Så hittade jag min redigeringsstil

16

I 12 år har jag hållit på med Photoshop (eller 13 kanske tom, om man räknar med tiden innan jag skaffade kamera – när jag höll på och gjorde eldbollar och andra grafiska grejer). Det är lätt att tänka att det är lite “självklart” att mina bilder är snyggt redigerade eftersom jag kan det här. Jag är ju faktiskt tom utbildad retuschör.

Men jag har ju inte alltid varit det.

Jag har suttit och bläddrat bland gamla bilder jag tagit, med gamla redigeringar. Typ sjuttiåtta olika stilar har avhandlats – en majoritet av dem under samma tvåårsperiod. Och jag ser ett mönster – ett mönster som jag tror att de flesta följer från den dag de först öppnar Photoshop.

Nog är det bra intressant ändå!

Jag vill prata mer om det här – om hur jag gick från att ha 0 koll i Photoshop, till att hitta min redigeringsstil. Så nästa söndag (26/4), samt tisdagen och torsdagen efter, kommer jag livesända och berätta om hur jag hittade min stil i Photoshop.

Jag kommer att visa upp ett gäng av alla de där bilderna med olika redigeringsstilar. Ta er med steg för sten, från de första oredigerade bilderna (på den tiden när jag inte hade en aning om hur man skulle göra), förbi mer eller mindre lyckade redigeringar och fram till idag. Sen kommer jag också prata om att det inte krävs någon speciell person eller egenskap för att bli grym på Photoshop – utan vem som helst kan bli en mäster-redigerare.

Kul va?! Hoppas du vill hänga med på detta! 😀 😀

16 responses to “Så hittade jag min redigeringsstil

 1. Ska bli kul och se och vara med ! Ska se till att sambon får ta dottern så jag kan fokusera…!
  Tycker det är jättekul och se hur andra gjort/gör, och kanske får ideér. Har i min mening, inte mycket kunskap alls i PS, eller actions, eller annat. Jag har gjort större delen av all redigering i Camera RAW bara… Så kanske kan jag lära mig lite mer, om inte annat, bara hjälp och guidning i att slippa ångesten, prestationen att ha en viss stil på allting. (Som ska kännas bra och rätt och kunskapen att nå dit)

  ASch, vad jag svamlar. Ser fram emot det iaf !

  1. Men hur bra?! Så kul att du ska hänga med Iza! 😀 Och jag förstår precis hur du känner. Det här är ju spot on det jag kommer prata om och också något som jag tänker mycket på. Redigering var så mycket enklare förr när Instagram inte fanns och presenterade allt man gjorde i ett så himla tydligt flöde 😉

 2. Hej! Det stod att jag skulle modtage ett mejl men har inte fått något än, betyder det att jag inte har fått en plats?

  1. Hej Amanda! Du är registrerad på söndag kl 19! Det står att ett e-postmeddelande gått ut till dig, men det kan ha hamnat i skräpposten. Jag skickade ett nytt mejl här precis, så att du har informationen som står i det. Let me know om det fortfarande inte kommit fram! <3

 3. Vet inte om jag lyckats anmäla mig… händer inget när jag trycker på ”Submit”?

  1. Det verkar som det varit något tillfälligt problem med siten! Jag hittar inte din epost adress bland de registrerade på eventet, men kan skriva in dig! Vilket av datumen (+tid om det är söndag) ville du komma?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.