Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vi har flyttat!!!

Åh herregud. Vad händer?

Det finns säkert vänner till mig som inte ens vet att vi flyttat. För så fort har det gått. Jag har inte hunnit berätta! Den 4 januari skrev vi på papper för huset vi var och tittade på innan jul och den 8 januari gick första flyttlasset ned till Örebro.

Mellan dessa datum skulle jag hinna avsluta alla pågående jobb, gå igenom och rensa ut bland alla mina tillhörigheter, fotografera av hela lägenheten, packa ned allt i lådor och packa flyttbilen. Kaos. Jag hann varken sitta still eller på riktigt säga adjö till lägenheten i Nacka. </3 Som tur är ska vi inte sälja den direkt, utan känna efter lite hur det känns först. Så den finns ju kvar - dock omöblerad.

Så i onsdags bilade vi ned första vändan av tre till Örebro. Huset vi hyr är ett torp med tre rum, fördelat på 66kvm. Det ligger längs en slingrande grusväg på landet utanför Örebro. Vi bor granne med fler röda hus med vita knutar, åkrar och bondgårdar. Och inte allt för långt bort ligger en sjö. Det är verkligen en sån idyll!

Jag har redan hittat min favoritvy i huset och det är den här nedanför! Tagen från vardagsrummet och in i hallen. Älskar dörröppningen, med den öppna spisen intill och den bruna trappan som slingrar sig upp, träväggarna, den blå dörren in till köket och det fina golvet i förgrunden.

Vi har varit på IKEA lite för många gånger. Första dagen fick vi hjälp av Rebecka (en av er följare!) att köpa sängar, eftersom min 140-säng inte gick upp för trappen..... PANIK! Så nu har vi två 90-sängar och alltså en fullstor dubbelsäng. Vi hade tänkt att köpa en större förr eller senare, men inte precis just NU! Så... well... tiden ville väl att det skulle bli nu ändå. Och jag tror Filip är nöjd, eftersom jag haft typ 100cm för mig själv innan och lämnat 40cm åt honom. Nu har jag 100cm och han 80cm - lite mer schysst va? 😉

I skrivandets stund sitter jag och försöker ladda upp bilder till detta blogginlägg med hjälp av mobilens 4G. Sjukt seeeeeeegt! Vår rauter kommer inte förrän om två veckor, så det kommer bli komplicerat att få något jobb gjort. Får typ åka in till Örebro och sätta mig någonstans (ser ni en video i detta inlägg så betyder det att jag varit och laddat upp den på något publikt WIFI haha...)

Nu plingade det till i telefonen också. Ett meddelande om att jag bara har 2GB kvar på surfen och det förnyas den 24e! HURRA! Kommer bli dyrt detta!

Appropå att åka in till Örebro, så var jag och Filip inne i city för första gången i söndags! Så nu har jag också sett slottet som alla pratar så gott om! Vi hann testa vår första restaurang (Kinamuren tror jag det hette?), köpa gummistövlar och länstrafikkort. Heja. Nu är vi Örebro-bor på riktigt! 😉

Hörs snart med fler bilder från huset!

Här kan ni se en första Empty House Tour:

44 comments on “Vi har flyttat!!!”

 1. Hoppas ni kommer trivas ? Reagerade dock lite på att du skrev flytta ”ner”. Örebro och Stockholm ligger väldigt lika ”höjdmässigt” enligt mig ?

  1. Haha! Jag vet, jag kan inte hejda mig. Filip har påpekat det typ 25 gånger men jag tänker inte på det ? Jag tror jag säger det för att jag tänker att Örebro är halvvägs till Skara. Och Skara är söder om. Så då blir det i mitt huvud att Örebro också är halvvägs i väderstreck 😉

 2. Åh, stort välkomna till Örebro! Så himla kul att få höra om allt och hur ditt / era liv kommer bli här i Örebro. Jag flyttade själv hit för 2,5 år sedan från Trollhättan för att börja plugga och jag älskar staden. Den är alldeles lagom och har allt utan att det blir för mycket av allt, som det lätt kan bli för en före detta småstadsbo som mig. Drömmen vore ju att få träffa på dig någon gång när du är i stan! Mitt mål har hela tiden varit att få träffa Ernst (som är från Degerfors men men...), men nu är det nog att träffa dig.

  Lycka till med allt!

 3. Åh, stort välkomna till Örebro! Så himla kul att få höra om allt och hur ditt / era liv kommer bli här i Örebro. Jag flyttade själv hit för 2,5 år sedan från Trollhättan för att börja plugga och jag älskar staden. Den är alldeles lagom och har allt utan att det blir för mycket av allt, som det lätt kan bli för en före detta småstadsbo som mig. Hoppas ni kommer trivas!

  Lycka till med allt!

 4. Så himla kul Elin, jag såg din story och började skriva där men då tänkte jag lite klassiskt, att tänk om jag missuppfattat så fick gå hit i stället ?
  Jag är rätt säker på att ni kommer att trivas där, såg mysigt ut av det lilla ja såg . Har inte kollat på klippet ännu för kom precis hem men jag säger grattis till nya boendet, lycka till och njut av stunden, nu börjar ni på ett nytt kapitel ?

 5. Så härligt! Ska bli spännande att få följa er i er nya stad! (Längtar kanske ganska himla mycket efter alla inredningsvideos!!) <3

 6. Grattis till er som hittat det mysigaste boendet!✨?Lycka till med allt det nya! Jag var i Örebro i helgen och hälsade på mina vänner och vi åkte faktiskt förbi ert hus?Den ena av vännerna har en massa släktingar däromkring så hon visste var det var. Ville inte störa er så jag kikar kanske in nästa gång när ni kommit i ordning. Men så fint det var överallt runtomkring. Är säker på att ni kommer att trivas där?

 7. Är så spänd på att se er komma i ordning och på allt fint material som kommer komma från den nya platsen. Hur gör ni med lägenheten, hur ni ut den eller ska ni sälja?

  1. Vi vet inte riktigt hur vi kommer göra än! (Vet inte om jag har svarat dig i annan kanal redan haha). Men mest troligt kommer vi att sälja den. Om rätt hyresgäst kommer kanske vi kan tänka oss att hyra ut. Time will tell 🙂

 8. Sååå mysigt!! Lite avundsjuk haha, men ska bli så kul att få följa er flytt och allt runt omkring! Jag är säker på att ni kommer trivas superbra i det söta torpet och fina Örebro ?

 9. Älskar ert hus redan nu (och vill ha mer bilder ;)!
  Vilken tur ni hade! Lycka till i Örebro!

 10. Vilket otroligt fint litet torp! När man har medvind och det löser sig såg bra som det gjort kan det vara ganska skönt att snabbt få gå vidare. För sen kommer omställningstiden, när man landar på sitt nya ställe, hittar tillbaka till gamla rutiner och skapar nya. Det är inte lika kaotiskt som flyttlogistik, men kan kännas ganska omvälvande på insidan. Önskar er ett otroligt fint nytt år med nya möjligheter och öppna dörrar!

  1. Så sant, så sant! Det kommer bli mycket att vänja sig vid nu. Mycket att lära känna. Mycket som är annorlunda på så himla många sätt. Skönt ändå att bara kunna dra sig tillbaka lite och låta allt hända 😀

 11. Vilket UNDERBART hus!!! Så vill jag också bo en dag. Vad skönt att det ordnade sig med bostad! 🙂

 12. Men vad roligt du flyttat till mina gamla hood. Jag är född och uppvuxen i Örebro flyttade dock till Stockholm 2007 för det fanns inga jobba i Örebro då. Men kommer ”hem” då min mamma bor bor i Örebro så är där lite då och då.
  Ska bli kul o följa dig:)
  Skönt o komma bort från Stockholms stressen för den blev som en chock för mig när jag flyttade upp.
  Lite kul du säger ner om Örebro och upp om Stockholm det har jag med gjort i alla år och för fortfarande 😉
  Ren nyfikenhet hur kommer det sig du flyttade ner till Örebro har du vänner där eller var det för att komma bort från Stockholms stressen?
  Jag kan känna i bland att jag ångrar jag flyttade upp pga stressen och det Är dyrare här:(

 13. Välkomna hit!
  Har en massa tips till dig här i Örebro. Ni måste in till Wadköping, till något av kalkbrotten som finns både i Lanna och Kvinnersta. I sommar är ett besök i Nora obligatoriskt och då passar man även på att äta glass på Nora glasskafé. Kolla in deras facebooksida för att se vilken som är dagens smak då de gör egen. De har alltid vanilj och hasselnöt och sen en extra varje dag. Jag brukar även passa på att gå in i deras secondhandbutiker när man väl är där.
  Det finns även en Röda korset butik ute på Marieberg vid Blomsterlandet. Sen finns Ge för livet med i Örebro en ligger vid brandstationen ute vid Nasta, en liten butik inne i stan nära myrorna och en i Hallsberg. Tänker att nu har du ännu fler att utforska.