Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Just nu undrar jag bara vad som hände?

Nyduschad och i morgonrock på jobbet.

Jag har suttit och uppdaterat massa gamla inlägg de senaste dagarna. Sedan jag flyttade till Wordpress för 1,5 år sedan, så var det ca 70% av bilderna som inte hängde med. Med tanke på att jag bloggat i 13 år, så kan ni förstå att det är ett gäng bilder att leta upp på hårddiskarna, ändra storlek på och ladda upp i rätt inlägg (ännu en gång).

Jag vet inte varför, men jag blev lite sorgsen mitt i allt det här.

Eller jo, jag vet precis varför.

Ett: Jag sitter jag och går igenom inläggen från Fotoskolan och wow, vad jag saknar den tiden. Och vad jag saknar mina vänner. Vi brukade hänga varje dag och nu ser jag dem inte mer än i flödet på Instagram. Sånt som händer när man bor på olika ställen i landet och när livet tar nya vändningar.

Såhär ser det ut där jag sitter! Kablar och kameror överallt.
Jag sitter och uppdaterar ett inlägg om när vi skannade diabilder i skolan 2014.

Två: Jag noterade också hur många inlägg (från 2014 och tidigare) som jag gjort på bloggen, där jag bara kikat in och uppdaterat er lite kort om läget. Där jag visat några bilder från dagen och berättat vad vi gjort. Sånt som jag tänkt vart lite småtråkigt i skrivandets stund. Men såhär i efterhand så är det ju tokmysiga inlägg??

Bloggvärlden förändras och precis som jag inte uppdaterar så ofta längre, så läser ni inte så ofta längre. Så jag undrar om det ens finns en publik för den typen av inlägg längre? Just nu känns det som att jag måste skriva wow-inlägg med dragrubriker för att någon ska klicka in här. Det mesta händer ju på Instagram nu för tiden.

Jag kände plötsligt att det var en så tråkig utveckling? Och jag insåg också vad det är i bloggandet som fick mig att fastna. Vad det var som fick mig att älska det och vilja fota och skriva varje dag. Det där som jag tappat de senaste åren, när jag bara fokuserat på värde.

Värde, värde, värde. Det ska vara så värdefullt för den som tittar in. Men vad hände med den där ärliga, mjuka, direkta verkligheten? Glimtarna från mitt liv? Kontakten med er som läser?

Den flyttade till Instagram Storys.

Ja, det gjorde den förstås. Jag inser det nu.

Lämnade in mina kängor i fredags för att det inte gick att gå i skogen med dem utan att halka på precis varenda sten eller rot. idag hämtade jag ut dem och de har mönstrade sulor! Yay!

Och efter sorgen efter tider som är förbi så blir jag lite arg. Tänker att det är väl upp till mig vad jag vill? Varför påverkas jag så mycket av antalet likes och kommentarer? Jag vill köra mer på känsla, som jag gjorde förr. Uppdatera er om livet i stort och smått.

För hur kul är det att läsa om en fasad? Det var inte därför jag började blogga och det var inte därför ni började följa mig heller. Fasaden måste finnas kvar, för annars blir det jobbigt när det regnar. Men jag vill gärna ge tillbaka nyckeln till er, så att ni får komma in och värma er.

Så med det sagt, kommer här lite mer ögonblick från den första dagen i oktober. Dagen när jag till en början kände mig ihålig, men sen blommade någonting ut som varit borta alldeles för länge <3

Var ute och njöt av hösten. WOW vad vackert det är ute just nu! Och än har det bara börjat <3
Kom precis hem från bågskytteträning! Har inte varit och tränat på FÖR länge. Så det var skönt att komma tillbaka, även om det var tungt att dra bågen mvh inte så stark längre 😉

57 comments on “Just nu undrar jag bara vad som hände?”

 1. Älskar detta Elin! Jag går in på din blogg och några till varje dag, för jag älskar sådana vardagsinlägg och blir så glad när du uppdaterar. ?

  1. Det finns plugins till WordPress som hanterar instagram feeds på din hemsida. Om du vill blanda med det bästa från bägge världar.

   T.ex. detta plugin som jag använt på hemsidor till mina kunder:

   Smash Balloon Social Photo Feed (gratis men går att uppgradera för en slant om man vill ha flera feeds och fler utseende- och filtreringsalternativ)

   Finns att ladda ner här:
   https://wordpress.org/plugins/instagram-feed/

   När du uppdaterar på instagram visas det även på hemsidan.

   Smidigt och relativt enkelt att installera på din WordPress sajt.

   Jag personligen gillar när det uppdateras frekvent men förstår att det är både krävande och tar tid.

   Dock finns det fiffiga alternativ med WordPress för att göra snabba/spontana inlägg. Du kan maila till en speciell adress och då kommer ditt mail postas som ett inlägg på din hemsida automatiskt. Rätt smidigt när man bara vill skriva något kort från mobilen och kanske posta en bild som du framkallat i telefonen när du är på springande fot.

   Kämpa på!

   Mvh en gotlänning

 2. Jag älskar att få följa din vardag! Är inne och kikar om något nytt kommit upp minst varannan dag? tyvärr dålig på att lämna avtryck? ska bli bättre!
  Tack för det du gör❤

 3. Jag kollar inte insta-stories speciellt mycket, knappt alls (Instagram ger mig en himla ångest många gånger så kikar inte in så ofta) så jag missar de där vardagsögonblicken, och saknar att höra vad som händer och hur det är med dig. Och fast att jag älskar när bloggar jag följer gör massa långa högkvalitativa inlägg så gillar jag ännu mer när dom blandas upp av kortare små uppdateringar faktiskt. Så, om du skulle börja med de inläggen igen hade det iaf inte varit mig emot, det hade bara varit trevligt!! 🙂 det är så mysigt att läsa dom 🙂

  1. Jag förstår dig verkligen. Instagram går för hetsigt och allt går för snabbt. Så glad att höra att du vill ha mer blogg dock! Jag har verkligen saknat det 🙂

 4. Åh jag håller med dig! Tycker det känns tråkigt med utvecklingen som blivit och saknar verkligen bloggtiden när man hade några favoriter att följa och gå in och läsa på kvällarna. Självklart var/är du en av dem! Jag tycker stories bara stressar mig för att allt går för snabbt och det blir för mkt för mig när jag går in på instagram. För mångas liv man får inblick i på samma gång och jag blir helt snurrig av det.

  Och jag läser jättegärna fler såna här inlägg. Tack för att du bloggar och delar med dig av tankar <3

  1. Men ellerhur?! Jag saknar det också. Hade mina favoriter, men många av dem har lagt ned nu. Håller också med om Instagram. Jag tycker att det är roligt att kolla stories, men det blir lite mycket på en gång.. när det byts från en till en annan och man inte hänger med. Så glad att se ditt avtryck här nu - tack för peppen! 😀 <3

 5. Jag känner litegrann samma som du. Att det känns som att alla inlägg måste vara wow och långa. Och jag saknar också det där med att kunna skriva kortare inlägg ibland och känna att det också är okej. Har försökt komma tillbaka till det länge men det är så svårt. Men skam den som ger sig.

  Egentligen ville jag också mest bara säga att jag gillar dina korta inlägg och tycker inte alls sånt är tråkigt. Om du börjar skriva fler sådana inlägg så lovar jag att jag också ska försöka att skriva kortare och spontana inlägg 😉

  1. Det har gått i så små etapper, den här förändringen, så jag blir lite förvirrad. Jag vet att jag satt där 2014 och tänkte att bloggvärlden har ändrats så mycket. 2007 var bloggen som twitter, men sen kom twitter haha. Och nu sitter man här igen 2019 och tänker att 2014 var bloggen som Instagram+stories, men nu finns instagram+stories.. Det är så lätt att dras med och känna att man ska göra likadant.

   Och, jag känner här att det är en deal!! ;D ;D <3

 6. Tack för detta Elin!
  Har följt dig sedan mörkt hår och Sonata , sedan inlägg om outfits, kebab och stökig lägenhet. Jag läste BARA din blogg på den tiden. För att du var så annorlunda jämfört med de som bara bloggade ytligt och perfekt. Har alltid beundrat hur du lyckats ta dig an något du vill göra och faktiskt genomföra det, göra något till ditt eget med en Elin-twist. Sedan tyckte jag att du var så himla snygg och vacker också och det tycker jag fortfarande att du är.

  Det må vara sällan mellan inläggen och visst är det kanske mer ”yta” men samtidigt måste man ju hänga med lite i svängarna och jag tycker att det där som känns typiskt Elin fortfarande lyser igenom.

  1. HAHA! Jag älskar det! Jag saknar det. Alla rockeroutfits, kebab och verkliga livet med döda blommor i bakgrunden hehe... Och vilken pepp-kommentar! TACK! <3 <3 <3 Så glad att höra att allt det som var inte är borta <3

 7. Läser MER än gärna småuppdateringar om din vardag. Inlägg behöver inte vara så innehållsrika. På många bloggar är vardagsinläggen de enda inlägg jag läser för ibland har jag inte tid eller ork att läsa långa, mer innehållsrika inlägg.

  Och jag följer dig på bloglovin så brukar alltid klicka mig in när jag ser att det kommit ett nytt inlägg.

 8. Älskar att läsa blogginlägg, både långa och korta. Att skriva så man fängslar någon med ordet är en otrolig konst och det är du suverän på. 🙂

  1. Men alltså TACK! :') Jag tycker att det är fantastiskt roligt och terapeutiskt att skriva, så det känns så fint att höra! <3

 9. Jag älskar dina små vardagsinlägg, tycker det är supermysigt att se glimtar från ditt liv! Det som gör att jag följt dig så pass länge nu är att det känns som att du alltid är så ärlig och dig själv, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Att inte följa med strömmen kan också vara än styrka, även på sociala medier. Så följ din känsla och gör det du vill göra! 😀

 10. Jag går in på din blogg varje dag för att se om du uppdaterat, så jag ÄLSKAR sådana här vardagsinlägg 🙂 Tycker det är så mysigt att få en liten inblick i andras liv, vad de åt till lunch eller vilka strumpor de bestämde att ha på sig, sådana där små "fåniga" saker haha. Hur eller hur, gillar jag din blogg lika mycket nu som jag gjorde 2011 då jag började läsa den <3

  1. Hahah jag älskar det! Och vad glad jag blir att höra! Jag har känt mig så himla vilsen i mitt bloggande så jag har tänkt att ingen gillar bloggen längre, för att jag inte vet vad jag håller på med vissa gånger haha ;D <3

 11. Åh sådana här slags inlägg är de jag älskar att krypa upp i soffan under en filt med en härlig kopp te till! Så mysigt att få följa med under en dag/vecka i korta små ögonblick, med lite längre reflektioner än vad som är möjligt på IG. Jag har dock inte tappat lusten att fortsätta följa din blogg bara för att IG finns. Gärna mera inlägg av det här slaget ❤

  1. Men JA! Vad glad jag blir! Det känns liksom som att ingen orkar läsa längre, så därför blir jag glad att det visste finns dem som gör det och verkligen tycker om det dessutom <3

 12. Känner som dem flesta här ovanför mig också, Instagram blir lätt för mycket och stressigt. Jag har slagit av storys-grejen för i princip alla konton just pga stress förutom ett par konton, bland annat ditt. Tycker snabba storys känns bra att se på, typ som före/efter-städ-bilder men långa storys med flera i rad där det berättas saker i brukar jag inte lyssna på för jag känner att jag vill att det ska gå fort, vara något kort och snabbt liksom.

  Men inlägg på en blogg tycker jag om både korta som långa, långa känns trevligt om det är något specifikt som en tutorial eller recension eller något extra man har på hjärtat men kortare vardagsinlägg eller kanske någon random anekdot från livet är sådär mysigt, lite kompis-känsla. Krypa upp i soffan med filten på kvällen och läsa igenom och se på bilderna, lite samma känsla som när man följer en awesome julkalender kom jag att tänka på!

  Just dina mer kortare/personligare/avslappnade inlägg har jag tyckt extra mycket om, särskilt pyssel-relaterat. Jag hamnar ju rätt ofta i tyngre perioder där jag inte riktigt orkar med livet och då har det känts så skönt att komma in hit och mysa lite typ och på något sätt känns det också skönt att se ditt pysslande när jag inte orkar pyssla själv. Vet inte om det kanske är många som känner igen sig i detta men för min del kan jag bli superstressad och skuldmedveten över att jag inte orkar pyssla men så känns det bra att se att pysslandet lever i någon annan och det dämpar liksom stressen och skuldkänslorna, shit vad det låter flummigt men hoppas jag lyckas förmedla det jag hade i tanken något hyfsat i alla fall haha!

  Så vill du skriva fler kortare, vardagliga inlägg så säger jag go for it! Jag är lite halvdålig på att lämna tassavtryck efter mig men kikar alltid in och läser ^^

  (btw, när du ändå nämnde gamla inlägg, jag har märkt att vissa länkar i kategorierna inte fungerar som dem ska riktigt men det kanske du vet om? :))

  1. Jag håller med om det där med pratstorys. Jag blir sjukt stressad av att tiden tickar medan de pratar och snacket liksom kapas av/blir hackigt för att storyn tar slut och en ny börjar. Jag känner också att jag inte har tålamod att lyssna på vad som sägs, för att jag bara vill klicka och scrolla vidare. Instagrams förbannelse antar jag. För annars älskar jag att kika länge på bloggar och bilder, titta på 40min låna Youtubevideos osv.. haha.

   Men åh vilken fin jämförelse med julkalender! Det ska jag tänka på när jag inte tycker att ett inlägg är "tillräckligt bra" 🙂

   Och åh igen för det där med pysslet! Jag håller själv med om det. Även om jag pysslar mycket i perioder så kommer det också perioder när jag inte orkar lyfta ett finger. Det är meditativt att sitta och titta på när någon annan jobbar. Att se en progress liksom. Oavsett om det är städning eller någon som målar, bygger eller syr någonting 😀

   Jag blir glad att ni kommenterar nu, för ibland känns det som att jag pratar ut i tomma intet haha.. Jag kollar inte min statistik så jag har ingen aning om hur många som är inne och läser om ingen klickar gilla eller kommentera. Det kanske är det som är jobbigt. Att jag inte vetat om jag pratar för döva öron - inte så mycket att inte "många" kommenterat, om du förstår vad jag menar haha. Men nu vet jag att ni är här och lurar era filurer! ;D <3

   Vilka länkar är det? Jag håller på och går igenom allt, men har kanske missat! (Vet att arkivet inte funkar än så länge, men vi jobbar påt!) 😀

 13. Jag föredrar blogginlägg än mängder av instastories. Det blir för mycket nuförtiden av den sorten.

  Blogginlägg är mer personligt och mer innehåll. Instastories är bara irriterande för det mesta.

 14. För mig som följer dig med Bloglovin så ser jag ju alla dina inlägg och helt ärligt så är det roligare att läsa mer vardagliga inlägg som kanske inte alltid 'r så himla "genomtänkta och snygga". Din blogg är ju alltid snygg, men ibland blir man trött på att allt ska vara så himla planerat på alla bloggar. Så jag välkomnar mer vardagligt, om det skulle komma! 🙂

 15. Jag gillar inte instastories. Det är för att jag inte gillar hög musik, eller en massa texter på bilder, som jag aldrig hinner läsa klart innan något annat börjar. Älskar bloggen för det. Det är som en bilderbok ibland, en serie ibland eller en hel bok ibland. Det är det som är charmen. Ibland har jag inte tid att läsa långa inlägg, men då sparar jag dem. Ibland har jag tid över och blir lessen över att det var för lite att läsa av det som jag älskar. Som dina inlägg!
  Det är lustigt att jag gick igenom hela min blogg för att leta efter en speciell bild och konstaterade precis som du, att bloggen var mer levande förut. Ibland var man sprallig, ibland var man snackig, ibland var man arg och så vidare.
  Jag läser allt!

  1. Du kan hålla med tummen på bilden så stannar den så att man hinner läsa! Det gör jag hela tiden och utan den funktionen hade jag aldrig orkat kolla <3 Och tack mamma <3

 16. Jag älskar dina vardagsinlägg. Jag kikar in här nästan varje dag och blir alltid så glad när jag ser att du skrivit något nytt. Instastories är roligt att följa, men bloggen blir ännu mer personligt. Jag gillar att läsa texter och att bli berörd, och det är du bra på. Så jag hänger kvar här och hoppas på fler inlägg! Kram på dig! <3

 17. Jag tycker tvärt om faktiskt, alltid gillat dina "vardagsinlägg" mer än någonting annat! Det är ju där jag tycker man ser din personlighet som mest 🙂

  1. Det har varit så svårt att se det i stunden. Jag har känt det som att jag har världens tråkigaste grejer att uppdatera om (för att jag redan känner till dem), men jag fick lite av en aha-upplevelse när jag scrollade tillbaka i flödet och inte visste vad som skulle komma - och så kom vardagsinläggen. DÅ blev det plötsligt kul att kolla igenom, eftersom jag inte hade någon aning om vad jag skrivit om för en sisådär fem år sen ;D

 18. Fina reflektioner och tankar.
  Jag tycker också att det är lite tråkigt med utvecklingen av bloggvärlden, samtidigt har jag själv pausat lite med bloggandet i över ett år, men nu tagit tag i det igen. Men vill inte skriva som mycket om vardagen längre, utan mer om de små och stora äventyren runt omkring. För min vardag är så svår att blogga om då jag jobbar på en skola.

  Samtidigt är det, som du skriver, väldigt kul att blicka tillbaka i blogginlägg och se hur man hade det förr. Det är nästan som att resa lite i tiden 🙂

 19. Jag skippar instagram också, är alldeles för mycket skrammel jämfört med innehåll för mig. Tycker fortfarande om bloggformatet bäst och följer genom RSS, så för mig spelar det ingen roll om folk postar sällan 🙂 Jag hänger med ändå, och vill höra människors röster istället för att se snabba bilder bara.

  Fortsätt blogga som du vill, tycker jag. Även om det är svårt ibland att inte dras med i känslan av att man borde göra annorlunda för att "alla andra" gör det.

  1. Jag måste försöka tänka på det - att de flesta kör via RSS (eller prenumerationstjänst som kör RSS), så det är rätt få som märker hur lång tid det går mellan gångerna <3

 20. Jag följer via bloglovin och är inne där minst en gång om dagen för att se alla senaste uppdateringar bland bloggvärlden. Små inlägg emellan åt är super mysigt och något jag uppskattar, även om jag kanske bara är inne och läser i 3 minuter på ett "vardagsuppdaterings" inlägg så ger det en mysig känsla och en vill komma tillbaks för mer sånt 🙂

 21. Som jag saknat detta. Det ärliga och råa. <3

  Gå in här varje dag, oftast flera gånger för jag vågar inte missa om du faktiskt publicerat något.

  Du är en av de sakerna som funnit med konstant i mitt liv de senaste tio(!) åren. När jag bläddrar i ditt arkiv är det inte bara dina inlägg jag minns utan även vem jag själv var när du skrev dom.

  Det är rätt så magiskt att ha följt någon på de sättet, och att jag liksom frtf inte har fått nog.

  Älskar det! Att du får fortsätta att inspirera mig.

  <3 <3

  1. Men vad gullig du är Emma! Och vilken grej - det där med kopplingen tillbaka till dig själv och den du var. HUR HÄFTIGT?! Tänk att vi har levt paralellt så länge <3 Tack för att jag får inspirera dig! <3

 22. Jag har läst din blogg i över tio år, men helt ärligt så är det inte de avancerade photoshop/foto-tutorialsen som jag grottar ner mig i samtidigt som jag borstar tänderna på kvällen. Jag uppskattar verkligen det enkla och det personliga. När allt kommer omkring så läser vi väl Nevnarien för att vi gillar din ton och din personlighet?

  Din blogg är lite som en kompis man umgås med i många år, och en riktigt bra kompis delar man mycket med - både lärdomar och enkelhet.

  Fast det viktigaste är ju att du skriver något du tycker om att skriva. Jag kommer i alla fall att fortsätta läsa så länge det finns något du skriver här 🙂

  1. Det är precis så jag känner också, så det är fint att läsa att du känner så från andra sidan också <3 Din kommentar gjorde mig väldigt glad! Och lite avslappnad också i hetsen att hålla uppe en frekvent uppdatering för att man ska orka gå in och läsa. 🙂

 23. Elin
  Jag håller med dig!
  Älskar att se det "riktiga" livet. Det som bara sker utan något prestationstänk (kanske knepig formulering, men är för trött för att få ihop det på något annat vis haha)
  Jag har följt dig genom sååå många år. Jag refererar ibland till dig när jag talar med min mamma om foto och sånt du inspirerar till. Min mamma har noll koll på vem du är. Men hon vet ganska så säkert när det är dig jag berättar om haha. "Är det hon, ee, Elin??"

 24. Det här pratade jag och en annan bloggtjej om för något år sedan. Att det inte riktigt är samma sak att blogga längre för man lär inte känna människor på samma sätt via bloggen längre. En av mina närmsta vänner jag har i Sthlm har jag tack vare att jag bloggade om min vardag och hon om sin och vi "chattade" via våra bloggar. Så gör ju ingen längre? Haha 🙂 Jag har ju lärt känna jättemånga tack vare det.

  Jag gick ju över till enbart skönhet ett tag men har börjat halka tillbaka mer i vardagsinlägg eftersom jag vill ha kvar bloggen till mig själv, som en dagbok. Förstår att jag troligtvis tappar mina läsare som är kvar pga det men då är det så 😉

  1. Samma här! I princip alla mina närmsta vänner är blogg-vänner. Bloggvärlden var ju så liten då, så det kändes lättare att ha kontakt med alla man följde och alla som följde en. Det var inte så mycket fokus på trafik, utan på kontakten. Det kan jag också sakna väldigt mycket! Och det kommer ju alltid vara så, att man "riskerar" att tappa följare för att man ändrar inriktning eller tar bort en inriktning. Men man ska ju göra det för sig själv, för annars blir det inte genuint. Har tampats en del med det också när man lurar på sitt innehåll. <3