många år sen för att se om du uppdaterat men nu går jag in kanske en gång varannan månad och kikar ikapp. Jag har alltid gillat din blogg men jag har inget att jämföra med då jag faktiskt aldrig direkt följt eller läst någon annans. Jag gillar en stilren stil och layout som är lätt att navigera och att man inte behöver klicka in på inläggen och där inläggen är i kronologisk ordning.
  Jag gillar att du alltid har med mycket foton i dina inlägg. Jag gillar också att läsa om allt kreativt och om små smultronställen, inredning och fina loppisfynd och såklart dina naturinlägg.

 22. Jag läser så sällan bloggar, att det blir om jag är nyfiken på det någon skriver i en "svep-upp" på Instagram. Eller om det har hänt något som jag vill läsa mer om. Det är lite synd, för bloggar kan vara så härliga. Men jag har tappat det och i och med det tappar man ju djupet på något sätt. Instagram är så snabbt och det swishar förbi i ett flöde. Blev lite sugen på att läsa bloggar igen nu.

  Jag skulle, som någon skrev, också uppskatta drömmiga bilder och loppisfynd. Men allmänt så gillar jag alltid när människor är genuina och engagerade i sin grej, vad det än må vara (utom sport och politik typ). Drömma mig bort och läsa dina fina texter. Du är ju så härlig och sprallig. Du kommer på något, det är jag säker på.

  Om jag läser en blogg gillar jag den gamla stilen med något slags flöde där man scrollar och det nyaste ligger överst.

  Länka från insta så jag kommer ihåg att läsa! Kram!

 23. 1. Jag läser aldrig bloggar, bara när någon länkat ett blogginlägg på sin insta story och det går att swipea upp.

  2. Jag vill läsa om dina projekt, fotojobb, vill också se dina bilder och trädgård, diy, loppis

  3. Jag vill se det senaste inlägget på startsidan samt en beskrivning av bloggen.

 24. 1. Genom åren har jag pendlar mycket i mitt bloggläsande, både vad gäller innehåll och mängd. Just nu läser jag ca 5 bloggar som jag verkligen är intresserad av att läsa ca 1 gång i veckan. Sätter mig med en kopp te och ser fram emot en mysig och givande stund.
  2. Jag vet att du i grunden är mycket av en fotoblogg men de inlägg jag älskar mest, både här och på Youtube, är de som handlar om secondhand/inredning, natur/dina resor hem till Skara och såklart sagosystrarna/medeltidaveckan. Sen är ju alla dina bilder magiska och förgyller allt!
  3. Jag tycker om bloggar där alla inlägg kommer direkt efter varandra i sin helhet. Jag är inte jätte förtjust i att klicka mig in på olika inlägg om du förstår vad jag menar.

  Tack för en superbra blogg!

 25. Läser just nu mest din blogg, sedan läser jag de som jag orkar/hinner. Ibland kollar kah bara bilderna ... mest för att det är så fint.
  Jag tycker det är roligt när blogg/Instagram får vara 2 olika. Att de man gör på insta är på insta, ja men kan dela bilderna på samma ställen såklart, men då kanske man går in djupare och mer med fler bilder också.

  Tycker om att det är så blandat. Älskar dina funderingar, kameratips etc. Det känns så fint att följa någon som man känner sig lite kompis med, om du förstår hur jag menar ? För när du skriver och delar med dig, känns det lite som att man är med och lyssnar när du berättar om din dag typ. Gillar personligt blandat med i princip det som faller dig i smak att skriva om. Jättejobbigt att säga så. Kanske, men det är ju liksom lite så. Det är dig vi följer för att du är den du är, och du bjuder på en rätt bred men ändå samlat innehåll.

  Jag älskar att se info om den som äger bloggen, är något många är skitkassa på faktiskt.. blir inte lika roligt att läsa deras bloggar då. Tycker jag... senaste inlägg överst. Istället för att behöva navigera för att hitta dem.

  Jag gillar din blogg som den är. Sedan är det rent krasst, skitkul o läsa någons blogg som är lika gammal som jag... haha. Antingen är det yngre/äldre som jag läst. Oavsett om det bara är 1 år hit och dit, så är det för mig kul och läsa om någon som är i samma ålder (1988 ftw ?❤)

  Jag gjorde om min blogg helt när jag flyttade till Boden, som typ är en ganska allmän blogg idag, men jag fick mer energi av den när jah "började om".

  Jag tycker dock om bloggen mest för att det är du som ligger bakom den !
  Kram Iza

 26. 1. Läser några få. Inte alls så många som förut..
  2. Att du kan få en enkel sak som ett hundkex att dofta sommar, man känner den svala vinden, känslan. Dina bilder o texter är magiska. Det är mkt rofyllt o äkta att följa dig!
  3. Lätt tillgängligt, stories med ”swipe up”, men inte med lockande som vissa influenser använder sig av för o luras in, som ”smaskiga rubriker” eller man säger A men B får man läsa på bloggen..

  Och som jag märkte nu, klickade inte i någon ruta o då blev det error... då pallar man inte kommentera igen för det blev fel o man blir utslängd från kommentaren utan o kunna gå tillbaka igen ? när man skrivit en lång kommentar

 27. 1. Jag läser två bloggar regelbundet - din och Jonna Jintons. Kollar in minst en gång om dagen, ibland två ? Även om det inte finns någon uppdatering gillar jag att scrolla runt bland gamla inlägg för att få fotoinspiration, men ibland också outfit- och inredningsinspo! Sedan finns det random bloggar jag snubblar in på då och då och bara kikar runt lite, men det kanske inte räknas 🙂

  2. Jag älskar sånt där "tråkigt" vardagligt!! Typ vad man åt till frukost, vilka kläder man hade på sig, vad man tänkte på under dagen osv.! Älskar foton som det lagts mer tid på, men tycker om mobilbilder tagna i farten också! Uppskattade dina veckouppdateringar av just den anledningen! Men egentligen skulle du kunna posta vad som helst, kommer ju hit för att jag tycker du som person är intressant 🙂

  3. Jag tycker om att kunna se hela (iaf det senaste) blogginlägget på framsidan 🙂 Vissa bloggar visar bara titeln och kanske bara en liten snippet av inlägget, är inte så förtjust i det personligen.

 28. 1. Jag läser nog 4-5 bloggar kontinuerligt och uppdaterar Bloglovin flera gånger om dagen (morgon/lunch/kvällskvisten) i hopp om nya inlägg! 😀 Därutöver har jag en handfull till som jag bara läser om det verkar som ett bra inlägg. (Din blogg tillhör den första gruppen, eller kärngruppen som den heter i appen ?)
  Jag håller också med om att bloggar är ett fantastiskt medium - man kan läsa det när man vill, det är oftast en bra blandning mellan lättsamma och tänkvärd inlägg, innehållet försvinner inte i flödet på samma sätt som IG, FB eller YouTube (kanske mest för att bloggflödet är så kurerat av mig) - men framför allt är det lite som att meditera, eller att brevväxla med en vän, när man läser om hur någons dag har varit/vad de tänker på/vad som händer i deras liv. Så med ett blogginlägg så känns det som att bloggaren är säkrad att meddelandet kommer fram, till skillnad från på de andra kanalerna. Och på nått sätt känns en blogg som mer "på riktigt" än andra sociala medier ?

  2. Som så många andra här i kommentarerna gillar jag blogginlägg där man kommer nära bloggaren - det kan vara allt till vardags funderingar över morgonteet, senaste loppisfynden, härliga rutiner man skapar för sig själv, ett inlägg om att saker är svåra eller att orken inte finns, en lustig lista över de bästa guilty-pleasure serierna man ser, etc. Jag älskar din blogg för att den har en sån himla härlig ton, den är både fylld med professionella tips men också flummiga vlogs och funderingar, i kombination med en smittsam glädje för det lilla, för de små glädjeämnerna i livet. För att vara konkret så skulle det vara otroligt intressant att t.ex se hur din vardag har förändrats sedan ni flyttade, läsa mer om ditt sagointresse (hur började det?), läsa några av dina drömmar framöver både karriärsmässigt och på ett personligt plan (kanske ett "om jag vann 25 miljoner, då skulle jag..."-inlägg) etc.
  Jag läste nånstans att det kunde hjälpa på skrivblockader att visualisera vem det är man skriver till, kanske du behöver en ny målbild för din text? (Typ tänk att du skriver det till en nära vän eller din syster, t.ex) ?

  3. Svår fråga! Jag läser mest bloggar genom Bloglovin ?

 29. Älskar stillheten och eftertänksamheten i din blogg och framförallt dina inlägg! Saknar att känna att man lär känna en persons tankar genom skrivandet, utan nuförtiden kommer allting via video eller podd. Går in på bloggar flera gånger i veckan för att läsa inlägg och ta del av deras vardag, men många har förflyttat över sin plattform till Instagram, där jag ärligt talat tycker man förlorar mycket att det personliga som kommer med en blogg. Hoppas verkligen du hittar ett nytt format som du blir nöjd med, ska bli så spännande att se ❤️?

 30. 1. Följer mellan 100-200 bloggar, läser varje dag.
  2. Jag vill följa med på ALLT. Älskar att se dina dagar, ditt fina hem, vad du funderar på. Min favoritbloggar är Elsa Billgren, Krickelin, Johanna Bradford och Sandra Beijer.
  3. Bloggen måste funka via Bloglovin, annars ryker den för mig. Men följer för många för att läsa utanför. Unnar mig dock att läsa några inlägg varje morgon på jobbdatorn och då är det viktigt att man inte måste klicka på ”läs mer” för att läsa ett helt inlägg!

 31. Jag älskar tips, inspiration och projekt. Typ tio tips på bra kläder att plåta eller ett still life projekt med processen, behind the scenes ich resultatet. Jag läser bloggar med instagram som första steget som sedan kan leda in till blogginlägg när jag vill veta mer.

 32. Jag älskar tips, inspiration och projekt. Typ tio tips på bra kläder att plåta eller ett still life projekt med processen, behind the scenes ich resultatet. Jag läser bloggar med instagram som första steget som sedan kan leda in till blogginlägg när jag vill veta mer.

 33. 1. Jag läser 4 bloggar. Flora Wiström är jag inne på dagligen och Kenza (när hon fortfarande bloggade) men till exempel dig och Jennifer Stroud går jag inte in på lika ofta för jag vet att ni inte uppdaterar så ofta. Så mer regelbundna inlägg uppskattar i alla fall ja, även om det bara är en gång i veckan.

  2. Jag gillar de vardagliga blogginläggen mest men uppskattar typ allt.

  3. Som någon annan har skrivit, att hela inläggen går att läsa och att det är lätt att gå igenom bloggen och hitta om man söker något specifikt.

 34. 1. Jag följer bara två bloggar just nu. Använder bloglovin och går in där 1 gång per dag ungefär!
  2. Hm jag gillar nog det mesta, älskar dina bilder såklart och "vardagstankar". Har också gillat att följa er husresa och second hand hauls är mycket kul!
  3. Så jag följer via bloglovin ser jag inte riktigt startsidan, men i övrigt hatar jag när en behöver klicka in på varje inlägg för att läsa det!

 35. 1. De flesta bloggare jag tidigare följt har slutat blogga tyvärr. Så följer inte många bloggar längre. De bloggar jag läser hittar jag till genom länk på Instagram, så som jag hittade det här inlägget.

  2. Jag vill läsa om det som intresserar dig. Jag började följa dig för att jag gillade din speciella nisch, foto, sagoäventyr och andra kreativa saker. Jag gillar sådana inlägg.
  Men jag vill inte att du ska försöka "göra dig till" och skriva inlägg som andra vill se, utan jag tycker att du ska dela med dig av det du vill dela med dig av. Det gör dig mer äkta och då blir det mer intressant att följa dig.
  Di blir inte lyckligare av att slänga ihop inlägg som vi läsare vill ha om det inte finns någon känsla bakom det. Utan jag tycker du ska blogga för att du själv vill och inte göra det för oss läsares skull.

  3. En bra bloggstartsida är när man kommer till inläggen direkt och inte behöver klicka sig vidare till dem.

 36. Hej! Jag älskar framförallt dina tekniska foto & videorelaterade tips och tycker att allt du delar är inspirerande. Är själv galen i loppisar, utflykter och vackra platser. Du fångar även sånt och skriver med ”lätt hand”, alltid intressant att läsa. Jag läser typ endast din blogg och den hittade jag för några år sen när du gjorde en tutorial på att göra en egen kamerarem vilket jag var på jakt efter så... bra SEO! 🙂 Jag skulle fortsätta att läsa din blogg hur du än skruvade den. Känn dig inte bunden till vad läsaren ska vilja ha, utan vad du befinner dig och vad som driver ditt skrivande. Då tror jag att det blir bäst och mest engagerande. Personligen går jag in typ kanske en gång i månaden (eller när jag ser i andra kanaler att du postat) och när du skrev mer frekvent så bulk-läste jag allt jag missat. Typ som att få en retroaktiv godispåse 🙂 Sååå glad att du inte kommer lägga ner. Mer Elin åt Sverige!

 37. Själv följer jag inga bloggar men kan läsa något inlägg om det är något jag fastnar för. Just hos dig skulle det kunna vara dina fototips, bts, före och efter bilder. Ser att du bor väldigt fint så inrednings och klädtips.
  Helt ärligt är jag inte intresserad av läsa om det persoliga om det inte har hänt något speciellt, det tycker jag är roligare att fälja på tex instastory. Kram

 38. 1. Jag läste ca 3-4 bloggar förut och kollade då efter nya inlägg dagligen, nu har alla lagt ner eller skriver betydligt mer sällan. Jag förstår dem absolut men tycker att det är lite tråkigt att inte ha någon att läsa längre.

  2. Jag vill läsa sånt som känns genuint, spontant och inspirerande. Kanske kan bli den värsta sortens press att leverera just det men det jag menar är att det inte behöver vara så krångligt. Du får gärna berätta om dina tankar om livet på landet, berätta om vad som inspirerar dig osv. Bloggen känns kanske mer som ett personligare komplement till din seriösa företagssida, i alla fall för mig. Ett helt annat alternativ skulle kunna vara att flytta blogginläggen till företagssidan men då enbart skriva om foto och skapande, så att det blir mer som artiklar. Jag hade uppskattat det, även om jag hade saknat det där som bara handlar om livet i sig också.
  Jag hade absolut inte behövt inlägg varje dag, en till två gånger i veckan hade räckt. Knappt det ens, men gärna ganska regelbundet.

  3. På första sidan vill jag direkt kunna se senaste inlägget och lätt hitta olika kategorier och arkiv om jag vill bläddra.

 39. Jeg leste mer blogger før da jeg selv hadde blogg. Men jeg har fulgt deg Elin siden du startet. Jeg syns du skal følge hjertet å skrive om det DU har lyst til, ikke hva alle andre forventer av deg. Om du lager noen innlegg ønsket av lesere syns jeg det er fint, men det er DU som skal skrive det du har på hjertet. Jeg liker bloggen din akkurat som den er, den er ærlig og fin, du gir av deg selv. Mange fine bilder og videoer, samt flotte skildringer av livet.

 40. Jag följer 4 bloggar- din, spiderchick, Jonna Jinton och Isabella Löwengrip, kollar minst 3 gånger i veckan men i perioder varje dag ihop om ett nytt inlägg?

  Det jag älskar med din blogg är harmonin i din design och dina bilder-liksom hela stilen!
  Och så älskar jag mixen av dina inlägg! Det är varierat korta/långa, allvarliga/roliga, vardag/kuligheter, jobb/privat, inspirerande och ärligt-hela paketet- och jag älskar det!
  Har följt dig länge och du är en av få som jag verkligen håller fast vid❤

  En bra blogg för mig är enkel och tydlig och inläggen är det centrala-inte 711 klickningar och val för att komma dit..
  Jag gillar mixade inlägg, men älskar vardagsinlägg och ärliga tankfulla inlägg blandat med pyssliga?

  Tack för att du gör det du gör❤

 41. 1. Jag följer två bloggar, varav din är den ena. Många har ju lagt ner, och har väl inte hittat nya. Jag är 27 och har följt dig sen jag var tonåring, känns som att du alltid varit med på ett hörn.

  2. Jag älskar när du uppdaterar någon av dina medier! Oavsett vad det handlar om. Jag tror att det är för att man följer DIG, många andra skapar material man följer. Men dig följer man när du skapar material. Låter kanske flummigt. Jag uppfattar det så, du är så genuin och vanlig (på allra bästa sättet!). Jag känner liksom att vi umgås (haha creepy kanske). När du så ärligt bara finns och gör det du älskar gör du att jag vågar vara mer jag.

  3. På startsidan vill jag se de senaste inläggen, men även ha lätt att välja kategori eller söka på ord/inlägg.

 42. Jag kollar bloggarna jag följer varje dag. Det har blivit ganska många färre med åren, som du säger har folk slutat at blogga. Jag tycker fortfarande det är roligast att läsa om människors vardag och fest, om tankar och det som är genuint och viktigt. Det är kul med variation, men jag skippar ofta recept eller "5 sätt att ..." och olika råd. Det ska vara personligt utan att vara utelämnande om de inte vill skriva om det. Jag vill bara slappna av och känna att vi alla är ganska lika ändå som människor.

 43. 1. Jag läser typ 12 bloggar och jag läser dom ganska regelbundet.
  2. Jag älskar bloggar som innehåller mycket vanliga inlägg om livet, vad personen i fråga tittar på för filmer/serier, lyssnar på för poddar, läser för böcker och bara livet i största allmänhet.
  3. Min favorit när det kommer till bloggar är när man kan läsa hela inlägg utan att faktiskt behöva klicka på en 'läs mer eller read more' länk. Och att det ska vara lätt att hitta olika kategorier och inlägg.

  Det skulle vara så roligt om du hade kvar din blogg för jag har nog läst den i 10+ år nu och tycker fortfarande att den är så mysig.

 44. Jag läser bloggar nästan varje dag, jag följer några få väl valda, inte för deras perfekta hemsida eller optimerade inlägg, utan för att de delar med sig av sig själv (men av de saker de är bekväma med, när de är redo). Det blir mellan ett till tre inlägg per dag. Ibland är de långa, ibland korta, ibland är det tips om en eller flera saker/produkter/hacks som höjt deras livskvalitet.

  Ditt berättande, om livet, om att inreda hus och hem, om trädgård och skogspromenader, det nya livet.
  Dig och din resa, funderingar och frågor du har, insikter etc.
  Om att vara en kreativ entreprenör; den kreativa sidan, den praktiska sida (ex papper, tryck) samt företagandet.

  Jag trillar gärna rakt in i flödet. Om bloggen och ditt företag kommer vara på samma sida förstår jag att det kan behövas finnas info om dina tjänster och CTA’s överst. Det går ju att skrolla förbi om man vill. Att behöva klicka mig vidare är inte min favorit.

 45. 1) jag följer 2 bloggar, dig och Fanny Staaf. Enda anledningen är att jag får upp dina vackra bilder i stort format här på bloggen, vilket jag inte kan få på Instagram. Jag skummar bara igenom texten, vill bara se bilderna.
  2) det jag uppskattar mest att läsa här är PS/light room tips & fotograferingstips.

  3) det första jag vill se är dina vackra bilder i ett bildspel.

 46. 1. Jag läser 2-3 bloggar och kikar in ett par gånger i veckan!

  2. En mix av helt vardagliga saker, vad du gjort under veckan/dagen eller hur ditt kontor sen ut atm eller om du fyndat något litet på loppis. Men också lite tips och trix inom foto och redigering, behöver inte vara stora guider utan små skav enkla tips uppskattas jättemycket det med! Och kanske något inlägg om du har en mer stylad fotografering eller uppdrag! 🙂

  3. Man ska direkt se första inlägget i sin helhet nedanför bannern och sen älskar jag enkelt kunna scrolla vidare och se äldre inlägg i sin helhet nedanför. Men det är också uppskattat med sökfunkter och katigorier högst upp så man enkelt hittar. Så det är väl lite så som du har nu haha ?

  Älskar din blogg! Det är den jag följt längst av alla bloggar! Så glad att du ändå vill fortsätta!?

 47. Jag läser bloggar dagligen som en morgonrutin, istället för tidningen sa att säga 🙂
  Jag följer (alldeles för) många bloggare (haha, hinnar ibland inte). Det är en salig blandning av inredning, gamla hus & ting, styling (stilleben, inte mode direkt), food blogging, bakning, resor, natur, livet i Sverige, lantligt levande, loppisfynd, livsstil, fotografi och mm.
  Jag uppskattar bloggar utan reklam som syns med fina bilder som din, Jonna Jintons, krickelins, Lalinda för att nämna nagra få. med en viss lantligt, rustic stil, lite romantiskt kanske, om du vet var jag menar.
  Jag har följt dig sen några år och gillade speciellt fototips och dina videos om det alldagliga livet på jobbet som ett företagare som jobbar hemma.
  Är glad för dig att ni lämnade storstan och kan nu visa mer såna fina bilder som ovan med cykeln 🙂
  Kör på jag vill fortsätta läsa om dig och ditt arbete/liv, tack!

 48. Jag läser bloggar ganska mycket, åtminstone flera gånger i veckan men det kan i perioder vara mer ellet mindre. Följer ca 10-15 st minst.

  Jag skulle älska att läsa om allt från fototips & loppisrundor till dina tankar om livet & vardagen i Örebro (typ veckans planering som egen företagare vore suuuperspännande att läsa om).

  Jag uppskattar om jag när jag klickat in på ett inlägg bara kan skrolla vidare neråt och läsa. Tycker att det är omständigt när man behöver klicka bakåt och sen vidare in i ett nytt inlägg. Annars är det viktigt med en bra överblick, tydlig tillgång till bloggens kategorier och en sökruta tycker jag ?

 49. 1. Jag använder fortfarande Bloglovin och följer många bloggar där men det är ju som du säger många som lagt ned bloggandet så nu är det ett 10-tal favoriter som dyker upp men som jag älskar att läsa. Det är som mitt mysigaste magasin typ.

  2. Jag gillar dina resonerande och reflekterande inlägg (som detta) och de som är som små berättelser typ kring dina fina bilder.

  3. Jag tycker det ska vara en bra mix att att snabbt komma till inläggen/flödet men också lätt att få en ”överblick” över personens hela verksamhet och vem det är (typ).

  Och jag förstår verkligen att du söker en förändring efter så många år. Kanalerna förändras. Vi förändras. Våra beteenden förändras. Hoppas du hittar en väg framåt som funkar för Elin 32 år. ❤️❤️❤️

 50. Hei!

  1) Jeg leser 3-4 blogger som jeg klikker meg inn på daglig, inkludert din.
  2) Jeg syns du har en superinspirerende blogg! Du tar kjempefine bilder; at du klarer å ta så fine bilder av hverdaglige ting, det syns jeg er inspirerende. Jeg kunne tenkt meg mer foto- og Photoshoptips. Dét kombinert med reflekterende innlegg som da du tok valget om å flytte på landet hadde vært en perfekt kombinasjon.
  3) Liker at innleggene ligger på siden i sin helhet, altså at man ikke trenger å klikke seg inn på dem. Ellers at alle innleggene er strukturert i kategorier så det er lett å finne frem.

  Håper du finner et format du er fornøyd med, gleder meg til resultatet!

 51. Hej Elin!

  1. Jag läser via Bloglovin om jag använder min iPad men mest läser jag direkt från mina favoriter i mappen på datorn.
  Jag tar mitt morgonkaffe och myser upp framför datorn och och läser nog ett 30 tal bloggar om jag hinner innan de andra vaknar. Få uppdateras varje dag, men jag läser både svenska, franska och engelska bloggar och har gjort sen typ 2008.
  Underbara Clara, Elsa Billgren och du är min topp tre.

  2. Jag älskar "spretigheten" i bloggar, en salig blandning med vardag, personligt och stylat, inredning, loppis, foto, natur, trädgård, fina saker, lantligt, tips, ja du vet - precis så som din blogg är! Jag tycker om kortare inlägg med 4-5 bilder med text även om dina bilder oftast inte behöver någon, de säger ju mer än tusen ord 🙂

  3. Jag tycker att man lätt ska komma till flödet och inte behöva klicka fram och tillbaka mellan inläggen, en startsida med flödet ett klick bort är perfekt. Då kan man kolla upp det man söker men vill man bara läsa bloggen kan man scrolla alla inlägg.

  Längtar tills du kommer tillbaka, din blogg är underbar!

  // Från en som äntligen tog mod till sig att kommentera, jag är en extrem blygis

 52. 1) läser två bloggar! (Din och UnderbaraClaras haha) Går in dagligen, ofta två, tre gånger per dag för att kolla om något är uppdaterat.

  2) allt som har med hus och natur att göra! Och sagor, medeltiden mm. Och dröminlägg vore lite mer nische-ade inlägg som typ: Favorit dokumentärer om historia, sytips på kläder, lista gärna dina favorit filmer och böcker för komma i sago/fantasy stämning!

  3) gillar när man kan se på en gång om det finns ett nytt inlägg. Har alltid gillat dina headerbilder!

 53. Jag läser bloggar varje dag! Följer 7-8 bloggar sedan massor med år tillbaka och utöver det kommer och går det lite bloggar varje år. Jag har följt dig sedan du startade upp din blogg och har nog aldrig missat ett inlägg, din blogg är utan att tveka en all time favorite!! Varje dag kikar jag in och hoppas på att få ta del av stort som smått. Tack och lov för instagram dessutom, att jag kan få följa dig där och att du sprider värme och glädje i det lilla i livet.

  Jag älskar bloggar som blandar mellan texter, bilder, filmer, känslor, pepp och depp, personligt och informativt.. Alltså gillar jag bloggar som bjuder på mycket av varje! Att läsa vad någon gjort varje dag blir tråkigt i längden, men att få läsa om djupare tankar som bollas runt för att sedan nästa dag bara mötas av en gäng lyckliga bilder är så mycket lättare att relatera till eftersom livet alltid svajar upp och ner. Jag älskar alla dina vloggar, jag älskar alla dina informativa inlägg om konkreta tips på utrustning, redigering osv och jag älskar att du kan dela med dig av stort och smått. En endaste stor och härlig blandning av allt och ingenting, precis så som livet är.

  En bra startsida för mig är en sida som är lätt att bara skrolla igenom. Jag tycker om när inläggen kommer upp direkt och det inte behöver klickas in på varje inlägg för att läsa utan jag kan bara skrolla vidare för att läsa mer, samtidigt ska vara enligt att söka efter specifika kategorier eller inlägg.

  Jag ser fram emot att få fortsätta följa dig. Sköt om dig!

 54. Jag läser kanske max 5 bloggar, och tittar in på dem några gånger i veckan.ed?

  Älskar de ostrukturerade vardagliga inläggen, de är helt klart roligast!
  Sen är jag en sucker för långa texter och tankar om livet, känslor osv.

  Jag gillar bloggar ”utan startsida”, alltså där man kommer direkt in i ett inlägg.
  Är inte så förtjust i sidor som bara visar en liten del av inlägget och så får man klocka på ”läs mer”. Tycker det är bättre med allt i ett långt flöde.
  Viktigare då med ett bra index/arkiv och sökfunktion så kan lätt kan klicka sig bakåt

  en sak till;
  DU ÄR BÄST! Din blogg är helt klart hela internets mysställe!

 55. Jag saknar bloggar och föredrar det före instagram. Läser i nuläget ett fåtal regelbundet.

  Personligen tycker jag instagram "går för fort" (börjar bli gammal) och bloggar blir
  som en mysig stund där en kan plocka fram en kopp te, precis som en läser tidningen.
  Det ger mycket mer värde.

  Gillar att läsa dina texter! Och om jag ska peka ut något specifikt så är det kul att läsa om
  fototips, sagoäventyr, DIY, naturen och tankar om livet.

 56. 1.
  Jag läser bara 2 bloggar regelbundet (typ några ggr i veckan), sen händer det att jag kommer in på en random blogg när jag googlat på något DIY-recept eller sökt info om något, och då kanske jag spenderar en stund där om innehållet känns intressant.

  2.
  Jag tycker inte att man som läsare ska styra innehållet, det blir på något sätt mer kravfyllt för bloggaren då, mer som ett jobb och mindre personligt. Det känns som att det är då det börjar gå utför. Men det jag uppskattar att läsa om är djupare tankar och funderingar om livet varvat med vardagliga saker som känns inspirerande... typ second hand, inredning, odling och sånt.

  3.
  Som många andra skrivit så tycker jag att inläggen ska synas i sin helhet så att man inte behöver klicka sig in på varje.

 57. "gammal räv" som fortfarande använder bloglovin för smidigheten ?. Men kollar där kanske varannan dag nu då de flesta inte bloggar så aktivt.. Är kanske 5 bloggar jag följer som uppdaterar varav två uppdaterar mer ofta annars hade jag kollat mer sällan ?. Din blogg och egoinas (Regina katralen alltså ?) blogg är iaf mina favoriter. Jag gillar personliga inlägg med eftertänksamhet som du säger blandat med mindre, Regina kör ofta listor i sin blogg och det är ett koncept jag gillar. Korta frågor med korta svar. Och sedan gillar jag även sådana där vanliga simpla inlägg, typ "idag har jag gått runt i området och fotat." personligen hade du kunnat skriva om vad som helst eftersom jag följt dig så länge att du känns som en vän som bor långt borta bara (och som jag aldrig träffat ?) ?.

  Måste väl erkänna att jag saknar bloggar lite, läste säkert minst 20 st när det var som mest populärt att blogga. Som läsare får man en annan kontakt gentemot Instagram ofta och även YouTube. Tycker det är mindre projekt med att läsa blogg, slipper ta fram hörlurar osv, men det är nog ett jag problem då jag har sambo och inte vill störa honom på kvällen om han somnat.

 58. 1. Just nu läser jag bara din blogg för andra 2 favoriter har lagt av haha. Klickar in flera gånger per dag för att se om du lagt ut något ?

  2. Gillar att läsa om foto, sagovärlden, vardag, inredning, trädgård, pyssel, konst osv ?

  3. Gillar när man kan läsa alla inlägg direkt utan att behöva klicka på dom för att läsa. Även tydliga kategorier så det är lätt att hitta om man letar efter något särskilt. Älskar opolerade inlägg där man får se mer av en persons vardag men planerade/uppstyrda inlägg är oxå nice ibland. Gillar när det blandas!

 59. 1. Senaste tiden har det blivit lite sporadiskt, tappade bort mitt bloglovin konto så kom av mig lite, annars är jag inne där dagligen och kollar vem som har uppdaterat. Jag följer ca 5 bloggar kanske, dom flesta är sånna som jag har följt länge och "känner", har svårt att sätta mig in i en ny person och dennes liv.

  2. Jag uppskattar långa väl genomtänkte inlägg, vill jag veta vad någon äter till frukost eller använder för skor så kan jag kolla annan socialmedia plattform typ instagram, på bloggar gillar jag mer att läsa om folks tankar, upplevelser och erfarenheter. Reflektioner och idéer som man tänker på och utvecklade inlägg som det ligger en tanke och lite ansträngning bakom. Det behöver inte uppdateras ofta, ett inlägg i veckan är mer än nog 🙂

  3. Jag gillar när jag bara kan scrolla och läsa utan att behöva klicka mig in i inlägg för att se allt, bra och logiska kategorier.

  Har följt dig länge och lärt mig så mycket av dig, förstår att du vill "förnya" och uppdatera förhållningssättet till blogg. Jag tror att det kan behövas för att man ska orka hålla i och inte göra det till en börda 🙂
  Jag tror också att folk har så mycket duttiga, snabba, lätta, ytliga saker att ta del av nu förtiden att man uppskattar när man får ge saker tid, läsa långa inlägg som väcker tankar och funderingar. Att ge inläggen lite tid att läsa men i gengäld få mer tillbaks 🙂

 60. Jag läser tyvärr aldrig bloggar längre. Jag följde din blogg i början av din karriär men numera föredrar jag mer lättsmält content t.ex YouTube och Instagram.

 61. Obs! Med lättsmält menar jag inte själva innehållet to.ex att det skulle vara ytligare content på Youtube och insta! Bara att det är lättare för mig att ta till mig mer bitesize eller visuellt content istället för långa blogginlägg med mycket text.

 62. Hej fina du! Blev riktigt ledsen när jag trodde att du skulle lägga ner bloggen. Men fatta vad glad jag blev när jag hade läst klart!

  Läser kanske 5 bloggar, kollar 1-2 dagligen

  Din blogg har alltid känts som en trygg plats, underbara bilder, djupa tankar, vardagsliv etc etc. Vill fortsätta se det! Tycker det är riktigt kul när du delar med dig av tips o trix och nya intressen, alltid kul att få lite motivation att testa på ngt nytt. Kan Elin, kan jag lixom!

  Jag har alltid tyckt om enkelhet och stilrent. Ska vara enkelt att navigera och hitta det man söker efter. Strukturerat men ändå inte för strukturerat kanske haha. Riktigt svår fråga.

  Stor kram, all lycka till med "nevnarien.se" 2.0 ❤❤❤

 63. Läser dagligen och följer väl ett tjugotal. Jag läser gärna om kreativitet, om tankar, ångest och glädje kring kreativitet. Om loppisfynd, inredning men även om själslig utveckling. Ganska blandat alltså men gärna får det vara väldigt ärligt och känsligt Och okonstlat och med vackra bilder...

 64. 1. Jag går in nästan varje dag och följer typ fyra bloggar. Har letat efter nya men inte fastnat för något så det är samma som jag följt genom alla tider: dig, foki, kenza och matildaberlin. Helt skilda bloggar vilket gör det så himla intressant.
  På sistone har ju både du, foki och kenza haft paus och det har känts så himla tomt! Jag föredrar att föja mina vänner på sociala medier framför kändisar och bloggare så har knappt tagit del av det fortsatta flödet.

  2. Jag tycker det bästa är de stora magiska bilderna och ditt engagemang i typ alla inlägg. En topp tre skulle innehålla: photoshoots, inredning och och när du beskriver drömmar.

  3. Vet inte riktigt, jag är väldigt nöjd som det är med massa innehåll och bilder pang på 🙂

 65. Wow vad roligt med så många tankar från så många 😀 Vilket pepp!
  1. Jag läser tre bloggar regelbundet! Din kollar jag varje dag eller varannan 😀

  2. En lista 1,2,3:
  Jag älskar 1. såna här texter, djupa texter, tankar, idéer och sånt. Sånt du går runt och tänker på. Nr 2. är vardagliga inlägg om din dag eller vecka eller månad. Sen gillar jag 3. tipsinläggen också om allt mellan himmel och jord. Det måste inte vara foto eller företagande, men tips om allt möjligt. Hemmet, odling, second hand, kläder, musik, serier, filmer, mat, träning osv. Jag älskar även att läsa om andras vardag, typ "hur jag gör med städning" och sånt haha! Eller "mina vardagsrutiner" och listor är guld! haha 😀 Man lär sig alltid nåt nytt när man läser om hur andra gör! Även om man inte har någon särskild rutin så är det intressant.

  3. Startsidan får gärna ha alla inlägg i ett flöde, bra indelning i kategorier och lätt att hitta i arkivet. Kul att läsa en kort text om den som bloggar också. Kul även om sidospalten har de senaste inläggen uppradat i rubriker, så kan man lätt hitta om man inte hunnit läsa hela inlägget än. Gillar även som Underbara Clara har att hon har "reklam" för sina gamla inlägg. Sånt som hör nuvarande årstiden till. Då dyker gamla inlägg upp som man kanske glömt bort eller vill läsa igen, eller om man inte följt bloggen så länge så kan man se sånt man aldrig läst förut 😀

  Ser fram emot att se bloggförändringen! Tycker allt varit toppen här men förstår att det ibland är dags för förändring och att man själv känner ett behov av att förnya 🙂 Massa peppkärlek till dig! Kram!

 66. 1. Varje dag. Älskar formatet för att det ger ett djup som få andra platser lyckas med. När man läser en blogg är man liksom 100% där, det är fint.

  Och som bloggare själv tycker jag att det känns betydligt mer meningsfullt för att ett blogginlägg inte behöver bli bortglömt i morgon. När jag reflekterade över det insåg jag att SEO nog har hjälpt mig mycket där – att jag inte alltid känner att jag skriver bara för idag, utan för något långsiktigt.

  2. Läser gärna om foto <3 Men också personliga inslag och tankar förstås.

  3. Bara det är lätt och tydligt att hitta senaste publicerade inlägget. Läser de flesta bloggar via rss ändå 🙂

 67. Jag läser tyvärr väldigt sällan bloggar.. slutade med det kring när jag själv slutade blogga tror jag. Men alltid med ojämna mellanrum klickar jag mig in på din blogg. Den är den bästa finaste och mest inspirerande blogg jag läst!

  Mina top tre hade nog varit: tips, älskar din printguide och den har hjälpt mig massor! Eller annars tips för stilleben/bra vardagsbilder osv. Jag gillar också att läsa om din vardag. Du delar med dig av din vardag på ett så inspirerande och harmoniskt sätt. Jag älskar det! Och trean i top tre då?! Kanske inredning, styling (av sånt du gillar att stylea). Inspiration helt enkelt. Jag tänker att läsaren inspireras av att du delar med dig av något som gett dig inspiration. ?

  Ang. startsidan så gillar jag att ha en bra överblick av innehållet. Kanske inte senaste inläggen alla efter varandra utan ”populäraste” inläggen och senaste på startsida samt kanske kategorier eller så. En bra översikt helt enkelt.

  Jag tycker din blogg känns så tidlös på nått sätt. Menar det alltså som en väldigt positiv grej!! ❤️ Det känns inte hetsigt eller vad som är inne just i stunden utan det är en personlig blogg om din vardag och inspiration i mängd å massor.

  Kram Elin och lycka till! ❤️✨

 68. 1. Jag läser regelbundet 3 bloggar regelbundet!
  2. Jag är mest inspirerad av tips och tricks gällande fotografi och redigering av bilder! Men även vardagsinlägg. Design och inredning och natur och djur är det jag är mest intresserad av att läsa och se!
  3. Tydliga kategorier tycker jag är det viktigaste på en framsida och så gillar jag när inläggen kommer i ett långt flöde. Totalt avskyr att klicka på inlägg för att behöva läsa hela. Slutar med att jag inte läser OM det inte är otroligt lockande i första inblick.

 69. 1. Jag följer nog bara omkring 5 bloggar nuförtiden. Jag följer via bloglovin vilket jag tycker är väldigt smidigt. Jag läser bara bloggar kanske 1-2 ggr per vecka, ibland mer sällan beroende på vad jag hinner. Därför tycker jag oftast att det är skönt om inte bloggarna publicerar inlägg varje dag, för det blir så himla mycket att läsa ikapp. Tycker det är rätt skönt när det bara finns 1-2 nya inlägg per blogg, för då tar det inte så lång tid att läsa.

  2. Svårt att bara välja tre olika. Jag älskar dina DIY- inlägg och sömnadsprojekt. Inredningsinläggen är också himla mysiga, för dom är så lätta att inspireras av och det känns så hemtrevligt och "ekonomiskt". På många sociala medier som handlar om inredning så är så mycket så himla dyrt nu för tiden, en lampa för 5000:- och en soffkudde för 2500:- och det är liksom inte rimligt enligt mig. Därav gillar jag dina loppisinlägg (och loppis-hauler på youtube) väldigt mycket.
  Gillar också att kolla på dina foton såklart, dom är så stämningsfulla. Är inte särskilt intresserad av att fota/redigera själv, mer än med mobilen, men det är kul att se hur mycket man kan göra och vilka skillnader man kan få med små justeringar.

  3. Har inte så många åsikter om startsidor eftersom jag nästan aldrig ser dom. Men tänker att det är viktigt att det är lättöverskådligt iallafall, och inte för mycket information på samma ställe. Heller ganska mycket "luft" än att det känns ihopträngt.

 70. Åh så glad jag är att du inte väljer att sluga blogga! <3

  1. Jag har läst din blogg sedan du började med den och du är den enda som jag har följt så länge 😀
  Det är din och Jonna Jinton's blogg som gäller 🙂
  Jag kikar in flera gånger i veckan för att se om något nytt inlägg har publicerats.

  2. Det blir svårt att bara välja 3 saker. Jag älskar hur du delar med dig av allt du gör, och just på det sättet som du gör det på! Men jag gillar foto, second hand, djur/natur och trädgård/lantliv lite extra, då det är mina största intressen.
  Jag skulle gärna läsa mer om dina tankar/upplevelser/funderingar kring att vara introvert och hsp (då jag själv är det) och gillar djupa reflektioner, texter och tankar om livet och allt sånt.
  Vi verkar vara väldigt lika som personer och det är nog därför jag tycker om din blogg och det sätt du skriver på så mycket som jag gör. Och den blir bara bättre och bättre 😀

  Nummer 3, där har jag inga direkta synpunkter. Tycker det är bra som det är.

  Ser fram emot att fortsätta läsa din blogg och jag hoppas aldrig att du slutar skriva! <3

 71. 1. Läser bara din blogg regelbundet, sen läser jag någon enstaka annan då och då. Kollar typ dagligen om du uppdaterat.
  2. Nu förstår jag ju att du behöver tjäna pengar på dina foto- och redigeringskunskaper, men får jag önska fritt hade jag uppskattat mer såna tips. I övrigt så gillar jag att bara läsa vad du pysslar med. Se dina foton, dina second hand-fynd etc.
  3. Gillar när man kommer direkt in på senaste blogginlägget eftersom det främst är din blogg jag är ute efter. Vill då inte behöva klicka mig fram till den. Tycker din nuvarande struktur är rätt bra.

 72. Blogg har alltid varit en del av mitt liv. Lika så din blogg. Den har följt mig sen jag gick på högstadiet. På senare år har jag varken läst speciellt mycket bloggar, eller bloggat själv. Skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar det, att jag inte tänker flera gånger i veckan hur mycket jag saknar att sitta ner och skriva. Det är avslappnande och inspirerande att få dela med sig av kreativa ting!

  Men konkret när det kommer till själva utseendet på en blogg, så har jag jättesvårt när man måste klicka på varje inlägg för att läsa eller se bilder. Det är något som kan få mig att kryssa ner direkt... även om det är min favoritblogg 🙁 det förstör liksom hela känslan på något sätt jag inte riktigt kan sätta ord på..

  Jag gillar de allra flesta inlägg du gör, tycker du är väldigt inspirerande! Det enda intresset jag inte riktigt delar med dig är det om medeltida saker och ting 🙂 men uppskattar fortfarande bilderna!

 73. Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
  - Jag läser varje dag, på kvällen när jag borstar tänderna. Men nu är det inte så många bloggar som finns kvar, det är väl en 3-4 st som jag läst i över 10 år. De uppdateras nu en gång i månaden, om ens det 🙁 då får jag gå in på Instagram istället, det gillar jag inte lika mycket. För hetsigt, jag får huvudvärk och spänner mig efter ett tag.

  Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen – hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
  - Bilder och texter från ditt liv, både enkla och professionella. Sagor och syprojekt. Natur.

  Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?
  - Löpande inlägg, så man slipper trycka sig vidare mellan inläggen, så att det är lätt att läsa vidare om man missat något. En tydlig länk till sociala medier. Ett arkiv som är lätt att hitta i. Typ det 🙂

 74. Det är tråkigt att folk lägger ner sina bloggar! Jag läser 8 st, har svårt att hitta välskrivna bloggar som är aktiva.

  Jag gillar att läsa om t.ex. min dag i bilder, reflektioner om livet och inredning.

 75. Hej! 😀

  1. Jag läser enbart din blogg och tittar efter nya inlägg nästan dagligen. Andra bloggare som jag har följt tidigare har antingen skapat inlägg som inte intresserat mig längre eller så har dem slutat uppdatera bloggen/lagt ner den.

  2. Detta skulle jag gärna läsa/se mer om på din blogg: Dina tankar om livet, sagoäventyr/dina tolkningar av John Bauers verk och vloggar om ditt vardagsliv i kombination med arbetsliv.

  3. Det viktigaste för mig är att startsidan på en hemsida är överskådlig och lättnavigerad.

  Hoppas att du kommer att trivas med din nystart av bloggen. Ser fram emot att se resultatet av det du hittar på! 🙂

 76. Jeg leser ikke så mange blogger, og heller ikke så ofte, men jeg får mye større glede ut av dem enn av all den tiden jeg bruker på Instagram, YouTube og andre kanaler. Og jeg håper å kunne fortsette og komme hit!

 77. 1: Jag läser bloggar nästan dagligen men det har tyvärr minskat på sistone då mina favorit-bloggare antingen glesar ut sina inlägg eller tar paus. Jag brukar läsa 5-6 bloggar.

  2: Jag fullkomligt älskar dina second-hand inlägg och videos. Jag tycker om att läsa om dina tankar om livet. Jag tycker om inredningsinlägg.

  3: Jag uppskattar när man kan scrolla sig igenom inlägg istället för att klicka upp dem. Stilren varm design och lättöverskådligt.

  Uppskattar verkligen om du fortsätter blogga. Tycker det är intressant att få läsa längre texter i lugn och ro. Instagram är lite mer hetsigt som medium.

 78. 1.Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
  Jag använder fortfarande Bloglovin och följer säkert ett 50-tal bloggar men tyvärr är det inte så många som uppdateras särskilt ofta längre, vissa är helt övergivna. Saknar den gamla goda tiden och hoppas ändå att bloggarna lever vidare i någon form.

  2. Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen – hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
  Älskar dina "vardagsglimtar" t.ex. foton från en vacker morgon, påminner mig om att stanna upp och försöka se det fina i vardagen. Sedan allt om inredning och loppisfynd. Och inlägg om foto förstås. Saknar även dina veckosummeringar, kanske kan återkomma som månadssummeringar om det blir för jobbigt att skriva ett i veckan 😉

  3. Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?
  Tydliga kategorier så det är lätt att navigera. Stora bilder/rubriker så man kan klicka sig vidare. Tycker t.ex. https://abeautifulmess.com/ är väldigt bra.

 79. Jag har läst din blogg i fleeeera år. Är lite av en bloggjunkie generellt, har nog runt 5-10 bloggar jag går in på dagligen. Det jag tycker mest om med din blogg är nog två saker:

  1. Riktigt hög-kvalitativ spretig livsstilsblogg! Håller med tidigare kommentarer om att det är härligt att följa dig som person och se vad du tar dig för, både i vardagen, i din kreativitet, i dina tankar, ditt hem, osv. Sättet du förmedlar det på (välskrivna inlägg och vackra bilder) är den stabila röda tråden - vad själva inläggen handlar om får gärna skifta och förändras utifrån vad du ägnar dig åt i livet, tycker jag!
  2. Din proffs-kunskap inom foto och bild! Nu har mitt fotointresse svalnat lite, men förut kunde jag liksom använda din blogg som sökmotor om jag behövde tips och råd angående foto/kameror/photoshop. Mycket bra! Där är det ju ett plus att bloggen är lätt att navigera och söka i.

  Så jag tycker det är bra att du har vissa väldigt tydliga och informativa inlägg (tex inlägget om vilken kamera man ska köpa) som man dessutom lätt kan söka upp i efterhand, blandat med livsstilsinlägg från din vardag.

  Måste bara skicka ett uppskattande ord om dina vloggar också! Så himla mysiga.

 80. Jag läser endast 2 bloggar, din & en till! Går in här kanske en gång om dagen. Följt dig i alla år, tycker du är fantastisk. På alla sätt och vis!

  Jag älskar faktiskt dina spontana inlägg, eller bara när du delar med dig av din vardag. Allt från loppis, promenader i trädgården, enkla bilder, dina tankar en vanlig vardagskväll eller vad det nu kan vara. Sen SÅKLART - så är du ju världens bästa fotograf så allt som har med foto och film är ju så himla roligt att följa. Du är sinnessjukt duktig på det du gör och det du delar med dig av genom tips och tricks är nog uppskattat av många människor. Du tar fantastiska fotografier. Blir alltid väldigt inspirerad av dig! Men det är lika uppskattat med det enkla också, tycker du inte du ska känna som prestationsångest över dina inlägg som du gör ibland ;* Så en liten blandning av allt detta vore ju kul. Ha det bäst & tack för en fantastisk blogg!

 81. Jag läser bloggar nästan varje dag. Älskar att ta "bloggrundan" när man varvar ner i soffan på kvällen. Läser kanske....5-6, 7? olika bloggar skulle jag tro.

  Hmm, så svårt att göra en topp tre. Jag älskar allt från "vanliga vardagsinlägg" med bilder fångade från dagen, tips, personliga tankar och gärna DIY.

  En bra blogg-startsida är att man kommer direkt till inläggen och bara kan fortsätta scrolla, för att se alla i datumordning, samt ha kategorier samt arkiv lättillgängliga på sidan.

  Hoppas det var till någon hjälp 🙂
  Keep up the good work! Älskar både din blogg och dina vloggar! 🙂

 82. Jag har läst din blogg massor av år. Jag tillhör en generation som nog aldrig kommer gå ifrån bloggarna. De nya plattformarna, förutom insta, är inte för mig. Tråkigt att fler å fler lägger ner sina bloggar! Jag är glad så länge du håller din aktiv på ett sätt eller ett annat! Jag hade inte fortsatt läsa den så länge om jag inte hade tyckt den var suverän! 🙂

  Jag har ett 30-tal bloggar i min favoritlista. Ca 5 av dom läser jag varje dag och resten några gånger i veckan. Förut när jag hade mer fritid om kvällarna läste jag varenda en.
  Dom 5 har alla gemensamt att dom skriver personligt och jag känner igen mig i mycket. Dom är mer eller mindre på samma plats i livet som jag eller lite före. En bra blogg har ett personligt innehåll samt blandar text och bild.
  Uppdateringar varje dag är trevligt men inte nödvändigt.

  Topp 3 innehåll:
  - Livet på landet.
  - DIY.
  - Fotorelaterat.

  Ha det gott! <3

 83. Ja, fortsätt med din blogg!

  Jag läser 2 bloggar kontinuerligt, var av en är din. Jag följer dig för att du är fotograf och ser gärna många sådana inlägg, tips om redigering, kameror, olika knep. Dina bilder är så lugna, vackra och inspirerande. Du är så bra på att berätta med dina bilder, tex dina inlägg från medeltidsveckorna som förmedlar en känsla av din upplevelse, det känns som att man är med. Jag har också följt dig så länge (10 år kanske) att det skulle kännas konstigt om du inte berättar om ditt liv. Även om jag inte följer många bloggar så gillar jag formatet. Det finns utrymme att berätta mer och det gör du så bra. Jag läser alltid hela inläggen. Kanske har det med min ålder att göra men jag fastnar sällan för vloggar och youtubekanaler. Jag gillar också att kunna scrolla igenom inlägg efter inlägg.

  Lycka till med det nya!

 84. Jösses, ser nu att jag inte varit på din blogg sedan februari, bedrövligt men det är ju så att ja får jag mycket runt mig så blir annat lidande och just nu har jag bara hängt med dig på instagram.
  Ska säga att det beror inte på att jag på något sätt tycker din blogg är tråkig utan jag blir så fokuserad på det jag gör att jag tappar fokus på allt annat. 🙂

  Därför har instagram varit bra då den har jag med mig i mobilen så jag har inte helt släppt taget 🙂
  Men till dina funderingar, jag har aldrig riktigt tänkt på detta, då jag ju ser det som att jag läser vad en vän skriver. Jag läser endast din blogg numer av den anledningen att det känns som om det är en vän man "hälsar på" och det gör jag för att ja det är trevligt och jag får en del tips och ja självklart fina bilder att titta på så att det gör det svårt att beskriva vad jag gillar med bloggar. Då jag ju uppskattar allt, vardagligt, foto, mysighet ja precis som din blogg alltid varit.

  Haha sorry att jag inte kan ge dig några bättre tips 😀
  Dina vloggar gillar jag ju så ja de ser jag gärna mer av 🙂

  Hur du än ändrar kommer jag att tycka att det är bra och kommer alltid att följa och läsa dig 🙂

  Ha det såg härligt

 85. Halloj!

  1. Jag läser 4 bloggar som jag kollar på varje gång jag öppnar datorn, ca 1 gång om dagen. På mobilen följer jag dina inlägg på instagram och videos istället.

  2. Har ingen topp 3 utan tycker om ditt upplägg med lite längre texter omlott med flera bilder. Även om jag läser dina inlägg på andra medier så är det något speciellt med att läsa en längre text med dina tankar eller vad du har hittat på. Det är trevligt och roligt att läsa när det är blandat innehåll vare sig det är nya miljöer, vädret, eller secondhandrunda!

  3. Föredrar när man kan läsa inläggen utan att behöva klicka på dem. Menyn på toppen som följer med när man scrollar är bra.

  Ha det gött!

 86. Jag tycker det är så tråkigt att bloggar läggs ner för jag har alltid älskat bloggar (och gör fortfarande!) och är inget större fan av youtube utan läser hellre texter. Du är en av 5 bloggar som jag följer och nästan alla jag följer har valt att ta pauser så just nu blir det inte mycket bloggläsande, så är så kul när någon uppdaterat ?
  Jag tycker det är roligt att läsa om vardagen och DIY-projekt. Gärna sammanfattningar av ”det här har jag gjort idag eller i veckan”. Typ som dina veckoinlägg du körde förut 🙂
  Precis som någon skrev längre upp så gillar jag att alla inlägg syns på startsidan utan att man behöver klicka på dom för att läsa. Läser alltid från mobilen så tycker det är skönare så!

  Så kul att du väljer att fortsätta blogga! Gillar din blogg så mycket ?

 87. 1. Jag läser bloggar varje dag, har 3st som jag följer aktivt.

  2. Har inte några topp 3, jag tycker dina inlägg har ett bra upplägg med längre texter och fler bilder. Läser alla dina inlägg både på bloggen och Instagram <3 Tycker om när du skriver om dina tankar men också om dina vardagliga ting. Älskar att komma in här och läsa dina inglägg, jag blir så glad när du uppdaterar!

  Älskar dina vardagsinlägg, men blir som gladast när du lägger upp DYI inlägg eller syprojektsinlägg <3

  3. Tycker om när det är ett flow på sidan, dvs inte behöva klicka på inläggen för att läsa dem. Tycker om när man har menyerna på toppen, det blir lätt att hitta då!

  Kram!

 88. 1. Jag läser bloggar kanske 1-2 ggr i veckan. Följer din blogg och en till regelbundet och sedan har jag 2-3 som jag följer sporadiskt. Vloggar näst intill aldrig, så glad att du vill fortsätta blogga. Följer dig på instagram också men tycker om bloggen där det finns möjligheten till längre text.
  2. Ditt liv och dina tankar om stort och smått. Dina underbara bilder. Har följt dig i många år, tycker om att följa din utveckling, känns som att jag känner dig fast jag inte alls gör det 🙂
  3. Senaste inlägget, tycker även om att man lätt kan hitta olika gamla inlägg genom kategorier.
  Tack för en underbar blogg med helt sagolika bilder!

 89. Spännande! Förändringar är läskiga men kan vara bra 🙂
  Jag slutade blogga för två år sedan efter att ha bloggat i många många år. Men sen i höstas startade jag min nya blogg med fokus på små och stora äventyr och det kändes helt rätt.

  För att svara på frågorna:
  Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
  Jag läser bloggar 1-2 gånger i veckan, och då runt tio stycken, och sen brukar jag kika in på de bloggar som kommenterar min blogg i mån av tid 🙂

  Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen – hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
  Jag gillar dina bilder och sånt kreativt inspirerande. Lantligt, naturligt och fint.

  Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?
  Det har ändrats, förut ville jag ha inläggen i helhet som flöde. Nu gillar jag att se inläggen som thumbnails med lite text, i rätt ordning och så kan man klicka in på det senaste inlägget eller de inlägg man missat 🙂

 90. 1. Jag följer tyvärr bara två bloggar, brukade läsa fyra-fem stycken dagligen men alla slutar blogga nuförtiden 🙁 Och eftersom att ingen bloggar dagligen längre så kollar jag väl bloggarna en gång i veckan. Men en blogg jag följde lääänge läste jag dagligen, men hon slutade nyss :/

  2. Jag älskar dina foton! Du är en helt magisk fotograf, så jag vill definitivt se fler bilder!! Och det är typ enda kravet jag har ? Att läsa om ditt/erat liv på landet vore också skoj!

  3. Alla inlägg i ett flöde (dvs det "vanliga"), men lätt att hitta tillbaka i arkivet eller utefter kategori.

 91. 1. Typ 1-2 ggr i veckan tar jag mig tid (ofta i samband med att Spotifys Discover Weekly och Release Radar uppdateras) och går igenom alla nya inlägg på bloglovin'. Prenumererar på ca 10 bloggar som uppdateras regelbundet, annars är det väldigt många fler.
  2. Svårt med topp 3 men jag gillar verkligen dina BuJo-inlägg och sånt små-pyssel, men också inlägg där du fotar natur och pratar om hur fint det är att bo nära naturen <3
  3. Det är väldigt sällan jag går in på en bloggs startsida eftersom jag typ bara läser via bloglovin :/ Men tydliga kategorier och bra sökfunktion så att man lätt kan hitta det man söker tycker jag är viktigt! KRAM

 92. Är ju tvungen att svara på det här bara för att, även om du redan fått sjukt mycket response. 🙂

  1. Jag läser bloggar dagligen, klickar mig in på mina favorit bloggar varje dag för att se om det finns något nytt att läsa. Läser ungefär upptill 10 bloggar.
  2. Min top-3 skulle nog bestå av vardagliga inlägg med allt det mysiga ni gör i ert lilla hus på landet, massa pyssel stort och smått (typ Bujo, inredning, trädgårdsarbete osv osv. verkligen allt! haha) och som en sista punkt såklart ditt fotande. Älskar att se dina foto projekt men även helt vardaglig fina bilder. Så foto delen får ju verkligen vara en del av alla aspekter av bloggen. Verkligen här för ditt bild skapande, njuter så mycket av vackra bilder!
  3. Tycker inte det är så noga med startsidan. Men gillar då inläggen är i ett flöde, så att man kan skrolla från ett inlägg till det nästa utan att behöva öppna en ny flik. Annars bara en snygg startsida är nice!

 93. Så många fina bilder du bjuder på!
  Hoppas att du finner förnyad glädje i att blogga - det är ju så roligt.
  Kram

 94. Jag läser hellre bloggar än scrollar på andra medier.
  Jag gillar fotobloggar med mycket bilder, gärna tips på platser eller designtips.
  jag följer idag kanske ett 20tal bloggar .
  En bra startsida för en blogg ska vara enkel med dom senaste inläggen först men även taggar så an kan söka speciella ämnen.

 95. Hej, jag läste din blogg för längesedan, men tappade bara bort den och jag vet ej varför. För nu när jag plötsligt hittade hit igen tänkte jag att det här är en så självklar blogg för mig att följa! Älskar att du väver in sagor och fantasi, älskar att du ger foto-tips, fick t ex nu världens bästa hjälp för att planera en närliggande fotosession jag ska ha. Du är ju en förebild i min värld.

  1. Jag läser bloggar var dag, minst två som jag följer slaviskt.
  2. Mer sagotema, fototips på ditt vis, följa med på sagoäventyr du är på.
  3. Självklart senaste blogginläggen, men gärna highlights till bra inlägg. Tycker att Underbara Clara har ett så bra upplägg, lite som ett magasin, där gamla inlägg puffas enligt olika teman för säsong eller ämnen. Man vet ju inte alltid vad det är man vill läsa förrän det är framför näsan på en. 🙂

 96. Hur ofta läser du bloggar? Och hur många bloggar läser du?
  Om du får göra en topp-3 på ditt dröm-innehåll i den här bloggen – hur skulle den listan se ut? Vad vill du läsa om? Se mer av? Har du någon specifik dröm-titel till och med?
  Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?

  1. Jag läser bloggar så gott som varje gång jag sätter mig vid datorn. Det är något mysigt att sitta och läsa bloggar på datorn jämfört med telefonen. Det känns lite som ett "tant"-syndrom. "Det ska va som det alltid har varit". Och då ska det vara en kopp te på kvällskvisten framför datorskärmen när lugnet lagt sig runtomkring. Jag läser inte så många bloggar egentligen. Jag har 4 stycken bloggar på mina favoriter på datorn som är stjärnmarkerade (varav en är din) som jag går in regelbundet och kollar. Sen utöver det så rotar jag fram spännande bloggar och djupdyker i men det ska mycket till för att de ska hamna bland favoriter på datorn.

  2. Jag läser det mesta, men det jag fastnat för i din blogg är främst fotorelaterade inlägg som är mer åt redigeringshållet. Det var det som gjorde att jag hittade din blogg och sen började djupdyka mer. Men nu för tiden så älskar jag saker som har med heminredning/diy/second hand osv. Jag gillar framförallt enkelheten i bloggar. Att de får va lite spretigt. Att en blogg som funnits under många år har kvar sin historia och att man kan bläddra tillbaka och hitta inlägg man läst tidigare och fastnat för.

  3. En bra bloggstartsida ska vara enkel. Man ska lätt kunna skrolla ner och kunna läsa i "flödet". Jag gillar inte när det blir för mycket klickande åt höger och vänster för att hamna rätt. Man ska hamna rätt på en gång. 🙂

 97. 1. Ungefär en gång i veckan, har ett få jag kollar in på då och då när det finns lite nytt att läsa
  2. Medeltid/lajv/sagogrejer, fototips och inspiration och typ blandat... vad skribenten än har att säga!
  3. Jag gillar att kunna läsa inläggen på en gång, alltså att inte behöva öppna upp inläggen (även om en sån funktion också är kul, iaf om man "tryck" på rubriken eller under kommentarerna.

 98. Jag läser inga bloggar regelbundet längre, men har ett par stycken som jag kikar in på då och då, varav en är din! Tycker mest om inlägg som handlar om livet i sig, vardagsbetraktelser, det fina och det fula, tankar och framtidsplaner... lite som det skulle vara om man brevväxlade med någon. Det är också roligt med inspiration, till inredning och pyssel etc. Något som kanske är svårt att få, eftersom bloggosfären inte är lika stor nu, men som jag likväl skulle uppskatta, vore inlägg i stil med "veckans bloggtips".

  En startsida ska innehålla de senaste inläggen i fulltext löpande nedanför varandra i klassisk blogg-stil, tycker jag! Det är att föredra även när man bläddrar igenom inlägg via sökfunktion, i arkiv eller efter kategori. På tal om design så saknar jag hur gamla bloggar var anpassade till mindre skärmar, det var lättare att få överblick och stående bilder skars inte av på mitten för att de var för stora! Sitter fortfarande här med min 13-tums MacBook från 2010... ?

  1. Så himla fin tanke det där med att se det som en brevväxling! Det gillar jag - ska nog ha det som ledord för mina personliga inlägg 😀

 99. Spännande! Kul med ett nytag på bloggandet.

  Jag läser bloggar periodvis. Ibland varje dag, ibland med långa uppehåll (därav sent svar här). Läser två-tre regelbundet, varav din är en.

  Topp-3 dröminnehåll:
  - Vad som helst med foton du tagit
  - Tips/fotorecept
  - Pyssel/diy

  Jag gillar att den här bloggen känns eftertänksam och genuin. Så mer av den känslan liksom. Det behöver inte vara utlämnande och privat, jag har slutat följa liknande bloggar för att det blir för mycket privatliv och det känns konstigt att veta så intima saker om någon som inte känner en tillbaka. Men den där genuina känslan tror jag att du får med om du gör något som känns bra för dig. Ska bli spännande att se vad det blir.
  Vad innehåller en bra blogg-startsida för dig?
  - möjlighet att enkelt scrolla i flödet och läsa in gamla inlägg
  - gillar också underbaraclaras modererade ”puffar” till äldre inlägg